Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de France 2020

Fransa turunu son on yıldır kesintisiz takip etmeye çalışıyorum. Diyebilirim ki, bu etap izlediklerim içinde kesinlikle ilk üçte olacak. Hirschi inanılmaz yetenekli bir adam, çok da genç. Geleceği çok parlak. O inişte ben ekran karşısında gerim gerim gerildim. O ne korkusuz bir inişti, hayran oldum. Etabı o hak etti ama hep söylendiği gibi bisiklet çok acımasız bir spor.
Öte yandan, genç Pogacar'a şapkamı çıkarıyorum. Yok böyle bir yetenek. Bu yıl belki olmayacak ama kaza, sakatlık vs. yaşamaz ise gelecek kesinlikle onun...

Scudo
Arkadaşlar bu yarışta mataraları fırlatmayı yasaklıyorum ya. Bu bisikletçiler plastik mataralarını hiç umrunda olmadan içtikten sonra sokağa fırlatıveriyor. Kimse bir şey demiyor mu bu yarışcılara?

Arkadaşlar bu yarışta mataraları fırlatmayı yasaklıyorum ya. Bu bisikletçiler plastik mataralarını hiç umrunda olmadan içtikten sonra sokağa fırlatıveriyor. Kimse bir şey demiyor mu bu yarışcılara?
O mataralara sonra neler oluyor acaba?

@Noldor Doğada 35 yılda yok oluyorlar hocam ne olacak? Bu sorumsuzlar yüzünden çevre kirletiliyor.

@Noldor Doğada 35 yılda yok oluyorlar hocam ne olacak? Bu sorumsuzlar yüzünden çevre kirletiliyor.
Yok, değil öyle. Yüzde doksanı izleyenler tarafından kapılıyor. Kalanları da arkadan gelen temizlik aracı topluyor. Hatta bazı bölgelerde bir şey atmak yasak. Yediği jelin ambalajını cebine koyuyor yarışçı. Yoksa para cezası alıyor.
Biz arabanın camından cips poşeti atan yurdum insanına odaklanalım bence. 🤔

@Cemal Ç. Yok yok yeri burası. Sadece TDF'de sokağa 300 tane matara atılıyordur.

• Üzgün
Tepkiler: Cemal Ç.
Her önüne geldikleri yere atamıyorlar. Nasıl yiyecek, içecek alma noktaları var onun gibi çöp atma noktaları var. Ayrıca bir çoğu seyirciler tarafından toplanıyor. Yiyecek ve jellerin atıklarını ise bir çoğu arka ceplerine koyuyor elbette sağa sola atanda var ama zannedildiği kadar değil.

@AeroKnight Hocam o matara ları havada kapanlar var 🤣🤣 Kapamadıklarinida organizasyon sonunda toplayıp temizliyorlar. Ha araçlardan su ve gıda alırken değiş tokuş yapılabilinir mi? orası da tartışılır.

Turdaki tüm sporculara ve teknik ekibe corona virus testi yapılmış.Sonuclar salı gunu belli olucakmis. Umit edelim de hic kimsenin sonucu pozitif cikmasin. İzlerken farkettiyseniz ozellikle yokus cikarken hızın azalmasi nedeniyle seyirciler sporculara tehlikeli seviyede yaklasiyor. Onceden bu tehlikeli carpip dusmelerine sebep olmak ikrn bu sene virus bulastirmak.. Sporcularin yüzüne yuzune bagiriyorlar desteklemek icin. Tabi o anin heyecaniyla virus mirus akla gelmiyor. Akla gelmeyen başa gelmez insallah..

Ben nispeten yeni takip etmeye başladım bu sporu ve dolayısıyla Tour de France'ı. Önceden sadece kısa videolar izleyerek takip ederdim. Bu dönemde (virüsten bağımsız olarak) bu tarz hareketlerin olabilmesini aklım almıyor. Düşünün şampiyonlar liginde insanların Messi'yle birlikte koşup, bağırıp hadi hadi gol at falan diye bağırdığını. Bu kadar popüler olmuş ve mücadelenin yüksek olduğu bir spor branşının, en büyük arenasında bu tarz görüntülere müsade edilmesi çok ilginç.

Ayrıca YouTube'da bu tarz hareketlerden doğan kazalardan oluşan bir video da izlemiştim. Gerçekten anlamak mümkün değil. Yıllarını bu spora adayıp çalışmış insanların hayatları, bir tane bayrak sallayan gerizekalı yüzünden olan saçma bir kazayla kararabiliyor.

