Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de France 2020

Cofidis Martin sarıyı alsaydı iyiydi :)
Greipel baba keşke 1 sprint alabilse hiç görünmüyor yaşlı gorilla

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Scudo
Caner Eler (Saint Benoit Fransız Lisesi ) ve Sarper Günsal (Galatasaray Lisesi), hatta bir kez yayına konuk olarak gelen Vedat Milor da çok iyi derecede Fransızca biliyorlar. Berkem Ceylan'ı bilemiyorum şimdi.
Caner Eler ayrıca italyanca ve ispanyolcaya da simultane tercüme yapacak kadar hakim.

(İngilizce bilgilerini anlatmaya gerek yok sanırım)
Berkem de Saint Benoit. Kızımın servis arkadaşı 😆
@Noldor Türkiye'de çok az takipçisi olan bir sporun bu kadar değerli insanlara sahip olması çok güzel bir şey.
O Eurosport Türkiye'nin başarısı. Liyakat işleyince güzel şeyler oluyor.
@hamlet2006 bu yarışçılar bireysel mi yoksa ekipce mi ? yarışıyor. Bu takımların patronu, kenardaki teknik yöneticisi ve yarışan takım lideri yok mu?
Karar mekanizmalari nasil? Yaris oncesi tüm takim ? , yaris ici telsizle teknik ekiple kenardan ? yaris ici yariscilar arasinda ?
Bireysel fakat ekip için yarışıyorlar. Bu bakımdan ilginç bir spor.
Her takımın bir hedefi var. Büyük takımlar turu kazanmak istiyor, takımı da bu işi başarabilecek bisikletçi etrafında kuruyorlar. Düz yolda takımı çekecek rulörler, yokuşta lidere yardımcı olacak domestik tabir edilen, yokuş çıkabilen, gerektiğinde bütün takıma su taşıyan yardımcılar sadece lidere turu kazandırmak için çalışıyor. Büyük takımlar lidere bir şey olursa diye güçlü bir bisikletçiyi B planı olarak tutuyor, onun da zaman olarak geriye düşmemesine çabalıyorlar.
Yokuş ve zamana karşı etaplarında zaman farkı fazla olabileceğinden, lider bu yeteneklere sahip, aynı zamanda üç haftalık yarışı çıkartabilecek genel klasmancılardan seçiliyor.
Domestiklerin daha bir çok görevi var. Yarışları seyrettiğinizde daha iyi gözlemleyebilirsiniz.
Takımların teknik ekibi, yarışı takip eden iki tane arabası var ve yarış sırasında olabilecek aksaklıklarda yardımcı oluyorlar. Komple bisikleti değiştirdikleri bile oluyor. Bazen takım arabası uzaksa domestik bisikletini lidere verebiliyor. Teknik ekip ve yarış yöneticisi sporcularla telsizle iletişim halindeler. Yarışın gidişatına göre yönetici taktik veriyor. Kaçan veya geriye düşen rakibi, veya lider geriye düşmüşse geriye getirmesi için takıma haber veriyor.
Her etaptan önce profile göre strateji belirleniyor. Nerede atak yapılacak, nerede rakiplere dikkat edilecek, hepsi belli.
Tabi bu anlattıklarımın hepsi neticede bacaklardaki güce bakıyor. Olmazsa olmuyor.
Farklı hedefleri olan takımlar da aşağı yukarı benzer mantıkla hareket ediyor.
Kısaca anlatmaya çalıştım. Birkaç yarış izledikten sonra bunlara hakim oluyorsunuz zaten.
Fransa turunun başında sayılırız. Kışa kadar da çok yoğun bir yarış gündemi var. Bir kere keyif almaya başladınız mı, benim gibi kendinizi eve kapayıp dünyayla iletişimi kesebilirsiniz, uyarayım 😆

Son düzenleme:
@Noldor vedat milor şu meşhur gurme abimiz değil mi? Yemek programı olsa anlarım da bisiklet ne alaka 🤔 Gerçi çok yönlü bir insan, eğitim ve kültür seviyesi üst düzey insanlar olunca, illaki bisiklete dayalı farklı konulara yada Fransa ile ilgili tarihsel kültürel konulara değinmiştir.

@Noldor vedat milor şu meşhur gurme abimiz değil mi? Yemek programı olsa anlarım da bisiklet ne alaka 🤔 Gerçi çok yönlü bir insan, eğitim ve kültür seviyesi üst düzey insanlar olunca, illaki bisiklete dayalı farklı konulara yada Fransa ile ilgili tarihsel kültürel konulara değinmiştir.
Vedat Milor konuk olarak bir iki yayına katılmıştır o kadar. Konuk olmasının sebebi de bisiklet değil, geçilen bölgelerin gastronomisi ve özellikle şarap konusunda muhabbet.

