srdrmrs
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.617
- Başlangıç
- 1994—95
- Bisiklet
- Canyon
@hamlet2006 senden kısa bir tanıtım istiyorlar kımsın neden bu yarışa katılmak istiyorsun falan. Sonrada uzun bır sürüş kaydı. Strava verısı halınde. Performansına da bakıyorlar yanı. ızlemedıysen şu aşağıdakı vıdeoları mutlaka ızle! Bu arada Berk Caddebostan Gıant mağazasında çalışıyor gıdıp kendısıne de sorabılırsın dırek bu sene de gıdecek yarışa (Caddebostan, Operatör Cemil Topuzlu Cd. No:75 D:No:75, 34728 Kadıköy/İstanbul)
Gittisi döndüsü ve yarış süresiyle beraber 12 gün olması mümkün değil. Yarış 3800 km zaten, en iyi şartlarda 15 gün yarış süresi ki o da günde 250 km ort. sürerseniz,Süleyman Hocam yarışa katılmak 300 ingiliz sterlini, yarışın başladığı ve bittiği yere göre gidiş dönüş uçak bileti 200-450euro arası ( ne kadar önce alabilirseniz o kadar ucuz) schengen vizesi 60 euro (vizecisi vs 100 euro diyelim) 2 gün önceden gittin iki gün otelde dinlendin kabaca 2 gün için 150 euro, yarışı gittisi döndüsü kabaca 12 gün desek günlük 30euro yeme içme desek 360euro, bundan sonra yarış sırasında kaç gün otel veya hostelde kalacağın en önemli kalemlerden biri kabaca günlük 20-60 euro arası oda bulabilirsiniz.
Uçak bileti:300 euro
vize:100 euro
ilk konaklama:150 euro
yeme içme:360 euro
toplam: 910euro + 300sterlin + ekstra konaklama
not: iyi bir araştırmayla gidiş-dönüş uçak biletini 100 euro civarına bulabilirsiniz
Bizim tcr ler bedava sayılır o zaman değilmi mümtaz dede.Gittisi döndüsü ve yarış süresiyle beraber 12 gün olması mümkün değil. Yarış 3800 km zaten, en iyi şartlarda 15 gün yarış süresi ki o da günde 250 km ort. sürerseniz,
2 gün önce ve bir gün sonra desek minimum 18 gün avrupadasınız. Hesapları buna göre yapmak lazım..
Doğru diyorsun abi ben niye son 5 yılda yarışı ilk 10da bitirenler üzerinden yapıyorsam hesabı, onlar insan değil 8-10 günde bitiriyorlar.Gittisi döndüsü ve yarış süresiyle beraber 12 gün olması mümkün değil. Yarış 3800 km zaten, en iyi şartlarda 15 gün yarış süresi ki o da günde 250 km ort. sürerseniz,
2 gün önce ve bir gün sonra desek minimum 18 gün avrupadasınız. Hesapları buna göre yapmak lazım..
Tahmin ettim zaten.. Biz normal insan sınıfında olduğumuzdan anca o sürede bitirebiliriz...Doğru diyorsun abi ben niye son 5 yılda yarışı ilk 10da bitirenler üzerinden yapıyorsam hesabı, onlar insan değil 8-10 günde bitiriyorlar.
Önümüzdeki yarış Fransa’nın en batısından başlayıp, Bugaristan’da bitecek, bitirilebilirse dönüşü en azından ucuza getirmek olası, yeni kontrol noktaları ile toprak yol ve patika kıllanımı neredeyse kaçınılmaz hale gelmiş, değişik set-up lı gravelimsi bisikletlerin katılması bekleniyor, yarış komitesinin açıklaması “önümüzdeki sene salt dayanıklılıktansa bisiklet tekniğininde fark yaratmasını istiyoruz” şeklinde. Şu hem yol bisikletiyle transconti koşan, sonra gidip mtb ile Kazkistan’da 2 hafta dağ tepe ultra mesafe yapan James Hayden gibi abiler bu yarış için yine avantajlı.Tahmin ettim zaten.. Biz normal insan sınıfında olduğumuzdan anca o sürede bitirebiliriz...
