Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trans Troy Race

Scudo
@yunakre

Bu gün artık çöpe gitti şivalve maraton 700 x25 ,resmen hamur oldu ,valla ikinci el bi teker continental contakt takdim,yunus continental 4000 pahalı geliyor bana,

TROYA SÜRÜŞÜ

DEĞERLİ BİSİKLETLİLER
Öncelikle başladığımız bu macerada bize katıldığınız için teşekür ederiz. Dünyanın farklı yerlerinde yapılan ve Trans Troy ile türkiyede ilk defa yapılacak "bike packing" organizasyonu sporcuların kendi malzemelerini taşıdıkları sadece kendi performanslarıyla dışardan hiçbir yardım almadan icra ettikleri bir sürüştür. Trans Troy tamamen trafiğe açık icra edilir bu yüzdende bir YARIŞMA DEGİLDİR. Katılımcının kendi limitleriyle mücadele ettiği uzun mesafeli bir sürüştür. Katılımcılar organizasyon tarafından kendilerine verilen gps sistemleri ve strava / garmin gibi uygulamalarla takip ve kontrol edilecektir. Formatı geregi yarışma olmamasından dolayı bir ödülümüz yok fakat organizasyon destekçileri ve kendi vasıtasıyla bu sürüşte fark yaratan sporculara organizasyondan sonra destek sağlamayı planlamaktayız. Kişinin kendi dürüstlüğü ve kendiyle mücadelesi olan bu sürüşte hepimize başarılar.
TARİHİ TRUVA ATININ SEMBOLİ OLAN TRUVA SAVAŞLARINI TEMSİLEN 28 NİSAN AKŞAMI SPORCULAR ŞEHİR MERKEZİNDE BULUNAN TRUVA ATINDAN BAŞLAYARAK CANAKKALENİN 30 KM DIŞINDA BULUNAN GERCEK TRUVA ATINA TOPLU SÜRÜŞ İCRA EDECEKTİR . TRUVA ÖREN YERİNDE BULUNAN GERCEK TRUVA ATININ OLDUĞU BÖLGEDE NETRALİZE START VERİLECEKTİR.

Ben, kırmızı ile yazılan yazılar yüzünden bu sürüşe katıldım. Tcr 6 ya bir katkıları olur zihniyetiyle. Bırakın desteği, sürüşün gereği olanlar yapılmadı...Bir de bize bir dahaki sürüşe bedava katılacaksınız gibi bir vaatte bulundular. Doğrusu, şunu çok merak ediyorum : adam başı 350-450 lira alındığı halde tam bir fiyasko yaşadık, para alınmadan, her halde, gidin geçen yıl ki rotada yarışın denecek. Kesinlikle bir daha bu firmanın yaptığı hiç bir organizasyona katılmayacağımı beyan ederim.

@mümtaz öztürk
Birdahaki yarışa ücretsiz katılacaksınız falan gibi ifadeler organizatör arkadaşların amatörlüğü olmuş.

Mümtaz bey kendinizce haklı olabilirsiniz ama bu konuda parayı tek ölçüt olarak almayın bence. Size göre ciddi bir ödeme yapmış olsanız da bu konu sizi bizi bireyleri aşan bir konu.

Bu tür bir yarış olmalı mı Türkiye’de? Evet! Bu yüzden verilen miktarı bağış gibi düşünmek ve geriye kalan tecrübe ve güzellikleri öne çıkarmak daha doğru.

Katılımcıların genelinin değerlendirmelerine bakarsak organizatörler ellerinden geleni yapmışlar gibi görünüyor. Bu da gelecek yıllar için umutlu olabiliriz anlamına geliyor.

Biraz kırgınlık biraz öfkeyle konuştunuz gibi sanki. Küsmeyin kırılmayın. Çalışmaya her zamanki gibi devam edin. Günün ne getireceğini kimse bilemez.
Saygılar.

@Kudret Kurtcebe 4000 evt abi.. biraz pahalı .ama 28 takarsan benimkileri verebilirim.
piyasada 25 olanlari 300 tl civari 400tl yede satan var 250 ye bulursan kacirma ;)

@mümtaz öztürk abi . keske sadece verdigimiz mucadelenin gururu ve başarılarımızın bizi motive edişı ile devam edebilseydik.:) sanki gerek yoktu . sanki biraz fevri âçıklamalar bunlar abi . gruptan onceden aciklanan duyurulari kacirdin belki? aklinda cok soru isaretleri kaldi ve bu senn canini epey sıktı.. ben boyle yorumluyorm ;)

@mümtaz öztürk

Kalipso şirketinin başarısızlığına sahit olduk ,üstelik uci etiketi altında Kisadan 200 tl alındı uzundan 250 tl alındı,timing şirketi ısrarla isim vermeyen liste vermiyen kalipso şirketini suçladı ,olaylar bizim önümüzde ve internet ortamında devam etti her iki şirket davalık olabilir,burada yarışcilar mağdur olmuşlardır,fakat ne yazıkki hak arama derdinde değil millet bir kişi dava açsa yeterli olur burada her iki şirketede davayı yarışan bir kişi açabilir,gelelim bu trans toy 'a bence madem para alıyorsun ödülde koyacaktin ,her bedelin ödülü para olmalıdır,yüksek para istiyorsan ödül vereceksin,2017 marmara etapta Kısadan 75 tl alındı,bu otobüs parası bu tabiki normal,otobüs şirketleri kimseyi Bedava taşımaz,nitekim gidiş ve dönüş bedava oldu,ulaşım sorunu var km arttıkça maliyet artar ,bizim gibi yarışsever insanların 740 km gitmesi için kafadan 200 tl lazım ,örnek marmaris etabı,federasyon bu ulaşım paralarını ödememekte,çünki kasada para olmaz ise nasıl olacak,ayrıca bu ülkede gençleri yarış ortamlarında yaristirmak istiyor iseniz federasyonun havuzu bir futbol havuzuna eş değer olmalida böyle bir durum yok,
Kıssadan hisse biz amatör yarışcilar açıkça şunu istiyoruz makul oranlarda katılım ücreti öğrencisi var emeklisi var herkes 300 ,400 veremez,

