Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

@Ceasar Bravo Eğer zwift uygulaması kullanacaksanız 3 adet sensörümü bluetooth ile çok rahat bağlayarak tranierda kullanıyorum. (Kalp,kadans, hız) Eğer ant protokolü ile bağlanmak isterseniz ant stick almanız gerekli bilgisayaranız için. Bluetooth uyumlu bir bilgisayarsa bu sensörler aynı zamanda bluetooth tan da bağlanabiliyor.

Scudo
@Ceasar Bravo Eğer zwift uygulaması kullanacaksanız 3 adet sensörümü bluetooth ile çok rahat bağlayarak tranierda kullanıyorum. (Kalp,kadans, hız) Eğer ant protokolü ile bağlanmak isterseniz ant stick almanız gerekli bilgisayaranız için. Bluetooth uyumlu bir bilgisayarsa bu sensörler aynı zamanda bluetooth tan da bağlanabiliyor.

Hocam Zwift'den ziyade ben suunto spartan saat ile watt, kadans ve hız verisi almak istiyorum trainer da.. nabız zaten band uzerinden veri alıyorum hem bisiklet hem de koşu yaparken.

Fakat anladığım kadarı suunto spartan watt ve hız alsa da kadans olarak veri göstermiyor bisiklette.

Bu durumda ya kadans ve hız sensorü ile başka bir uygulama kullanacağım ya da igs tarzı bir bisiklet bilgisayarı edineceğim. Fakat ben antreman verilerini suunto app uygulamasında da görmek istiyorum. Igs kullansam suunto apps e nasıl geçireceğim. Valla ortada kaldım.

Hocam Zwift'den ziyade ben suunto spartan saat ile watt, kadans ve hız verisi almak istiyorum trainer da.. nabız zaten band uzerinden veri alıyorum hem bisiklet hem de koşu yaparken.

Fakat anladığım kadarı suunto spartan watt ve hız alsa da kadans olarak veri göstermiyor bisiklette.

Bu durumda ya kadans ve hız sensorü ile başka bir uygulama kullanacağım ya da igs tarzı bir bisiklet bilgisayarı edineceğim. Fakat ben antreman verilerini suunto app uygulamasında da görmek istiyorum. Igs kullansam suunto apps e nasıl geçireceğim. Valla ortada kaldım.
Benim kullandığım ve memnun kaldığım bir uygulama. (link)
Şuan WAHOO Fitness uygulamasını kullanıyorum. (link)
Bunları bir inceleyin derim.

@Ceasar Bravo İgs den bilgisayarla veri dosyasını indirim manuel olarak uygulamaya atabilirsin. İgs direkt strava ya atıyor belki strava da suunto ile senkronize olabilir tam bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Trainer alacağım şu ikisi arasında kararsız kaldım. Wahoo kickr v5'mi yoksa Tacx neo 2t smart. Her ikisi aynı gibi ama Tacx aşağı eğimide simülasyon yapabiliyor. Sizce hangisi ve neden?

Trainer için harici jant seti arıyorum uygun fiyatlı 28" tavsiye edeceğiniz bir set varmı?
Lastik en uygun Van rysel var ama jant bulamadım.

Trainer için harici jant seti arıyorum uygun fiyatlı 28" tavsiye edeceğiniz bir set varmı?
Lastik en uygun Van rysel var ama jant bulamadım.

Jantın ruble ile ve fren sistemi ile uyumlu olması lazım, uyumlu olan en ucuz jantı alabilirsiniz trainer üzerinde bir özelliği olmayacak.

• Beğen
Tepkiler: Akbulut
Arkadaşlar, bu trainerlari smart haline getirmek için kullanacağımız hız ve kadans ölçen sensor (ya da sensörler) aynı zamanda watt ölçümü için yeterli mı yoksa ona ayrı aparat mı lazım.

Arkadaşlar, bu trainerlari smart haline getirmek için kullanacağımız hız ve kadans ölçen sensor (ya da sensörler) aynı zamanda watt ölçümü için yeterli mı yoksa ona ayrı aparat mı lazım.

Güç için Zwift, Strava gibi hız sensöründen tahminde bulunuyor. Gerçek güç değeri için powermeter almanız lazım.

Benim anladığım kadarıyla Trainer'in smart'lığı yazılımdan aldığı veri ile eğim ayarı yapabiliyor olmasından kaynaklanıyor. Sensörler her halükarda kullanılmak zorunda zaten.

