Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

Merhaba. Son 2 sürüşümde power ölçümüyle ilgili sıkıntı yaşıyorum. Aşağıya koyduğum grafikte görüldüğü üzere örneğin 200 watt basarken aniden 270-280 watt gösteriyor ve sonra aniden tekrar 200'e geliyor. Daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Trainer cr2032 pile sahip ve bunu da değiştirdim ama yine de sonuç aynı. Kalibrasyon sorunu olabilir mi? Trainerim Elite Qubo power mag smart b+. Kendinden power hesaplama yeteneği var. Şunu da belirteyim: 8 kademeli direnç ayarı var. Genellikle 4. seviyede kullanıyorum. 4. seviyede daha önce kullanırken hiç yaşamamıştım ama son 2 sürüşümde 4. ve 5. direnç kademelerinde yaşamaya başladım. 6. kademede kullandığım zaman çok nadir oluyor bu ani watt yanılmaları.
intervals.PNG

Dosyalar

• intervals.PNG
    intervals.PNG
    69 KB · Okunma: 15
Scudo
Önce dongle'ı kullanarak başka cihazlar bağlamayı deneyin. En kolayı bir bluetooth kulaklık bağlayıp sinyal sorunları, kopmalar oluyor mu o şekilde test etmek. Oluyorsa, o dongle'dan hayır gelmez diyip kart yöntemine geçebilirsiniz. Ancak bluetooth kulaklıkla sorun yaşamıyorsanız, sorun hem mesafe hem de o mesafede bulunan diğer eşyalar / cihazlar olabilir. Bu 5 metre içinde bluetooth dalgalarını kesebilecek (duvar, kalın masa, koltuk vb.) gibi eşyalar varsa, ya da diğer bluetooth cihazlar varsa, onlardan kaynaklanıyor olabilir. O durumda 5m usb uzatıcı kablo alıp, dongle'ı bilgisayara o kablo ile bağlayıp trainer'ın tam yanına yerleştirerek sorunu çözebilirsiniz. (link) gibi ama fiyatlarla ilgili bir bilgim yok. Belki bilgisayarcılarda daha ucuza temin edilebilir.
Herşeyi denedim.
Bilgisayar ile tranier aynı oda da bağlantı azaltıcak duvar engel yok arada yaklaşık aralarındaki mesafe 4-5 metredir. Dongle ile bluetooth hoparlör, kulaklık kullanabiliyorum kesinti olmadan fakat az önce diğer bluetooth cihazların ne kadar mesafeden kopacağını test ettim odanın kapısından çıktığım gibi kesintiler başlıyor sorun dongle da büyük ihtimal yeni bluetooth kart alıp denicem. Olmazsa dediğiniz gibi 5 metre usb uzatıcı kablo alıp dongle trainera yaklaştırcam. Bu arada odadaki bütün bluetooth cihazları kapatıpta denedim değişen yine birşey olmadı.

Ne yazık ki o şekilde de bağlanmıyor. Cihazlarınızı uyandırmayı deneyin diye bir uyarı veriyor.
bilgisayarda açnca seçenek çıkar companion / built in bluetooth diye. companion işaretli olursa telefondan sorunsuz kullanırsın

• Beğen
Tepkiler: Emre-SEZER
Elite Suito-t trainer almaya niyetliyim. 2021 yılında çıkan bir model sanırım. Eski tarihli mesajlarda ürünün daha ilk kullanımında sorun yaşayanlar olmuş, uzun dönem kullanıcı varsa yorum alabilir miyim. Bir de fiyat hususunda sanki her yer anlaşmış gibi 20.900 TL şu an(rublesiz). Uygun bir fiyat mı, değil mi, kafamda deli sorular.

