Revolutions
Aktif Üye
- Tepki
- 138
Merhaba,Merhaba, SUito trainer aldım. Nabzı Garmin fenix 5 plus ile eşleştirmek istiyorum ama bir türlü beceremedim. Siz nasıl kullanıyorsunuz? Konu ile ilgili bilgiyi bulamadım bir türlü. Ant+ adaptör gerekir mi? Zwift’de de myetrainingd de de denedim bir türlü olmuyor. Hatta kullanmadığım fenix 3 hr vardı o da eşleşmedi. Muhtemelen kaçırdığım bir şey var. Yardım edebilir misiniz?
Trainer i aldik ancak Tacx in uygulamasi cok uzun zamandir androidde cokuyormus. Update alamiyorim skandal
Peki herhangi bir marka ant+ olur mu yoksa trainer ın markasına ait ant+ mı almak gerekiyor?Benim anlamadığım Garmin Heart sensoru Suito üzerinden telefonda zwifte görüyor PC'de görmüyor Bluetooth 4.0 altı olan lptoplarda da sıkıntı çıkarıyor .. Artık Ant+ adaptor alacağız heralde .
suunto usb/ant+ çalıştı🖕Peki herhangi bir marka ant+ olur mu yoksa trainer ın markasına ait ant+ mı almak gerekiyor?
Merhabalar.. Trainer alma arefesindeyim ve 3 model arasında kaldım..
Elite Direto XR (link)
wahoo kickr core (link)
tacx lux 2 (link)
üç modelde de fiyatlar aynı.. Direto XR yeni çıkan bir model 105 11-28 rubleyle ve ön takozla birlikte geliyor. o yüzden biraz daha cazip geliyor.. Bunun dışında birbirinin muadili ürünler gibi.. Kullanıp tecrübe edenler varsa önerilerini almak isterim..
Tabi çok memnun olurum haber verirseniz.. Ses konusunda en sessizi wahoo deniyor incelemelerde.. Sizin üründe bi sıkıntı vardır muhtemelen..Bir hafta kadar önce Wahoo Kickr Core aldım. Ürünün şekli şemali çok hoş ancak yüksek viteslerde aşırı bir titreşim ve ses sorunu var. Sanırım çok fazla ürün hatalı sürülmüş piyasaya. Iade edip Direto XR denemeyi düşünüyorum. Almanya'da olduğum için bu tarz alma/iade etme süreçleri çok kolay ve hızlı ilerliyor ancak Türkiye'de olsam biraz daha etraflıca araştırırdım karar vermeden önce. Direto XR benim araştırmalarıma göre daha az sorun çıkaran bir ürün gibi gözüküyor ancak bunun sebebi Wahoo kadar popüler olmaması ve müşteri kitlesi olmaması da olabilir. Sonuçta daha az satılan bir ürünle ilgili yorumların sayısı da daha az oluyor. Bu akşam detaylı bir test yapmayı ve sorunları tam olarak tespit edip Wahoo'yla iletişime geçmeyi planlıyordum. Dilerseniz size de haber verebilirim testleri yaptıktan sonra.
Tabi çok memnun olurum haber verirseniz.. Ses konusunda en sessizi wahoo deniyor incelemelerde.. Sizin üründe bi sıkıntı vardır muhtemelen..
Şimdi ufak bir antrenman bitirdim ve test etmiş oldum. Yaklaşık yarım saatlik, 250W ortalamalı bir sürüş yaptım. Ilk 10 dakika boyunca, muhtemelen flywheel'in daha ısınmadığı süreçte, 300W üstü güç uyguladığımda benzer sorunla karşılaştım. Ve de sadece yüksek viteslerde oluyor. (50-14 gibi). Flywheel ısındıktan sonra sorun neredeyse yok olacak kadar azaldı. Bu tezimi biraz da kalibrasyon ayarı yapmadan önce 10dk ısınma sürüşü yapılması tavsiyelerine dayandırıyorum. Her trainer için böyle bir ısınma süreci mevcut. Fakat tezimi tam olarak doğrulamak için tüm hafta her gün benzer bir antrenmanı uygulayıp aynı davranışı gözlemlemem gerekiyor. Eğer sorun 10dk ısınarak çözülecek bir şeyse önemsiz gibi.
Düzenleme: Yine de Direto XR modelinin benzer fiyatlarda Wahoo Kickr Core'a göre üstün olduğunu düşünüyorum. Aletlerin arasındaki ses farkı göz ardı edilecek kadar az. Kaset, zincir ve vantilatör sesi her türlü trainer'ın çıkardığı sesi bastıracaktır. Bu arada Wahoo Kickr Core'u refurbished almak isterseniz. (link) 680€ gibi bir fiyata da bulabilirsiniz. Türkiye'ye gönderim yapıyorlarsa 120€ gibi bir para cebinizde kalır. Ben refurbished söyledim ve gerçekten çok temiz bir ürün gönderildi.