Scudo Sports

Tour de France 2021

Cyclingnews : Breaking: Police raid Bahrain Victorious hotel at Tour de France

aboo polis poğaça nın oteli basmış. Fransızlar başarı gelmeyince çok çirkinleşiyor. polis gönderip Otel bastırmak nedir ya.

Scudo

aboo polis poğaça nın oteli basmış. Fransızlar başarı gelmeyince çok çirkinleşiyor. polis gönderip Otel bastırmak nedir ya.
Yalnız Pogacar o takimda değil :) Aynı otelde moviestar da varmış ama onlarda bir arama vs yapmamışlar.

Yalnız Pogacar o takimda değil :) Aynı otelde moviestar da varmış ama onlarda bir arama vs yapmamışlar.
😂😂 otelde oturmuş dün ne bastık yokuşta ama derken tak diye ortalık karışıyor. polis oteli basmışken ne düşünürsün ki ?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Ben artık Pogaçar sporluyum aga! :komik::komik: Bu çocuk bambaşka seviyede:harika:
not: pogaçarın 10 yaşındayken katıldığı ve kendinden yaşça büyük yarışmacılara tur bindirmesi ve onu izlemeye gelen antrenörün buna inanaması acayip bir hikaye.

Şahsen son yıllardaki en zevkli LeTour olduğunu düşünüyorum. Poğaça önümüzdeki 5-10 yılı kilitleyecek gibi, ah gençlik 🔥.
İhtiyar da ölmeden dağları aştı, gelsin sprintler rekorlar inş. 🤣🔥🔥

2e5fbfc58e5941eda0a19960323b0df8.jpg

Septik, sorgulayıcı ve kısmen şüpheci olmaya gerek var mı?
Yakın tarihte "gri bölgeler" gündeme oturacak; genetik ve çevre mi yoksa " yasaklı madde" mi galip gelir göreceğiz umarım...
Ben iyimser olmaya ve olağan üstü bir hikayeyi çalışarak yazdığını söylemeye devam edeceğim...

269488 dosyayı görüntüle

Septik, sorgulayıcı ve kısmen şüpheci olmaya gerek var mı?
Yakın tarihte "gri bölgeler" gündeme oturacak; genetik ve çevre mi yoksa " yasaklı madde" mi galip gelir göreceğiz umarım...
Ben iyimser olmaya ve olağan üstü bir hikayeyi çalışarak yazdığını söylemeye devam edeceğim...

Abi 5-10 yıl sonra bu mesajı kandırıldık diye editlemezsin umarım :koptum:

O da bi şey mi?
1974 Dünya Kupası finali öncesindeki gece Almanlar, rakipleri Hollanda'nın efsanesi Johan Cruyff'a bulunduğu otele hayat kadını göndermiş. o_O

O da bi şey mi?
1974 Dünya Kupası finali öncesindeki gece Almanlar, rakipleri Hollanda'nın efsanesi Johan Cruyff'a bulunduğu otele hayat kadını göndermiş. o_O
Bu bir derece "sabotaj" olur.🤣

Üç mayolu Poğaça ve Yeşil mayolu Cav..Turun sonuna gelirken sprint finişi ile yeni bir rekor bekliyoruz.
Kazalar, abondoneler, rekabetin düşük olması, erken bir dominasyon olsa da bu sporun tutkunları için bir şölen daha geride kalıyor.
Tur bitince eğrisi/doğrusu ile bir değerlendirme yaparız ama son 3 etapla vedalaşmaya hazırlanıyoruz Fransa Turuna.. Çekişme ve heyecanın beklentimizin altında kalması bizi ekrandan uzak tutamadı...Çünkü bu sporun "Nirvanası", ne olur ne yaşanırsa farketmeden bizi kendine çekiyor...
Bugün hız trenlerinin günü, pazar günü de Paris te klasik son etapta aynı trenler iş başında olacak...
1989a.jpeg

Yayın 13:15 - 18-35 arası..

İşte empatik sporculuk örneği..

(link)

Son düzenleme:
Mahoriç kaçışın kaçışını yaptı..Kendi ve takımı adına anlamlı bir zafer daha kazandı...
Düne dair beklentiler havada kaldı.
Sıcaktan ve son günlere gelmiş Peleton, erkenden tempo yapınca ne sprint treni oluştu ne de çekişme...
Hatta zaman limitini bir kaç dakika ile geçtiler.Artık -bitse de gitsek- modundaydılar..