Elite Suito-t trainer almaya niyetliyim. 2021 yılında çıkan bir model sanırım. Eski tarihli mesajlarda ürünün daha ilk kullanımında sorun yaşayanlar olmuş, uzun dönem kullanıcı varsa yorum alabilir miyim. Bir de fiyat hususunda sanki her yer anlaşmış gibi 20.900 TL şu an(rublesiz). Uygun bir fiyat mı, değil mi, kafamda deli sorular.
ben 1 ay kadar önce almıştım havale indirimi ile 16bine gelmişti fiyatı baya artmiş 1 ayda doğrusu inanamadım. uzun kullanım sürem yok henüz ancak oldukca memnun etti beni %15e kadar eğim simule etmesi benim için fazlasyla yeterli bağlantı kopması yaşamadım

• Beğen
Tepkiler: BicycleX
bir yıldır kullanıyorum hiç bi sorun yaşamadım. 20 bin tl ye sıfır elite direto var onu tavsiye ederim. direto bir üst modeli.

• Beğen
Ben Türkiye'ye giren ilk parti Suito'lardan aldım. Herhangi bir sorun yaşamadım.
Tek söyleyebileceğim ant+ protokolü seviyor. Bluetooth ile bir kaç defa kesinti oldu, bi daha da denemedim.

• Beğen
bir yıldır kullanıyorum hiç bi sorun yaşamadım. 20 bin tl ye sıfır elite direto var onu tavsiye ederim. direto bir üst modeli.

Direto XR-T ben de almayı düşünüyorum ama her yerde fiyat 26.500, 20 bine nerde buldunuz?

Direto XR-T ben de almayı düşünüyorum ama her yerde fiyat 26.500, 20 bine nerde buldunuz?

Ben de geçen hafta aldım. 20 bine falan kalmadı artık. Fiyatlara 'güncelleme' geldi.

Trainer ve vitesler ile ilgili bir sorum olacak. Geçen hafta Direto XR-T aldım. Onunla birlikte bisikletimin üzerinde kullandığım rublenin birebir aynısını aldım ve taktım.

Bisikleti trainera taktığımda vitesler sorunsuz geçiyor ancak rublede küçük dişlilere geçtikçe dişli üzerinde kararsızlıklar oluyor. Sanki bir önceki veya sonraki dişliye geçmek istiyormuş gibi. Az önce bisikleti trainerdan çıkarıp tekrar tekerleğini taktım. Vitesleri denedim. Herhangi bir sorun veya kararsızlık göremedim. Biraz sonra tekrar trainera takacağım ancak bu sorun neden oluyor? Birebir aynı ruble olmasına rağmen vites ayarı mı yapmam gerekiyor? Öyleyse her trainer, tekerlek geçişinde ayar mı yapmam gerekecek?

Trainer ve vitesler ile ilgili bir sorum olacak. Geçen hafta Direto XR-T aldım. Onunla birlikte bisikletimin üzerinde kullandığım rublenin birebir aynısını aldım ve taktım.

Bisikleti trainera taktığımda vitesler sorunsuz geçiyor ancak rublede küçük dişlilere geçtikçe dişli üzerinde kararsızlıklar oluyor. Sanki bir önceki veya sonraki dişliye geçmek istiyormuş gibi. Az önce bisikleti trainerdan çıkarıp tekrar tekerleğini taktım. Vitesleri denedim. Herhangi bir sorun veya kararsızlık göremedim. Biraz sonra tekrar trainera takacağım ancak bu sorun neden oluyor? Birebir aynı ruble olmasına rağmen vites ayarı mı yapmam gerekiyor? Öyleyse her trainer, tekerlek geçişinde ayar mı yapmam gerekecek?

Malesef , farklı teker kullanımında bile bu sorun ortaya çıkabiliyor. Ara bir ayar ile ikisinde de çalışabilir hale getirilebilir. Ya da araya spacer koyarak da çözülebiliyormuş.(Bunu denemedim.) Aşağıda konu ile ilgili tavsiyeler var. DI2 olmasına takılmayın sorun evrensel.

Malesef , farklı teker kullanımında bile bu sorun ortaya çıkabiliyor. Ara bir ayar ile ikisinde de çalışabilir hale getirilebilir. Ya da araya spacer koyarak da çözülebiliyormuş.(Bunu denemedim.) Aşağıda konu ile ilgili tavsiyeler var. DI2 olmasına takılmayın sorun evrensel.

Cevabınız için teşekkür ederim. Trainer içinden 2 adet ince spacer çıkıyor. Kullanım kılavuzunda benim rublem için 1 spacer takmam gerektiği belirtiliyor ancak dediğiniz gibi Reddit'te bazı kişiler spacer ile çözmüş gibi görünüyor. 2 spacer birden takıp denemekte yarar var sanırım.

Wahoo kickr core kullanan var mı? artı ve eksileri hakkında bilgi verebilir mi?

Wahoo kickr core kullanan var mı? artı ve eksileri hakkında bilgi verebilir mi?

3 yıldır kullanıyorum. Güzel sessiz bir alet. 1-2 haftada bir kalibre edilmesi gerekmesi dışında (yeni model trainerlarda genel olarak bu sorunu çözdüler), bir eksiği yok. Çok mobil bir cihaz değil, kurulduğu yerde durması gerekiyor. Katlanıp bir köşeye kaldırılabilecek bir cihaz değil yani, birileri için belki bu dezavantaj olabilir.

Zwift yakın bir zamanda kendi Zwift Hub trainer'ı yerine Wahoo Kickr Core satmaya başlayacak ve muhtemelen sanal vites değiştirmeye izin veren Zwift Cog da Kick Core tarafından desteklenmeye başlayacak. Bu da bence güzel bir avantaj olur beklenildiği gibi gerçekleşirse.

Cevabınız için teşekkür ederim. Trainer içinden 2 adet ince spacer çıkıyor. Kullanım kılavuzunda benim rublem için 1 spacer takmam gerektiği belirtiliyor ancak dediğiniz gibi Reddit'te bazı kişiler spacer ile çözmüş gibi görünüyor. 2 spacer birden takıp denemekte yarar var sanırım.
Spacerlik olmayabilir belki. Vites ayarlarinizi trainer a taktiktan sonra yaparak da cozebilirsiniz.

Spacerlik olmayabilir belki. Vites ayarlarinizi trainer a taktiktan sonra yaparak da cozebilirsiniz.

İşte her trainer - tekerlek geçişinde vites ayarı mı gerekecek o kafamı kurcaladı. Açıkçası benim için biraz can sıkıcı bir durum. Bir gün trainer, bir gün normal sürüş yaptığım zamanlar oluyor. Her sök-tak işleminde viteslerle oynamak bir süre sonra çekilmez bir hal alacaktır.

Elite direto xr 7 bininci km garip sesler çıkarmaya başladı. Araştırmam sonucunda bunlarda kronik sorunmuş. Sitelerinde sesin nasıl giderileceğine dair bir video paylaşmış lar. Fakat mail ile önce iletişime geçilip firmanın müdahale için onay vermesi gerekiyormuş.Cumartesi günü mail attım ama hala dönüş olmadı. Aletten çok memnunum ama böyle bir sorun olması gerçekten canımı sıktı.

Elite direto xr 7 bininci km garip sesler çıkarmaya başladı. Araştırmam sonucunda bunlarda kronik sorunmuş. Sitelerinde sesin nasıl giderileceğine dair bir video paylaşmış lar. Fakat mail ile önce iletişime geçilip firmanın müdahale için onay vermesi gerekiyormuş.Cumartesi günü mail attım ama hala dönüş olmadı. Aletten çok memnunum ama böyle bir sorun olması gerçekten canımı sıktı.

Tam olarak nasıl bir ses? Video var mı acaba?

İşte her trainer - tekerlek geçişinde vites ayarı mı gerekecek o kafamı kurcaladı. Açıkçası benim için biraz can sıkıcı bir durum. Bir gün trainer, bir gün normal sürüş yaptığım zamanlar oluyor. Her sök-tak işleminde viteslerle oynamak bir süre sonra çekilmez bir hal alacaktır.
trainer için sabit bir bisiklet yaptım ben. hali hazırda kullandığım bisikletin birebir aynı geometri ölçülerini ayarladım kurtuldum o dertten.
ya da
bundan alacan arka ruble yok. istediğin bisikleti tak kullan.

(link)

inceleme yazısı için
(link)

Geri