Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

@Edip Dinçer anladım tahmin etmiştim fakat şöyle birşey aklıma gelmişti o sıvının direnci hadi okadar fazla değilse diye aklıma gelmişti ama en zor ayarda çeviremezsiniz diyorsunuz.
@amoush00 :) ikinci sorum o olacaktı aslında. Ben dediğiniz programları biliyorum fakat hiç araştırmamıştım.Benim için öyle videoya falan gerek yok aslında,
garmin 500 sahibiyim hrt ve cadance sensore sahibim.Bunları bilgisayara aktarıp anlık olarak nasıl takip edebilirim?Yada mesela kendime uygun bir program seçip onu uygulabilir miyim ?Kadansı azalt direnci artır vs gibi komutla uyarabilecek?
Sanıırm bunlar için daha komplike aletlere ihtiyacım var.
Ant+ sensor nedemek oluyor onuda pek anlayamadım bu konuda da yardımcı olabilir misiniz ?

Scudo
Geçtiğimiz hafta, Tacx Vortex aldım.

Ant+ ve BT üzerinden haberleşebiliyor.
Mat ve Trainer lastiği ile oldukça sessiz olduğunu söyleyebilirim.
Salonun ortasında antrenman yaparken, ailenin diğer fertleri TV izlemeye, kitap okumaya devam edebiliyor.
Apartman dairesinde oturduğumdan ses çok önemli bir kriterdi.

Telefon veya tablet üzerinden seçilen antrenman programına göre cihaz %7'e kadar eğim simülasyonu yapabiliyor.
44 adet antrenman programına ücretsiz ulaşabiliyor, 2 adet demo videosunu da kullanabiliyorsunuz.
Bunun dışında bir çok ünlü yarışın heyecanlı etaplarının videolarını satınalmak mümkün.

Kadans, güç ve hız değerlerini anlık olarak uygulamada görmek (internette %5 sapmayla hesapladığını söyleyen kullanıcı yorumları var), antrenman bitiminde sonuçları mail ile almak, kullandığınız diğer uygulamalara aktarmak mümkün. (mapmyride kullanıyorum, aktarım sorunsuz)

Şu ana kadar gördüğüm tek eksisi fiyatı, ona da taksitle katlandık :)
Ha bir de içinden Ant+ usb dongle çıksaydı harika olurdu. Zwift isteniyorsa buna ihtiyaç var.

Diğer alternatifim Elite Qubo Digital Smart B+ idi, ama bırakın stok bulmayı, fiyatını bile öğrenemedim Türkiye'de.

(link)

Ben bundan kullaniyorum qayet memnunum , Cycleops fluid 2 nin bir alt modeli

Evde trainer yapmanın bir yolu yokmu ?

@Homer biraz araştırdım bende kesinlikle smart trainer alacağım.
Zwift kullanmayı düşünüyorum.Yurtdışıyla tr fiyatları arasında fark olacağı için yurtdışından sipariş vereceğim.
Bana smart trainer seçmem de yardımcı olursanız çok sevinirim.
İhtiyaçlarım :
Trainer lastiği
Mat (decathlondan hallederim )
Ant+ cadance ve hrt sensörü? (garmin 500 +premium hrt ve cdans sensörü var işimi görür mü ?)
Smart trainer
Eğer bu kadarsa 1500 liraya kadar limit ayırabilirim.artı eksi yüzde 20 daha artırabilirim limiti.
Bu şartlar düşünüldüğünde alabileceğim modeller
  • Elite Qubo Power Smart B+
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • Tacx vortex smart

Türkiyede fiyat farkı yüzde 20 kadarsa türkiyeden de alabilirim.
Öneri ve yardımlarınızı bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: ekarahan
Bende hiç araştırmadan ikinci el almanyadan blackburn ultra diye bir trenir aldım,fakat daha kulanip deneme olanagim olmadı,şimdi bu tur konuları araştırıp hareket etseydim, cycleops fokur 2 alırdım hiç duymamıştım ama burda okuyup inceleyince hoşuma giti gerçekten,birde kurtkinetiks diye bir tane var oda cok güzel

@Sefa coskun aslında sahip olduğunuz garmin ürünü işinizi görecektir.. Eğer bilgisayar ile haberşemesi için bir de ant+ dongle ınız varsa hiç sorun değil.. klasik bir trainer bile işinizi görür. smart trainer ın ne avantajı var derseniz direnç ayarını direkt oyundan alıp size daha gerçekci bir sanal gerçeklik yaşatacaktır.. :) nası bir gerçekse..!

Öbür türlü siz bir sabit dirençte tutuyorsunuz trainerınızı mesala seviye 3 ( zwiftin sitesinde bir liste var hangisini hangi direnç seviyesinde tutmalısnız diye.. çünkü artık hr veya hız kadans sensörünü verilerinden power değerleriniz yazılımsal olarak hesaplanacak. yani o direnç seviyesi normalizasyon için önemli.. yani gerisini siz vites değiştirerek halledeceksiniz.. ha ben kulladım mı!? Hayır kullanan arkadaşlarım var ve okuduğum kadarı ile.. benim de hız kadans ve hr sensörlerim var ant +. ama dongle ı sipariş verdim bekliyorum..

Bu arada sistem adminlerinden erdinç beyin zwift konusu altında tavsiye ettiği bir ant+ dongle var.. onu sipariş ettim.. Kendisi aktif olarak kullanıyormuş.. ama zwift daha yeni olan usb-m modelini tansiye ediyor.. biri 10 dolara bile bulabileceğiniz birşey.. diğeri en ucuz 70 dolar civarına geliyor..

@amoush00 Hocam anladım farklarını.
Fakat cyleops fluid 2 250-300 dolar bandında.
Tacx vortex smartta 350 dolar bandında o fiyat farkına değer diye düşünüyorum.Genel olarakta önerilen bir trainer.Yani 100 dolar smart özelliği için daha eğlenceli daha efektif olacağı için tercih edilebilir diye düşünüyorum.Sizlerin fikirleri önemli tabi
Ant+ hrt ve kadans sensorleri için önerebileceğiniz bir model var mı ?

@Sefa coskun Garminim var demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.. Onun sensörleri ant + diye biliyorum.. Hatta bir arkadaşım garmin edge 520 aldı yeni.. Yurt dışından aldı burada fiyatları pahalı olduğu için. Her türlü evde daha önce aldığı klasik manyetik trainerı ile kullanıyor ama benim dediğim metodla.. Benim elite super chrono force modeli bir manyetik trainerım var. Deacthlon'dan aldığım b'twin count 14 + yol bilgisayarının ant + sensörlerini kullanıyorum. Dediğim gibi yurt dışından dongle ımı bekliyorum.. ama count 14 ün sensörlerini note 3 marka telefonum görüyor ve my e training programı ile doya doya kullanıyorum..
Şimdi fluid trianerların çalışma mekanızması biraz farklı onu bilemiyorum ama 100 dolar yaklaşık 285 tl fark verip smart alırdım ben.. neden derseniz zwift yapmasınız bile akıllı telefonunuzdan hiç uğraşmadan direnç değiştirmek ve yazılıma ek bir aparat gerek duymadan veri gönderip alması rahatlık olacaktır.. hatta param olsa direkt üstüne ruble olan ve tekere ihtiyaç duyulmayanlardan alırım çünkü lastik ve arka jant derdinden de kurtarır sizi.. ama ne kadar rahat istiyorsanız o kadar para veriyorsunuz işte her üründe olduğu gibi.. bence verebiliyorsanız sizi etkilemeyecekse bütçe olarak smart alın.. tacx veya elite in trainerları iyi bu konuda sanırım.. Zwift çoğuna direkt destek veriyor..

Arkadaslar Merhaba ;
Kışın gelmesiyle Trainer ihtiyacı doğdu bana ve sağa sola yatabilen yani ayakta rahat surebilecegim , en önemliside ses faktörü.. çok ses cikartmamak kaydı ile onerebileceginiz Trainer varmı acaba ?

Sağa sola yatmıyor ama Tacx Blue serisi trainler lar fiyat performans açısından gayet iyiler. Ses düzeyleri oldukça iyi. Ayrıca sağa sola yatmaması ayakta sürmeye engel değil. Sadece yolda olduğu gibi bisikleti sallayamıyorsunuz. Kişinin kullanım şekline göre değişmekler bilikte bana göre trainer ın sallanabiliyor olması olmazsa olmaz bir özellik değil.

bende de blackburn ultra trenır var,sevmiyorum trenırı roller arayışı içindeyim takas yapmak istiyen varsa ulaşsın lütfen

Merhaba bu kış tranier almayı düşünüyorum ilk olarak baktığım site decathlon oldu :)

upload_2016-11-29_19-14-6.png

upload_2016-11-29_19-14-18.png

upload_2016-11-29_19-14-36.png

Ek olarak tranier için lastikte almam gerekecek oda 80-100tl tutuyor oda :)

Apartmanda olduğum için ses olayı nasıl hangisini tavsiye edersiniz?

Bu haftaya kadar TacX alıcaktım ki 2gün önce Supercrono geldi :) ve kafamda soru işaretleri oldu.Supercrono'da ek modül ile bluetooth baglantı sağlanabiliyormuş.

Siz hangi ürünü tavsiye edersiniz ya da şu ürünlere bak diyebileceğiniz varsa dinleyebilirim :)

mesaj yazmayınca indexe düşmüyor konular :(

(link)

ARkadaşlar bu traineri almayı düşünüyorum carraro sportive 224 bisikletimle trainer lastiği alsam gider mi? Birde lastik değiştirme işlemi kolay mı?

@emreagca91 lastik değiştirme kolay rahatca takp cıkartırsın. Bende elite olanı almayı planlıyorum suanlık ödeme bekliyorum gelince sipariş gecip inceleme konusu acıcam

bu 1000w falan elektrik üretme mi yoksa tüketme mi.Eğer üretmeyse süper bişeymiş

Geri