Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

şöyle bir durum var. Yol bilgisayarınız, (garmin, wahoo vs.) ve kadans, hız sensörleriniz varsa, bağlantı elemanı olmadan da bağlanabiliyorsunuz...
Ki dedikleri "bağlantı seti" de zaten hız-kadans sensörleri oluyor...
Fakat bu tip giriş seviyesi trainerlarda zorluk ayarı olmuyor. Dolayısıyla zwifte girseniz bile çok etkisi olmuyor. Zwift sana %17 eğim diyor, ama sen hala düz yolda gidiyormuş gibi pedal çeviriyorsun... Sendeki değerler (kadans, tekerin dönme hız vs.) üzerinden power hesabı yapıp ekrandaki hızını da ona göre değerlendiriyor.

Bunlar yerine trainer ile kendiniz programlar çıkarıp, zwift kullanmadan da idman yapabilirsiniz...
mesela kendi yaptığım bir program;

ısınma : 10:00 dakika // ort hız : 24 km/s
orta tempolu sürüş : 05:00 dakika // ort hız : 31.8 km/s
2. seviye sprint : 01:00 dakika // ort hız : 40.2 km/s
orta tempolu sürüş : 02:00 dakika // ort hız : 32.4 km/s
2. seviye sprint : 02:00 dakika // ort hız : 41.4 km/s
orta tempolu sürüş : 00:02:00 dakika // ort hız : 33 km/s
2. seviye sprint : 01:30 dakika // ort hız : 40 km/s
orta tempolu sürüş : 02:30 dakika // ort hız : 34.08 km/s
2. seviye sprint : 01:30 dakika // ort hız : 42 km/s
orta tempolu sürüş : 04:00 dakika // ort hız : 30.75 km/s
2. seviye sprint : 00:01:30 dakika // ort hız : 38.8 km/s
orta tempolu sürüş : 02:00 dakika // ort hız : 30 km/s
1. seviye sprint : 02:00 dakika // ort hız : 33.9 km/s
3. seviye sprint : 01:00 dakika // ort hız : 43.2 km/s
2. seviye sprint : 01:00 dakika // ort hız : 37.8 km/s
1. seviye sprint : 01:00 dakika // ort hız : 33 km/s
soğuma : 03:00 dakika // ort hız : 27.6 km/s

Yani giriş seviyesi trainer alıp Zwift'e bağlanmak, Zwifte bağlanmayıp standart şekilde pedal çevirmekten farksız olacak. Bu sebepten Zwift'e daha sonra almayı planladığım smart trainer ile başlamak daha mantıklı duruyor. Peki 1500 - 2000 TL aralığında tavsiye edebileceğiniz trainer var mı? Örnek veriyorum, Inride 500 ile ThinkRider A1 Power Trainer arasında kayda değer bir farktan bahsedebilir miyiz?

Scudo
Yani giriş seviyesi trainer alıp Zwift'e bağlanmak, Zwifte bağlanmayıp standart şekilde pedal çevirmekten farksız olacak. Bu sebepten Zwift'e daha sonra almayı planladığım smart trainer ile başlamak daha mantıklı duruyor. Peki 1500 - 2000 TL aralığında tavsiye edebileceğiniz trainer var mı? Örnek veriyorum, Inride 500 ile ThinkRider A1 Power Trainer arasında kayda değer bir farktan bahsedebilir miyiz?
o modelli kullanmadığımı için birşey diyemiyorum...
ben şunu kullanıyorum, bana yetiyor... Bi ara sahibinden'de 2. eli vardı. Ben geçen sene bu zamanlarda 600'e almıştım... Şu an ne kadardır hiçbir fikrim yok...
(link)

Tek sıkıntısı, gürültülü, gerçekten gürültülü...
Ev içindekileri rahatsız ettiği için otoparka iniyorum...
hele sprinte kalktığında inanılmaz gürültülü. Bildiğim kadarıyla giriş seviyesi trainerların hepsinde aynı sorun var. Sessiz dediklerine bakma, düşük tempoda giderken evet sessiz de, biraz hızlanınca kullanan haricindekileri rahatsız ediyor... Ben kulaklık takıp birşeyler izlediğim için sıkıntı olmuyor ama ev ahalisi isyan ediyordu :D