• Beğen
@eshquiaa Bende burada öğrenmiştim tranierlar normal-smart-interaktif olmak üzere 3 e ayrılıyormuş. Yanlışım varsa düzeltsinler. Normal trainer dışarıdan sensör desteği ile kısmı smart oluyor. Bir de kendinden sensörlü smart trainler var. İnteraktifte yokuş mokuş Allah ne verdiyse yapanlar galiba.

Trainer alacağım şu ikisi arasında kararsız kaldım. Wahoo kickr v5'mi yoksa Tacx neo 2t smart. Her ikisi aynı gibi ama Tacx aşağı eğimide simülasyon yapabiliyor. Sizce hangisi ve neden?

Wahoo'yu tavsiye ederim. Yanılmıyorsam v4 ve v5 arasında çok fazla fark yoktu. Kampanyalı v4 bulabilirseniz o da güzel bir seçenek olur. Downhill desteği için de, kendim daha çok interval antrenmanları yaptığım için hiç eksikliğini hissetmemiştim. Serbest sürüşlerde güzel özellikmiş, ufak bir artı yazabilir Tacx'in hanesine. Wahoo'yu tavsiye etmemdeki sebep tamamen müşteri hizmetleri desteği. Hem ilk, hem ilkinin yerine gönderdikleri Wahoo Kickr Core aletlerim bozuk çıktı. Özellikle ikincisinde soru bile sormadan teslim alıp yensini göndermeyi kabul ettiler.

Merhaba ,

(link) bu trainer ile km sayacı kullanmadan kaç km kullandığımı görebilir miyim . 1 adet göğüs bandım var. Herhangi bir app ile mümkün müdür ?

Wahoo'yu tavsiye ederim. Yanılmıyorsam v4 ve v5 arasında çok fazla fark yoktu. Kampanyalı v4 bulabilirseniz o da güzel bir seçenek olur. Downhill desteği için de, kendim daha çok interval antrenmanları yaptığım için hiç eksikliğini hissetmemiştim. Serbest sürüşlerde güzel özellikmiş, ufak bir artı yazabilir Tacx'in hanesine. Wahoo'yu tavsiye etmemdeki sebep tamamen müşteri hizmetleri desteği. Hem ilk, hem ilkinin yerine gönderdikleri Wahoo Kickr Core aletlerim bozuk çıktı. Özellikle ikincisinde soru bile sormadan teslim alıp yensini göndermeyi kabul ettiler.
Güç ölçümünde %2 yanılma payı var V4'te. Müşteri hizmetleri konusunda her ikisinden birinide alsam sorun yok, yaşadığım yerde haklar müşteriden yana seve seve değişiyorlar sorun olduğunda. Kickr climb ve head wind için wahoo daha ağır basıyor. Black friday bekliyorum hangisi indirime girerse onu alırım artık. Olurda trainerlar indirimli olmazsa muhtemelen wahoo alırım :)
Merhaba ,

(link) bu trainer ile km sayacı kullanmadan kaç km kullandığımı görebilir miyim . 1 adet göğüs bandım var. Herhangi bir app ile mümkün müdür ?
Hayır mümkün değil

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Zwift gibi uyulamalrdan hız kadans sensörüyle hesaplanmış wattı görebilirsiniz ama ne kadar doğrudur bilinmez. Suunto dan watt görmek için trainerda yoksa bisiklette powermetrr olması gerek. Başka türlü alamazsınız. Bildiğim kadarıyla fluid trainerlarda rezistans ayarı yok onun için kendi gelişiminizi hızdan doğru takip edebilirsiniz sadece

• Beğen
Zwift gibi uyulamalrdan hız kadans sensörüyle hesaplanmış wattı görebilirsiniz ama ne kadar doğrudur bilinmez. Suunto dan watt görmek için trainerda yoksa bisiklette powermetrr olması gerek. Başka türlü alamazsınız. Bildiğim kadarıyla fluid trainerlarda rezistans ayarı yok onun için kendi gelişiminizi hızdan doğru takip edebilirsiniz sadece

Ben bu hesaplanan değer için şunu söyleyeyim: trainer'a her binişten önce teker basıncını belli bir değere sabitlerseniz(her seferinde 100psi gibi) kaydırılmış bir güç değeri bulursunuz sürekli olarak. Yani gerçek güç atıyorum 150 iken siz 120 gerçek güç 200 iken siz 170 gibi hep 30 altında değerler bulursunuz. Fakat teker basıncını düzenli kontrol etmezseniz geçmiş olsun hiçbir işe yaramayan karman çorman güç değerleri alırsınız.

Ben bunu şu şekilde yaşadım ilk ftp testinde 188 değeri verdi zwift (hız ve kadans).
Bir hafta sonra binmeden önce lastiğin basıncının 80'e düştüğünü görüp 110'a kadar şişirdim ve ftp testinde 205w gördüm. Orada anladım zaten mevzuyu tekerin dönüşünün rahatlığından zaten verdiği tüm değerler yüksek çıkıyordu.

