Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

Merhabalar, ikinici el olarak kickr core aldım. Aldığım kişi sokma mil(thru axle ) ile kullanıyormuş ve gelen kutuda quick release parçalarından biri eksik. Resimde orta bölgede görülen aparatlar quick release için kullanılıyor sağ tarafta olan üstünde 135 yazan aparat bana verilen sette bulunmuyor. Bu parçayı nasıl temin edebilirim. Yurt dışında set olarak var ancak güvenilir bir sitede göremedim. Ya da sokma mil ile kullananan bir kicker core sahibi kullanmadığı bu parçayı bana hediye edebilir mi acaba diye düşündüm.

1707302631405.png

Scudo
Tacx Neo 2T'yi getirdim. Sadece kendi kutusu 25 kg geldi. Bagaj hakkım olduğu için ekstra para almadan spor ekipmanlarının verildiği kısımdan verdim .

Arkadaşlar herkese merhaba ,

Trainer'ıma bisikletimde ki rublenin aynısını aldım taktırdım. fakat trainer a bağlarken sıkıntı yaşıyorum. Shimano 12 li vites sistemi için yapmam gereken farklı bir durum mu var acaba. ayrıca bisikletim rim fren li değil , bu bir engel oluşturmaz değil mi montajlamam için. Şuan görseldeki takılı. Başka söyle seyler çıktı birde içinden

Dosyalar

• IMG_4619.jpeg
    IMG_4619.jpeg
    43,3 KB · Okunma: 51
  • IMG_4620.jpeg
    IMG_4620.jpeg
    49,1 KB · Okunma: 49

Trainer'ıma bisikletimde ki rublenin aynısını aldım taktırdım. fakat trainer a bağlarken sıkıntı yaşıyorum. Shimano 12 li vites sistemi için yapmam gereken farklı bir durum mu var acaba. ayrıca bisikletim rim fren li değil , bu bir engel oluşturmaz değil mi montajlamam için. Şuan görseldeki takılı. Başka söyle seyler çıktı birde içinden

Merhaba,

Fren kaliperine takoz sıkıştırmazsanız frene bastığınızda pistonlar dışarıda kalır , hatta yuvalarından çıkıp yağ sızdırabilir. Varsa takoz yoksa boşluğu sıkıca dolduracak bir malzeme sıkıştırın.

12li tes olması bişey değiştirmez, bilen biri yaptıysa sorun olmayacaktır. Kullanım klavuzunda hangi ruble tipinde hangi spacer kullanılacağı ya da kullanılmaması gerektiği yazar. Büyük spacer 8 9 10lu kasetler için. Küçük 0,5 ve 1mm ise , 1. viteste arka aktarıcı trainera temas ederse kullanmak için olması lazım.

Bisikletinizin aks bağlantısına göre doğru adaptörü kullanmanız gerekiyor. Onlardan 2si quick release diğerleri ise farklı ebatlarda thru axle bağlantıları içindir. Bisikletinizin arka aks ölçüsüne göre doğru adaptörü trainera bağlamalısınız. Kullanım klavuzunda hepsi yazar, okursanız faydası olacaktır.

Kontrol etmeden bisikleti üzerinde kullanmayın, doğru ölçüde adaptör olmadan ve/ya doğru ölçüde sıkmazsanız kadronuzu kırabilirsiniz.

aslında bir çok video var.İzlemenizi tavsiye ederim.

Merhaba,

Fren kaliperine takoz sıkıştırmazsanız frene bastığınızda pistonlar dışarıda kalır , hatta yuvalarından çıkıp yağ sızdırabilir. Varsa takoz yoksa boşluğu sıkıca dolduracak bir malzeme sıkıştırın.

12li tes olması bişey değiştirmez, bilen biri yaptıysa sorun olmayacaktır. Kullanım klavuzunda hangi ruble tipinde hangi spacer kullanılacağı ya da kullanılmaması gerektiği yazar. Büyük spacer 8 9 10lu kasetler için. Küçük 0,5 ve 1mm ise , 1. viteste arka aktarıcı trainera temas ederse kullanmak için olması lazım.

