Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

Teşekkür ederim. 1 ay önce Ön çapraz bağım koptu ameliyat oldum. Fizik tedaviye gidip geliyorum. Dün kendimi denedim trainer sayesinde. Ayağımı rahat kırabiliyorum. 2x9 viteste çok rahat sürebildim ancak trainer seviyesini artırdığımda ayağım güçsüz olduğu için ağrı yapmaya başladı. Onun için bir süre 20-30 dakikalık sürüşler yapacağım. Ayağım güçlendikten sonrada verdiğiniz programları uygulamaya başlarım. Bu arada bende nabız saati almayı planlıyordum. Daha önceden bende düz koşu ve yürüyüş yaparken kullandığım Polar saat var ancak göğüs bandının süresi bitti yani sinyal alamıyorum 2500 saat kullanımı varmış yenisini almam gerek. 150 tl civarı yeni göğüs bandı. Bunu mu almalıyım yoksa 1000 TL'ye var yine bisikletle bağlantılı polar saat var onu mu almalıyım. Gerçi pahalı o da ama. Bugün bir arkadaşım anlattı 25 yaşında bir kız arkadaşı evde koşu bandında koşarken nabzı yükselmiş sanırım vefat etmiş. Onun için önemli bende paraya kıyıp almak istiyorum.

Scudo
Nabız saati önemli. Doğru gösterdiğine güvenilen bilindik bir ürün almakta fayda var. Polar'ı duydum bu konuda başarılı bir ürün. Ben Cycleops marka kullanıyorum sorunsuz. Bsisiklet sporuna önem veriyor ve devam ettirecekseniz ve trainerda antrenman yapacaksanız, nabız saati yanında kadans sensörü de çok faydalı. Antrenmanlarda kadans kontrollü çalışmalar çok var ve faydalı. Tümünün bir arada satıldığı setler var piyasada. Yani hız okuyucu kalp nabız sensörü kadans sensörü gibi. Bildiğim cihazlar garmi'in var 510-810 gibi modeller. Veya önceki modelleri nispeten daha uygun fiyatlı 500-800 modelleri. Ama nihayetinde trainerde ve sokakta bence nabız ve kadans önemli hatta hız göstergesi olmasın bunlar olsun. :)

Merhaba,

Ben de trainer alıp almamak konusunda kararsızım. Eve gelişim 1930 u buluyor, hava kararınca da çıkmak istemiyorum. Bisikletim Scott S30, yol bisikleti. Trainer alıp evde çalışmak istiyorum, evde koşu bantım da var ve TV karşısında 45 dk - 1 saat kadar yürüme - koşu yapıyorum haftada 3-4 gün. Ama daha efektif ve bisiklete yönetil olması içib trainer anlamlı geliyor. Neticede yine dizi izlerken trainer da çalışabilirim.

Ancak kafamdaki sorular :
1- Çok ses çıkıyor mu, diziyi kablosuz kulaklıkla dinliyorum yürüyüş bandında ama ondan daha çok ses çıkarıyorsa diğer odadaki ev halkı rahatsız olabilir. Çok ses çıkar mı slick yol lastikleriyle
2- Lastik değiştiremem. Açıkçası bu kadar net maalesef. Çünkü işten erken gelirsem hemen dışarı çıkmak isterim, hafta sonu zaten çıkıyorum. Zırt pırt lastik değiştirmek bana göre değil açıkçası. Çok kolay da gelmiyor.

Almak istediğim de TacX Satori Pro.
Kullanan arkadaşlar sorular hakkında bilgi verebilir mi ?

valla ben çok araştırdım bu trainer konusunda pek bilgiye ulaşamadım gittim aldım btwin marka decatlon'dan sesi oldukça az,lastik değiştirmedim fazla bi aşınma yok ama değişmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü bir süre sonra aşınacaktır dışarda sürme ile arasında çok fark var 30 dk gibi bir sürede sahunadan çıkmış gibi oluyorsunuz :) ortamda havalandırma mutlaka olsun yoksa bir süre sonra nefes alamıyorsunuz,havlu şart bol sıvı şart zayıflamak için , kondisyon yapmak için alacak olanlar varsa düşünmeden alsınlar harika bir alet :)

• Beğen
Tepkiler: Samet Yurt
Bugün TacX Satori Pro trainer i Decathlon da 500 TL ye aldım.
Kurulum kitapçığının saçmalığı haricinde negatif bir kritiğim yok. Gayet güzel. 30 dk çalıştım sırılsıklam oldum. Çok da hoşuma gitti. Karşıda TV, TV de dizi gayet güzel oldu.
Ses konusunda endişelerim boşmuş, çok ses çıkmıyor açıkçası.

