Scudo Sports

Tour de France 2023

vingegaard hala sessiz, van aert tek başına çabalıyor resmen jumbo visma bu sene adc yi izleyecek gibi sanki

Scudo
Yalnız Philipsen geçen yılın Paris etabıyla birlikte 3 sprinti arka arkaya aldı ama son 2 tanesine gölge düşmüş oldu, çok hoşlandığım şeyler değil bunlar..

Son düzenleme:
@Umur Bora , V.D.P yarışa devam ediyor. Etap ya da tur'dan ihraç söz konusu değil.Bir kaç ileti öncesi aldığı cezalardan söz etmiştim...

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
@Umur Bora , V.D.P yarışa devam ediyor. Etap ya da tur'dan ihraç söz konusu değil.Bir kaç ileti öncesi aldığı cezalardan söz etmiştim...
Abi kusura bakma kaçırmışım o mesajını, twitterda yanlış bilgi veren bir hesabın paylaşımına aldanmışım. Düzletiyorum mesajımı..

• Hahaha
Tepkiler: seko35.50
Jonas'ı yüksek irtifada izlemeden bir şey demem :) Geçen sene de böyle başlamıştı, görelim bakalım

Bugün bir nevi böyle oldu, daha yeni başladı diyelim 😊

UAE kaçırdı gözden Jai gibi bir adamı. Jumbo da sarı mayo stresine girmedi

• Beğen
Tepkiler: nhtpkl
Bence Pogacar hala gücünü saklıyor son etaplar için . UAE takımı daha çok destek olması gerek Pogacar'a .

Bi ara yanlış görmediysem 5 tane UAE'li sporcu vardı tırmanışta en önde. Dedim bunlar tek başına koparacak herhalde. Hepsi patır patır döküldüler. Uzun süre tırmanışta önden giden Sepp Kuss, Podgacar'ın peşinden ayrılmadı. Ona da ayrıca helal olsun dedim. Hiç beklenmeyen bi tablo var ortada. Tam bi kaos.

Bi yandan da Vingegaard inişler ve düzlük dahil baya yoğun bi efor sarfetti. Buna rağmen Podgacar özellikle diğer grupla birleşip muhtemelen çok daha az eforla finişe geldi. Yarınki durumu bu ne kadar etkiler emin değilim.

Yarınki tırmanışta sanırım genel klasman baya karışacak. Güzel bir etap bizi bekliyor gibi duruyor. Mayo koruma motivasyonu olan Hindley, açtığı farkı kapattırmak istemeyecek ve Sarı Mayo'yu almak isteyecek bir Vingegaard ve elinde ne varsa yoksa saldırmayı planlayan bir Podgacar(UAE) görebiliriz gibi.

Son düzenleme:
85912b2e3f65d4ec468062a380b96b7a66c67d2a.jpeg

zvJ5XPs92DHvNU8HdZbiui.jpg

Bana göre günün özeti bu fotoğraflar. Herkes Pogacar - Vingegaard çekişmesine odaklanmışken geçen yılın Giro fatihi aradan sıyrılıp mayoya uzanır mı göreceğiz.

Bu seneki tur yüksek doz steroid almış gibi gidiyor. Daha ilk dağlık etabında ortalığın böylesine karıştığı bir başka seneyi hatırlamıyorum

Pogacar bugün Marie Blanque gibi nispeten alçak tırmanışta böyle ise daha uzun ve yüksek tırmanışlarda işi daha da zor olur, takip edelim bakalım

Col de Marie Blanque (7,90km; 8,49%; 671m)

