Scudo Sports

Trainer tavsiyeleri

trainer için birçok seçenek mevcut zwift vs için kullanmak isterseniz interaktif trainer almanız (bütçe elveriyorsa) daha iyi olacaktır. Yanında ise mecburen nabız ölçen bir bant almanız gerekecektir. interaktif trainerlar güç ölçümü, kadans vs gibi hesaplamaları kendileri yapıyor. Evde kullanım açısından sessiz oldukları söylenebilir. Klasik tip arka tekerin sürtünmesi ile hareket eden trainerlar kullanmanız durumunda zwift için hız sensörü, kadans sensörü gibi sensörleri ayrıca almanız gerekecektir. diger akıllı trainerlara göre sesli çalışması evde kullanımında sorun teşkil edebilir.
internaktif trainer için fiyatlar çok pahalı sanırım :)
normal sürtünmeli olanların maliyeti elite 10.000 tlden başlarken, diğer versiyonları 25-30dan aşağı bulamadım.
uyguna yok sanırım.. :)

Scudo
Decathlonda Van rysel d100 13000 TL, 600 watt ile %6 eğim yeterli olur derseniz bakabilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba ;
Elite suito traniner kullanıyorum.Son iki haftadır gıcırdama benzeri bir ses geliyor.Videosu var ama buraya yüklemeyi beceremedim.Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ediyorum.

merhaba
trainer almayı planlamaktayım (elite avanti ya da justo benzeri). Malumunuz bike24 gibi yerlerde daha uygun fiyatlara bulunabilmekte ancak bunu yurtdışından alırsam yanımda getirirken gümrükte sorun yaşar mıyım? bilginiz var mı?
teşekkür ederim
Yasamazsiniz hocam.Bende bundan 5 yil once Bike24 den saris m2 smart trainer almistim hala kullaniyorum :)

Arkadaşlar merhaba ;
Elite suito traniner kullanıyorum.Son iki haftadır gıcırdama benzeri bir ses geliyor.Videosu var ama buraya yüklemeyi beceremedim.Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ediyorum.
Linkteki videoya göz atın belki sorununuzun cevabını bulabilirsiniz

Decathlonda Van rysel d100 13000 TL, 600 watt ile %6 eğim yeterli olur derseniz bakabilirsiniz.
trainer ve interaktif ile arasında çok fark var mı peki? bir de diğerlerinde %6 eğim üstü kaç oluyor?

trainer ve interaktif ile arasında çok fark var mı peki? bir de diğerlerinde %6 eğim üstü kaç oluyor?
interaktif olunca parkur ya da programa göre sertliği kendi otomatik değiştiriyor

• Beğen
Tepkiler: mr.kowalsky
interaktif olunca parkur ya da programa göre sertliği kendi otomatik değiştiriyor
peki van rysel'in %6lik eğimi yeterli sanırım başlangıç için

Online platformlarda yarışlara falan girmeyecekseniz tabiiki yeterli antrenman yapmak için. Ama ileride yarışlara girebilirim falan derseniz ve arada çok büyük ücret farkı yoksa daha iyisini alın bence. Zira ileride yetersiz gelirse daha iyisi için yeniden masraf edeceksiniz, malum fiyatlar yerinde durmuyor her gün artıyor. Ayrıca üst düzey olanı satmak istediğiniz zaman elden çıkarmasıda daha kolay olacaktır.

%6 üstü eğim elbette parkurlarda size lazım olacak. ama eğim - parkur sürdüğünüzde sürekli vites değiştirmek zorunda kalacaksınız.

ama erg modu olan 600w direnç verebilen bir trainer ile, watt hedefleri olan bir antremanda erg modu aktifken sabit vites (sizin kadansınıza uygun) ile sürüşlerinizi yapabilirsiniz.

Ama tabiki de almışken iyisi olsun mantığı en doğrusu bu durumda %15 eğim 1500w ve erg mod olmazsa olmazdır

Asıl önemli olan sizin beklentiniz ve trainer ile ne yapacağınız. Sadece kış aylarında veya kötü hava koşullarında kullanacaksanız %6 eğim 600 watt yeterli olacaktır. Bunun dışında sürekli antrenmanlarınızı trainer ile yapmak, yoğun trafik sorunları veya antrenman için uygun vakit bulamamak gibi sorunlarınız varsa yıl içerisinde sürekli kullanırım düşünceniz de varsa diğer arkadaşların tavsiyelerini değerlendirebilirsiniz. Fayda ve maliyet hesabını sizden iyi kimse bilemez. Neticede ürünlerin özellikleri parası ile doğru orantılı olarak ilerliyor.

