Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trans Continental Tcr 9

Scudo
Abdullah (21) neredeyse bitirecek ama Tim (3) hemen arkasından geliyor. Çok heyecanlı oldu yarış bu sene :) Yanlışlıkla tekeri kaysa bir şey olsa Tim geçecek Apo'yu. Baya baya yoruldu bizim oğlan.

1722408793575.png

Aha sahil yolundan ayrıldı al işte :) Yolunu bulamazsa Tim alır 3.lüğü.

1722408988503.png

Finish parkurunda son anda kestirme yaptı, kabul edecekler mi acaba? :kötü:

Dun finishteydim aksam fotosunu vs atarim.
Gercek finish modada su adres oluyor ben de ilk basta bu sekilde gittim.
(link)

Sanırım kabul etmediler parkuru tamamlamadığı için. Geri dönüp tamamlayacak mecbur.

Screenshot_2024-07-31-10-20-19-723_com.android.chrome.jpg

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Özcan
Parkur da oyle ikonik bisey falan degil sanki gidip Ayasofya'nin onunden geciyor. Ben bu ise gidip isyan ederim yarin finishde

Parkurdan kastım Çayırbaşından başlayan 118 km.lik rota. Haritada kırmızı ile çizilmiş. Bu parkurları tamamlamak zorunlu bu yarışta. Rotan nereden olursa olsun bu parkurları kullanmalısın. Son 1-2 km.de olsa tolerans göstermediler. Abdullah ultra yarışlarda deneyimli birisi ama neden böyle birşey yaptı ben de anlamadım.

Bi iki km den adami harcadilar. Zaten yolda susuz geldi bi ara yoldan saptigini duydum vs.

Bi iki km den adami harcadilar. Zaten yolda susuz geldi bi ara yoldan saptigini duydum vs.

Kural kuraldır napalım. Herkes türlü acı ızdırap çekerek geldi. Tolore edilebilecek bir mesafe bize göre ama buradan geçeceksin diye baştan belirtilmişse uyacaksın, kafana göre esnetirsen bedeli de oluyor.

Dün buradan ( İzmit ) geçerlerken sırasıyla Robin, Christopher ve Abdullah'a eşlik ettik, Abdullah çok yorgun görünüyordu, ama yine de çok sıcakkanlıydı.. Bugün de İsviçreli Lucas'a eşlik ettim.. Uyarmasaydım santral yokuşunu tırmanacaktı.. :D ( 1,8 km, %11 eğim ortalaması.. 350 metrelik kısmının ortalaması da %19 ) Alternatif yoldan yine aynı yola bağladım onu :)
IMG_7190_jpg.jpeg

Transcontinental’ın instagram sayfasında paylaşılan hikayeler bi tek benim mi garibime gidiyo, 5.000km yol gelmiş adamları bisikletle uzaktan yakından alakası olmayan gariban köy halkı gibi göstermeyi başarıyorlar gerçekten helal olsun :D Hele bi tanesi baya böyle kıyıda köşede derme çatma bi masa üstünde yemek yerken çekmişler, ağız burun üst baş leş gibi, suratında çilekeş bi ifade, yoldan geçen evsiz bir garibana hayrına bi tabak yemek koymuşlar sanırsın.

Transcontinental’ın instagram sayfasında paylaşılan hikayeler bi tek benim mi garibime gidiyo, 5.000km yol gelmiş adamları bisikletle uzaktan yakından alakası olmayan gariban köy halkı gibi göstermeyi başarıyorlar gerçekten helal olsun :D Hele bi tanesi baya böyle kıyıda köşede derme çatma bi masa üstünde yemek yerken çekmişler, ağız burun üst baş leş gibi, suratında çilekeş bi ifade, yoldan geçen evsiz bir garibana hayrına bi tabak yemek koymuşlar sanırsın.
katılmayı düşünenlere psikolojik bir eleme taktiği olabilir :D