• Beğen
Tepkiler: LaLinea
@LaLinea Smart Trainer farklı, interaktif trainer çok farklı şeyler siz smart trainer derken belirttiğiniz fiyatlara eğim simüle etmeyen bir trainer sahibi olursunuz ancak sensörlere ihtiyacınız kalmaz. Belirttiğiniz fiyatlara da interaktif trainer bulamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve LaLinea
o modelli kullanmadığımı için birşey diyemiyorum...
ben şunu kullanıyorum, bana yetiyor... Bi ara sahibinden'de 2. eli vardı. Ben geçen sene bu zamanlarda 600'e almıştım... Şu an ne kadardır hiçbir fikrim yok...

Tek sıkıntısı, gürültülü, gerçekten gürültülü...
Ev içindekileri rahatsız ettiği için otoparka iniyorum...
hele sprinte kalktığında inanılmaz gürültülü. Bildiğim kadarıyla giriş seviyesi trainerların hepsinde aynı sorun var. Sessiz dediklerine bakma, düşük tempoda giderken evet sessiz de, biraz hızlanınca kullanan haricindekileri rahatsız ediyor... Ben kulaklık takıp birşeyler izlediğim için sıkıntı olmuyor ama ev ahalisi isyan ediyordu :D

Bunu öğrendiğim iyi oldu, hanımı kaliteli trainer satın almak için ikna ederken baya işime yarayacak. :ssrtcbya: Tamamdır, trainer meselesi kafamda biraz oturdu. Değerli vaktiniz için teşekkür ederim.

Giriş seviyesi alacaksanız en ucuzunu alın arkadaşların dediği gibi hepsi nerdeyse gürültülü, ayrıca aldığınız trainer a kandans ve hız sensörü almanız gerekli, birde trainer lastiği (lastiklerinizin çabul aşınmaması için). Maliyet hesabı (sahibinden 2. el trainerlara baktım)
Trainer :2000
Kadans hız göstergesi 750
Trainer Lastiği 120
Takoz 100 dersek yaklaşık kargosuyla falan 3000TL ediyor. Bence üzerine biraz daha katıp akıllı trainer alın. (üzerine biraz daha katçılar a selam olsun)
Akıllı trainer sessizdir, watt hesabını daha doğru yapar, zwift gibi uygulamalarda eğim etkisi yapar, lastik sök tak işi olmaz jantı göbeğinden söküp takarsın. Ama biraz daha pahalıdır. alırken kendinden rubleli olan modelleri seçin ve rublenin sizin bisikletinizle uyumlu olup olmadığını kontrol edin (bide ruble parası çıkmasın) x
Bende 2 trainer var İn Ride 500 ve elit suito,
önce inride 500 aldım sonra hız kadans sensörü takoz 2 bisiklet için ayrı iki trainer lastiği... sonra sök tak sök tak lastik çok yoruyordu uğraşmamak için kullanmamaya başladım. Sonra Elit Suito aldım kenarda duruyor canım sıkılınca çok hızlı bağlayıp biniyorum gece gündüz farketmiyor. (Marka modele takılmayın bana o denk geldi ben onu aldım). Birde roler konusu var hele onu denemeden sakın almayın kullanımı biraz daha maharet gerektiriyor alıp kullanamadığı için satan arkadaşlarım oldu.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ali Eren ve Noldor
Trainer Lastiği 120
120 liraya trainer lastiği mi kaldı. (decathlon fiyat olarak gösteryor ama ürün aylardır yok)
200'den düşük trainer lastiği yok şu an...

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Clal
@Clal Akıllı olmayan normal trainer ve sensör fiyatlarını biraz abartı yazmışsınız. 150 TL + 150 TL iki sensör maksimum 1500 Trainer. Lastik kargo falan 2000 i bulacaktır. 3000 TL bile olsa dediğiniz gibi biraz daha üstüne konulup alınacak interaktif trainer yok ki piyasada.
Hem de rubleli modelden bahsetmişsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bilemedim şimdi Çok detaylı bakamadım ama Smart trainer olanlar 1800 2000 bandında (daha ucuzlarıda varmış 1000 1500 arası)
Sensörlere Noldor 790 demiş ona istinaden 750 yazdım.
Bide şu ilanı gördüm bunun üzerine biraz daha koyarsan muhabbeti yaptım.
(link) açıklamada ruble var diyor araştırılırsa bişeyler blunabilir gibi. Tabi trainspotting35 senin dediğin gibi 6-8 bandında da çok trainer var. ( paylaştığım ilan rasgele gördüğüm bir ilan )

