Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trans continental TCR no:8

Bu sene olmadı ama seneye bende bu yarışa katılmayı istiyorum
Aslında beni daha çok cezbeden TRANSPYRENEES ((link)) yarışı var ama bakalım zaman ne gösterecek? Bugün bir TCR minimum 50bin ₺ demek. Ama avro veya dolar kazanmanın yolunu bulursan çok zor değil. Yada sponsor...

Bu arada yarış git gitde artan bir oranda profesyonel yarışa evrilmeye başlıyor gibi gözüksede hala daha katılımcılar amatör ve bir çoğunun da asıl işi bisiklet değil. Tek veya en büyük meşgalesi bisiklet olanlar her zaman var ve var olmaya devam edecek ama ilerleyen zamanlarda bu iş nereye gider bazen düşünüyorum. Belki 5 sene öncesinde bile dünyada neredeyse kimsenin bu tarz yarışlardan haberi yoktu, doğasını, macerasını, zorluğunu kimse bilmezken artık günden güne popülerliği artıyor ve bu oranda yarışların sayısı da artıyor. Artık 1 senede 10'larca bu tarz yarışlar düzenlenmekte. Bu sayı daha artacaktır.

Why The Transcontinental Race Is The New Tour de France (Transcontinental neden yeni tour de france)

İzlemek isterseniz GCN'in yaptığı şu yukarıdaki video bu anlattıklarımı anlamak için güzel bir içerik.

Scudo
ön grup cp4e geldi. fiona biraz geride kalmıştı ama şimdi ilk 10 içinde gözüküyor. İlk 10 içerisinde bitirirse gene de büyük başarı bence.

stasser önde. baya yakın gidiyorlar. ataklar olabilir. burgasa kabaca 500km var. yarın 10:30a kadar bitirmiş olurlar diye düşünüyorum

1659417623798.png

Başından beri favorim Ulrich Bartholmoes. Dark dizisinden midir nedir sempatik ve yakın geliyor bana nedense.

ulrich nehiri geçemedi. Akşam geçiş kapalıydı. o sırada strasser farkı açtı. Muhtemelen 1. olacak.

214 numara will de bavaria da iniş sırasında scooter ile çarpışmış. Bisiklette çatlak oldugu için yarışı bırakmak zorunda kalmış.

100 numaralı adam Christoph Strasser arayı cidden iyi açmış. Başına herhangi bir talihsiz olay gelmedik (umarım gelmez) birinciliği kesin. Arada ciddi bir fark var. At yarışındaki sürpriz at gibi oldu. Herkes Ulrich derken bir anda aradan sıyrıldı.
Yaptıkları cidden akıl almaz derece de bir şey. Böyle bir yarışmaya katılıp sonuncu dahi olsanız bitişten geçip bitirmek bile başlı başına olay.

CS.JPG

Böyle bir yarışmaya katılıp sonuncu dahi olsanız bitişten geçip bitirmek bile başlı başına olay.
Umuyorum ki kurallar o kadar esnek değildir. Yoksa birinci geçer, bir hafta sonra "nasılsa sonuncu oldum" diye gezine gezine gelir insan.
Mutlaka belli bir süre vardır bitirilmesi için. Yoksa ben bile bu yarışı bitiririm.😅

Umuyorum ki kurallar o kadar esnek değildir. Yoksa birinci geçer, bir hafta sonra "nasılsa sonuncu oldum" diye gezine gezine gelir insan.
Mutlaka belli bir süre vardır bitirilmesi için. Yoksa ben bile bu yarışı bitiririm.😅
Evet dediğiniz gibi diye biliyorum, diğer türlü çok bir anlamı kalmıyor. Yani demek istediğim o verilen süre dahilinde sonuncu olmak bile güzel bana göre. Hatta CP noktalarının belirli bir açık kalma süresi vardı diye aklımda. Türksat yayın listesinde çıkan Fransız spor kanalı Trek 'te bir kaç kez Trans America yarışını göstermişlerdi. Hatta Mike Hall üzerinden anlattıkları bir yayın dahi vardı. Orada da kapıların belirli gün açık kalma süresi vardı o süreden sonra gelenler zaten kabul edilmiyor. Hatta bu yarışta da DNF yazanlar var kimisi teknik sebeplerden kimisi de süreden diye biliyorum. Tabi farklı bir açıklaması da olabilir.