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora

Ultra sürüşlerin özündeki sefalete dikkat çekiyor. :) Bir karede telefonun altına meyve suyu paketi koyup lastikle çantaya bağlanmış misal. Normalde hiç tenezzül etmeyeceğin gurur yapacağın hal ve hareketler uzun yollarda kırılıyor, kendinle yüzleşiyor barışıyorsun. Çoğu kafaya taktığın şey anlamsızlaşıyor. Anlık en basit çözümü uygulama ve hayatını idame ettirip yola devam etme.. Yolcuların bisikletlerinde, kendilerinde, hareketlerinde eşyalarında tüm bunlar izleniyor, buna vurgu yapılıyor.

Bu yarışta şaşırdığım, değişmiş gördüğüm iki şey oldu.
Önceki sayfalarda vardı, bizim katılımcıların bir tanesi şikayet etmiş. Otelde kalıp yarışa devam edenler varmış gibi bir söz okuduğumu hatırlıyorum. Önceki yıllarda yasaktı, artık otelcilik serbest mi olmuş? Diğer konu da, eskiden sadece otoyollar yasaktı. Şimdi birçok devlet karayolu da yasaklanmış gibi. Birçok yerde gereksiz yere köylerden ilerledi, gereksiz tırmanışlara girdi yarışmacılar. :kötü:

Otelde kalıp yarışa devam edenler varmış gibi bir söz okuduğumu hatırlıyorum. Önceki yıllarda yasaktı, artık otelcilik serbest mi olmuş?

Otelde konaklayarak TCR’ye devam etmenin yarışın ruhuna ne gibi bir olumsuz etkisi olduğunu merak ettim. Netice itibari ile her mola bir zaman kaybıyken, bu nispeten konforlu bir otelde de veya bir otobüs durağındaki bankta yatarken de geçerli bir durum. Ortalama 10 gün süren ve sporcuların sınırlarını zorlayan böyle bir yarışta alınacak bir duş, iyi bir kahvaltı ve uyku insani bir ihtiyaçtan fazlası değildir kanaatimce.

Bu yarışta şaşırdığım, değişmiş gördüğüm iki şey oldu.
Önceki sayfalarda vardı, bizim katılımcıların bir tanesi şikayet etmiş. Otelde kalıp yarışa devam edenler varmış gibi bir söz okuduğumu hatırlıyorum. Önceki yıllarda yasaktı, artık otelcilik serbest mi olmuş? Diğer konu da, eskiden sadece otoyollar yasaktı. Şimdi birçok devlet karayolu da yasaklanmış gibi. Birçok yerde gereksiz yere köylerden ilerledi, gereksiz tırmanışlara girdi yarışmacılar. :kötü:
otel hiç yasak olmadı abi. mark hayden mesela önceden otelleri ayarlıyordu.

Dün birinciyi karşılamaya finishteydik. 5-10 türk bisikletçi vardı eski TCR ci Berk Okyay dahil. 2 sene sonra bi daha katılcam diyor bakalım artık ne çıkar. diğerleri yabancıydı genelde. açıkçası herkese finishe gitmeyi tavsiye ediyorum. 4-5 gün daha en az ordalar. Onlar da zaten herkesin gelmesini istiyorlar.
İlk başta gittik bu TCR pankartını astılar önünde fotolar vs çekildi.
20240730_201143 (2).jpg

Genel bi TCR ekibiyle muhabbet ettik havadan sudan.
Alttaki fotodaki abi geçen sene yarışmış yolun yarısında diz probleminden dolayı çekilmiş.Youtube a videolar atıyor onun instasıyla,dünün videosunu da aşağıya ekliyorum.
20240730_202107.jpg
(link)

Ardından Facebook TCR grubunda ben bi canlı yayın açtım genel havayı göstermek adına. grup içinde baya izlenildi sevildi. youtube a yükledim finishte ne olur ne biter saf katıksız editsiz bi yayın oldu