Bugün "Bireysel Zamana Karşı Etabı' var.
Screenshot_20210717_105120.jpg
İlk on böyle sıralanıyor...
Solo performanslar güne anlam verecek. 4. ile 10. basamak arasındakiler için yukarı çıkabilmek için son raunt...
f9270.jpeg
Yayın 14:00 - 19:10 arası...

Mahoriç finishten geçerken "susun, çeneninizi kapatın" tarzı bir hareket yaptı. Bu yanılmıyorsam 2 gün önce fransız polislerin team bahrain kafilesinin otel odalarını basıp dopingle mücadele adı altında her türlü eşyalarının didik didik aranması, bilgisayar ve telefonlarına kadar harddisklerinin kopyalanmasına ve team bahrain'in son zamanlardaki başarısı altında başka bir şeylerin olabileceğine dair laflar üretenlere yönelik bir tepki işaretiydi.

Amma velakin, türkçe sunumda Sarper Günsal'ın da anımsattığı gibi Mahoriç'in bu hareketi direkt olarak Lance Armstrong'un vaktinde yaptığı bir hareket ve "susun çenenizi kapatın" dan ziyade Omerta jesti olarak "işin içinde olanlar işine baksın kimse dışarı bilgi sızdırmasın" şeklinde de yorumlanıyordu.

Mahoriç'in tepki vermesinin haklılığı bir kenara, bu tarz talihsiz bir referans harekette bulunması diğer yana ne düşünmem gerektiğini şahsen bilemedim.

İsmi lazım değil'in karanlık gölgesi bu sporda hala dolaşıyor sonucunu çıkartabiliriz. Herkes temiz yarışıyor olsa dahi bu istenmeyen gölge her daim pelotonda ve zihinlerde var olacak sanırım.

Van Aert, on parmağında on marifetle bugünkü etabı da aldı.
Genel klasmancılığa göz kırpıyor... Önceki yıl da benzer başarılarını da yaşadık, methiyeler düzdük ama "Klasikçi" ve "Çakıl" bisikletçiliği ağır basıyor.. Jumbo Visma Roglic üzerine takımı kurguladığından, Roglic erkenden yarıştan çekilince ondan rol çalmış gibi..Keşke büyük turlarda takım lideri olmayı hedeflese, ki yaşı da bu dönüşüme müsait... Tabi O zevk aldığı tarzını sürdürecek gibi.
Olimpiyat ta da favori..
Poğaça hiç zorlamadı kendini, çantada keklik üç mayo ile Paris'e gidecek.
Genel klasman şu şekilde somutlaştı, bugün değişme yaşanmadı:
IMG_20210717_190635.jpg

Pogacar'a tebrikler ve karakterinden dolayı bol bol takdirler. Ancak ben bu kadar açık ara egemen olunmasından hiç keyif almadım. Allez opi omi birey bu edisyonun ağzına sıçtı zaten. Ama onun dışında da Roglic ve Pogacar'ın bu kadar ayrı bir seviyede olması, Ineos'un 3 liderli gelip de son sağlam liderinin bu derece güçsüz kalması, Uran'ın ve Mas'ın ve Kelderman'ın esamesinin zerre okunmaması, Pinot ve Bardet'nin yarışa bir şekilde gelmemesi -sakatlıkları olabilir, takip etmedim- derken genel klasman çekişmesi berbat geçti bence. Ineos hegemonyasından çıkıp da Pogacar hegemonyasına girmeyi ben bir izleyici olarak istemiyordum mesela.

Büyük aktörler çok hızlı değişti. 2017 Milano San Remo'sunda Sagan, Kwiato ve Alaphilippe beraber foto finişe girdiğinde "Önümüzdeki yıllar bu üçlünün çekişmelerine bol bol tanık olucaz." diyorduk. Şimdi nerdeler? God tier seviyesinde Pogacar, Van Aert, MvdP ve Sepp Kuss falan var benim gözümde. Geri kalan herkes 1st tier ve aşağıya doğru gidiyor ve kesinlikle üst tarafa meydan okuyamıyorlar.

