Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

Scudo
@ucgokhan Merhaba,
Wiggle'da 772 USD'ye satılan trainerın kargosu tahminen 30-40 USD tutar. Bunun haricinde bir de ÖTV maliyeti olacak sanırım. Buun ne kadar tutacağına dair bir bilginiz var mı?
Teşekkürler.

Merhabalar.. Trainer alma arefesindeyim ve 3 model arasında kaldım..

Elite Direto XR (link)
wahoo kickr core (link)
tacx lux 2 (link)

üç modelde de fiyatlar aynı.. Direto XR yeni çıkan bir model 105 11-28 rubleyle ve ön takozla birlikte geliyor. o yüzden biraz daha cazip geliyor.. Bunun dışında birbirinin muadili ürünler gibi.. Kullanıp tecrübe edenler varsa önerilerini almak isterim..
Fiyat elbette önemli ancak bunun yanında özelliklerde çok önemli.. Bu 3 trainerden en iyi özelliklere sahip olan Elite Direto. Güç ölçme doğruluğu hata payı %1,5 diğerleri ise %2 ve 2,5.. Ayrıca Elite direto %24 eğime kadar ölçerken Kick core ve Tacx ise %16 da kalıyor. Bizim yapabileceğimiz Watt değil ama özellik özelliktir :) Elite 2400 watt'a kadar ölçüm yaparken Kick core 1800 watt, Tacx ise 2000 watt'a kadar ölçebiliyor. Elite yanında kaset ve ön takoz vermeside bonus. Ayrıca elite 12 aylık Elites My E-Training abonelikte veriyor.. Şuan için bu 3 seçenekten en iyisi Elite Direto..

• Beğen
Tepkiler: Tolga_907
Elite , entegre powermetreye sahip dünyadaki tek trainerların direto ve drivo serisi olduğunu iddia ediyor kendi sitesinde. Diğerleri tork değil de sanal hesaplama mı kullanıyor acaba? Bir de bike24 den direto xr getirmeyle aynı paraya türkiyede direto x bulunuyor. eğer 1800 w ve 16% eğim yetmiyorsa bilemem de bike24 alışverişlerinde garanti nasıl oluyor?

@ucgokhan Merhaba,
Wiggle'da 772 USD'ye satılan trainerın kargosu tahminen 30-40 USD tutar. Bunun haricinde bir de ÖTV maliyeti olacak sanırım. Buun ne kadar tutacağına dair bir bilginiz var mı?
Teşekkürler.
Sürekli wiggle dan alışveriş yapan birisi olarak kuruşu kuruşuna bilgim var merak etmeyin ;) Kargosuyla birlikte 798usd.. Vergisiyle birlikte 7200tl..

• Beğen
Tepkiler: jazdegerd
Sürekli wiggle dan alışveriş yapan birisi olarak kuruşu kuruşuna bilgim var merak etmeyin ;) Kargosuyla birlikte 798usd.. Vergisiyle birlikte 7200tl..
Yani 150 USD civarı ÖTV mi çıkıyor? Bike24'ten Direto XR almayı planlıyorum. 630 Euro liste fiyatı. 18%'den hesaplanıyor sanırım. 6700 TRY civarı oluyor sanırım. Hesap hatası var mı acaba ÖTV'de? Özel bir şey yapmak gerekiyor mu? Yoksa doğrudan satın alınca yansıyan bu mu oluyor?
Teşekkürler.

Elite , entegre powermetreye sahip dünyadaki tek trainerların direto ve drivo serisi olduğunu iddia ediyor kendi sitesinde. Diğerleri tork değil de sanal hesaplama mı kullanıyor acaba? Bir de bike24 den direto xr getirmeyle aynı paraya türkiyede direto x bulunuyor. eğer 1800 w ve 16% eğim yetmiyorsa bilemem de bike24 alışverişlerinde garanti nasıl oluyor?