Thinkrider A1 Power Trainer gözüme takıldı esasında. 2700 TL'ye bunu alıp, bir de ruble alsam herhalde fiyat 3 bin TL civarı olacak. Inride gibi trainer alıp, sensörüyle lastiğiyle uğraşmak yerine bu yöntemi tercih etmek daha mantıklı değil mi?

• Beğen
Tepkiler: Clal
Thinkrider A1 Power Trainer gözüme takıldı esasında. 2700 TL'ye bunu alıp, bir de ruble alsam herhalde fiyat 3 bin TL civarı olacak. Inride gibi trainer alıp, sensörüyle lastiğiyle uğraşmak yerine bu yöntemi tercih etmek, Inride gibi trainerlar alıp, lastik tak-çıkar derdiyle daha az uğraşmaya göre daha mantıklı değil mi?
👍 👍

Kimi insanlar keyifle yapıyor sökme takma işini, (ilk zamanlar bende keyif alıyordum) ama sürekli tak çıkar bana biraz zor geldi sırf sök tak yapmamak için bir süre bir bisikletimi trainer a sabitlemiştim.
Para durumu tabiki özel bir durum ama gene şahsi fikrim olduğununun altını çizerek şunu söyleye bilirim, ikisi arasındaki fark 1000-1500 olsa da ben akıllı olanı tercih ederim.

• Beğen
Tepkiler: LaLinea
ikisi arasındaki fark 1000-1500 olsa da ben akıllı olanı tercih ederim
Akilli olmayan trainer pek bir ise yaramaz demek istemis arkadas sanirim, katiliyorum.

• Beğen
Dışarı çıkamayınca evde antrenman pek çok kişinin gündemine geldi son günlerde :cool:

Tabi gönül ucuz yollu, zwifte bağlanabilen bir trainerla interaktif bir sürüşten yana. Eğer buna gücümüz yetmiyorsa en iyi alternatif şüphesiz youtube videoları. Bildiğiniz gibi pek çok yabancı yutubır 1 saatlik, 3 saatlik, 5 saatlik artık Allah ne verdiyse doğa sürüşleri yüklemekte. Sizler de ekranın karşısına trainer kurup, sanki dışarıda sürüyormuş gibi hissediyorsunuz :ssrtcbya:
"Virtual Cycling", "İndoor Cycling", "Virtual Ride" gibi pek çok şekilde arama yapabilirsiniz yutubda. Örnek video:
İlk zamanlar işe yarasa da, bir süre sonrabu da sıkıcı olmaya başlıyor...

Zwift, interaktif olması açısından oldukça bağlayıcı. Çünkü sizden daha hızlı biri sizi sollayınca hırs yapıyorsunuz ve siz farkında bile olmadan nabzınız yükseliyor, vitesi büyüğe alıp önünüzdekine yetişme arzusuyla yanıp tutuşuyorsunuz :D Tam "yaklaştım!" derken birden yokuş çıkıyor karşınıza, yetişmek üzere olduğunuz o eleman yokuşta nasıl bir hırs yapıyorsa, kaç watt basıyorsa artık kopup gidiyor :eek: Zaten 150'lere gelmiş nabzı vitesi bir daha arttırarak 170'lere dayadığımızda ise kendimizi nefes nefese, dil dışarıda oturma odamızın ortasında bisiklet sürürken buluyoruz bir anda :D Az önce bahsettiğim yutub videosu bunu yapabilir miydi? Tabiki hayır :snzdglsn: Zwift, uzun vaadede çok etkili arkadaşlar. Fakat hem aylık üyelik, hem de ekipman için oldukça masraflı.
Zwift_Cycling-Setup-TV_199916372_272178211.jpg