Bisikletinizin aks bağlantısına göre doğru adaptörü kullanmanız gerekiyor. Onlardan 2si quick release diğerleri ise farklı ebatlarda thru axle bağlantıları içindir. Bisikletinizin arka aks ölçüsüne göre doğru adaptörü trainera bağlamalısınız. Kullanım klavuzunda hepsi yazar, okursanız faydası olacaktır.

Kontrol etmeden bisikleti üzerinde kullanmayın, doğru ölçüde adaptör olmadan ve/ya doğru ölçüde sıkmazsanız kadronuzu kırabilirsiniz.

Fren kaliperleri için ilk gelen takozlarını saklamıştım onları kullanayım unutmuştum .

1708108691422.png

12x142 mm thru axle yazıyor kadroda burdan anlıyoruz galiba kaç lık aparatları kullanmam gerektiğini . Üstünde 130 lük yazanlar takılı şuan bende . NDS ve DS 142 lik olanla değiştirmem mi gerekiyor şuan. Bisiklet oynuyor şuan baya üstüne binsem o kırılır gibi düşünüyorum

aslında bir çok video var.İzlemenizi tavsiye ederim.

bu videodaki işlemleri yapmam gerekecek anladığım kadarıyla.

Rubleyi kitlemek için gereken aletler bende yok o yüzden tekrar götürmem gerekiyor galiba trainer ı. :(

Dosyalar

• IMG_4622.jpeg
    IMG_4622.jpeg
    41,1 KB · Okunma: 14
Fren kaliperleri için ilk gelen takozlarını saklamıştım onları kullanayım unutmuştum .

314850 dosyayı görüntüle

12x142 mm thru axle yazıyor kadroda burdan anlıyoruz galiba kaç lık aparatları kullanmam gerektiğini . Üstünde 130 lük yazanlar takılı şuan bende . NDS ve DS 142 lik olanla değiştirmem mi gerekiyor şuan. Bisiklet oynuyor şuan baya üstüne binsem o kırılır gibi düşünüyorum

Rubleyi kitlemek için gereken aletler bende yok o yüzden tekrar götürmem gerekiyor galiba trainer ı. :(

DS :drive side, NDS: non drive side demek , buna göre doğru taraflara takarsınız. Rubleyi sökmenize gerek yok ki, neden götüreceksiniz?

314850 dosyayı görüntüle

Bisikletin sokma mil ise 12 DS ile 12x148 NDS yazan aparatları kullanacaksın, trainerın üzerinde takılı gelen QR için.

DS :drive side, NDS: non drive side demek , buna göre doğru taraflara takarsınız. Rubleyi sökmenize gerek yok ki, neden götüreceksiniz?
Benim bisikletteki sokma mili takmam gerekiyormus. Ruble nin altına QR için olan aparatı takmış götürdüğüm kişi o . Rubleyi sabitlemek için 2 alet gerekiyor araştırdığım kadarıyla onlarda bende yok o yüzden öyle düşündüm . Şuan arka tarafa 142 nds yi taksam bile ruble tarafından cıkmıcak sokma mili. ruble tarafındaki delik küçük yanlış aparat takıldığı için.
Bisikletin sokma mil ise 12 DS ile 12x148 NDS yazan aparatları kullanacaksın, trainerın üzerinde takılı gelen QR için.

12x142 Thru axle yazıyor bisikletimde . Sokma milli anladım . Götürdüğüm yerde bisikletimin aynısınıda vardı aslında nasıl gözden kaçırdılar anlamadım .

Benim bisikletteki sokma mili takmam gerekiyormus. Ruble nin altına QR için olan aparatı takmış götürdüğüm kişi o . Rubleyi sabitlemek için 2 alet gerekiyor araştırdığım kadarıyla onlarda bende yok o yüzden öyle düşündüm . Şuan arka tarafa 142 nds yi taksam bile ruble tarafından cıkmıcak sokma mili. ruble tarafındaki delik küçük yanlış aparat takıldığı için.