Zaman ayırıp ekran karşısında izleyebilenler için harika bir etap oldu...
Tırmanışları, inişleri ve düzlükleri ile "kompakt" bir rotaydı. Hatta; - turu bir güne sığdır, heyecanı / çekişmesi bol olsun - deseler bugünü başa yazardım. Elbette daha koca 2 hafta ve birbirinden zorlu etaplar var.
Sezonun geç başlaması ile tura form tutamadan gelenler çoğunlukta. Umalım ki önümüzdeki haftadan sonra takım kimyaları bozulmadan, güç dengeleri- rol dağılımları planlandığı gibi devam eden bir tur olur...
Hirschi, 90 küsür k.m. tek başına kaçıp tam tarih yazacakken, başka bir tarihin acıklı sonuna yazdın adını..Grupetto seni yakalayacaktı zaten, onlarla daha erkenden 'makara' yapıp dinlenik bir sprint finişi görsen alırdın etabı... Ama sen bunu yapamasan da turun en komplike gençlerinden Pogacar çıkışını ve meydan okumasını sürdürdü.
Etabı alıp benim yaşım kadar yıl sonra etap alan en genç sporcu oldu...
Günün kazananı elbette Roglic, kaybedeni Yates. Dün sarı formayı giyen Yates gün sonu 1" 02' geriye düşüp 8. sıraya indi.
Roglic sarı mayoyu çok rahat taşıyamayacak.
Çünkü genel klasman içinde takipçileri ile arasında büyük zaman farkı henüz yok. İkinci haftayı çok yorulmadan, domestiklerinin desteği ile sorunsuz geçip son haftayı görebilirse kürsünün en büyük favorisi...
Gençlerin her güne bir biçimde damga vurduğu turun diğer mayoları değişmedi...
Yarın boşluğa düşmeyin, salı günü hız ve sprint şenliğini bekleyin...

@Bigpatron yukarıda bayağı bi arkadaş çevre kirliliği üzerine yazınca ben de senin paylaşıma nin altına yazıverdim. ☺️☺️☺️☺️
Spotify bisiklet podcast 19... Bisiklet doğayı kirletir mi?

Bu tablo hiç hoş değil insanların bu spora ilgisi duyarlılığı güzel hoş tamam, ama milletin bayrakla sporcuların önünü kesmesi nedir. Böyle şeylere müsaade edilmemesi lazım Screenshot_20200907-003001.png

Pogacar'ın 8.etaptaki teknik verilerinin bir analizi:
(link)

@AeroKnight Hocam o matara ları havada kapanlar var 🤣🤣 Kapamadıklarinida organizasyon sonunda toplayıp temizliyorlar. Ha araçlardan su ve gıda alırken değiş tokuş yapılabilinir mi? orası da tartışılır.
Boş matarayı araca verdiklerini de çok gördüm.
Ben nispeten yeni takip etmeye başladım bu sporu ve dolayısıyla Tour de France'ı. Önceden sadece kısa videolar izleyerek takip ederdim. Bu dönemde (virüsten bağımsız olarak) bu tarz hareketlerin olabilmesini aklım almıyor. Düşünün şampiyonlar liginde insanların Messi'yle birlikte koşup, bağırıp hadi hadi gol at falan diye bağırdığını. Bu kadar popüler olmuş ve mücadelenin yüksek olduğu bir spor branşının, en büyük arenasında bu tarz görüntülere müsade edilmesi çok ilginç.

Ayrıca YouTube'da bu tarz hareketlerden doğan kazalardan oluşan bir video da izlemiştim. Gerçekten anlamak mümkün değil. Yıllarını bu spora adayıp çalışmış insanların hayatları, bir tane bayrak sallayan gerizekalı yüzünden olan saçma bir kazayla kararabiliyor.
Seyirciyle iç içe olmak bu sporun ruhunda var. Sanırım sadece bisiklette var bu. Geçen sene bir sporcu düşmüştü böyle. Kalkıp yumruğu geçirdi seyirciye. 😆 Bisikletin yanından koşanlar da az dayak yemedi 😂 Elinin tersiyle çakıyor bir tane.
Bu yüzden yaşanan kazalar oldukça fazla. Yine geçen sene sprint finişinde tele objektifi uzatmış gazeteci, çocuk bir çarptı, kolu kırıldı. Gazeteci de yaralandı. Motorsikletlerin yaptırdığı kazalar da cabası. Sagan küfürü basıyordu bir keresinde.
Bu sene ip çekmişler falan gene iyi. Bisikletçilerin seyirciyi yara yara tırmandığı yokuşlar hatırlıyorum. Artık ittiren mi dersin, sırtına vuran, başından aşağı su döken mi dersin, gırla. 😆

Son düzenleme:
Bence onlar halinden memnun 😀. Sonuçta seyirci ilgi göstermese spor ilerlemez. Her ne kadar kızsakta o kamereların işi de çok zor. Onlarda çok meraklı değildir ama o şekilde çalışmasalar bize bu güzel görüntüleri sunamazlar diye düşünüyorum. Suluğu attı doğayı kirletti demek bana çok garip geldi. 35 yıl yok olmuyor falan. Orada yüzlerce seyircinin bıraktığı bir sürü çöp olacaktır. Benim düşüncem bunları organizasyon zaten düşünmüştür. Ve gerekeni yapıyordur. 👍 Paniğe kapılmayalım bence bu konuda 😊

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Pandemi sürecinden önce birçoğu memnundu ama şuan durum hiçte iç açıcı değil. Seyircilerin bir çoğu maskesiz ve uyarı yapılmasına rağmen yarışçılara temas ediyorlar buda hem takımı hemde takım yönetimini endişelendiriyor. Zira bu temaslar yüzünden takımdan herhangi 2 kişi pozitif test verirse bütün takım TdF den diskalifiye olacak

Geri