James Hayden biraderim günlük ort. 448 km çevirerek finişe gelmişti. Bu nasıl bir mesafedir. Bu nasıl bir kondüsyondur...Yükseklik kazanımı da göz önüne alındığında, bitirme zamanının inanılmazlığı daha da çarpıcı biçimde ortaya çıkıyor. Saygıyı hak ediyor...Bir tane de Kristof Aleagert var, o da aynı bunun gibi. 2016 da GerardsBergen'den start verildikten sonra 650 km yi non stop 26 km ort. ile gitmiş ve sonuç olarak yine 8gün 12 saat gibi bir zamanda Çanakkale'ye ulaşmıştı. İkinci olan Nelson Trees tam bir gün sonra gelmişti...Önümüzdeki yarış Fransa’nın en batısından başlayıp, Bugaristan’da bitecek, bitirilebilirse dönüşü en azından ucuza getirmek olası, yeni kontrol noktaları ile toprak yol ve patika kıllanımı neredeyse kaçınılmaz hale gelmiş, değişik set-up lı gravelimsi bisikletlerin katılması bekleniyor, yarış komitesinin açıklaması “önümüzdeki sene salt dayanıklılıktansa bisiklet tekniğininde fark yaratmasını istiyoruz” şeklinde. Şu hem yol bisikletiyle transconti koşan, sonra gidip mtb ile Kazkistan’da 2 hafta dağ tepe ultra mesafe yapan James Hayden gibi abiler bu yarış için yine avantajlı.
Bir yarışı bitirmeden diğeri ile ilgili hiç bir paylaşım yapmıyorlar...
Bu seneki rotalar yeni, daha önce bu rotalardan geçilmedi....Önceki yarışlarda da bazı bilinen rotaların bir ya da ikisinden geçiliyordu. Mesela bu sene Alp d'Huez rotada vardı. Özellikle bilinmeyen CP ler konuluyor ki, önceki yarışanlar rotaya aşina olmasınlar diye...Bisiklet yarışlarında önemli olan noktalardan en az birinden her sene geçiyorlar değil mi?
Geraardsbergen
Roubaix
Alp d'Huez
Dolomitler
Monte Zoncolan
Mont Ventoux
Toscana Toprakları(Strade Bianche)
Ardenler
gibi ......................
İnter Rail grubundakiler bunları ciddi olarak takip ediyorlar. Genelde gidip 1-2 gün sonrasında dönüşlü buluyorlar. Hatta bir ara sosyal medya hesaplarından en ucuz biletiniz diye paylaşım yapmışlardı. Bir arkadaşım git gel şeklinde 50€'ya Londra'ya gidip gelmişti 1 gün orada kalıp geri dönmüştü, böyle bilet bulup bisikleti alıp geri dönebilirsiniz efsane olurdu. Tabi burada @hamlet2006 yarışa katıldığı takdir de her hangi bir aksilik ile karşılaşmaz ise 20 gün civarı bir durumdan bahsediyoruz. dediğiniz gibi ucuza gitse pahalıya dönecek illa ki bir yerden çıkacak.Ne kadar araştırsanızda bilet fiyatları bir yerden sonra değişmiyor. Özellikle belli zamanları var. Yüksek ve alçak olduğu zamanlar. Alçak zamana denk gelirseniz 30€'ya bile bilet bulursunuz. Yüksek zamanda ise 100€'nun altına zor. Yani benim şu bir ay içinde Türkiye'ye buradan gelmem en iyi ihtimal 150€, noel ve yılbaşı zamanı ya ?.
Dipçe: Ucuza giden mutlaka pahalıya dönüyor. Altı ay ara ile binmiyorsa uçağa.
Haklısınız sayın @MakRo. On yıl içinde en az iki haftalığına Türkiye'ye geldiğim için o gibi ucuzlukları göremiyorum. Ortalama bir aylığına geliyorum ve her yıl git-gel (ya da gel-git mi desem ?) en az 1500€ gidiyor. Sadece uçağa.
Siz en iyisi 2020 dilekleriniz başlığında bahsetmiş olduğunuz çelik bisikleti yaptırın. @Basar Giderim veya @Süper Dede'nin organize ettiği yarışta devam edin
Tek kişi mi 1500 euroHaklısınız sayın @MakRo. On yıl içinde en az iki haftalığına Türkiye'ye geldiğim için o gibi ucuzlukları göremiyorum. Ortalama bir aylığına geliyorum ve her yıl git-gel (ya da gel-git mi desem ?) en az 1500€ gidiyor. Sadece uçağa.
Niye alıntıladın deme canım sıkıldı.Sadece