12x142 Thru axle yazıyor bisikletimde . Sokma milli anladım . Götürdüğüm yerde bisikletimin aynısınıda vardı aslında nasıl gözden kaçırdılar anlamadım .

Rubleyle ilgisi yok adaptörün, bakın yukarıda video gönderilmiş onu izleyin.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc

Aynı trainer bende var. Trainer bisikletim QR, diğer bisikletim sokma mil.. Ara ara değiştirip kullanıyorum yani kendinde değiştirebilirsin. Yukarıda zaten @TeamO2.cc nasıl olacağı konusunda video atmış. Alyan setin yokmu elinde ?

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
@gurkan @Semih Cavdar @TeamO2.cc
Sabah sakın kafayla tekrar okudum dediklerinizi . Videoyuda izledim tekrar . Yapmam gerekeni anladım ve yaptım çok teşekkür ederim herkese.

Disk fren içinde kırmızı kaliperi taktım . Unutmuşum yazmayı :)

Dosyalar

• IMG_4626.jpeg
    IMG_4626.jpeg
    71,9 KB · Okunma: 43
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Erenalpp
Selamlar,

Justo alarak Wheel-on'dan Direct Drive'a gecis yaptim. Ancak level-1 ya da resistance-1 'de bile ayaga kalkarak anca rahat kullaniyorum, cok zorluyor. Hatta My-e-training'te video'lu antrenmanlarda ufak bir yokusu neredeyse gecemeyecek kadar zorluyor. Acaba Wheel-on daha kolay normalde de buna henuz alisamadigim icin mi? Yoksa baska bir problemi olabilir mi? Biraz google'ladim ama kayda deger birsey goremedim.

Daha once benzeri bir sorunla karsilasan var midir?

Tesekkurler simdiden arkadaslar..

(Not: Circumference'i dogru girdim. Auto kalibrasyon olmasina ragmen ben yine de yaptirdim. Ayarlarda hersey duzgun gozukuyor)

Konuda son sayfalara göz attım ama çoğunlukla üst seviye trainerlardan bahsediliyor ama ben uzun bir sakatlık ve sra sonrası boş durmamak için bir trainer almak istedim.

(link)

Böyle bir ürün var mesela, bu iş görmez mi? Ya da decathlon geotech vs markaların uygun fiyatlı modelleri var, yardımcı olabilecek var mıdır?

Konuda son sayfalara göz attım ama çoğunlukla üst seviye trainerlardan bahsediliyor ama ben uzun bir sakatlık ve sra sonrası boş durmamak için bir trainer almak istedim.

(link)

Böyle bir ürün var mesela, bu iş görmez mi? Ya da decathlon geotech vs markaların uygun fiyatlı modelleri var, yardımcı olabilecek var mıdır?

İş görür elbette , sonuçta amaç pedallamak , kondisyon kazanmak . Tek handikapı sertlik ayarının elle yapılması gibi görünse de , belki sakatlık-diz ağrısı nedenleriyle elle müdahale anternmanlarda faydalı da olur.

Ben Innride 100 modelini kullanıyorum decathlon'un giriş seviyesi trainerı olan, işimi görüyor kış aylarında.

• Beğen
Tepkiler: Feunard

(link)

Benden önce yazan arkadaş gibi ben de innride 100 kullanıyorum. Bu tarz bir trainer işinizi görür. Amazon linkinde gönderdiğiniz trainer tarz ve yapı olarak decathlon innride ile aynı gibi.

Decathlon sitesine baktım da kalmamış. Sizin paylaştığınız amazon linkindeki trainer iyi ama yurt dışı ve gümrük masrafı var. Google aramalarında bisiklet trainer çıkıyor zaten. Aynı fiyat bandında Geotech var.