Sanki böyle devam ederse büyük turlardansa haftalık turlarda çekişme olabileceği için seyir keyfi daha yüksek hale gelecek gibi. Gelecek sene de 10-11 etapta Pogacar'ın hüküm kurduğu bir turun geri kalanını izlemem ben mesela. Bana yetti yani. Geride kalan takımların Pogacar'a karşı ittifak yapması gerek derdim de, yıllarca Sky'a karşı ittifak yapmayı tercih etmemiş ve ikincilik üçüncülük hesabı yapmış ödlek bir peloton var. Bu derece güç farkının seyir keyfini bu kadar yok etmesi çok yaman bir çelişki. ASO'nun bir şekilde bu olaya etki edebilmesi lazım.

Jumbo Visma seneye formda Roglic, Vingegaard,Kuss ve Kruiswijk+ genel klasmancıya dönüşmüş bir Van Aert ile gelir,kimse de tur boyunca düşmez kalkmazsa Pogacara belki rakip olabilir.
Tabii Pogacar da herhangi bir sakatlık,kaza,bela,form düşüklüğü yaşamazsa.
Genel klasmancıya dönüşen bir Van Aert ın da zamana karşı performansını koruyup koruyamayacağı, dağlarda ataklara istikrar ve ısrarla cevap verip veremeyeceği de ayrı bir soru işareti olacak tabii bu varsayımlar içinde.
(Halamın sakalları olsaydı amcam olurdu durumu.)

Bu saatten sonra genel klasmancı olarak Bernal,Carapaz, Quintana,Uran ve Mas dan bir cacık olmayacağı,fransız ve italyanların bu kafayla daha uzun süre bekleyecekleri,genç Sloven ve İskandinavların büyük turları domine edeceğini düşünüyorum.

Neredeyse tüm yarış boyunca tek başına savaşarak kazanan Pogacar'ı ve daha başta liderlerini ve önemli adamlarını kaybederek 4 kişi kalmalarına rağmen sonuna kadar mücadeleyi bırakmayan Jumbo-Visma cıları kutluyor diğerlerine de hayatta başarılar diliyorum.

Not; Şu Cavendish yarın alsın bari de herkes rahatlasın

Şampanya kadehleri bugün Pogaçar için kaldırılacak! Görsel olarak en sevdiğim etap,Paris'in tarihi ve büyülü caddeleri bize bugün yine görsel bir şölen sunacak,kurtlar kocayınca sahneyi yeni nesil hüküm dağıtıcılar aldı,Pogaçar,Rogliç,Wanderpoel,Van aert,Remco,Bernal ve diğerleri.Her ne kadar turun başlarından beri sarıyı sırtından çıkarmayıp bize soluk soluğa bir yarış izletmesede,takdirin en büyüğünü hakketti Pogaçar.:harika:

Bir 5 kişi, bisiklet, açık hava ve yazı görseli olabilir

Haydi son trende kalkıyor....
Heyecanlı bir sprint finişi ile bu yılki tura noktayı koyuyoruz...
Tek bilinmeyen; "Cav" rekoru eline geçirebilecek mi?

53959.jpeg
Yayın 17:10 - 21:00 arası...

Bütün yıl hasretle beklediğimiz, yerini başka birşeyin dolduramadığı, bu sporun nirvanası bir Fransa turu daha geride kaldı. Gala etabında herkesin uğurlu sayısını 35 yapan Man Adası canavarının sprint treni yolda kaldı. Van Aert son perdede finiş çizgisinin üzerinde belirdi. Feriştah yengenin deyimiyle, bir insan ancak bu kadar finiş çizgisinde belirebilirdi. Çıtayı yıldızlar arası uzaya çıkararak tura noktayı koymuş oldu.

Doğal olarak herkes Pogacar ve onun insan üstü başarısından bahsedecek. Ancak bana göre bu turun esas kazananı önümüzdeki yıllara imzasını atacak bir diğer isim olan Jonas Vingegaard oldu.

İddia ediyorum ki bugün Van Aert'a ve Philipsen'e Yamyam tarafından bir teşvik primi ateşlenmiştir. Teşvik göz dağı verilmiş de olabilir...

Geri