Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

Garmin 1030 ile yaptım yazinca insanın kafası karışıyor biraz 😀
Çok haklısınız, ben de daha sonra farkettim cümledeki hatayı. Şunu ifade etmek istedim, diğer bisikletim olan Canyon’da dahili powermetre var, rüzgarsız bir ortamda, 80 kadansta orada aldığım güç değerine çok yakın bir değer alıyorum Direto xr’da.

Scudo
Güç ölçümü çok hassas, Garmin edge 1030 ile karşılaştırma yaptım sonuç neredeyse aynı, ayrıca Zwift, TrainerRoad, Mywoosh gibi uygulamalarla uyumlu.

Dün ev internetinde bir sorun çıktığı için Mywoosh’a bağlanamadım daha sonra aklıma trainer‘ı Garmin 1030’a bağlayarak o şekilde sürüş yapmak geldi. Garmin, akıllı trainer’ı hemen tanıdı, kısa bir kalibrasyon ayarından sonra daha önce Garmin 1030’a kaydetmiş olduğum Midilli Adası’ndaki bir rotayı sürdüm. Rota üzerindeki tüm yükseltileri ve inişleri birebir trainer’a yansıttı Garmin. Bu çok hoşuma gitti, bundan sonra ara ara bu şekilde sürüşler yapacağım. Dünyanın herhangi bir yerinde oluşturacağınız rotayı Garmin üzerinden trainer‘a uyguluyorsunuz bu çok güzel bir şey, hem böylece iPad’i Mywoosh’a esir etmek yerine, bir film ya da dizi açarak daha zevkli bir sürüş yapabilirim.

Aynı sorunu bende yaşadım garmin imdadıma yetişti hatta antrenman programınızı yükleyip kullanabilirsiniz

Hayırlı olsun. Kullandığınız mofel elite markasının en iyi modeliydi, gerçi şuan 2 farklı model çıkardılar ama onca para vermeye değermi alacak kişi beklentilerine göre karar vermeli

Güç ölçümünü 1030 ile nasıl yaptınız acaba? Belirtmemişsiniz ama powermetreniz varsa ayrı konu ama Garmin 1030 ile yaptım yazinca insanın kafası karışıyor biraz 😀

Bende aynı tranineri kullanıyorum ikinci el almıştık ve güç verileri kontrol etmek için Rotor Inpower ile karşılaştırma yapmıştım. Değerler aynı fakat sanırım mekanik prensipten dolayı olsa gerek traninerda değerler daha süreğen. Yani 500 watt çeviriyorsun ve bırakıyorsun. Değerler bıraktıktan sonra atıyorum 450 300 200 3-4 saniyede düşüyor, power metrede ise anında düşüyor. Bu da daha dalgalı bir altrenmanda ortala güçte farklılığa sebep veriyor. Ama sabit, örneğin zone2 antrenmanında değerler neredeyse aynı.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
sorum şu,

trainere bağlı bisikletin pedalında PM olsa,

pedal çevirirken pedaldan gelen güç ile, trainerdan gelen güç değerinin aynı olması beklenir mi.

trainerda rublenin bağlı olduğu milden alıyor değeri, ayna kol göbeği, zincir, ruble sürtünmesi vb kayıplar var, trainer miline gidene kadar.

Bende aynı tranineri kullanıyorum ikinci el almıştık ve güç verileri kontrol etmek için Rotor Inpower ile karşılaştırma yapmıştım. Değerler aynı fakat sanırım mekanik prensipten dolayı olsa gerek traninerda değerler daha süreğen. Yani 500 watt çeviriyorsun ve bırakıyorsun. Değerler bıraktıktan sonra atıyorum 450 300 200 3-4 saniyede düşüyor, power metrede ise anında düşüyor. Bu da daha dalgalı bir altrenmanda ortala güçte farklılığa sebep veriyor. Ama sabit, örneğin zone2 antrenmanında değerler neredeyse aynı.
Trainer arka tekerin dönüşüne göre güç hesaplıyor sanırım. Bundan dolayı teker durana kadar o anki teker dönme hızına karşılık gelen güç değerini gösteriyor diye düşünüyorum.

Trainer arka tekerin dönüşüne göre güç hesaplıyor sanırım. Bundan dolayı teker durana kadar o anki teker dönme hızına karşılık gelen güç değerini gösteriyor diye düşünüyorum.
Assioma powermetre ile nerdeyse 1e 1 degerler veriyor trainerin powermetresi. Power ölçümu konusunda baya basarili.

sorum şu,

trainere bağlı bisikletin pedalında PM olsa,

pedal çevirirken pedaldan gelen güç ile, trainerdan gelen güç değerinin aynı olması beklenir mi.

trainerda rublenin bağlı olduğu milden alıyor değeri, ayna kol göbeği, zincir, ruble sürtünmesi vb kayıplar var, trainer miline gidene kadar.
Her power ölçen aletin hata % vardır. O nedenle aynı değeri göstermesi beklenemez biri 292 gösterirken diğeri 295 gösterebilir. Normal değerlerde dediğiniz etkenler bu toleransta kaybolabilir ama belki yüksek güçlerde sprint gibi 800 1000 wattlarda yine çok olmayacak 10-15 watt gibi alabilir.

Kadansı dikkate almaması ilginç geldi sonuçta atalet sonucu dönmeye devam etse de pedal hareketi yok.

DC rainmaker her trainer incelemesinde karşılaştırıyor ve farklarına bakıyor. Genel olarak sonuçların benzer olması beklenir ve oyle oluyor. ürettiğiniz güç sabittir.

• Beğen
Tepkiler: sabrikilic
bunu myetrainig uygulamasından değiştirebiliyorsunuz. ayarlarda power smoothing var. oradaki rakam ne kadar düşük olursa, trainer o kadar çabuk tepki veriyor güç değişimlerine. sanırım son kaç pedalın ortalamasını alacağını giriyorsunuz oraya. ama erg modda antreman yapıyorsanız hızlı tepki tempoyu bozabilir bence.

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
Geri