@yunakre

Şu an üzerinde continental contact var az kullanılmış,valla dostlar sağolsun özellikle iki adet bisiklet mağazası ve de bakım atölyesi bedava bana hizmet sağlamakta kendilerine burdan teşekkürlerimi sunarım

@yunakre
Yunus burdan senin vasitanla federasyona çağrıda bulunuyorum ,2018 gran fondo marmara düzenlenecek ise ilk 5 'e lütfen beş adet continental 4000 versinler ,sayın federasyon başkanı erol küçükbakircidan başka bir şey istemiyorum ,otobüs paralarını veririz sorun değil kısa mesafe fazla tutmuyor zati,

@Kudret Kurtcebe ..ahahhaha.. ilahi Kudret abi . ödül olarak sen 4000 s continental istiyorsun. eee. sonra Ahmet abi yama seti istiyor . belki gençler daha uçuk seyler isteyebilirler bunun sonu nereye gider hiç düşündün mü:koptum:

Yarışı ilk sırada bitiren abimizin bisikletinin teknik özelliklerini merak ettim doğrusu. Tebrik etmek, desteklemek lazım. Benim gibi gençlere müthiş bir ilham kaynağı oluyor kendisi.

@Kudret Kurtcebe
Kudret abi bu canavar abimizin bisikletinin teknik bilgileri hakkında bilgin varmı? Teknik bilgilere takıldığımdan değil bu arada, zaten ben dağ bisikletçiyim.

Asıl merak ettiğim bisikletin aslında pek birşey değiştirmediğini ve herşeyin beyinde bittiğini kanıtlamak. Bisikletten ziyade çelik gibi azim var, umarım bizede nasip olur.

@TORUKOJİN Merhaba. Merida tfs 500 aluminyum kadro 18 inch. 28 jant 28 lastik . on 48 dis tek yaprak arka 11/32 ruble dt swiss gobekler . 11 kilo bir bisiklet ;) daha fazla bilgi icin sorabilirsiniz .

@yunakre
48X32'den sonra birşey sormama gerek kalmadı abi, Türk-İman gücü bu olsa gerek.

Benim aklımda olmayan; cevabını bildiğim ama forumun aklında olan bir soruyu sormak istiyorum:
-Neden yol bisikleti değilde özellikle amortisörlü bir şehir bisikleti?

@TORUKOJİN çünkü Yol bisikletine binince çıplak gibi hissediyorum kendimi:D. mtb tüm kusurlarimı kapıyor adeta . kendimi güvende hissediyorum.. daha kıvrak kabiliyetler vaad ediyor bana.. hem daha sağlam ama bir okadar da yorucu.. gerçek şu ki insan bedenine yakışanı giymeli o yüzden Mtb ile devam ediyorum.;)

@yunakre
Cevap için teşekkür ediyorum abi, zaten cevabı biliyorum. Size başarılar diliyorum, ilhamı aldım. Mesele insanın doğasıyla alakalı demekki. Kolay Gelsin.

@Rammstein111
Papaza kızıp oruç bozmam. Ancak, organizasyon firmaları şunu çok iyi bilmeli ; sporcunun olmadığı bir yerde siz simit bile satamazsınız. Bir çok sporcu bir araya gelir istediği mesafede yarışır. Sporcuların bir araya gelmek için org. şirketlerine ihtiyaçları yoktur. Sporcularla iyi geçinin, aldatılmış bir sporcu, kaybedilmiş bir organizasyon demektir. Şimdilerde daha da kaliteli antrenmanlar yapıyorum, inşallah Tcr yi çok iyi bir sürede bitirmek hayalim, ne zaman kısmet olursa...:)

Bu arada trans troy da yarıştığım bianchi slr 200 kadro ve karbon maşa boşa çıktı. Her ikisinin de boya ihtiyacı dışında bir sıkıntısı yok. Karbon maşanın şaft borusu da karbon. Ölçüler şöyle : alt merkezden sele borusunun üst noktası 51,5 cm, top tube merkezden merkeze 53 cm, wheelbase yani tekerlek merkezleri arası 98 cm. Head tube 13 cm. Kadro sprinte uygun olduğundan uzun yol kadrosu aldım. Tanıdık olması şartıyla kadroyu ve maşayı gönderirim, beğenirse parasını gönderir. Her iki durumda da kargo karşının...:) Fiyat konusunda bir şey söylemiyorum, beğenen ve alacak olanla anlaşırız.

Gelecek yıl olacaksa ve İstanbul eklenecek olursa tahmini rota google maps aracılığıyla buyurun bakın :p (link)

@Fixie Cem Olmayan verilere yaslanarak böyle adı üstünde tahminde bulundum...

@salih67 Onu da ekleyeceklerse düşünürler elbet değil mi ben uydurma yer seçtim 1530km olması bence olasıdır 30km çıkartırsak ücretli gişelerden kurtulabiliriz belki de :D

@JusTiMe İnsanları İstanbul içine sokmak çok mantıklı değil. Bildiğim kadarıyla Türkiye de biten Tcr yarışlarının sadece birtanesi İstanbul da bitirildi. Güvenlik sebebiyle sonraki yarış Çanakkale de bitirilmişti. Yanlış hatırlıyor olabilirim.

Geri