Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de France 2022

Bir bayrak düşünün; sarı- beyaz- yeşil...İşte bisikletin bugünkü ütopik ülkesinin etap sonu...
Çok keyif veren ve mührün basıldığı bir etap ile sonunda kürsü de bir aksilik olmaz sa ( - ki öngöremediğimiz bir dolu gelişme oldu tur boyunca -) belli gibi.
Van Aert'ın gerçeküstü performansına kask çıkarıp, Balıkçı ve Poğaçanın dostane çekişmesine en içten duygularımızla önlerinde saygı ve takdirle eğiliyoruz ..
Üzerine sayfalarca yorum yapabiliriz ama bu yılki TDF bisiklet yarışları tarihinde apayrı bir kategoride yerini çoktan aldı bile...
Etabın içinde o kadar çok hikaye var ki, dizi seyretmekten hoşlanmayan bana bile dizi yönettirebilir....

 
Scudo
En hızlı tdf turlarindan birisiymis Vingegard baltayı indirdi tdf öncesi favorilerden birimiydi roglic ve pogacar kadar bilmiyorum
 
En hızlı tdf turlarindan birisiymis Vingegard baltayı indirdi tdf öncesi favorilerden birimiydi roglic ve pogacar kadar bilmiyorum

Takımlar son yıllarda çoklu lider ile geliyorlar büyük turlara, kaza veya performans özelinde gidişine göre yolda netlik kazanıyor. Vingegaard geçen senenin 2.siydi TdF'ta. Olağan şüpheli listesinin başlarındaydı bu sene de. Strateji yarışın başında bellidir ama taktik yarış içinde şekillenir hep.

Roglic artık Giro dener seneye muhtemelen :)
 
Van Aert nedir yav, n'olacak bu adam? Sarı formayı yarışın başında üstünde taşıyordu, şimdi sırtında taşıyor falan.
 
Roglic artık Giro dener seneye muhtemelen
Roglic 'in yerinde olmak istemezdim. Seneye son kez dener gibi geliyor tdf' ı...
Ayrıca Pogacar 'ın ayaklarının yere basması açısından bu sene ki tur onun hayrına oldu...
Seneye Egan Bernal' de gücüne kavuşup Tour 'a katılırsa 2023 tdf harika olabilir.
 
Etapların belirleyiciliği geride kalınca, uzatmaları oynayan peleton sprint finişinde bakalım ne yapacak.
Özellikle etap sonlarında limitlere takılabilecek kadar bitkin düşen sprinterler, zevahiri kurtarma şansına sahip..
Sıcak, tükenmişlik, hastalık ve sakatlıklar o kadar etkili oldu ki organizasyon imajına toz kondurmamak için adeta hokkabazlık yapıyor...
Pandemi sonrası olsa bile 2020 gibi zincirleme sorunların yaşandığı bir gerçek. Etapların son 2 k.m.sinde var olan bariyerlere kadar geçilen seyirci kalabalığında kimbilir ne mikroplar havada uçuşuyordur?
Son 3 etabı da daha fazla sorun yaşanmadan geçme dileğiyle...
1658474661614.png
Rölanti ve düşük tempo ile son düzlüğe gelen peleton, sprint taktiklerini iyi uygulayan Quick-Step ile başa çıkabilecek mi bakalım?
13:50 - 19:00 arası etap canlı izlenebilir..
 
Şifresiz izleyecebileceğimiz bir kanal varmı acaba...
 
1658491085727.png
(link)

Dünkü etapta rampa tırmanırken, önünde kopmaya başlayan gruba yetişmek için motora tutunup kendini ileri atan Quintana'ya ceza kesilmiş.
Kameralı motor bu olduğuna göre, etrafta beni çeken kamera yoktur diye düşünmüş muhtemelen. 😅
Quintana received a 10-second time penalty as a result, as well as a 200CHF fine and a deduction of 20% of his points and mountain classification points
10 saniye düşürme, yüzde yirmi puan kesme ve 200 İsviçre Frankı para cezası almış.
Bir an nefesim kesildi, bilinçsiz yaptım demiş galiba.
 
Peloton baskısını artırıp öndeki grubu yutmaya yaklaşırken sağlam bir atağa kalkan Honore, sanıyorum bu atak anında 76.8km/h hıza ulaşmış. Tam burayı izlemiştim. Kaçış grubuna bir kez daha gaz verdi :) Bir de iş yeri internetinin sürekli donup kalması yüzünden yanlış görmediysem, gruptan bir kişi bu atağa ayak uyduramayıp geri kaldı ve peloton canavarı tarafından yutuldu.

