Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

Vay arkadaş bir de Rouvy mi varmış? Hangisi daha iyi acaba?

Scudo
Dün biraz denemek için, biraz da "olursa ne güzel daha ucuza kullanırım" diyerekten Türkiye'de yaşayan kız kardeşimin iPhone'undan yeni hesap açtım ve 50TL'ye üye oldum. Hali hazırda 9 Level olan hesabımı çöpe atmış olsam da, hala yapılabildiğini görmüş oldum.

Vay arkadaş bir de Rouvy mi varmış? Hangisi daha iyi acaba?
tamamen farklı tatlar. ben rouvy den yana kullanıyorum oyumu.
dcrainmaker son videosunda zwift rouvy fulgaz gibi bütün programları toplayın, kullanıcı sayısı olarak 'peloton' a yetişemiyor diyor. ama bu peloton adlı programı bizim trainerlarla kullanamıyoruz sanırım.

tamamen farklı tatlar. ben rouvy den yana kullanıyorum oyumu.
dcrainmaker son videosunda zwift rouvy fulgaz gibi bütün programları toplayın, kullanıcı sayısı olarak 'peloton' a yetişemiyor diyor. ama bu peloton adlı programı bizim trainerlarla kullanamıyoruz sanırım.

Rouvy'i denemediğim için bir şey söyleyemicem tabii ancak benim için hangisinin daha çok kullanıcısının olduğu ve yine bu sebepten ötürü hangisinin etkinlik - antrenman programı daha zengin, bu önemli. Şu an bunlarda Zwift önde gibi duruyor. Road Academy programı olsun, uzun dönemli antrenman programları olsun, Zwift beni çok kolay bir şekilde kendisine bağladı. Belki Rouvy de bu konularda başarılıdır bir fikrim yok ancak birkaç incelemeden edindiğim izlenim Zwift'in dediğim gibi önde olduğu.

Peloton konusuna gelecek olursak, pazarlama bu dünyada her şey. Zwift'ten haberdar olma için bisiklet dünyasına girmiş olmak gerekirken, Peloton daha herkesin bildiği spor salonu bisikletleriyle çalıştığı için, daha fazla insana ulaşabiliyor doğru pazarlamayla. Bu yüzden şaşırmadım. Trainerları birebir desteklemese de, iOS uygulamasında kadans sensörü ekleme özelliği varmış. Bluetoothlu bir akıllı trainer ya da pedala takılan kadans sensörleriyle uygulamaya bağlanılıp oradaki antrenmanlar da yapılabilir benim anladığım kadarıyla. Zwift ve Rouvy varken benim son tercihim olurdu ama meraklısı için ilginç bir opsiyon olabilir:

(link)

Bildiğim kadarıyla Rouvy sadece Powermetre istiyordu. Yakında hız ve kadans sensör desteği gelecek diyorlardı geldi mi acaba yoksa halen powermetre şartı var mı?

Arkadaşlar iki trainer arasında kaldım. Magnetic alacak olsam Decathlon'un inride 100 alır geçerim ama biraz daha gerçekci sürüş hissi veriyor diye fluid peşine düştüm. Fakat 0 olan ve ülkemizde satılanların fiyatları saçma seviyelere ulaşmış. Yurtdışında bile seçenek kısıtlı gibi. Yurtdışında Elite Qubo bulmuştum, bundle ile birlikte geliyordu. Fiyatı da 140 dolar gibi bir şeydi. Ben alana kadar bitmiş.

Ikinci el inride 500 bulmuştum o da satılmış.

Şu an 2 seçenek var elimde.

Biri yurtdışından bulduğum Lifeline TT02 fluid turbo trainer.. Fiyatı 140 euro.. bana vergisi ile tl olarak 1600 tl gibi bir rakama gelecek.

Bir de burada 2. El bulduğum Bkool Smart Pro trainer var. Araştırmama rağmen yurtdışı fiyatını bulamadım. Az kullanılmış ve temiz olduğu belirtilmiş ve 2500 tl isteniyor. Bir de tabii araştırdığım kadarıyla bu trainer, uygulamada yokuşları falan dirence yansıtma özelliğine sahip. Tabii smart olması da var. Gerçi ben swift kullanır mıyım bilmiyorum.

Sizlerin fikrini almak istedim bu ikisi hakkında.. hangisini tercih etmek mantıklı bilemedim.

Arkadaşlar iki trainer arasında kaldım. Magnetic alacak olsam Decathlon'un inride 100 alır geçerim ama biraz daha gerçekci sürüş hissi veriyor diye fluid peşine düştüm. Fakat 0 olan ve ülkemizde satılanların fiyatları saçma seviyelere ulaşmış. Yurtdışında bile seçenek kısıtlı gibi. Yurtdışında Elite Qubo bulmuştum, bundle ile birlikte geliyordu. Fiyatı da 140 dolar gibi bir şeydi. Ben alana kadar bitmiş.

Ikinci el inride 500 bulmuştum o da satılmış.

Şu an 2 seçenek var elimde.

Biri yurtdışından bulduğum Lifeline TT02 fluid turbo trainer.. Fiyatı 140 euro.. bana vergisi ile tl olarak 1600 tl gibi bir rakama gelecek.

Bir de burada 2. El bulduğum Bkool Smart Pro trainer var. Araştırmama rağmen yurtdışı fiyatını bulamadım. Az kullanılmış ve temiz olduğu belirtilmiş ve 2500 tl isteniyor. Bir de tabii araştırdığım kadarıyla bu trainer, uygulamada yokuşları falan dirence yansıtma özelliğine sahip. Tabii smart olması da var. Gerçi ben swift kullanır mıyım bilmiyorum.

Sizlerin fikrini almak istedim bu ikisi hakkında.. hangisini tercih etmek mantıklı bilemedim.
ben 2 sene boyunca Lifeline TT02 kullandim, zamaninda black friday kampanyasinda 100€ ya almistim. gecen gun baktinca 160 gorunce baya sasirmistim. genede black friday de gene fiyatinin biraz dusucegine inaniyorum. genel anlamda memnundum trainerdan. ilk 10 dakikadan sonra surus akici bir hale geliyor. trainerroad uygulamasiyla birlikte kullandim. pedaldan olcmeli powermetrem oldugu icin bir problem yasamadim. ancak trainerda sprint attigimda, 800 civari watt diyelim, bir ses cikariyordu. sanki freehub sesi gibi. surmeyi birakip 2dk bekleyince duzeliyordu. uzun intervallerde bir sorunla karsilasmadim. pandemi doneminde cok kullanmaya basladigimda bazi antremanlarda mesela 3x10-15dk antrenmanlarinda 3. sette cok isindigindan midir nedir ortasinda bazen bu sesi tekrarladi. bunu bir video ile wiggle a bildirdim. garantisi biteli 1 hafta olmasina ragmen bana trainera odedigim bedeli alisveris kuponu olarak iade ettiler ve traineri geri istemediler. Lifeline TT02 alacaksaniz, garantili bir sekilde almanizi tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
ben 2 sene boyunca Lifeline TT02 kullandim, zamaninda black friday kampanyasinda 100€ ya almistim. gecen gun baktinca 160 gorunce baya sasirmistim. genede black friday de gene fiyatinin biraz dusucegine inaniyorum. genel anlamda memnundum trainerdan. ilk 10 dakikadan sonra surus akici bir hale geliyor. trainerroad uygulamasiyla birlikte kullandim. pedaldan olcmeli powermetrem oldugu icin bir problem yasamadim. ancak trainerda sprint attigimda, 800 civari watt diyelim, bir ses cikariyordu. sanki freehub sesi gibi. surmeyi birakip 2dk bekleyince duzeliyordu. uzun intervallerde bir sorunla karsilasmadim. pandemi doneminde cok kullanmaya basladigimda bazi antremanlarda mesela 3x10-15dk antrenmanlarinda 3. sette cok isindigindan midir nedir ortasinda bazen bu sesi tekrarladi. bunu bir video ile wiggle a bildirdim. garantisi biteli 1 hafta olmasina ragmen bana trainera odedigim bedeli alisveris kuponu olarak iade ettiler ve traineri geri istemediler. Lifeline TT02 alacaksaniz, garantili bir sekilde almanizi tavsiye ederim.
Hocam bu sabah sipariş verdim chainreaction'dan. Mesajınızı da şimdi gördüm. Valla garantiye hiç bakmadım ama mutlaka vardır. Ses benim için problem değil. Ben 165 dolara aldım, kargo bedava. Gerçekten iyi fiyata almışsınız. Benim fluid trainer olarak fazla secenegim de yoktu zaten. Pandemi sonrası hala bulmak zor.

Şimdi hız ve kadans sensörü almam gerekiyor. Onları almayı unuttum ve malesef Decathlon'da da kalmamış.

Genel olarak memnun olduğunuzu belirtmişsiniz. Bu benim için sevindirici ve yeterli.
Bu arada bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım oldu. Şimdi lifeline tt02 sipariş ettim fakat evde antreman yaparken doğal olarak hızımı, watt'i ve kadansımı görebilmen gerekiyor. Ben normal sürüşlerde Suunto Spartan saat ve nabız için göğüs bandı kullanıyorum. Resimdeki gibi..

20201024_174106.jpg

Böylece gps sayesinde hızımı, nabzımı falan görmek yeterli oluyordu. Elbette trainer üstünde bu mümkün değil.

Trainer üzerinde hız, watt ve kadans ölçmek ve suunto saatle eşleştirebileceğim nasıl bir kadans/hız sensörlü önerirsiniz acaba?

Son düzenleme:
@Ceasar Bravo eğer ant destekliyse saatiniz Magene sensörler işinizi görür. Facebook’ta Antalya da satılıyordu. 2 adet almanız gerekecek hem Bluetooth hem de ant özellikli.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Merhaba herkese. Tacx Blue motion trainer edindim. Bir sorum olacak.

Trainer lastiği şart mıdır ? Elimdeki nispeten kötü durumda olan dış lastiklerimi kullansam bir zararı olur mu ?

Son düzenleme:
Merhaba herkese. 650 liraya tacx Blue motion trainer edindim. Bayağı iyi fiyat. Mat ve sensörleri de mevcut üstelik. Bir sorum olacak.

Trainer lastiği şart mıdır ? Elimdeki nispeten kötü durumda olan dış lastiklerimi kullansam bir zararı olur mu ?

Biraz fazla ses çıkarması ve biraz daha fazla ısınıp aşınması dışında sorun olmaz. Ikincisini zaten belli ki dert etmiceksiniz eski lastik olduğundan.

Biraz fazla ses çıkarması ve biraz daha fazla ısınıp aşınması dışında sorun olmaz. Ikincisini zaten belli ki dert etmiceksiniz eski lastik olduğundan.
Evet gözden çıkardığım lastikler. Balkonda süreceğim o yüzden ses de sıkıntı yapmaz diye düşünüyorum. Bulabilirsem decathlondan alacağım trainer lastiği yoksa eskilerle devam :)

Merhaba herkese. 650 liraya tacx Blue motion trainer edindim. Bayağı iyi fiyat. Mat ve sensörleri de mevcut üstelik. Bir sorum olacak.

Güzel günlerde kullanın.Lugano lastiğim vardı trainer üzerinde kullandım alana kadar idare etti.En sonunda trainer üzerinde yüksek bir ses ile patlamıştı :)

• İnanılmaz
Tepkiler: Rhodiumm
Güzel günlerde kullanın.Lugano lastiğim vardı trainer üzerinde kullandım alana kadar idare etti.En sonunda trainer üzerinde yüksek bir ses ile patlamıştı :)

Evet çok inceldiyse ve sürtünmeyle ısınmasını da düşünürsek, kaçınılmaz son o sanırım 😂

@Ceasar Bravo eğer ant destekliyse saatiniz Magene sensörler işinizi görür. Facebook’ta Antalya da satılıyordu. 2 adet almanız gerekecek hem Bluetooth hem de ant özellikli.

Hocam dediğiniz markayı aliexpressden bulmuştum. Şunlar değil mi?

(link)

Bluetooth'da destekliyor ben mı yanılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Magene sensörleri kadans + hız ölçümünü tek bir sensörden yapabiliyor. Tabi bunu saatinin desteklemesi gerekiyor.

@TafLan Yanlış bilgi tek sensör ya kadans olarak kullanılabilir ya da hız sensörü olarak kullanılabilir. Tek bir sensörden yapabiliyor şeklinde yazınca yanlış anlaşılmaya çok müsait oluyor.
Hocam dediğiniz markayı aliexpressden bulmuştum. Şunlar değil mi?

(link)

Bluetooth'da destekliyor ben mı yanılıyorum.
Evet ta kendileri.

@trainspotting35 evet, haklısın. Ben yanlış yorumlamışım. Aynı ürün bende de var, bende neden saate cadans ve speed sensörü olarak bağlayamıyorum diyorum 😔
Ben de bunu yapabilir miyim diye merak ediyordum cevabı almış oldum. O halde ikisini tek başına yapabilen bir sensör almak lazim sanırım. Ya da igs falan gibi aynı anda ikisinden de veri alabilen bir bilgisayar lazım.
Tek başına hem hız hem kadans okuyan bir sensor saate bağlanabilir sanırım.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Geri