2023 | 20'58min | J.Vingegaard - RECORD
2020 | 22'27min | T.Pogacar, P.Roglic

5. etap beşbenzemez şekilde başladı.
36 kişilik müfreze bir kaçtı ki, sanırsınız son etap...
Kalabalık ve çok tehlikeli/tecrübeli sporcular olunca günün güzel geçeceği belliydi.
Kaçış grubunun içinde hem dar makas aralığında genel klasmancılar hem de sıkı yokuşçuların olması sarı ve benekli mayonun el değiştirebileceği olasılığını artırıyordu .İşin ilginci kaçışı takip eden takımlar; hem yeterli tempoyu yakalayıp makul bir zaman farkını korumayı, hem de kaçanlar içinde etabı kazanıp liderliğe yükselebilecek meslektaşlarına karşı etkili bir teknik/taktik uygulamayı bir türlü beceremediler.
Bu "Matruşka" içinden çıkan Hindley, son 20 k.son kez arkasına bakıp Marie Blanque tepesine tırmanırken etabı alacağı çok belliydi.
Jumbo bugünün en güzel taktiği ile en kârlı takımı olurken Pogi ve B.A.E hem moral hem sarı mayoyu kaybetti.
Jonas ve Pogi rekabeti daha bir kızıştı ki ; sıkı tırmanış ve inişlerde eski " Poğaça" yı arayacak gibiyiz..
Nelson da günlerdir çok uğraşıp solo kaçışlardan aldığı puanlarla benekli haldeyken gün sonunda Gall önde geçtiği tırmanış kapılarının puanlarıyla mayoyu devraldı.
Tur lezzetli hale geldi gibi, rekabetin spor ahlakı içinde ve kaza/bela olmadan devam etmesi tüm dileğimiz ...

Jonas gidiyor, Pogi bakıyordu..:

Bence Pogacarın Tour de France ı olmayacak bu yıl..

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Clal
Bence Pogacarın Tur de France ı olmayacak bu yıl..
Zaten yarış sonu röportajda,kendini iyi hissettiğini ama vingegardın atağına cevap veremediğini kendinde o gücü bulamadığını söyledi,ilk etaplarda zaman farkı yaratmak için 3 5 saniye alma peşine koşmasaydı keşke! Sakinliğini koruması gerekirdi geçen yılda Uae aynı hataları yaptı ders almamışlar belliki,Yates bey yokuşlarda pogaçarı taşımayacaksa neden transfer edildi acaba? 3 4 gün sarı mayo taşısın diye değil herhalde,neyse uzun soluklu yarış daha çok su kaldırır.

Zaten yarış sonu röportajda,kendini iyi hissettiğini ama vingegardın atağına cevap veremediğini kendinde o gücü bulamadığını söyledi,ilk etaplarda zaman farkı yaratmak için 3 5 saniye alma peşine koşmasaydı keşke! Sakinliğini koruması gerekirdi geçen yılda Uae aynı hataları yaptı ders almamışlar belliki,Yates bey yokuşlarda pogaçarı taşımayacaksa neden transfer edildi acaba? 3 4 gün sarı mayo taşısın diye değil herhalde,neyse uzun soluklu yarış daha çok su kaldırır.

UAE f1 ferrari gibi , takım yönetimi taktiksel tutarlılık , sürdürülebilirlik vasat.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Fransa iyice karıştı, tur organizatörleri
23 temmuz'da ki son etap için nasıl bir çözüm bulacak acaba?
(link)

• İnanılmaz
Tepkiler: Clal
Etap sonundaki röportajları okumak için twitter'dan @propelotontr hesabını takip edebilirsiniz.

Ben olayların son etaplara kadar sürmeyeceğini veya en azından epey sakinleşeceğini düşünüyorum, böyle sürerse zaten neredeyse 1 aya yakın süre boyunca kaosun yaşandığı bir Fransa'dan bahsetmiş oluruz ki o zaman son etabın akıbetinden daha büyük sorunları olacaktır muhtemelen organizatörlerin..

