Scudo Sports

Tour de France 2021

32 kişilik kaçış grubu da enteresan gerçekten. Ön peloton desek yeridir. Andorra sınır kapısından geçtiklerinden beri aralıksız %9-10 yokuşu 25 ortalamayla çıkıyorlar.

Bunların dağda yokuş çıkarken yaptığını ben düzde zor yapıyorum. :hihi:
Sadettin hocam iki şiş acılı Adanaya bu profosyonellerin hepsini yokuşta dökerim. MTB ile çıktığım yokuşları görünce ben bile şaşıp kalıyorum. :) Yanlız %5 eğimden sonrası 3 şiş Adanadan aşağı kurtarmaz. Yoksa rampada şişer kalırım.:harika:

Scudo
Sadettin hocam iki şiş acılı Adanaya bu profosyonellerin hepsini yokuşta dökerim. MTB ile çıktığım yokuşları görünce ben bile şaşıp kalıyorum. :) Yanlız %5 eğimden sonrası 3 şiş Adanadan aşağı kurtarmaz. Yoksa rampada şişer kalırım.:harika:

Bu adamları yokuşta dökmek için Adana'yı onlara yedirmek, yanında turşu suyu verip doğrudan motora sabotaj yapmak gerekir. Gerçi bunların ölüsü bile bize tur bindirip sırtımızdan aşağı bidonu boşaltır ama olsun. :D

Bugünkü etaba gelirsek, geçen seneki turda büyük işler yapan, Roglic'i son güne kadar dağlarda yalnız bırakmayan sessiz kahramanlardan Sepp Kuss hakkını vererek aldı. Ama asıl övgüyü ise 41 yaşında o duvar gibi öldürücü rampayı çıkıp, az farkla ikinci olan Valverde hak etti bence.

İki kraliçe etabın ikisi de yarışın başında kutup ayısının öptüğü bahtsız bedevi takım Jumbo Visma'ya gitti. Önümüzdeki hafta çok çekişmeli geçecek gibi.

İskender Yeşilvadi..Günün ve turun en babası...Köpek balığından da bir etap bekliyoruz..

Messinalı yüzgecini alıp gitmiş.
Japonya da ki Olimpiyat oyunlarına hazırlanacakmış...

Evet her zamanki gibi yayıncı kuruluş eurosport. Zaten eurosport sunucuları Berkem CEYLAN , sarper günsal ve caner eler olmasa yarışları izleyeceğimi sanmıyorum. 6 saatlik yarış baştan sona hiç bir aksiyon olmadan geçse dahi sadece sohbetleri bile bizlere çok şey katıyor.
aynı şeyi düşünüyorum 4 - 5 saat sadece pedal çeviren bir grup izlemiyoruz,
aynı zamanda çok keyifli sohbetler dinliyoruz.

32 kişilik kaçış grubu da enteresan gerçekten. Ön peloton desek yeridir. Andorra sınır kapısından geçtiklerinden beri aralıksız %9-10 yokuşu 25 ortalamayla çıkıyorlar.

Bunların dağda yokuş çıkarken yaptığını ben düzde zor yapıyorum. :hihi:
Merhaba. Pelotondaki herhangi bir bisikletle siz de ort %10'luk yokuşu 20/25 km hız ile çıkabilirsiniz ama bu hız bizler için sürdürülebilir olmaktan çok uzak olur. Evet 2/3 dk o hızda çıkarız ama hemen sonra su kaynatıp sağa yanaşıp fişimizi çekeriz :)

16. etap ile 1 günlük ara ardından devam ediyoruz. 170 km güzel tırmanışlı hafif yağmur bekleniyor

269307 dosyayı görüntüle

Peletonu dilim dilim doğrayacak testere gibi bir etap profili. Kaçışçılar için son fırsat olabilir. Özellikle sondaki Col de Portet inişi çok sert. Yağmurla birlikte kaza riski de var. Umalım kimseye birşey olmadan bitsin.