Bulabildiğim en ucuz Zwift çözümünden de bahsedeyim o_O
Btwin'in trainerları kimse bilmez ama aslında Zwift desteklidir, Tacx'in alt seviye trainerlarının pek çoğu da zwift desteklidir. Listeyi görünce insan inanamıyor "Yahu bu trainerların hiçbir akıllı özelliği yok, nasıl olur da bağlanır bunlar Zwift'e!?" diyoruz. Ama olay sandığımız kadar karmaşık değil aslında :naslyany:
Pek çoğumuzun hız/kadans ölçeri ve yol bilgisayarı zaten mevcut (Bendeki Edge 500 fazlasyıla iş görüyor mesela) Bunlar, herhangi bir Tacx veya İnride trainer olduğunda Zwift bağlantısı için tek bir eksik kalıyor: USB Dongle denen alet. Bu cihazın yaptığı şey çok basit: Sensörlerinizden gelen veriyi (hız ve kadans verisi, isterseniz nabız da tabi) bilgisayara aktarıyor ve Zwift uygulaması da bu verilerden yola çıkarak sizin o an kaç watt bastığınızı tahmin ediyor, ve "sanal siz"i de bu güç doğrultusunda hızlandırıyor veya yavaşlatıyor :harika:
Kaynak olarak Türkçe videolar da var ama ben şundan faydalanmıştım:

Dikkat ettiyseniz dakika 3:47'de inride 100 ve inride 500'ün listede olduğunu görebilirsiniz. Eğer kullandığınız trainer gerçekten külüstürse bile "Not Listed" seçip Zwift kullanabilirsiniz!

Screenshot_348.png

Tekrar edeyim: Eğer yol bilgisayarınız ve hız/kadans sensörleriniz zaten tamsa (Garmin dışındakilerde durum ne bilmiyorum) ve herhangi bir trainerınız varsa ihtiyacınız olan tek şey bir USB alıcı (ANT Dongle diye geçiyor, Garmin ANT diye geçiyor, orjinali var çin işi var, fiyatı 10 dolardan başlıyor)

Son olarak: Zwift'i rollerda bile kullanabiliyorsunuz arkadaşlar! :eek:

@Serkan Mıstınoğlu Aslında ANT dongle a bile ihtiyaç yok. Bluetooth destekli ise sensörleriniz bilgisayara bluetooth üzerinden bağlanabilir yada Zwift Companion uygulamasını kullanarak telefonun bluetooth una bağlanıp oradan verileri bilgisayara aktarabiliyorsunuz. Daha önceden de yazmıştım kuvvetle muhtemel .Bu listede akılsız trainerınız varsa eğer yaklaşık watt değerlerini gerçekten mantığa yakın veriyor. Yokuş smilasyonunu manuel olarak elden yapıyorsunuz yada çevirmeye devam edip hızınızın düştüğünü görüyorsunuz. Üretilen watt değeri aynı kalıyor neticede.

Dışarı çıkamayınca evde antrenman pek çok kişinin gündemine geldi son günlerde :cool:

Tabi gönül ucuz yollu, zwifte bağlanabilen bir trainerla interaktif bir sürüşten yana. Eğer buna gücümüz yetmiyorsa en iyi alternatif şüphesiz youtube videoları. Bildiğiniz gibi pek çok yabancı yutubır 1 saatlik, 3 saatlik, 5 saatlik artık Allah ne verdiyse doğa sürüşleri yüklemekte. Sizler de ekranın karşısına trainer kurup, sanki dışarıda sürüyormuş gibi hissediyorsunuz :ssrtcbya:
"Virtual Cycling", "İndoor Cycling", "Virtual Ride" gibi pek çok şekilde arama yapabilirsiniz yutubda. Örnek video:
İlk zamanlar işe yarasa da, bir süre sonrabu da sıkıcı olmaya başlıyor...

Zwift, interaktif olması açısından oldukça bağlayıcı. Çünkü sizden daha hızlı biri sizi sollayınca hırs yapıyorsunuz ve siz farkında bile olmadan nabzınız yükseliyor, vitesi büyüğe alıp önünüzdekine yetişme arzusuyla yanıp tutuşuyorsunuz :D Tam "yaklaştım!" derken birden yokuş çıkıyor karşınıza, yetişmek üzere olduğunuz o eleman yokuşta nasıl bir hırs yapıyorsa, kaç watt basıyorsa artık kopup gidiyor :eek: Zaten 150'lere gelmiş nabzı vitesi bir daha arttırarak 170'lere dayadığımızda ise kendimizi nefes nefese, dil dışarıda oturma odamızın ortasında bisiklet sürürken buluyoruz bir anda :D Az önce bahsettiğim yutub videosu bunu yapabilir miydi? Tabiki hayır :snzdglsn: Zwift, uzun vaadede çok etkili arkadaşlar. Fakat hem aylık üyelik, hem de ekipman için oldukça masraflı.
262392 dosyayı görüntüle