Benim için öncelik simüle edebildiği eğim veya max watt değeri değil hocam. %16 18 24 eğim 1800 2000 w hepsi de zaten fazlasıyla yeterli.. Burada benim tercih kriterim. Stabilitesi, zwifttle çalışırken uyumu (değişen sürüş koşullarına göre trainerın tepki süresi vs..) gerçekçi sürüş hissi ses olayı gibi gibi..
Yani 150 USD civarı ÖTV mi çıkıyor? Bike24'ten Direto XR almayı planlıyorum. 630 Euro liste fiyatı. 18%'den hesaplanıyor sanırım. 6700 TRY civarı oluyor sanırım. Hesap hatası var mı acaba ÖTV'de? Özel bir şey yapmak gerekiyor mu? Yoksa doğrudan satın alınca yansıyan bu mu oluyor?
Teşekkürler.

bike 24 te elite için 60 euro kargo ücreti çıkıyor. Vergisiyle falan 7400 tl yi buluyor

Benim için öncelik simüle edebildiği eğim veya max watt değeri değil hocam. %16 18 24 eğim 1800 2000 w hepsi de zaten fazlasıyla yeterli.. Burada benim tercih kriterim. Stabilitesi, zwifttle çalışırken uyumu (değişen sürüş koşullarına göre trainerın tepki süresi vs..) gerçekçi sürüş hissi ses olayı gibi gibi..

bike 24 te elite için 60 euro kargo ücreti çıkıyor. Vergisiyle falan 7400 tl yi buluyor
Kargo dahil son fiyat üzerinden %18 ile hesaplanıyor sanırım. Anladım. Çok teşekkürler.

%18 kdv 8 tl gümrüğe sunma bedeli 0,8tl damga vergisi.. bazen vergiyi yanlış hesaplayabiliyorlar.. bir siparişimde sterlini dolar olarak görmüş düşük vergi çıkarmışlardı.. evet kargo dahil toplam bedel üzerinden hesaplanıyor..

Elite trainerlarda 11 li ruble takılı geliyor. Benim trainerda kullandığım bisiklette 7 vites tourney var. Kullanabilir miyim herhangi bir değişiklik ister mi?

Elite trainerlarda 11 li ruble takılı geliyor. Benim trainerda kullandığım bisiklette 7 vites tourney var. Kullanabilir miyim herhangi bir değişiklik ister mi?
Hayır kullanamazsınız. 7'li sistem ile 11 ruble kullanılmaz zira hem zinciriniz kalın gelir hemde vites kolunun çekme mesafesi nedeniyle doğru dişlilere geçmez.
Rubleyi değiştirebilirsin ..
Elite trainerler 9,10 ve 11 ruble uyumlu. Arkadaşın vites sistemi 7'li ruble değişsede uyumlu olmaz herhalde.

Hayır kullanamazsınız. 7'li sistem ile 11 ruble kullanılmaz zira hem zinciriniz kalın gelir hemde vites kolunun çekme mesafesi nedeniyle doğru dişlilere geçmez.

Elite trainerler 9,10 ve 11 ruble uyumlu. Arkadaşın vites sistemi 7'li ruble değişsede uyumlu olmaz herhalde.
Arka aktarıcıyı kolu ve zinciri değiştirsem çıkma 10 lu veya 11 liyle, öndeki tourney le uyumsuzluk olur mu? Bisikleti dışarı çıkarmıyorum sadece trainera özel

Arka aktarıcıyı kolu ve zinciri değiştirsem çıkma 10 lu veya 11 liyle, öndeki tourney le uyumsuzluk olur mu? Bisikleti dışarı çıkarmıyorum sadece trainera özel
Onca şeyi değişirirken bir zahmet ön aktarıcıyıda değiş :)

@ucgokhan @jazdegerd aldınız mı trainer? elite ve tacx stokta görünmüyor. wahoo var sadece o da 7400 tl gibi bir rakama geliyor. Türkiyede 9250 istiyorlar aynı alete performans bisiklette. aynı fiyatlara verseler de buradan alsak

@a.erkan :( Checkout yapmak istediğimde stok bitti mesajı çıktı.. Sanırım 1 aydan önce stok güncellenmez. Güncellenince de tahminen en az 100 Euro zamlı güncellenir..

@jazdegerd 10-12 gün içinde gönderilir diyor

@a.erkan Siz söyleyince tekrar baktım bike24'e. Direto XR için hala stok yok diyor. Suito da Türkiye'ye gönderilmiyor diye belirtilmiş. Wiggle da aynı şekilde stok yok diyor.
Siz nereden baktınız acaba?

@jazdegerd wiggle da wahoo kickr core var görünüyor 793,62 dolar kargo dahil. 10-12 işgünü içinde gönderilir diyor

Geri