Bu da helikopterden bir görüntü. Çok güzel görünüyor değil mi :)

 
Poğaça lastik patlattı. Ne kadar negatiflik varsa üstüne yollamışlar :D
 
Jumbo Visma tarih yazmaya ve herkesi hayran bırakmaya devam ediyor.
Kaçışçılar farklı oluşumlarla bölük pörçük bir araya geliyor, yakalanıp birer ikişer geriye düşüp Peleton toplu sprinte giderken şapkadan Laporte çıkıyor...
Kuşkusuz yorgunluk ve bitmeye yaklaşan etapların doğal sonucu; biririnin gölgesi olan ön grup arasından sıyrılabilen, patlayıcı gücünü kullanan Laporte için takımının başarısında pastada 🍓 rolü yakıştı..
 
Son yılların en hızlı Tour de France'dan yine harika bir etap geride kaldı. İlk 4 km'de 5 kişiden oluşan ilk kaçış grubu oluştu. Etabın 53. km'sinde Bora Hansgrohe takımının Alman bisikletçisi Politt peleton tarafından yakalandı ve kaçıs grubu 4 kişiye indi. Bu durum etabın bitmine 48 km kala Lauzerte'teki 4. kategori yokuşa kadar sürdü. Burada Trek Segafredo'nun Amerikan bisikletçicisi Simmons ve Bahreyn Victorious takımının Sloven bisikletçisi Mohoric atakla diğer 2 kişiden koptu ve yokuşa birlikte gittiler. Buradaki puanı Mohoric alsa da kaçışı sürdürmedi. Simmons kaçışı 13 km daha sürdürüp etabın en savaşçı bisikletçisi ünvanını kazandı. Ancak peletona yakalandı.

Etabın bitimine 33 km kala B&B Hotels-KTM'nin Fransız bisikletçisi Gougeard 2. kaçıs grubunu oluşturan atağı başlattı. Onu Pogacar takip etmek istedi ama Van Aert anında dibinde biterek bunu önledi. Sonunda Bahreyn Victorious'un İngiliz bisikletçisi Wright and Trek Segafredo'nun Belçikalı bisikletçisi Stuyven'in katılımıyla bu grup oluştu. Bu üçlü bitime 20 km kala farkı 30 saniyeye çıkardi. Bu da Van Aert ve Matthews, sırasıyla Laporte ve Groenewegen için peletonun önünde tempo yapmasına neden oldu. Bu tempo sayesinde fark eridi ve bitime 1,5 km kala Laporte öndeki üçlüyü yakaladı. Wright yeniden atak yapmayı denese de Laporte'un karşı atağına gücü yetmedi. Böylece sezon başında Cofidis'ten Jumbo Visma'ya transfer olan ve bu turda harika domestiklik yapan Fransız bisikletçi Laporte hem ilk tur galibiyetini, hem de bu yılki Paris-Nice turunun ilk etabından sonra 2. profesyonel etabını kazandı. Bu da Jumbo Visma için bu tur için 5., son 4 turdaki 16. etap zaferi oldu. Bu arada Laporte'un ardındaki sprint grubuna giren ve etabı 5. bitiren Pogacar, yarış lideri Vingegaard'dan 5 saniye çalabildi. Son olarak, kanımca Laporte'a etap kazandırma fikri, onun yardımıyla yeşil mayoyu kolaylıkla kazanan Van Aert'tan çıkmıştır.
Hedef şaşırttılar :)

291857 dosyayı görüntüle

Jonas fena kıskanmış :D

Peki buna ne buyrulur ?

2717e
 
Son düzenleme:
Geldik 20. etaba..
40 k. T.T.
İlk 33 k. iniş çıkışlı, engebeli.
Konya ovası gibi olmadığı için saf zamana karşıcıların pek hoşuna gitmeyecek bir profil var.
Son bölüm güzel bir yokuş..
1658570224389.png
Kürsü sıralamasındaki farklar pek kapanacak gibi görünmese de, çekişme ve rekabetin heyecanı için izlenmesi gereken bir etap.
Lanterne Rouge (Sıralamadaki son sporcu) Caleb Ewan ilk startı alacak, ardından 1.30 - 2 dakika zaman farkıyla bisikletçiler sırayla çıkış yapacaklar..
Canlı yayın 13:45 - 19:30 arası...
 
Geri