Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer ile Antrenman...

ciplakayak

Üye
Tepki
51
İsim
rıdvan gölcük
Bisiklet
Carraro
Merhabalar,

Yaklaşık 1 hafta oldu trainer alalı ve günde ortalama 15 km biniyorum. Trainer ile antrenman yapmaktan çok memnun olsam da şu ana kadar 35 dakikadan daha fazla çalışmayı beceremedim. Dediğim gibi ortalama 15 kilometre ve hız ortalaması ise 30 kilometre dolaylarında ( bisikletim carraro crs 600). Sizde ki durum nedir? Acaba ben mi çabuk pes ediyorum?

Scudo
@ciplakayak devam edememe sebebiniz ne yoruluyomusunuz bide trainerinizin intten linkini atabilirmisiniz bende bi trainer araştırıyorum şu sıralar

Ulaş,

ürün budur: (link)

Trainer dan çok memnunum. Daha önce hiç kullandın mı bilmiyorum ama bana göre yolda kullanmaktan çok daha zor. Ortalama hızım ve kadansım yüksek oluyor sürekli ve neticede nabızda daha yoğun tabii ki... Merak ettiğim kullanan arkadaşlar da durum nedir acaba?

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Normal lastiklemi kullanıyosun yoksa trainer lastiğiylemi

vücudunu soğutmak için vantilatör kullanıyormusun

Maalesef. Açık camın hemen önünde yapıyorum ancak yine de bir hayli ateş basıyor tabi :)

@ciplakayak muhtemelen sebebi vücudun soğumamasından kaynaklanıyordur. vantilatörle desteklendiğinde daha uzun süre üzerinde kalabilirsiniz diye düşünüyorum.

@Erdem C., PEKİ SEN DE DURUM NASIL? ne kadar süre devam edip ne kadar kilometre yol alabiliyorsun?

@ciplakayak bende tainer yok forumdakı traıner konularından edındıgım bılgıler sonucu yorum yaptım.

• Beğen
Tepkiler: ciplakayak
@cenktamay Tacx sitesinden bir uyarı: These workouts are for advanced cyclists only. Yani bu programlar herkese göre değil. Zaten tablolarda adamlar 6. zorluk kademesinde, 53x15 vites oranı ile 90 kadanstan bahsediyorlar :ssrtcbya:

@ciplakayak Düzenli trainer kullanan biri olarak size tavsiyem; sıkılmamak için tv karşısında binmeniz. İmkanınız varsa bilgisayarı tv'ye bağlayıp takip ettiğiniz bir dizi veya bir bisiklet yarışı vs. izleyebilirsiniz. Ayrıca sürekli yüksek tempoda binmeniz çabuk pes etmenize yol açar. Bunun yerine bilinçli bir antrenman programını takip edin. Antrenmanlarınızı çeşitlendirin. İnternet'ten biraz araştırırsanız çok çeşitli indoor trainer antrenmanlarına ulaşabilirsiniz. Bir gün dayanıklılık antrenmanı, bir gün interval güç antrenmanı, bir gün recovery antrenmanı gibi farklı antrenmanlar uygulamanız hem amaçsızca yüksek tempoda kullanıp çabuk yorulmanızı hem de sıkılmanızı engeller.

trainer aletlerinde watt neyi ifade ediyor bir bilgisi olan varmıdır ?

@Selocukrtl kadans oranına göre üretilen güç olarak biliyorum. dakikada 70 kadans yapıyorsan bunun karşılığı olarak watt cinsinden bir güç ortaya çıkıyor. benim bildiğim bu.

• Beğen
Tepkiler: Selocukrtl
@Selocukrtl

Çok basit anlatayım: Yolda bisiklet sürerken; havanın direncine, yolun eğimine, bisikletin ve senin ağırlığına bağlı olarak belirli bir güç üretmek zorundasın. Ancak kapalı bir ortamdayken yol almaksızın bir bisiklet sürmen gerektiğinde bu faktörler ortadan kalkıyor. Kaslarının daha fazla güçlenmesine yönelik antrenman yapmak istiyorsan, mecburen, belirli bir direnci olan ve bu direnci ayarlanabilen bir alete ihtiyacın var demektir. İşte trainerda yazan watt cinsinden maksimum direnç, bu aletin seni ne kadar zorlayabileceğinin bir göstergesidir. Mesela 900 watt güç üretebiliyorsan 800 wattlık dirence sahip bir trainer hiç bir işine yaramaz; çünkü 1000 watt'lık güç üretebilecek bir antrenman yapamazsın.

peki bir trainer almadan bunu ölçebileceğim bir cihaz vs varmı ?@Bahadır Gürel

@Selocukrtl

Var ama trainer'dan daha pahalı aletler: Powermetreler bu işe yarıyor. Bazı modelleri aynakola takılırken bazıları rubleye takılıyor bazıları pedalla birlikte satılıyor bazıları da ilginçtir ivmelenmeyi, hava direncini, barometreyi kullanarak güç hesabı yapıyor; ilginç bir model ise doğrudan ayakkabıya takılıyor ancak bunların fiyatları 400-500 dolardan başlıyor.

• Beğen
Tepkiler: Selocukrtl
Merhabalar, bende ramazan ayında hamlamamak için bir trainer almayı planlıyorum. Geceleri kullanacağım. Sizlere sorum trainerın kondüsyon yönünden getirisi olur mu ? Genelleme yapacak olursak faydaları tam olarak nelerdir ? Çok değerli vakitlerinizi ayırdığınız için teşekkür ederim..

Kış ayları olduğu için bir spor salonuna kayıt oldum, cyling dedikleri bisiklet antremanlarına katılıp kondisyon kaybetmeme ve güç kazanma peşindeyim.fakat gerçek bisiklet dış mekan antremanı ile çok farkları mı var yoksa benmi öyle hissediyorum,yaşadığım handikaplar,aşırı terleme,yeterli oksijen alamama,1 saatlik antreman sonucunda kesinlikle daha fazla yorulma 37 km yol alıyorum saatte ama inanılmaz yoruyor,850 kalori yaktığımı gösteriyor.normalde ben dışmekan antremanlarımda da bu ortalama 37 ye ulaştığım oluyor ama kesinlikle bu kadar yorulmuyor ve terlemiyorum.acaba sürekli pedal kesmediğimden mi,yeterli oksijen alamadığımdan mı yoksa bu cyling bisikletlerinin formu mu farklı.biniş ölçülerimi aşağı yukarı kendi bisikletime göre ayarlamaya çalıştım,sele,gidon yükseklik mesafe açı..çok daha fazla yoruluyorum.sebebi nedir?yardımcı olursanız çok sevinirim.bu kadar oksijensiz ortamda bu kadar zorlamak mantıklı mı.eve geldiğimde midemde yemek yada soluk borusunda yanma bile hissettim.şimdiden çok teşekkür ederim

@Erkandet
@Erkandet

@Erkandet Belirttiğin üzere salonlar genelde düzgün havalandırılan mekanlar değillerdir.(özellikle kış aylarında). Böyle bir ortamda bahsettiğin şekilde yüksek eforlu bir antrenmanda yeterli oksijen alamıyorsun ve vücudun "oksijen borçlanmasına" giriyor.Bunun sonucu olarak kaslar laktat ile dolmaya başlıyor ve daha çabuk yoruluyorsun.Oksijen borçlanması hususunu internetten araştırmanı tavsiye ederim.

Geri