Robinle muhabbet ettikten sonra onla da bi foto çekildik. adam geldiğinde yürüyemiyordu.
449436275_1966606583758937_342624460860676152_n.jpg
453743597_1966606653758930_9005295920409321642_n.jpg

En son da başka bi isviçreliyle daha tanıştım adam isviçreden nepale gitmiş şimdi geri dönüyor.bi buçuk senedir yolda. arkadaşı tcr ye katılmış onun gelmesini bekliyor birlikte isviçreye doğru devam edicekler.
20240730_214857.jpg
Saat 7 de ordaydık en sonda masada mührü vuran dayıyla teyzeyle vedelaşıp 10 gibi de genel olarak dağıldık. Cumartesi iş çıkışı bi daha bi selam vermeye giderim heralde. Bu sefer bi kg lokum vs götürmeyi düşünüyorum. elimiz boş gitmiş olmayalım

Son düzenleme:
Dün birinciyi karşılamaya finishteydik. 5-10 türk bisikletçi vardı eski TCR ci Berk Okyay dahil. 2 sene sonra bi daha katılcam diyor bakalım artık ne çıkar. diğerleri yabancıydı genelde. açıkçası herkese finishe gitmeyi tavsiye ediyorum. 4-5 gün daha en az ordalar.
İlk başta gittik bu TCR pankartını astılar önünde fotolar vs çekildi.
319845 dosyayı görüntüle

Genel bi TCR ekibiyle muhabbet ettik havadan sudan.
Alttaki fotodaki abi geçen sene yarışmış yolun yarısında diz probleminden dolayı çekilmiş.Youtube a videolar atıyor onun instasıyla,dünün videosunu da aşağıya ekliyorum.
319846 dosyayı görüntüle
(link)

Ardından Facebook TCR grubunda ben bi canlı yayın açtım genel havayı göstermek adına. grup içinde baya izlenildi sevildi. youtube a yükledim finishte ne olur ne biter saf katıksız editsiz bi yayın oldu

Robinle muhabbet ettikten sonra onla da bi foto çekildik. adam geldiğinde yürüyemiyordu.
319870 dosyayı görüntüle
319871 dosyayı görüntüle

En son da başka bi isviçreliyle daha tanıştım adam isviçreden nepale gitmiş şimdi geri dönüyor.bi buçuk senedir yolda. arkadaşı tcr ye katılmış onun gelmesini bekliyor birlikte isviçreye doğru devam edicekler.
319875 dosyayı görüntüle
Saat 7 de ordaydık 10 gibi de genel olarak dağıldık
Tebrikler elinize ve ayağınıza sağlık. Bence vakti ve fırsatı olan her bisikletlinin en azından bitişe dahi gitmesi gereken bir etkinlik. Kafamın etini bisiklet diye yiyen arkadaşa git gör dedim "boş iş bunlar" dedi. Bende Berk Okyay ve Soulrider Yasin vasıtası ile gördüm. Berk Okyay 'ın katıldığını hatırlıyorum o dönem yarışı ellerindeki dayanılmaz uyuşmadan doalyı bırakmıştı. 2016 yılında katılmış yarışa geçen kendisi ile de konuştum sanki 1-2 yıl öncesinde yarışa katılmış gibi yakın hatırlıyorum.

Başta Türk sporcuların olmak üzere diğer yarışan tüm yarışmacıların da kazasız belasız bitişi görmesi dileğiyle.

Şimdi birçok devlet karayolu da yasaklanmış gibi. Birçok yerde gereksiz yere köylerden ilerledi, gereksiz tırmanışlara girdi yarışmacılar. :kötü:
Tehlikeli ama bisikletin girebildigi yollara girmesinler diye. Yaris sonucta, kestirme ve trafikten dolayi cok hizli olan yollara giriyor bazilari. E-5 mesea, d-100 vb. Bu sayede Istanbul bitisi tekrar mumkun oldu.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri