Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour Of Turkey 2011 / 47.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

ulas

Forum Bağımlısı
Tepki
9.587
Bisiklet
Geotech
http://img600.imageshack.us/img600/3389/tourofturkey.jpg

http://www.tourofturkey.org/2011/news/eurosport_tr.jpg

47.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 2008 yılından bu yana 4.yılında da 24 Nisan - 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Eurosport ve TRT'de canlı yayınlanacak.47.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 2008 yılından bu yana 4.yılında da Eurosport ve TRT'de canlı yayınlanacak. 24 Nisan - 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Dünya'nın lider spor kanalı Eurosport ve TRT aracılığıyla 123 ülkede HD formatında izleyicileriyle buluşacak.

Eurosport Yayın Akışı (Türkiye Saatiyle)

1. Etap Yayın - 25 Nisan- Pazartesi - 11:00 - 12:00

2. Etap Yayın - 25 Nisan - Pazartesi - Canlı 15:00 - 16:30

3. Etap Yayın - 26 Nisan - Salı - Canlı 15:00 - 16:30

4. Etap Yayın - 27 Nisan - Çarşamba - Camlı 15:00 - 16:30

5. Etap Yayın - 28 Nisan - Perşembe - Canlı 15:00 - 16:30

6. Etap Yayın - 29 Nisan - Cuma - Canlı 15:00 - 16:30

7. Etap Yayın - 30 Nisan - Cumartesi - Canlı 15:00 - 16:30

8. Etap Yayın - 1 Mayıs - Pazar - Canlı 15:00 - 16:00

8. Etap Yayın - 2 Mayıs - Pazartesi - 09:30 - 10:30

47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu İstanbul Parkuru tanıtım toplantısı bugün Esma Sultan Yalısı'nda yapıldı. Avrupa'dan Asya'ya "Kıtalar Arası İlk Etaplı Bisiklet Turu" olacak olan tur dünyada ilk kez kıtaları birbirine bağlayacak.
47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu İstanbul Parkuru tanıtım toplantısı bugün Esma Sultan Yalısında yapıldı. Toplantıya İstanbul Vali Yardımcısı Ali BAKOĞLU, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel GÜMÜŞDAĞ, Spor A.Ş.Genel Müdürü Alpaslan Baki ERTEKİN, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer TAŞPINAR, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin MÜFTÜOĞLU, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Abdurrahman AÇIKALIN, Genel Sekreter Bekir GEZER ve organizasyon direktörü Aydın Ayhan GÜNEY katıldı.

Yenilenen İstanbul Parkuru ile 24 Nisan Pazar günü Sultanahmet Meydanı'ndan başlayacak mücadele, 176 bisikletçinin Boğaziçi Köprüsü'nü geçişi ardından Bağdat Caddesi Sahil yolu güzergahında tamamlayacakları 8 tur ile en üst seviyeye tırmanacak. Bağdat Caddesi'nde görkemli finişin yapılacağı İstanbul etabı ile "TUR 2011" start alacak.

Toplam mesafesi 1387 km olan ve Avrupa'dan Asya'ya "Kıtalar Arası İlk Etaplı Bisiklet Turu" olarak kurgulanan 47.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Dünya'da ilk kez Kıtaları birbirine bağlayacak. Her yıl farklı turistik bölgelerin güzergaha dahil edildiği dinamik yapısıyla 2011 yılında da yeniliklere imza atılacak.

http://www.tourofturkey.org/2011/news/1pressmeeting_tr.jpg

http://www.tourofturkey.org/2011/news/france.jpg

Fransa Turu 2011 tanıtım toplantısına katılan Organizasyon komitesi üyeleri Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu, Proje/Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın ve Organizasyon Direktörü Aydın Ayhan Güney, aynı tarihte gerçekleşen takım menejerleri toplantısı sonunda tüm menejerlerle bireysel olarak yaptıkları toplantılarla TUR 2011'ı tanıtma ve takımları davet etme imkanı buldular.

Beklendiği gibi, yarış tarihinin değiştirilmesinin ardından, takımların TUR'a gösderdiği ilgi ve katılım isteği maksimum düzeye çıkmıştır.

İlerleyen zamanlarda konuyla ilgili daha çok haber yapacağız.

Scudo
@özgür bağdatlıoğlu

kesinlikle katılıyorum. Feyzi Açıkalın dinlemektense Caner Eler ve Aydan Çelik ikilisi eurosportta kat kat daha iyi.

Ayrıca İstanbul etabı da çok daha güzel olmuş. sonunda o köprüyü kullanmayı akıl ettiler...

Umurarım bu seneki yarışlarda, şeref kürsüsüne çıkan bisikletçilerin, boyunlarına.çelenkleri takmazlar. daha zarif bir ödülleme bulurlar.
zira bana nedense hep AT yarışlarını hatırlatıyor. kırıcı olsun diye yazmadım.özür dilerim. gerçekten hiç hoş görünmüyor.

@mahmut güldeş

Bence ne desek boş, 1 kere denemek lazım :)

Trt'de izlersen örneğin jant değişiminde sporcu jantı acele ile yolun kenarına atsa '' eyvah eyvah gitti 3 bin- 5 bin dolar'' gibi ilginç diyaloglar geçiyor, daha neler neler....... Sürekli aşırı abartılı yanlış bilgilendirmeler.

EuroSport düzeyli kaliteli.

@Korhan Nas

Manisaspor henüz resmi olarak açıklamadı yarışa hangi sporcularla katılacağını. Aşağıdaki linkten takip edebilirsin. Merak ettiğin takımın adının üzerine tıkla, eğer açıklandıysa yan tarafta liste çıkıyor. Konya Şeker'de açıklayalı daha birkaç gün oldu zaten.

(link)

Bir de ben bu sene Sandy Casar'ı çok merak ediyorum. Özellikle yokuş etaplarında. Tour de France'da etap kazanan birisinin yarışmaya gelmesi ilgimi daha da arttırdı.
Sprint savaşları daha da çetin geçebilir bu sene bence. Sanırım Graipel'e karşılık Astana takımı bu sene Vaitkus'ı getiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Korhan Nas
@Ali AKTAŞ

evet ya bugün paris-nice'in bi etabında duydum canerin de olacağını. bu gerçekten sevindirdi:)

trt ile arasındaki farkı da çok iyi açıklamış Ali Bey:D eurosport spikerleri gerçekten çok ama çok bilgililer. her konuda:in:

@özgür bağdatlıoğlu
Bir de HD izleme şansınız varsa (lcd televizyonda)o rengarenk sporcular,bayraklar ..tadından yenmiyo.Bu gün tesadüfen Paris-Nice turunu yakalım.Başından kalkamadım.(bu arada spikerleri bile şaşırtan bir olay oldu.Yarışı gruptan 50 sn. önde götüren 2 bisikletçi durduruldu.Yol kapalıydı.Grupta geldi arakadan.Onlarda beklemeye başladılar.Hemzemin geçit kapalıydı.Tren geçtikten sonra açıldı.Önde olan sporculara 50 saniye hak tanındı ama diğer sıralama çorba oldu )

eurosport un yorumcusu oldukça deneyimli.geçen sene trt deki yorumlar filan kamera şakasımı bu ya dedirtecek cinsten di.bir de mesai saatlerine denk gelmese yayınlar ama yapacak bişey yok.

prolog u köprüde yapsalarmış 10 numara olacakmış cidden.

Geri