Kulum konusunda da kitapçığı embesiller hazırlamış. Hani baştan 1,2,3 diye sıralamışlar adımları gayet güzel ama adımar bitince işte 680 - 720 çapındaki leastikler için önce uzatma aparatını kurun diyor ki o da paket içinde ayrı bir torbada. Ben 1 den başlayıp okuya okuya yaparken bir de baktım benim lastik için öncesinde uzatmayı takmak gerekiyormuş, hadi söktüm hepsini baştan yaptım. Sinir oldum.

Herkese merhaba havaların soğuması, geç saatlerde eve gelmek vs. gibi durumnlardan ötürü trainer veya roller almak istedim ama daha çok kondisyon için alacağım o yüzden trainerda karar kıldım. Pc bağlantılı olan trainerlardan istiyorum tabi bütçe yeterli gelirse hangi marka model önerirsiniz? Yeni bir başlık açmadım umarım yardımcı olursunuz... Şimdiden teşekkürler, bu arada bütçe 1000tl civarı... 1000tlye bulma imkanım çok azda olsa önerilerinize açığım?

Merhaba,

Satın aldığınız model aşağıda linkte gördüğümüz ürün mü? Fiyat farkından dolayı sormak istedim.

(link)

Teşekkürler,

konuyu hortlatalım. Elimde mevcut Tacx Satori var. Artık sürüşleri zevkli hale getirmek için ANT+ desteği olan bir trainer almak istiyorum. Tacx Vortex Smart işimi görür mü acaba. İ-Vortex ile arasındaki farklar nedir.

Magnetic,Fluid ve arka tekerleğin de çıkarak takılabildiği bir model gördüm bunların ses,performans noktasındaki durumlarını bilen kullanan var mı nereden bulunabilir fluid(manyetik olmasının dışında sürtünemyi sıvı sağlıyor diye biliyorum)

En iyi trainerlar ve bildiğim kadarıyla profesyonel çalışmalar sırasında bahsettiğin bu arka tekerleğin çıkarılıp, ayrı bir kaskete takıldıkları. Bunlar aynı zamanda en sessiz onları ve ek olarak sadece fluid yöntemi yada sadece manyetik resistance ile değil ikisinin kombinasyonu ile çalışanlar var. Bunlar en iyileri ve en iyileri herzaman pahalı oluyor.
Fluid less control better tork, eletrikli olan less tork better control gibi.

Ben fluid kullanıyorum cycleops fluid2. Abd de en çok satan bu ürün, sesli tabiki her trainer gibi, çılgın paralar vermeden sessiz bir trainer alınamaz, fakat göreceli olarak daha sessiz diyebiliriz. Ayrıca victor un bu iş ürettiği sesi baya azaltan pekte pahalı olmayan lastikleri var.

Herkese günaydın kış ayları geldi soğuklar başladı artık antremanlarıma evde devam etmek için trainer almak istiyorum.Hem de daha hedefe yönelik antrenman yapmak için trainerları inceledim fakat kararsız kaldım.Sizin kullandığınız gördüğünüz duyduğunuz önerebileceğiniz trainer var mı ?
Benim aklımda :
(link)
Bu var ne dersiniz ? Fiyat aralığım bu civarda 300 dolara kadar alabilirim.Yurtdışından almayı düşünüyorum.Ama ikinci elde olabilir.

Bu trainer'a alternatif olarak Elite Qubo Fluid Power trainer önerilebilir. Ben giriş seviyede Tacx Blue Motion kullanıcısıyım ancak yöneticilerimizden @Edip Dinçer geçtiğimiz haftalarda Qubo Fluid Power alıp kullanmaya başladı. Kendisinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yurtdışı karşılaştırmalarında genellikle Qubo daha sessiz oluşu ile biraz öne çıkıyor. Ancak Cycleops da gayet iyi bir trainer. Hangisini daha uyguna bulursanız onu alın derim.