Pazartesi günleri perde açılmaz...
Bizim sanatçılar da dün dinlendiler, bugün sahne alacaklar.
3 günlük Pireneler Troykası ya da karar verici bir Triloji..
Kuşkusuz kendini son haftaya saklamış, güç kaynaklarını ekonomik kullanmış, takım taktikleri içinde etap almaya izin verilmişler öne çıkacak.
Genel klasmancılar birbirini kollayarak bu üç günü kayıpsız geçirmeye çabalar.
Benekli mayo yarışı kızışacak.
Yeşil mayonun Sürpriz/Şahika adamı "Mucuk Gözlü", cumaya kadar havlu atmaz da gelebilir se o günü o' na yazıyoruz.
Cumartesi "Bireysel Zamana Karşı" etabı var. İyi ki "Takım Zamana Karşı" etabı koymamışlar, çünkü tam kadro kalmış takım yok gibi...
Poğaça dağlarda ataklara karşılık veremeyip biraz zaman kaybetse de rakiplerini "T.T." farkıyla kendine
gene uzak tutacaktır.

Dün bir eksiklik hissedenler silkinip kendine gelebilir. Son haftamız çok heyecanlı olacak..
Yayın 14:00 - 18:50 arası...

Quick-Step Cavendish'i Pirenelerden de geçirebilirse Cav hepsine birer saat hediye etsin artık :D :D Gönlümüz ihtiyardan yana...

Poğaça dağlarda ataklara karşılık veremeyip biraz zaman kaybetse de rakiplerini "T.T." farkıyla kendine
gene uzak tutacaktır.
Dinlenme günü yaptığı basın toplantısında biraz yorgun olduğunu ama iyi hissettiğini bu hafta kendini test etmek için ataklar yapacağını söyledi. Eğlenceli bir hafta olacağına benziyor 🙂

Acaip rüzgar var, kaos geliyor gibi...

Sıkıntı olmadan tamamlandı, Konrad çok iyi performans çıkardı.

Son düzenleme:
Dünden sonra yarından önce zorlu tırmanışların ikincisi..
En sert zirve finişi, son tırmanışa kadar önde gelebilenler arasında "Kolombiyalı Bisikletçiler"için biçilmiş kaftan.16 k.m. ve %8.7 ortalama eğim..
Dün ilk on topluca yarışı bitirirken, Poğaça o son metrelerde takipçilerine saniye bile vermemişti. Bugün o'na yan bakanlar çıkacak ve bakalım refüze edebilecek mi?
Yayın 12:45 - 18:20 arası...

Uran ve Bilbao diskalifiye edilmenin kıyısından dönüp para cezası ile paçayı kurtarmışlar...

(link)

Son düzenleme:
Helal olsun Pogaçara,bu yarışın hem mental hemde fizik olarak en kuvvetli yarışmacısı olduğunu eze eze gösterdi bugün,tek kelimeyle helal olsun,sonuna kadar hak ediyor üstüste bu turu almayı,son beş :harika:

Biyonik Poğaça ve diğerleri...
Yarını da geçince sarı mayonun dublesi olacak..
Kürsünün 2 ve 3 ü çok ilginç bir çekişme içinde.
Mayolar da belli gibi...

Dün Patrick Konrad'ın mükemmel solo performansıyla aldığı ve genel klasmancıların kardeş kardeş beraber finişe geldiği sakin etabın ardından, Pogi içindeki Sloven ejderhasını daha fazla zaptedemeyip acımasız bölüm sonu canavarı Col du Portet'i dümdüz etti.

Yarışın önemli bir bölümününde takımının önde çalışıp kaçış grubunu domine etmesinden etabı istediği belliydi. Vingegaard ve Carapaz ne kadar uğraşsalar da güçleri sarı mayoya yetmedi.

Yarın yine çok keyifli, kürsü mücadelesinde arsenaldeki tüm silahların kullanıldığı bir etap olacağa benzer.

Sarı mayoya baskı ve ataklar izlemeyi planlarken, bu sene tüm takımlara baskı yapan bir sarı mayo izliyoruz. Etap boyunca yorgunluk emaresi göstermeden defalarca atak yaparak adete biçti geçti demek doğru olur.

Seyir zevki yüksek bir etaptı.

Ve geldik son dağlık, hikayelerin finali olan iki dev zirvenin yer aldığı en zor etaba...
Artık Poğaça kaç mayoyu alacak, kaçışçılar etap için nerede atak yapar, yakalanırlar mı, sıralamada rütuşlar olup sürpriz görürmüyüz?, v.b soruları son kez soracağız..Çünkü kalan günlerde "atı alan Üsküdar'ı geçmiş olacak"..

d499c.jpeg

Yayın 14:30 - 18:45 arası...

Geri