Benim yapacağım yorumlar şöyle:
- Farklı güç seviyeleri ve max güç (Watt olarak) değerleri var. Sakatlıktan çıktıysanız zaten çok büyük güç kullanamazsınız diye tahmin ediyorum. Üst rakamlara takılmayın. Ciddi antrenman yapacaksanız konu farklı.
- Ben almadan önce yorumları okuduğumda en çok gürültüden çekiniyordum. Rahatsız edecek bir gürültü yok.
- Trainer lastiği kullanılması tavsiye ediliyor. Buradaki amaç traineri korumak. dişli olmayan bir lastiğiniz varsa ve masraftan kaçınıyorsanız deneyebilirsiniz ama dişli lastik kullanmayın.
- Ön tekeri arka teker ile eşit seviyeye kaldırmak için tahta bir takoz buldum onu kullanıyorum.

• Beğen
@TatanQa_tr @MutluGezgin
Teşekkür ederim, aslında aklımda olan benim de decathlondaki modeli almaktı ama ne mağaza ne de internette stokta görünmüyor. Amazon aslında tüm işlemleri hallediyor ama hem daha kısa sürede gelmesi hem de olası problemlerden dolayı geotech de mantıklı görünüyor onu alacağım sanırım.
Bilekten bir sakatlık yaşamıştım üzerinden oldukça uzun zaman geçti ama sezonu vs. de kaçırınca bisikletten çok fazla uzak kalmış oldum o yüzden kondisyonuma hiç güvenmiyorum şuan, evde kondisyonu ve gücü toparlasam kafi.
Ses şikayetlerinden korkmuştum ama apartman dolayısıyla komşular rahatsız etmeyecek düzeyde ise benim için de sorun değil.
Lastik olarakta yine decathlondan aldığım pro3 michelinler var, bunlarla uygun olur sanırım, yavaş yavaş ömürleri de dolmaya yaklaştığından trainer üzerinde bitirip yeni bir lastik setine geçerim sanırım ileride.

@TatanQa_tr @MutluGezgin
Teşekkür ederim, aslında aklımda olan benim de decathlondaki modeli almaktı ama ne mağaza ne de internette stokta görünmüyor. Amazon aslında tüm işlemleri hallediyor ama hem daha kısa sürede gelmesi hem de olası problemlerden dolayı geotech de mantıklı görünüyor onu alacağım sanırım.
Bilekten bir sakatlık yaşamıştım üzerinden oldukça uzun zaman geçti ama sezonu vs. de kaçırınca bisikletten çok fazla uzak kalmış oldum o yüzden kondisyonuma hiç güvenmiyorum şuan, evde kondisyonu ve gücü toparlasam kafi.
Ses şikayetlerinden korkmuştum ama apartman dolayısıyla komşular rahatsız etmeyecek düzeyde ise benim için de sorun değil.
Lastik olarakta yine decathlondan aldığım pro3 michelinler var, bunlarla uygun olur sanırım, yavaş yavaş ömürleri de dolmaya yaklaştığından trainer üzerinde bitirip yeni bir lastik setine geçerim sanırım ileride.
Bende tacx blue motion kullanıyorum ses konusunda şikayetim yok.lastik olarak 950 km kadar bisikletin üstündeki lastiği (giantın fabrikasyon lastikleri)kullandım eriyince ön ile arkanın yerini değiştirdim

• Beğen
@TatanQa_tr @MutluGezgin

Merhaba;

Bir adet trainer matı edinirseniz ses sorununu en aza indirirsiniz. Sert zeminde ister istemez titreşim yaratacaktır. Ayrıca kapalı alan antrenmanları çok terletiyor, mat zeminde biriken terin parke gibi zemin kaplamalarına da zarar vermesini engeller. Decathlondan katlanır bir model almıştım ben. Şu anda başka bir model var, nasıldır onu deneyimlemedim.

Ek olarak bisikletinizin üzerine bir havlu koymanızı önerebilirim. Ter korozyona yol açıyor. Ben üst boruya bir adet sarıp, gidon üzerine de bir tane bırakıyorum.

Bir de vantilatör kullanarak, daha konforlu ve daha az terleyerek sürüş gerçekleştirebilirsiniz.

Geri