Bulabildiğim en ucuz Zwift çözümünden de bahsedeyim o_O
Btwin'in trainerları kimse bilmez ama aslında Zwift desteklidir, Tacx'in alt seviye trainerlarının pek çoğu da zwift desteklidir. Listeyi görünce insan inanamıyor "Yahu bu trainerların hiçbir akıllı özelliği yok, nasıl olur da bağlanır bunlar Zwift'e!?" diyoruz. Ama olay sandığımız kadar karmaşık değil aslında :naslyany:
Pek çoğumuzun hız/kadans ölçeri ve yol bilgisayarı zaten mevcut (Bendeki Edge 500 fazlasyıla iş görüyor mesela) Bunlar, herhangi bir Tacx veya İnride trainer olduğunda Zwift bağlantısı için tek bir eksik kalıyor: USB Dongle denen alet. Bu cihazın yaptığı şey çok basit: Sensörlerinizden gelen veriyi (hız ve kadans verisi, isterseniz nabız da tabi) bilgisayara aktarıyor ve Zwift uygulaması da bu verilerden yola çıkarak sizin o an kaç watt bastığınızı tahmin ediyor, ve "sanal siz"i de bu güç doğrultusunda hızlandırıyor veya yavaşlatıyor :harika:
Kaynak olarak Türkçe videolar da var ama ben şundan faydalanmıştım:

Dikkat ettiyseniz dakika 3:47'de inride 100 ve inride 500'ün listede olduğunu görebilirsiniz. Eğer kullandığınız trainer gerçekten külüstürse bile "Not Listed" seçip Zwift kullanabilirsiniz!

262391 dosyayı görüntüle

Tekrar edeyim: Eğer yol bilgisayarınız ve hız/kadans sensörleriniz zaten tamsa (Garmin dışındakilerde durum ne bilmiyorum) ve herhangi bir trainerınız varsa ihtiyacınız olan tek şey bir USB alıcı (ANT Dongle diye geçiyor, Garmin ANT diye geçiyor, orjinali var çin işi var, fiyatı 10 dolardan başlıyor)

Son olarak: Zwift'i rollerda bile kullanabiliyorsunuz arkadaşlar! :eek:

Bu şekilde zwift kullanmak mümkün, önceki sayfada aynısnı belirtmiştik...
Ama akılsız trainer dediklerimiz ile yapılan sürüş, zwiftte pek sevk vermiyor...

misal biz 4 arkadaş alpe d'huez (alpe d'zwift) çıktık, diğer üçünde interaktif trainer vardı. öncesindeki düz yolda ısınma kısmında beraber sürdük ve skype üzerinden de muhabbet ettik... Yokuş başlayınca, %12-15 eğimler gelince onların yaptığı efor ile benimm yaptığım efor arasında dağlar kadar fark oldu.
Ben hala 52 - 14 oranıyla sabit kadans ile pedal çevirerek sürmeye devam ettim... tabi ekrandaki hızı da ona göre değiştiriyor. Fakat interaktifin yaptığı %12 eğim çıkıyormuş gibi simulasyon ile dümdüz pedal çevirmek arasında eğlence ve zorluk açısından çok fark oluyor...
ben hala skype üzerinde "ağzımla" konuşabilirken, onlar başka yerlerinden nefes almıp konuşmak zorunda kalmışlardı :D
gerçi hepsi benden önde bitirdi ama olsun...

edit : imla

Son düzenleme:
Bilemedim şimdi Çok detaylı bakamadım ama Smart trainer olanlar 1800 2000 bandında (daha ucuzlarıda varmış 1000 1500 arası)
Sensörlere Noldor 790 demiş ona istinaden 750 yazdım.
Bide şu ilanı gördüm bunun üzerine biraz daha koyarsan muhabbeti yaptım.
(link) açıklamada ruble var diyor araştırılırsa bişeyler blunabilir gibi. Tabi trainspotting35 senin dediğin gibi 6-8 bandında da çok trainer var. ( paylaştığım ilan rasgele gördüğüm bir ilan )
Elit turbo muin alana kadar başka alınsa daha iyi. Watt ölçümleri hatalı zwift üzerinde eğimleri görmüyor. Zwift yarışlarda bile muini kabul etmiyor 😀