UAE'nin göründüğü kadar kötü durumda olmadığına inanıyorum. Takım halinde oldukça sessizdiler, muhtemelen başlarda gereksiz enerji sarfiyatı yaptıklarından dolayı ilk dağlık etapta zararı azaltacak şekilde bir strateji izlediler, ama böyle bir etap olmasını da beklemiyorlardı diye düşünüyorum. Jumbo Visma'ya kıyasla bir otorite boşluğu ve kişisel hırslarına kapılan sporcuların atakları neticesinde stratejik hatalarla dolu bir 4 etap geçirdiler sanki. Van Aert gibi hırslı bir sporcunun bile takımdan gelen direktifler doğrultusunda bu kadar keskin şekilde pozisyon değişiklikleri yapması, Kuss'un iyi çalıştığı bi Giro üstüne burda da bu kadar iyi görünmesi Jumbo Visma'nın tura yine takım olarak çok konsantre bir şekilde geldiğini hissettiriyor bana.

Tabi neticede daha sadece 5. etaptayız, sadece ilk dağlık etap geçildi. Daha önümüzde öyle etaplar var ki, yani çok enteresan. Dün yayında Caner Eler'le Enes konuşuyordu kraliçe sayılacak bi etap yok bu sene, prens ve prenses etapalar var diye, gerçekten öyle. "Tamam artık burda çakarım atağı bitiririm işi" demek için Paris'ten önceki etabın son tırmanışına kadar beklemek lazım nerdeyse, öyle bir 20. etap ki adeta roller coaster :)

Pogacar süper kahraman gibi bir bisikletçi olsa da ölümsüz değil. Peki bu çok yönlü bisikletçi neler yapabilir ? Van Aert & Pidcock ile yokuş yukarı sprint atabilir, her türlü tek günlük klasiğin içinden geçebilir, düzde çok iyi tempo yapabilir, en iyi saf yokuşçuları bile uzun tırmanışlarda dökebilir, kısa sert yokuşları patlayıcı olarak çıkabilir, zamana karşı kazanabilir, kendisine uyan bir etapta finişe 40km kala atak yapıp tek başına yarış kazanabilir.

Peki, her şeyi bu kadar iyi yapabilen, modern bisikletin gördüğü en komple sporcunun tek açık verdiği yer neresi ? Uzun ve ortalama eğimi yüksek tırmanışlarda, sert tempo sonrası gelen full gas ataklar. Bunu çok iyi analiz eden jumbo visma, etap profilinde bu şekilde bir fırsat gördüğü zaman bunu bir maden gibi işliyor. Caner Eler'in yayında söylediği gibi, Pogacar tam bir süpermen ama Vingegaard da, Pogacar'ın kriptoniti. Pogacar'ın sprinti, patlayıcılığı, rulörlüğü, etap avcılığı gibi özellikleri Vingegaard'da yok, ama Danimarkalı balıkçının ekstra yapabildiği iki şey var. Nispeten daha iyi zamana karşı koşabilmesi ve bahsettiğim gibi uzun ve sert tırmanışlarda w/kg'ı çıkartıp masaya vurması. Bu turda sadece 22 km'lik tek bir zamana karşı etabı olduğu düşünüldüğünde, Vingegaard'ın eğimi uygun her uzun tırmanışı değerlendireceğini düşünmek mantıksız değil.

Kim ne kadar kendini paraladı, kim enerji tasarrufu yaptı, kimin daha uzun vadeli planları var hepsi bugün koşulacak pirenelerin en sert etabında görülecek. Col d'aspin, col du tourmalet gibi uzun yokuşlar çıkılacak, bu sene ilk defa 2000 rakım üstü görülecek. İlk yokuş temposu ile Hindley düşedebilir, Pogacarın soluksuz bir atağı ile Vingegaard sadece arakasından bakabilir. Tam tersi Vingegaard yaradana sığınıp mayo aşkına uçuşa geçebilir. Ya da tüm favoriler dünden kalan kaos ve ağır bacaklar ile birlikte finişe de gelebilir. Rejinin görüntü seçmekte zorlanacağı bir kaos günü de olabilir. Ya da Eurosport ekibinin peynir ve şarap anlatacağı aksiyonsuz bir etap da olabilir. 6. etap her şeye gebe gibi görünüyor.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri