Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

Nabız ölçümü konusunda saatlere çok güvenmeyin. Kısa vadeli işinizi görecek güzel bir çözüm bulmuşsunuz fakat antrenmanda nabız göğüsten ölçülerek net değer olarak alınmalıdır. Relatif olarak nabzınızı görmeniz ve fikir vermesi açısından saati kullanabilirsiniz fakat ben göğüs bandına göre %10 sapmalara şahit oldum. Veriler konusunda dikkatli olun. Max nabzınızdayken 5-10 altında görüp daha fazla zorlamayın mesela...
Dogrudur hocam bilekten tam dogru sonuc vermez fakat zaten kalp hizina bakip hic kendimi zorlamiyorum :)

Scudo
bu trainer işini öğrenci işi en az maliyetli halletmenin yolu nedir?

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
Bence trainerlarda sesin desibel olarak yüksekliği kadar, tınısı da önemli. Yani 65db olan bir direct drive rahatsız etmezken, yine 65db olan bir wheel on trainer kulak tırmalayabilir çünkü lastiğin sürtünmesi daha ince ve rahatsız edici bir ses çıkarır. Bu sorunu en aza indirmiş ve sesi rahatsız etmeyecek şekle getirmiş wheel on trainerlar da var ama onlar da kullandıkları teknoloji kadar ücret biçiyor ve dolayısıyla yine pahalıya geliyor. (Örneğin Kickr Snap)

Yine de ne kadar sessiz olursa olsun, bu antrenmanlar için evin bir odasını işgal etmek şart sanki. Aynı odada birisi varken ne olursa olsun rahatsız ediyor ses.
Evet dediginiz dogru bir odayi isgal eder yaninizda birisi olmamasi gerekir rahatsiz eder cunku.Koydugum odayla salon biri bir ucta digeri bir ucta oldugu icin sorun olmuyor odalar yan yana olsaydi rahatsiz olunabilir birde bu evin duvar kalinligi ve ses izolasyonu ile ilgili yeni evlerde mutahitin uydurma yaptigi apartmanlarda yukari asagiya bile ses gider belki ses yapan diyenler bundan dolayi rahatsiz ediyor diyor olabilir.Bizdeki izolasyon iyi oldugu icin sorun yasamiyorum acikcasi

Bu başlığa her girdiğimde aklıma şu Black Mirror bölümü geliyor

Neden trainerde üretilen onca enerji depolanmaz, merak ederim. Telefonu şarj etse yeter. Çevreye bir katkısı olur, ki anladığım kadarıyla çok daha fazla enerji ortaya çıkabiliyor.

Merhaba herkese, Wahoo Kickr Core ile ilgili başımdan geçenleri paylaşayım hemen.

16 Eylül'de Wahoo'nun kendi sitesinden Refurbished bir Wahoo Kickr Core sipariş vermiştim. Ürün 2-3 gün içinde elime ulaşmıştı ve kullanmaya başlamıştım. Fakat bir iki kullanımda bile fark ettiğim titreşim ve ıslık benzeri bir sorunla karşılaştım. Asıl niyetim, ürünü ücretsiz iade edip Elite Direto XR'a geçmek ve onu da denemekti ancak Wahoo'yla iletişime geçtiğimde iade için gönderim ücretini benim karşılamam gerektiğini belirttiler. Almanya'dan Hollanda'ya gideceği için ve ağır bir alet olduğu için 35€ falan tutuyordu. Ben de o zaman iade değil de garanti süreci başlatalım dedim. Benden problemi anlamak için bir video çekmemi istediler. Çekip gönderdim ve hemen ertesi gün, yani bugün geri dönüş aldım. Ürünü ücretsiz bir şekilde evimden alacaklar ve aynı gün yenisini gönderecekler. Elite Direto XR deneme hayalim suya düşse de en azından Wahoo'nun hızlı ve oldukça ilgili müşteri hizmetlerine hayran kaldım.

Refurbished almamın sebebi aslında hem 100€ daha ucuz olması hem de refurb edilirken ikinci kez bir kontrolden geçeceği için bu tarz sorunların olmasının riskinin daha düşük olduğunu düşünmemdi. Belli ki öyle olmak zorunda değilmiş. Yeni ürün geldikten sonraki süreci ve deneyimlerimi de buradan paylaşırım.

Evet bu mesajı yazdıktan 18 gün sonra yeni ürünüm dün geldi. Bugün açıp kurulumunu yaptım, hatta gözlerim beni yanıltmadıysa aldığım refurbished Core yerine, sıfır bir Core göndermişler. Bu beni çok mutlu etti. Ancak henüz bisikleti üstüne koyar koymaz elimle pedalı çevirmeye başladım ve flywheel'den her rotasyonda çatır çutur gelen sürtme seslerini fark ettim. Flywheel bariz bir şekilde dengesiz dönüyor ve bu bir şekilde bir yere sürmesine sebep oluyor.
Tekrar sorun talebi oluşturdum bakalım bu sefer ne olacak.

Wahoo'da belli ki kalite kontrol ekibi sabahtan akşama kadar laklak yapıp para kazanıyor. Trainer Tavsiyesi olarak verebileceğim tek tavsiye, Wahoo'dan uzak durun. Cayır cayır aletler var, Elite Suito, Elite Direto XR, Saris H3 gibi. Varsın olsun biraz daha ses çıkarsın ama şu eziyeti çekmeyin.

Tacx Vortex kullanıyorum. Bence oldukça sesli.
Bunun sebebi trainer da olabilir, kullandığım dandik trainer jantı da olabilir. Trainer lastiği kullanıyorum.
Evdekiler uğultusundan şikayetçi. Bana uğultu janttan gibi geliyor.
Hatta sırf bu yüzden directdrive modellere niyetlendim ancak hem fiyat hem stok sorunu sebebiyle kaldı.

Bunun dışındaki tüm özelliklerinden memnunum.

Elimde dekatlon trainer da var, Serkan Mıstınoğlu'nun önerisi sonrası özellikle ses için deneyeceğim.

Bu arada, aynı bisiklet, jant ve trainer lastiği ile deneme yapma fırsatım oldu.
Decathlon 300 trainer, Tacx Vortex'ten oldukça sessiz.

@Bıyıkov İnanın o daha pahalıya malolur. Kışlık tayt-eldiven-bere-mont-ayakkabı kılıfı.
Üstat tam olarak bunlardan korkup (hepsi için ayrı ayrı ödeme, araştırma, bekleme vs.) gidip klasik trainer (elite novo force) aldım kurtuldum.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Bıyıkov İnanın o daha pahalıya malolur. Kışlık tayt-eldiven-bere-mont-ayakkabı kılıfı.

Kesinlikle katılıyorum ama dışarda sürmekle trainer'da sürmek arasında da çok çok fark var. 2 hafta trainer'da antrenman yaptıktan sonra, yeni aldığım seleyi denemek için 25kmlik bir sürüşe çıkmıştım geçenlerde. Eve dönmek istemedim o derece güzel geldi.

@TrEddieMercury Olayı maddi olarak değerlendirdim. Yoksa dışarıda sürmenin yanına hiçbirşey yaklaşamaz.

• Beğen
Tepkiler: qtay
Herkese merhaba, Wiggle üzerinden satın almış olduğum Elite Qubo Fluid Trainer'ı yaklaşık iki haftadır kullanıyorum. Bu konu da diğer pek çok bisiklet konusu gibi doyurucu bilgi bulmanın zor olduğu konulardan bir tanesi olduğu için tecrübelerimi paylaşayım.

Öncelikle cihazı 145 dolar + 28 dolar ağır yük kargo ücreti ödemek sureti ile aldım. Gelmesi tam 7 gün sürdü. Kurması 5dk sürüyor 2 tane vida sıkıyorsunuz sadece. Malzeme kalitesi eh işte özellikle dışının tam plastik olması biraz şaşırttı ilk başta ama sonra plastik kısma bir yük binmediğini farkedince çokta problem olmadığını anladım. Ürün direnci fluid ile sağlıyor yani biz teker hızını artırdıkça uyguladığı direnç artıyor. Bu yüzden yüksek hızlarda sabit kalmak gerçek hayattaki gibi ciddi bir efor istiyor. Başta trainer'ın uyguladığı güç karşısında biraz afalladım baya ağır gibi geldi hatta ilk denememde "Galiba bunu TR pazarında ikinci el satarım" diye bir düşünmedim değil :D

Hem hiç evde bisiklet binmediğimden hemde daha önce hiç trainer dahi görmediğimden bu iş sarar mı evde sıkılır mıyım gibi düşüncelerim de olduğundan uygun bir şey almaya karar vermiştim. Ürün kalitesiz değil o açıdan pişman olmadım ama evde antrenman yapmak beni sandığımdan daha fazla sardığından belki daha fazla güç uygulamaya dayanıklı bir ürün alabilirmişim.(Bu ürün 550W güce kadar dayanıyor, sonra dönen aksam(drum) kafayı yiyor.)

Gelelim trainer tecrübelerime. Bir kere interval antrenmanları yapmak için mükemmel oluyor trainer ile çalışmak. Dışarda arabalar, virajlar, kedi, köpek falan derken interval antrenmanı yapmayı denememiştim bile. Velodromumuz vardı da biz mi gitmedik :D Trainer üstünde gayet stabil ve kontrollü şekilde bu antrenmanları gerçekleştirebiliyoruz. Eğer dummy bir trainer alacaksanız benimki gibi antrenmanlarınızı takip edebilmek için ayrıca bazı sensörlere ihtiyacınız olacak. Bunlar güç, hız, kadans ve nabız sensörleri. Bende güç hariç diğerleri mevcuttu zaten. Ben antrenmanlarımı Zwift üzerinden yapıyorum. Zwift'e bağlanabilmeniz için hız veya güç sensörü şart, diğerleri opsiyonel. Güç sensörü zaten en mükemmeli ancak hız sensörü ile bağlanacaksanız Zwift kullandığınız trainer'ın markasına ve hızınıza bağlı olarak bir güç hesaplıyor bunada Zpower diyor. Zpower kullanan Zwift'çiler hileci hurdacı insan muamelesi görüyor çünkü hile yapmak çok kolay bu durumda(Hız sensörünü blender'ın ucuna takıp döndürmek suretiyle sürekli 1000w güç üretebilirsiniz mesela :D). Ben Zwift'in güç hesaplama konusunda fena olmadığını düşünüyorum.Ne kadar iyi hesaplasa da lastik basıncınız bile bu değeri ciddi değiştirebiliyor bunu da hatırlatayım tabi. En azından iş görür değerler çıkarıyor bence. Bu hesaplama kime yeter kime yetmez o kısım ayrı tartışma konusu.

Önden bir FTP testi yapıp, TT Tune Up diye bir antrenman programına başladım ilk haftadan. FTP sonucum 188 çıktı. Biraz hayal kırıklığı yaşamadım değil ama sonra 205'e güncelledi sağolsun :D Sonra antrenmanlara başladım. İnterval antrenmanlarını hiç sıkılmadan tamamlıyorum diyebilirim ama yarışları iple çekiyorum. Bir kere yarışmış olmama rağmen limitlerimi görmem açısından falan çok güzel oldu yarış işi. Benim gibi 3-4 aylık bisikletçi bile bu kadar eğlendiyse buradaki babayiğitler kesinlikle Zwift yarışını denemeliler bence.

Son söz olarak içerde bisiklet sürmeyi sanırım Zwift ciddi anlamda keyifli hale getiriyor. Apple cihazlar üzerinden aylık 50 karşılığında abone olunabiliyor. Bir haftalık deneme imkanı da sunuluyor. Deneyin bakın severseniz devam edersiniz. Herkese keyifli sürüşler:)

Evet bu mesajı yazdıktan 18 gün sonra yeni ürünüm dün geldi. Bugün açıp kurulumunu yaptım, hatta gözlerim beni yanıltmadıysa aldığım refurbished Core yerine, sıfır bir Core göndermişler. Bu beni çok mutlu etti. Ancak henüz bisikleti üstüne koyar koymaz elimle pedalı çevirmeye başladım ve flywheel'den her rotasyonda çatır çutur gelen sürtme seslerini fark ettim. Flywheel bariz bir şekilde dengesiz dönüyor ve bu bir şekilde bir yere sürmesine sebep oluyor.
Tekrar sorun talebi oluşturdum bakalım bu sefer ne olacak.

Wahoo'da belli ki kalite kontrol ekibi sabahtan akşama kadar laklak yapıp para kazanıyor. Trainer Tavsiyesi olarak verebileceğim tek tavsiye, Wahoo'dan uzak durun. Cayır cayır aletler var, Elite Suito, Elite Direto XR, Saris H3 gibi. Varsın olsun biraz daha ses çıkarsın ama şu eziyeti çekmeyin.
Geçmiş olsun.Umarım sorun çözülür.

bu trainer işini öğrenci işi en az maliyetli halletmenin yolu nedir?
sanayiye gidersin çelikten yaptırtırsın.Onun için de evde çizersin adamlar yapar kolay iş.100 tl bile tutmaz.

• Beğen
Tepkiler: qtay
Herkese merhaba, Wiggle üzerinden satın almış olduğum Elite Qubo Fluid Trainer'ı yaklaşık iki haftadır kullanıyorum. Bu konu da diğer pek çok bisiklet konusu gibi doyurucu bilgi bulmanın zor olduğu konulardan bir tanesi olduğu için tecrübelerimi paylaşayım.

Öncelikle cihazı 145 dolar + 28 dolar ağır yük kargo ücreti ödemek sureti ile aldım. Gelmesi tam 7 gün sürdü. Kurması 5dk sürüyor 2 tane vida sıkıyorsunuz sadece. Malzeme kalitesi eh işte özellikle dışının tam plastik olması biraz şaşırttı ilk başta ama sonra plastik kısma bir yük binmediğini farkedince çokta problem olmadığını anladım. Ürün direnci fluid ile sağlıyor yani biz teker hızını artırdıkça uyguladığı direnç artıyor. Bu yüzden yüksek hızlarda sabit kalmak gerçek hayattaki gibi ciddi bir efor istiyor. Başta trainer'ın uyguladığı güç karşısında biraz afalladım baya ağır gibi geldi hatta ilk denememde "Galiba bunu TR pazarında ikinci el satarım" diye bir düşünmedim değil :D

Hem hiç evde bisiklet binmediğimden hemde daha önce hiç trainer dahi görmediğimden bu iş sarar mı evde sıkılır mıyım gibi düşüncelerim de olduğundan uygun bir şey almaya karar vermiştim. Ürün kalitesiz değil o açıdan pişman olmadım ama evde antrenman yapmak beni sandığımdan daha fazla sardığından belki daha fazla güç uygulamaya dayanıklı bir ürün alabilirmişim.(Bu ürün 550W güce kadar dayanıyor, sonra dönen aksam(drum) kafayı yiyor.)

Gelelim trainer tecrübelerime. Bir kere interval antrenmanları yapmak için mükemmel oluyor trainer ile çalışmak. Dışarda arabalar, virajlar, kedi, köpek falan derken interval antrenmanı yapmayı denememiştim bile. Velodromumuz vardı da biz mi gitmedik :D Trainer üstünde gayet stabil ve kontrollü şekilde bu antrenmanları gerçekleştirebiliyoruz. Eğer dummy bir trainer alacaksanız benimki gibi antrenmanlarınızı takip edebilmek için ayrıca bazı sensörlere ihtiyacınız olacak. Bunlar güç, hız, kadans ve nabız sensörleri. Bende güç hariç diğerleri mevcuttu zaten. Ben antrenmanlarımı Zwift üzerinden yapıyorum. Zwift'e bağlanabilmeniz için hız veya güç sensörü şart, diğerleri opsiyonel. Güç sensörü zaten en mükemmeli ancak hız sensörü ile bağlanacaksanız Zwift kullandığınız trainer'ın markasına ve hızınıza bağlı olarak bir güç hesaplıyor bunada Zpower diyor. Zpower kullanan Zwift'çiler hileci hurdacı insan muamelesi görüyor çünkü hile yapmak çok kolay bu durumda(Hız sensörünü blender'ın ucuna takıp döndürmek suretiyle sürekli 1000w güç üretebilirsiniz mesela :D). Ben Zwift'in güç hesaplama konusunda fena olmadığını düşünüyorum.Ne kadar iyi hesaplasa da lastik basıncınız bile bu değeri ciddi değiştirebiliyor bunu da hatırlatayım tabi. En azından iş görür değerler çıkarıyor bence. Bu hesaplama kime yeter kime yetmez o kısım ayrı tartışma konusu.

Önden bir FTP testi yapıp, TT Tune Up diye bir antrenman programına başladım ilk haftadan. FTP sonucum 188 çıktı. Biraz hayal kırıklığı yaşamadım değil ama sonra 205'e güncelledi sağolsun :D Sonra antrenmanlara başladım. İnterval antrenmanlarını hiç sıkılmadan tamamlıyorum diyebilirim ama yarışları iple çekiyorum. Bir kere yarışmış olmama rağmen limitlerimi görmem açısından falan çok güzel oldu yarış işi. Benim gibi 3-4 aylık bisikletçi bile bu kadar eğlendiyse buradaki babayiğitler kesinlikle Zwift yarışını denemeliler bence.

Son söz olarak içerde bisiklet sürmeyi sanırım Zwift ciddi anlamda keyifli hale getiriyor. Apple cihazlar üzerinden aylık 50 karşılığında abone olunabiliyor. Bir haftalık deneme imkanı da sunuluyor. Deneyin bakın severseniz devam edersiniz. Herkese keyifli sürüşler:)
Zwift'i bana alabilecek yok mu :(
Apple cihazı yok itunes hesabı açtım kartta ekledim hesabıma apple cihazı bulamadım 2-3 kişiye soyledim yapamadılar.

Apple cihazı yok itunes hesabı açtım kartta ekledim hesabıma apple cihazı bulamadım 2-3 kişiye soyledim yapamadılar.
Üyelik mi diyorsun?

Ben anlamadım bu muhabbeti. Apple'la bir alakası yok ki Zwift'in. Kendi sitesine girip üyelik açıyorsunuz. 1 hafta deneme süreniz var, sonrasında devam etmek isterseniz kredi kartınızı verip ayda 14.99$'a devam ediyorsunuz. Aynı Netflix, Spotify gibi.

Ben anlamadım bu muhabbeti. Apple'la bir alakası yok ki Zwift'in. Kendi sitesine girip üyelik açıyorsunuz. 1 hafta deneme süreniz var, sonrasında devam etmek isterseniz kredi kartınızı verip ayda 14.99$'a devam ediyorsunuz. Aynı Netflix, Spotify gibi.
Üyelik mi diyorsun?
Evet üyelik.
Zwift'in kendi sitesin 15$ fakat apple'da 50TL arada cok fazla fark var.Bu yüzden apple üzerinden almak istiyorum.

Geri