_Marrusia_
Üye
- Tepki
- 17
- İsim
- Onur
- Bisiklet
- Cube
Berkem de Saint Benoit. Kızımın servis arkadaşı 😆Caner Eler (Saint Benoit Fransız Lisesi ) ve Sarper Günsal (Galatasaray Lisesi), hatta bir kez yayına konuk olarak gelen Vedat Milor da çok iyi derecede Fransızca biliyorlar. Berkem Ceylan'ı bilemiyorum şimdi.
Caner Eler ayrıca italyanca ve ispanyolcaya da simultane tercüme yapacak kadar hakim.
(İngilizce bilgilerini anlatmaya gerek yok sanırım)
O Eurosport Türkiye'nin başarısı. Liyakat işleyince güzel şeyler oluyor.@Noldor Türkiye'de çok az takipçisi olan bir sporun bu kadar değerli insanlara sahip olması çok güzel bir şey.
Bireysel fakat ekip için yarışıyorlar. Bu bakımdan ilginç bir spor.@hamlet2006 bu yarışçılar bireysel mi yoksa ekipce mi ? yarışıyor. Bu takımların patronu, kenardaki teknik yöneticisi ve yarışan takım lideri yok mu?
Karar mekanizmalari nasil? Yaris oncesi tüm takim ? , yaris ici telsizle teknik ekiple kenardan ? yaris ici yariscilar arasinda ?
Vedat Milor konuk olarak bir iki yayına katılmıştır o kadar. Konuk olmasının sebebi de bisiklet değil, geçilen bölgelerin gastronomisi ve özellikle şarap konusunda muhabbet.@Noldor vedat milor şu meşhur gurme abimiz değil mi? Yemek programı olsa anlarım da bisiklet ne alaka 🤔 Gerçi çok yönlü bir insan, eğitim ve kültür seviyesi üst düzey insanlar olunca, illaki bisiklete dayalı farklı konulara yada Fransa ile ilgili tarihsel kültürel konulara değinmiştir.
En çok bu etabı izlemek istiyordum pazartesiden bu yana hep yarışın olduğu saatlerde işte olunca özetlerle yetindim.Bugünkü 8.etaba son 70 k.m.de yetiştim. Sabah antrenmanımızı yağmur nedeniyle öğleden sonraya kaydırdık.
Dünkü etaptaki rüzgar sanki Bursa' ya gelmişti.
Şehrin batısındaki köylere geldiğimizde kafa- sağ- sol artık kaç yön varsa sırayla bizi döven bir rüzgar vardı. 5 kişi " Eşelon " yapalım dedik, 4. kişiden sonra araçlar izin vermedi ...
Ne kadar "makara" yapıp sırayla öne geçtiysek de fayda etmedi, özellikle ben çok yoruldum..Arada yüksek wat ile kaçan arkadaşlara yetişmekte zorlandım...
Hani burada yorum yapıp t.v. ve net ortamından "bilgi papağanlığı" devşirip -yola çıkmadan/pedal basmadan- ahkam kestiğimiz düşünülmesin....
Evet, halden anlayan, empatik yaklaşımımızla bugün kü etaba baktığımızda; Dağlar tırmanılmak içindir...
Turun bu yıl bu etaba kadar koşulan en kırıcı, sert eğimli rotasında eğimlerle beraber kaçışlar ve geriye düşmeler oldu. Önce "Kuzen" kaçtı, ardından "İlnur" onu yakaladı ama bu yıl tura ilk kez dahil olan AG2R La Mondial takımından 26 yaşındaki Fransız Nans Peters yüksek tempolu bir solo kaçışla etabı kazanmasını bildi.
Bir ara zaman farklarının azlığından dolayı finişe yaklaşırken sporcular atağa kalksa da tek önemli avantajı Pogacar sağladı...
Roglic çok temkinliydi. "Çiçek Abbas" yeni takımında teni bir sayfa açmaya kararlı...
İlk on 1 dakikalık zamana sıkışmış durumda...
Mayolarda bir değişiklik yok ama çanlar Yates için çalmaya başladı...
Peki bu sene @Cemal Ç. 'yi geçen sene ki gibi bayrak sallarken görecek miyiz? Tam foruma bakayım dedi birisi köprü girişinde küçük bir kaza geçirdi.Jandarma ve ya polisten çekinmeden, karşımdan araç gelecek mi diye düşünmeden, olabilecek bu gibi tehlikelerin olmayacağını bilerek sürmek nasıl bir duygu acaba?😅