Trainer araştırmalarının sonuna yaklaştım. Az daha üstüne koyayım daha iyisi olsun, az daha koyayım daha iyisi olsun derken 1500 TL ile başladığım araştırmalarda şu an 3500 TL'ye geldim, seçenekleri de üçe düşürdüm:

Elite Rampa (2. el): 3400 TL
Tacx Satori (2. el): 2850
Thinkrider x3 (Sıfır): 3447

"Trainer almışken Zwift de kullanayım, eğimi kısmen de olsa simüle etsin" dedim. Trainer değerlendirmelerinde Elite Rampa, diğer ikisine göre daha çok beğenilmiş, yazılanlara göre yüzde 10 eğimi simüle edebiliyormuş. Satori'de bu oran yüzde 5, Thinkrider'da ise yüzde 13. Youtube'da Elite ve Satori kullanan ve videosunu çeken çok fazla kişi varken Thinkrider'la ilgili ise sadece 3-4 video var. Bu durum Thinkrider'a karşı biraz daha mesafeli olmama sebep oluyor.

Siz olsanız ne yaparsınız :)

• Beğen
Trainer araştırmalarının sonuna yaklaştım. Az daha üstüne koyayım daha iyisi olsun, az daha koyayım daha iyisi olsun derken 1500 TL ile başladığım araştırmalarda şu an 3500 TL'ye geldim, seçenekleri de üçe düşürdüm:

"Trainer almışken Zwift de kullanayım, eğimi kısmen de olsa simüle etsin" dedim. Trainer değerlendirmelerinde Elite Rampa, diğer ikisine göre daha çok beğenilmiş, yazılanlara göre yüzde 10 eğimi simüle edebiliyormuş. Satori'de bu oran yüzde 5, Thinkrider'da ise yüzde 13. Youtube'da Elite ve Satori kullanan ve videosunu çeken çok fazla kişi varken Thinkrider'la ilgili ise sadece 3-4 video var. Bu durum Thinkrider'a karşı biraz daha mesafeli olmama sebep oluyor.

Elite rampa kullanıcısı olarak tavsiye edebilirim. Fiyatları takip etmediğimden şu anki fiyatı için yorum yapamıyorum ancak interaktif trainer için giriş seviyesinde bir cihaz ve gayet başarılı. Tempolu bir sürüşte yansıttığı simülasyon zorluk sayesinde vücutta ıslanmadık nokta bırakmıyor. Bütçe varsa üzerinde ruble olan interaktif trainerlar daha makbul olacaktır. Sebebine gelince misal bir sürüş esnasında aniden dikleşen bir yere geldiğinizde trainer haliyle bunu simüle ediyor. Bu esnada yüksek viteste ve basabilecek durumda iseniz ve yüksek güçte basarsanız arka lastik kaydırıyor. Vites düşünüyorsunuz mecbur, çok yüklenemiyorsunuz. Lastik kalitesi önemli alette. Bunun için alınabiliyorsa rubleli olanlar tercih sebebi olmalı bence Fiyatları yüksektir muhtemelen tabii, ben sürtünme kısmını tahmin etsem de mecburen f/p olduğu için almıştım geçen sene elite rampayı.

@LaLinea selam, trainer seçiminizi, bisiklet geçmişiniz, tecrübeleriniz ve antrenman programınıza göre seçmenizi öneririm.

Yeni bir kullanıcı olarak, trainer'a da basiti ile başladım ve benim ihtiyaçlarımı karşılıyor.

Kafanızı daha da karıştırmak gibi olmasın ama powermetre + ucuzundan bir trainer almak da bir opsiyon. Direnç değişmediği için nisbeten daha sıkıcı, fakat powermetreyi dışarıda da kullanabilirsiniz ve elde edeceğiniz güç değerleri herhangi bir trainerınkine göre çok daha doğru olacaktır.

Geri