Biz burada yazıp çizerken Christoph Strasser son düzlüklere geldi. Belki TCR instagram hesabından bitiş noktasına gelmesini yayınlayabilir. Belki de son yarım saat içindeyiz.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Veeee Strasser!!! yarışı bitirdi 👏👏👏👏👏👏👏👏
6x RAAM Winner 🥇,
RAAM sub 8 days,
24h road record 1026km,
24h TT world champ

tüm bunların yanına birde Transcontinental Winner eklendi.

Büyük adamsın Strasser

Şimdi ikincilik için kıyasıya mücadele var... voov böyle bir yarışta finiş sprint ile bitebilir. Hakeza 4. 5. de oldukça yakın gidiyor.

Sıkıntı yok, olur öyle şeyler

• Beğen
Tepkiler: mehmetbulak
Birinciye tebrikler. Ben hala adamım Ulrich'in yanındayım :)
"Kazananın değil, gönlümüzdekinin yanındayız" diyorsunuz yani efendim. 👏🏻💯😁
Bizden birilerinin de adı geçmiş olsa ne ister insan başka. 😊

Kazananın verileri;

Live GPS Tracking powered by Follow My Challenge
Christoph Strasser

Start Time: 20:00 24-07-2022 GMT+0
Est. Total: 4578.62 KM
Daily AVG: 477.13 KM
AVG Speed: 19.90 KM/H
AVG Moving Speed: 24.50 KM/H
Moving Time: 7 d 18 h 54 m (81%)
Stopped Time: 1 d 19 h 24 m (19%)

Sondaki değer çok ilginç. Bu eleman 9 günde bitiriyor ve ortalama günde sadece 5 saat sürüş yapmıyor.

Kazananın verileri;

Live GPS Tracking powered by Follow My Challenge
Christoph Strasser

Start Time: 20:00 24-07-2022 GMT+0
Est. Total: 4578.62 KM
Daily AVG: 477.13 KM
AVG Speed: 19.90 KM/H
AVG Moving Speed: 24.50 KM/H
Moving Time: 7 d 18 h 54 m (81%)
Stopped Time: 1 d 19 h 24 m (19%)

Sondaki değer çok ilginç. Bu eleman 9 günde bitiriyor ve ortalama günde sadece 5 saat sürüş yapmıyor.
24 saatte 42.75 ortalama ile 1000 km' nin üstünde yol yapıp rekor kıran biri için 19.90 düşük değil mi?
Ayrıca avg speed ile avg moving speed arasındaki fark nedir?

Katılanların günde ortalama 450-500 kilometre sürmeleri ve bir haftadan birazcık daha uzun bir sürede bu kilometreyi tamamlamaları safkan yetenek olmalarından mı kaynaklanıyor?

Çalışmayla olabilecek bir durum mu yani? Diğer yarış tarzlarından farklı, bu arada Berk Okyay hakkında bir bilgisi olan var mı? Umarım yarışı bitirmiştir.
24 saatte 42.75 ortalama ile 1000 km' nin üstünde yol yapıp rekor kıran biri için 19.90 düşük değil mi?
Açık yolda mı yapmış bu ortalamayı?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Avg speed : Molalar dahil ortalama.
AVG Moving Speed: Molalar hariç sadece sürüş ortalaması
24 saat sürüşü ile bu biraz farklı olay. O kırdığı efsane rekor için önceki günlerde uyku düzenini oluşturup, bir sonraki gün de dinlenebiliyorsun. Ayrıca rekor kırdığı yer, bir havaüssü, tırmanışın pek de olmadığı bir bölge.
ama bu transcontinentalde 10 gün boyunca, dağ bayır sürüyorsun. Ayrıca bir sonraki gün biraz dinleneyim deme ihtimalin hiç yok. Alpler, pireneler, daha kimbilir kaç sıradağını indi çıktı. Ortalamanın bu şekilde olması gayet normal.

Absürd olan, 24 saat rekorunda 42 ortalama...

Geri