Asıl önemli olan sizin beklentiniz ve trainer ile ne yapacağınız. Sadece kış aylarında veya kötü hava koşullarında kullanacaksanız %6 eğim 600 watt yeterli olacaktır. Bunun dışında sürekli antrenmanlarınızı trainer ile yapmak, yoğun trafik sorunları veya antrenman için uygun vakit bulamamak gibi sorunlarınız varsa yıl içerisinde sürekli kullanırım düşünceniz de varsa diğer arkadaşların tavsiyelerini değerlendirebilirsiniz. Fayda ve maliyet hesabını sizden iyi kimse bilemez. Neticede ürünlerin özellikleri parası ile doğru orantılı olarak ilerliyor.
asıl amacım uzun zamandır bisiklet kullanmadığım için yaza kadar forma girmek. Dediğiniz gibi van rylsel fiyatı diğerlerine göre çok çok ucuz. diğerleri 2-3 katı fiyat.
bu durumda da yaza kadar hazırlanmak için bu yeterli mi olur diye düşündüğümde yeterli olur gibi sanırım

• Beğen
Tepkiler: mr.kowalsky
Elite Trainer + Misuro B+ + Van Rysel Trainer Lastiği 3000 tl ye fiyat buldum sıfır gibi.
bir de diğer tarafta Elite Direto Interactive Home modelinini 22.000 TL'ye alıyorum. sizce hangisi yaza kadar performans için uygun ?
f/p bakınca elite daha mantıklı gibi ama sizlerle paylaşmak istedim

Elite Trainer + Misuro B+ + Van Rysel Trainer Lastiği 3000 tl ye fiyat buldum sıfır gibi.
bir de diğer tarafta Elite Direto Interactive Home modelinini 22.000 TL'ye alıyorum. sizce hangisi yaza kadar performans için uygun ?
f/p bakınca elite daha mantıklı gibi ama sizlerle paylaşmak istedim
Performans için tabiiki de Direto. Erg modu ile bir sürü antrenman seçeneğin olur. Zwift vs gibi platformlarda bulunmak istemezsen bisiklet bilgisayarına antrenman yükleyip oradan takip edebilirsiniz. Oturduğunuz yerin alt katı varsa heleki size ait değilse tekerden teainer helikopter gibi ses çıkarıyor. Onu aldığınızda sesi kesecek trainer matlarından falanda temin edin. Alt kısımda kimse yoksa sorunda yok demektir 😀

Şuan için maddi olarak Direto yüksek gelebilir ama ilerleyen senelerde de kullanırım derseniz iyi yatırım olur zira bu gidişle 2 sene sonra 50 bin olur onun fiyatı.

Performans için tabiiki de Direto. Erg modu ile bir sürü antrenman seçeneğin olur. Zwift vs gibi platformlarda bulunmak istemezsen bisiklet bilgisayarına antrenman yükleyip oradan takip edebilirsiniz. Oturduğunuz yerin alt katı varsa heleki size ait değilse tekerden teainer helikopter gibi ses çıkarıyor. Onu aldığınızda sesi kesecek trainer matlarından falanda temin edin. Alt kısımda kimse yoksa sorunda yok demektir 😀

Şuan için maddi olarak Direto yüksek gelebilir ama ilerleyen senelerde de kullanırım derseniz iyi yatırım olur zira bu gidişle 2 sene sonra 50 bin olur onun fiyatı.
direto ve segmentinde bir interaktif aldığımda ekstra almam gereken bir parça var mı peki?

direto ve segmentinde bir interaktif aldığımda ekstra almam gereken bir parça var mı peki?
Hayır yok, bazı trainerlar ruble ile geliyor. Kutudan ruble çıkmaz ise bisikletinizdekini sök/tak yapmamak için ruble almanız gerekecektir.

Hayır yok, bazı trainerlar ruble ile geliyor. Kutudan ruble çıkmaz ise bisikletinizdekini sök/tak yapmamak için ruble almanız gerekecektir.
teşekkür ediyorum.
buna mat almak gerekir mi peki alt kata ses çıkmaması için?
roller uçak sesi gibi arkadaşın dediği gibi :)

teşekkür ediyorum.
Binanınızın yapısına bağlı.. Normalde rahatsız edecek kadar ses çıkartmıyor.. Denersiniz baktınız şikayet geliyor ozaman mat almayı düşünebilirsiniz ama gerek olacağını sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: fathwow
teşekkür ediyorum.
Matı her durumda alın. Sadece ses için değil, hem bir nebze esneklik katıyor bu konforunuz ve bisikletinizin sağlığı açısından önemli, hem de hayatınızda hiç terlemediğiniz kadar terleyeceksiniz, zemini korumak, temizliği kolaylaştırmak için olmazsa olmazlardan biri.

Mikrofiber havlular var ben antrenmanlarda onlardan kullanıyorum. Bir tane üst boru üzerine katlayarak cırt cırt (velcro) bantlar ile sabitleyip diğerini gidon üzerine seriyorum. Antrenmanın uzunluğuna göre gidona serdiğimi değiştiriyorum teri emmez hale geldikçe. Uzun antrenmanlar yapacaksanız su , beslenme telefon vs koymak için yüksek bir sehpa alabilirsiniz. 4-5 saat üzerinde kalacaksam her türlü ihtiyacımı koyuyorum ben.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg ve fathwow
Geri