Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer bisiklete zarar verir mi?

Scudo
bisiklete zarar vereceğini sanmıyorum ama arka lastiğin ömrünü kısaltıyor.
bunun için trainer lastikleri mevcut,alıp onu takabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: amoush00
Kadroya zarar verir mi? Yabanci sitelerde bazilari zarar vermez diyor bazilarida kesinlikle kullanmayin diyor. Mesela Canyon markasi bisikletlerini trainerde kullanmayin diyor. Cube markasi ise karbon kadrolari kullanmayin diyor. Tam bir kargasa. Eger kadroya zarar vereceksetrainer hic kullanmamak bunun yerine kisin spor salonuna gitmek daha mantikli.
 
Genel kanı olarak karbon kadroları kullanmamak, kullanılacaksa da ayağa kalkmadan kullanmak gerektiği. Doğru montaj ve uygun QR ile bağlanırsa sorun olacağını sanmıyorum.
 
Forumda trainer kullanmış ve kadrosu zarar görmüş birileri varsa tecrübelerinden faydalanamak isterim.
 
bende karbon kadro lapierre sensium 300 var.
2 aydır trainer da kulanıyorum. şimdilik bir sorun yaşamadım.
 
Yabancı bir sitede okuduğum bir yazıda anladığım kadarıyla; yazan kişinin antrenörü bisiklet üreticisinin mühendisleriyle konuşmuş ve karbon kadroyla trainerı kullanmayın demiş. Bunlar yinede kullanmışlar ve bir bisikletin kadrosu kırılmış ama büyük ihtimalle hatalı şekilde trainera çok sıkı bağlanmıştı diyor. Aluminyum kadrolar hakkında bir bilgiye henüz ulaşamadım.
 
@küpçü Karbon kadroların trainere bağlamak pek iyi değildir normalde trainer e bağlanan noktalar pedal çevirme esnasında hafiften esneme yapması gerekmekte ancak trainer buna engel olduğundan normalden fazla yük binmesine neden olur. bu sebepten karbon kadrolar için benim fikrim yararlı birşey değil. mümkünse roller da kullanılması gerekir ve hiçbir zararıda olmaz. trainer için Alu kadro tercih etmek daha sağlıklı bir yol olur.
 
@Doğan_Öztürk Aynı kuvvetler aluminyum kadroyada etki edeceğinden genel olarak trainerler bütün bisikletler için zararlıdır kanısına varabilirmiyiz?
 
@küpçü evet ancak alu kadrolar kırılmazlar sadece ayarları bozulur en kötü ihtimalle bilgili bir bisikletçi bu ayar problemini giderebilir. karbon kadrolar direk çatlar ve birdaha kullanamazsın :D mantıken evet trainer tüm bisikletler için zararlı. cadance çalışabileceğn bir roller en sağlıklı çözüm olur eğer bisikletini seviyorsan ;)
 
RCT_8835.jpg
Ne roller ne trainer. Olay budur.
 
carbon kullanıp trainer eskitmiş arkadaşımda var yüzlerce km sürdü hiç bir şey olmadı bazı bisiklet markaları da carbonları trainer da kullanmayın diyor işin içinden çıkmak zor :)

trainerlar da çok yüksek wattlar elde etmiyoruz sonuçta çok gerilim olduğunu sanmıyorum ama benim içime de sinmiyor alü. bisiklet le paşa paşa binilir gibi
 
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner
3 senedir hem Trek marka hem de Canyon marka karbon bisikletlerle trainer kullandım. Hiç bir sorun yaşamadım. Sprintte yapıyorum ayakta da kullanıyorum. Merak etmeyin kullanın.
 
Şu videoda 4:30 itibariyle busikletci trainerda sprint yapiyor. Bisiklet, trainer ziplamaya basliyor. Simdi ikiye ayrilacak dedim ama bisey olmadi :ssrtcbya::ssrtcbya:

 
@küpçü

Merhaba, buradaki görsel sizi yanıltmasın. Bu ürünün kullanılırken çekilmiş video'larını izlerseniz, bisikletin nasıl sağa ve sola esnediğini görebilirsiniz.

40. saniyeden itibaren bakabilirsiniz.

Yaklaşık 7-8 ay Tacx Blue Motion Pro trainer'ı canyon marka karbon bisikletim ile sorunsuz kullandım. Herhangi bir sorun yaşamadım, halen kullanan arkadaşlarım var ve memnunlar.

Trainer almayı düşünüyorsanız eğer tavsiyem; Elite Turbo Muin Smart B+ Cycletrainer alın derim. bike24.com web sayfasında 387 euro'dan satışta.

Yazabileceklerim bu kadar. :)


@cenktamay

Cenk Bey video'sunu eklediğiniz Trainer harika bir ürün, Elite gerçekten bu işi çok iyi yapıyor. Yurt dışı fiyatı yaklaşık 1050 euro civarında. :D

Ben de tacx sonrası, elite turbo muin'e göz kırpsam mı diye düşünüyorum.
 
2 yila yakindir ben de Taxc Bluematic kullandim. 7-8 ay evvel Tacx Vortex Smart kullaniyotum ama benim de hep bu tipler aklimda. Buraz daha ucuzlamasini bekleyecegim. Bu kış donemini de vortex ile gecirip, sonbaharda ciddi dusunuyorum. Elite olabilir Wahoo olabilir.
 
Evet 1000 mil yapti zwiftte. 50-60 yaşinda bir amca. Bir sosyal proje icindi sanirim. Ama mola yapti uyku yemek tuvalet icin.

Bu arada yeri gelmisken sorayim. Ben 1 saatten fazla trainerda sele uzerinde duramiyorum. Cok canimi acitmaya basliyor. Tabiki sokaktaki gibi degil malum devamli pedal ceviriyiruz falan ama 1 saat sonra zulum basliyor. Sizde ?
 
@cenktamay
Aynen

Canyon
@küpçü
Canyon firmasının bisikletlerimizi trainer'da kullanmayın dediği yazıyı paylaşabilirmisiniz?
 
Geri