Bundan da bir hafta sonra powermeter aldım ve gerçek değer 253 çıktı. Yani ilk çıkan sonuçların gerçek değerle alakası yokmuş. Fakat dediğim gibi powermeter alma imkanınız yoksa sürekli lastik basıncını sabit tutarak çok rahat antrenman programı yapabilirsiniz. Çünkü antrenman programında sizin çıkardığınız watt değerinden yüzdelik oranlar ile intervaller belirlenecek.

Powermeter evet pahalı birşey fakat powermeterin fiyatı smart trainerlar ile aşağı yukarı aynı. Ben de hem içeride hem dışarıda güç değeri görmek için smart trainer yerine PM+dummy trainer tercih ettim.

Bir de son olarak şöyle bir algı var, işte pro değilseniz hiçbirine gerek yok. Bu gerek yokçular öyle bir noktaya geldiler ki yakında pro değilsek bisiklete binemeyeceğiz. Bu arkadaşlar pro olarak doğulduğunu falan zannediyorlar heralde. Yurt dışında pek çok amatörün de pm kullandığını ve bu işler için bütçeleri doğrultusunda hatrı sayılır meblağlar harcadıklarını görmek istemiyorlar. Bizim memlekette hobi kültürü olmadığından bisikletçiye gidilip şu kadar bütçem var bana uygun bir bisiklet ver dendiği için (araştırmadan, okumadan) diğer herşey gibi bisiklette gelişmiyor. Yani şunu demek istiyorum adam kendi almıyor veya alamıyor hiçbir fikri olmayan powermeter'ı başkasına da aldırmıyor. Bu mantalitenin bir aşılması lazım artık.

Saygılarımla :)

Güç ölçümünde %2 yanılma payı var V4'te. Müşteri hizmetleri konusunda her ikisinden birinide alsam sorun yok, yaşadığım yerde haklar müşteriden yana seve seve değişiyorlar sorun olduğunda. Kickr climb ve head wind için wahoo daha ağır basıyor. Black friday bekliyorum hangisi indirime girerse onu alırım artık. Olurda trainerlar indirimli olmazsa muhtemelen wahoo alırım

Benim de yaşadığım yer öyle, ancak bir şirketin sizi 6-7 hafta uğraşıp zorla yenisini göndermesi var, diger şirketin 2 günde tüm işleri halletmesi var. Ben de zaten Wahoo vs Tacx yorumunu tahmin edebileceğiniz üzere Türkiye'den okuyup yapmadım. Reddit gibi yerlerde okuduğum bilgiler bunlar.

Bir de bugün UCI, Espor Dünya Şampiyonası için Tacx'in sponsor olduğunu ve tüm yarışmacıların Neo Smart 2T kullanacağını yazmış. Böyle şeyler karar vermenizde ne kadar etkili olur bilemem tabii ama benim hoşuma giden şeyler.

.
Bir de bugün UCI, Espor Dünya Şampiyonası için Tacx'in sponsor olduğunu ve tüm yarışmacıların Neo Smart 2T kullanacağını yazmış. Böyle şeyler karar vermenizde ne kadar etkili olur bilemem tabii ama benim hoşuma giden şeyler.
Muhtemelen sponsor ve eğim aşağı simülasyon yaptığından olsa gerek, aksi halde herkes farklı kullansa pek adil olmaz sanırım. :)

Muhtemelen sponsor ve eğim aşağı simülasyon yaptığından olsa gerek, aksi halde herkes farklı kullansa pek adil olmaz sanırım. :)

Evet, asıl çözülen sorun tabii ki herkesin eşit bir şekilde yarışa başlaması.

Ben iki ürünün de sizi çok mutlu edeceğine eminim. DC Rainmaker ve Shane Miller'ın incelemelerini izlemeyi unutmayın. Şimdiden hayırlı olsun, güzel günlerde pedallayın.

Merhaba herkese. Tacx Blue motion trainer edindim. Bir sorum olacak.

Trainer lastiği şart mıdır ? Elimdeki nispeten kötü durumda olan dış lastiklerimi kullansam bir zararı olur mu ?
Etrafa lastik parcaciklari sacilmasi ve ses disinda bir sorun olmaz ben saris m2 de michelin dynamic sport ile kullaniyorum en buyuk dert lastik parcaciklarinin etrafı pisletmesi onada robot var her gun temizliyor bir nebzede olsa en azindan yerde parcacik kalmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Geri