(link)

Açıkçası ben de ikisi arasında gidip geldim ama daha Qubo'yu uygun bir fiyata bulunca aldım direk.
Bulabildiğim en uygun fiyat şurada; (link) (208$ + 21$ Kargo).

Daha ciddi ciddi deneme fırsatım olmadı ama ilk 10dk'lık denememde gayet sessiz olduğunu gördüm (veya duydum?).
Bu arada kutudan QR da çıkıyor. ANCAK, şunu belirtmem lazım, siparişi verirken faturayı kutunun üzerinde bir yere yapıştırmalarını ISRARLA isteyin... Yoksa gümrüğe takılıyor ve teslim almak için siz gitmek zorunda kalıyorsunuz.
Benim eklemediklerinden haberim yoktu, 1 saat 45 dakikada Başakşehir'e gittim, 8kg'lık paketi kolumun altına aldım, 1 saat 45 dakikada geri döndüm :).

• Beğen
Tepkiler: Tuguj ve amoush00
@Sadettin Z. Blue motion pro'yu gördüm fakat deneyemedim internette videolarına baktığımda biraz sesli çalışıyor.
Elite Quaba Power fluidi duymamıştım hiç onu araştıracağım.
@Edip Dinçer Peki Edip bey, okuduğum kadarıyla fluid sistemlerde sertlik derecesini ayarlayamıyoruz sanırım.Diğerlerinde ki gibi.Biz hızlandıkça direnç artıyor sanırım anladığım kadarıyla.Doğru mudur ? Eğer öyleyse kademeli çalışma planına uyamayız bizim için bir dezavantaj oluyor ? Bu konudaki bildiklerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim.

@Sefa coskun

Fluid sistemlerde makara bir sıvı içinde dönüyor. Sıvı ısındıkça, akışkanlığı azalıyor. Siz hızlandıkça zorluğu da kendiliğinden artıyor, yani zorluğu direk kendi viteslerinizle ayarlıyorsunuz.
Bu açıdan "en gerçekçi yol deneyimi" olarak geçiyor bu tip ürünler.

@Edip Dinçer Aslında çok mantıklı değil o zaman ama sizin ürününüz de kademe ayarlama var sanırım?Videolarında öyle gözüküyor.
Fakat Cyleops fluid 2 de yok çünkü sitelerinde birileride yazıp sormuş.Çok anlayamadım ama mesela düşük kadans yüksek watt anteramanlarımızı nasıl ayarlayacağız(güçlenme antremanlarını).Yani düşük kadansla yokuş tırmanmak gibi bir antrenmanı nasıl yapacaz?Yavaş gidersek dirençte az olacak ?

Decathlonda satılan bir ürün var o nasıl peki ? :) bilgisi olan var ise bu konu altında onu da yazabilirseniz güzel olur.

Vitesi yükselttiğinizde yavaş gidiyor olmayacaksınız :)

Fluid trainerlarda ilk 5 dakika içindeki sıvıyı ısıtmanız gerekiyor yavaş hızlarda. Vitesinizi arttırdıkça hızınız da artacağından (harcadığınız güç o an için çok olmasa da) belli bir süre sonra sıvı iyice ısınacağından, direnç de artacak (aynı zamanda harcadığınız güç de artacak).
Böylece yüksek viteste düşük kadans çevirseniz bile hızınız fazla olduğundan sizi gayet zorlayacaktır. 53/11'le muhtemelen pedallar dönmeyecektir bile :).

Yüksek kadans çalışması yapmak isterseniz de vitesinizi en düşüğe alıp (39/23-25-28) çevirdiğinizde hızınız az olacağından direnç de çok olmayacak ve yüksek kadansta antrenman yapabileceksiniz.

Ekleme: Fluid trainerların hiçbirinde -bildiğim kadarıyla- zorluk ayarı bulunmuyor. Çünkü öyle bir şeye gerek kalmıyor.

Para yetiyorsa smart trainer almanızı tavsiye ediyorum. Zwift için en güzeli..! @Sefa coskun

Geri