Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trafikteki martı scooter terörü

Bu martıların moped formunda olanları var normal martı gibi yolculuk bitiminde bir yere bağlama zorunluluğu da yok onlar harbi baş belası. Bisiklet yolunun ortasına, kaldırımın ortasına, akla hayale gelmeyecek yerlere bırakıp gidiyorlar hatta sokakta araç yolunun tam orta yerine bırakılmışını gördüm ben bunların. Yahu bunlar internet üzerinden araçları işleten firmaya anlık konum verisi gönderiyor mu? Gönderiyor. Araçla yolculuk yapanların kimlik bilgileri firmanın veritabanına kayıtlı mı? Kayıtlı. Öyleyse dakikalık kiralık araç hizmeti sunan firmalara ait bu verilerin il emniyet müdürlüklerine 7/24 açık olması şart, kafasına göre park edenin evine akşamına gönderecek tebligatı kullananlar nasıl hizaya geliyor görün. Şahsi düşüncemdir.

Scudo
Bu martıların moped formunda olanları var normal martı gibi yolculuk bitiminde bir yere bağlama zorunluluğu da yok onlar harbi baş belası. Bisiklet yolunun ortasına, kaldırımın ortasına, akla hayale gelmeyecek yerlere bırakıp gidiyorlar hatta sokakta araç yolunun tam orta yerine bırakılmışını gördüm ben bunların. Yahu bunlar internet üzerinden araçları işleten firmaya anlık konum verisi gönderiyor mu? Gönderiyor. Araçla yolculuk yapanların kimlik bilgileri firmanın veritabanına kayıtlı mı? Kayıtlı. Öyleyse dakikalık kiralık araç hizmeti sunan firmalara ait bu verilerin il emniyet müdürlüklerine 7/24 açık olması şart, kafasına göre park edenin evine akşamına gönderecek tebligatı kullananlar nasıl hizaya geliyor görün. Şahsi düşüncemdir.
öfffff ne güzel yazmışsınız !!!
hiç bilgim yok teknik olarak bu işler nasıl yürüyor vs .

ama dediğiniz gibi o aptalca park eden gerzeklere gerçekten ödenme zorunluluğu olan bir ceza vs gitse süper olurdu. sanmıyorum olabileceğini ama olsa süper olurdu.
sadece bırakana ve yakın akrabalarına küfretmek yetmiyor, çünkü bu onların hoşuna gidiyor.

aynı şey sokaklara , kaldırımlara , başkalarının evinin önüne , gidip çimlerine oturduğumuz parklara köpeklerini pisleten şerefsizler içinde olsa süper olurdu.

onlara da küfür etmek yetmiyor, hoşlarına gidiyor onlarında

öfffff ne güzel yazmışsınız !!!
hiç bilgim yok teknik olarak bu işler nasıl yürüyor vs .

ama dediğiniz gibi o aptalca park eden gerzeklere gerçekten ödenme zorunluluğu olan bir ceza vs gitse süper olurdu. sanmıyorum olabileceğini ama olsa süper olurdu.
sadece bırakana ve yakın akrabalarına küfretmek yetmiyor, çünkü bu onların hoşuna gidiyor.

aynı şey sokaklara , kaldırımlara , başkalarının evinin önüne , gidip çimlerine oturduğumuz parklara köpeklerini pisleten şerefsizler içinde olsa süper olurdu.

onlara da küfür etmek yetmiyor, hoşlarına gidiyor onlarında

Hatta cezayı ödeyene kadar tekrar kullanımı engelleyecek şekilde bir sistem de kurulabilir. biraz da fanteziye kaçarlarsa kaskodaki hasarsızlık puanı gibi her sorunlu kullanıma verilecek ceza puanına göre kullanımda ödenecek ücrette artışa gidilebilir.

Tabi bunların hukuki olarak uygulanabilirliğini bilemiyorum. :)

Geceleyin bisiklet yolundan gitmeye korkar oldum bu gereksiz scooter terörü yüzünden. 1300 lümen fara sahip olsam bile gece olduğu zaman far vesaire fayda etmiyor çok dikkatli sürmek gerekiyor. Her yere kafalarına göre park ediyorlar, bisiklet yolu, ana yol, sokaklara hatta geceleyin kimsenin olmadığı bir yol var bisiklet sürmek için çok ideal oraya bile bir düzine scooter park edildiğini gördüm. Ayrıca bisikletine aydınlatma takmayanlara da ceza kesilmesini isterim, ters şeritten gelen andaval bisiklet sürücüleri de dahil olmak üzere hayalet sürücü gibi ortada bisiklet sürenler var.

Yazın bu terör on katı daha çok artacak kış ayında bile bu kadar sorun çekiyorsak... Dikkatimi çeken başka şey ise bu scooter tarzı şeyi genelde ergenler ve 20 yaşlardaki çocuklar kullanıyor.

20230314_093237.jpg
20230314_093355.jpg

Neredeyse her sabah durum bu, yolu kapatacak şekilde bırakılmış scooterlar. Bu güne kadar geçecek yer yoksa sabırla aldım kaldırıma koydum. Yetti da artık! amacın ne arkadaşım 2sini yan yana koyup yolu kapatmak..

Hata etmişsin, Yanından geçerken ittirivercen domino gibi devrilecekler.
Oda aklimdan gecmiyor degil ama mala zarar vermekten ne biliyim tespit edilirsem falan diye düşünüp çekindim. Gerçi istanbulda adamlar denize atıyormuş 😂

• Hahaha
Tepkiler: Burak B.
Geri