Bugünkü 8.etaba son 70 k.m.de yetiştim. Sabah antrenmanımızı yağmur nedeniyle öğleden sonraya kaydırdık.
Dünkü etaptaki rüzgar sanki Bursa' ya gelmişti.
Şehrin batısındaki köylere geldiğimizde kafa- sağ- sol artık kaç yön varsa sırayla bizi döven bir rüzgar vardı. 5 kişi " Eşelon " yapalım dedik, 4. kişiden sonra araçlar izin vermedi :acpsnr: ...
Ne kadar "makara" yapıp sırayla öne geçtiysek de fayda etmedi, özellikle ben çok yoruldum..Arada yüksek wat ile kaçan arkadaşlara yetişmekte zorlandım...

Hani burada yorum yapıp t.v. ve net ortamından "bilgi papağanlığı" devşirip -yola çıkmadan/pedal basmadan- ahkam kestiğimiz düşünülmesin....:koptum:

Evet, halden anlayan, empatik yaklaşımımızla bugün kü etaba baktığımızda; Dağlar tırmanılmak içindir...
Turun bu yıl bu etaba kadar koşulan en kırıcı, sert eğimli rotasında eğimlerle beraber kaçışlar ve geriye düşmeler oldu. Önce "Kuzen" kaçtı, ardından "İlnur" onu yakaladı ama bu yıl tura ilk kez dahil olan AG2R La Mondial takımından 26 yaşındaki Fransız Nans Peters yüksek tempolu bir solo kaçışla etabı kazanmasını bildi.
Bir ara zaman farklarının azlığından dolayı finişe yaklaşırken sporcular atağa kalksa da tek önemli avantajı Pogacar sağladı...
Roglic çok temkinliydi. "Çiçek Abbas" yeni takımında teni bir sayfa açmaya kararlı...
İlk on 1 dakikalık zamana sıkışmış durumda...
Mayolarda bir değişiklik yok ama çanlar Yates için çalmaya başladı...

En çok bu etabı izlemek istiyordum pazartesiden bu yana hep yarışın olduğu saatlerde işte olunca özetlerle yetindim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Dünkü etabın sonunda ki pankart süperdi. Bizim virüsümüz TOUR DE FRANCE! Çok hoşuma gitti.😀 Bir başka etapta korona yalan pankartı açılmıştı.

1599390403356.png
9.etap tam bir pazar seyirliği..Genel klasmancılarda yokuş tırmanışı ve inişi iyi olanlar zaman farkı yaratmak isteyecek ama Peleton buna izin vermeyecek gibi...
Kaçışçılar kalabalık olup yüksek tempo ile işbirliği içinde olurlarsa şansları var...
Yarın dinlenme günü olduğu için bugün ekstra bir kahraman çıkabilir...
Kaza/belasız bir etap olsun, keyifli seyirler..
Eurosport 1 canlı yayına geçti. Sarper ve Caner başladı, Berkem bir kaç gündür yok...

Türkiye Turu ne zaman arkadaşlar?

@AeroKnight , nisan ayında yapılması planlanıyordu ama pandemik süreç nedeniyle bu yıl yapılmayacağı açıklandı.

Jandarma ve ya polisten çekinmeden, karşımdan araç gelecek mi diye düşünmeden, olabilecek bu gibi tehlikelerin olmayacağını bilerek sürmek nasıl bir duygu acaba?😅

Jandarma ve ya polisten çekinmeden, karşımdan araç gelecek mi diye düşünmeden, olabilecek bu gibi tehlikelerin olmayacağını bilerek sürmek nasıl bir duygu acaba?😅
Peki bu sene @Cemal Ç. 'yi geçen sene ki gibi bayrak sallarken görecek miyiz? Tam foruma bakayım dedi birisi köprü girişinde küçük bir kaza geçirdi.
(link)

İzlemek için (link)Kesintisiz ve çok kaliteli.
Tüm ayrıntılar için (link). Canlı olarak tüm verileri izleyebilirsiniz. Rüzgar yönünü bile.
Berkem ve Sarper'in tur öncesi yaptıkları analiz (link)

Son düzenleme:
15994012704228200061219726881192.jpg
-------------
Ben Bozdağ'ın mıcırlı yolundan o hızlarda (ne kadar doğru bilmiyorum 78, 80 yazıyordu) indim yav. Bunlar birde uzman (profosyonel) olacak, peehhh.😂
-------
Yazık bu çocuğa yav.😕

Son düzenleme:
Bu nasil bir gundu boyle. Tek kelimeyle muhtesemdi. Turun en guzel etabi oldu. Hirschi etabi Roglic sari mayoyu Pogacar gönlümüzü kazandi yazmayi umarken Hirschi 1.7 km kala malesef yakalandi. Malesef diyorum cunku bence gercekten etabi haketmisti. Son ana kadar mucadeleyi birakmadi. Sprinti de cok guzeldi ancak burun farkiyla Pogacar etabi aldi. Pocagari da tebrik etmek lazım. Bence yokustaki kcislariyla etabi heyecanlandiran oydu. Sari mayo roglice gectik. Bu gune kadar bence keyifsiz gider tur artik bambaska bir hal aldi gibi.

Yıllardır bu kadar epik bir etap izlememiştim. İzlemeyenler tekrarını mutlaka izlesin.
Ayrıca yeni iniş idolüm Hirschi. O nasıl inmektir yarabbim. 😳

Geri