Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek 7.2 fx icin camurluk tavsiyesi

Starium

Üye
Kayıt
16 Haziran 2014
Mesaj
30
Tepki
3
Merhabalar.
Konuyu sehir-tur bisikletleri bolumunde de acmistim ama sagolsunlar yorum yapan bir iki kisi disinda fazla bir yorum gelmedi. O nedenle burada da paylasmak istedim.
Malum sonbahar-kis geliyor ve bisiklet kullanmaya devam edecekler icin camurluk takma zamani geldi demek oluyor.
Bende Trek 7.2fx bisikletime camurluk almak istiyorum ama ozellikle arka camurluk icin diger bisikletlere gore daha dar bir gecis mesafesi var. O nedenle uygun bir model bulamadim. Lastiklerim 700x35c.
Butun forumlarda aradim ama SKS longboard 'tan baska bir camurluk kullanan (yurtdisi forumlarda) gormedim.
Tavsiyelerinizi rica ediyorum. Yardimci olursaniz sevinirim. Eger yanlis yere konuyu actiysam lutfen uyariniz. Tesekkurler.
Iyi aksamlar.

http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/23/cefe620bc6f955e6b497b04870aec569.jpg
 
Scudo
Ben de 7.3 için bakıyorum. Takipte olayım.

Ben Polisport Georgia düşünüyordum. 50-60TL civarı. Ancak 51mm genişliği nedeniyle olmuyor. Bunun dışında Trek'in kendi ürünü var. 55 €. SKS 150 TL. Bir de Zefal Paragon C40 var. 80TL.

Gelişme olursa yazarım buraya.
 
Bir de Aranıyor başlığı altında konu açın tam takım olsun.Burada az cevap ve yorum yapılırsa orada açık kapı kalsın.Verilebilecek en optimum çamurluk tavsiyeleri verilmiş,daha ne bekliyorsunuzki,onlarca çeşit ve model yorumu mu?
 
@mrolcayyldz
Resim üzerinden yorum yapmak yanıltıcı olacaktır, birebir aynı bisikleti kullanmayan birisi de şu bunu kullan derse bu sizin için kötü olur, bu gibi durumlarda sessiz kalmak daha iyidir, cevap verilmiyor diye sitem etmeni anlıyorum ama bu senin iyiliğin içindir.

Soruna gelince fx 7,1 de polisport georgia kullandım, arka kısmı daha genişti sizin bisikletinize göre ama esnek bir çamurluk, sığabilir, en güzeli satan bir bisikletçiye gidip montajda denemek, uymazsa ya forumlarda en çok adı geçiyor dediğiniz SKS longboard kullanmak ya da orjinal modelini kullanmak.
kolay gelsin
 
Aldığınız yorum sayısı çamurluk çeşidi sayısıyla eşit olmuş:) Çeşit yok yani memlekette. Aradığınız çamurluk longboard onu alın :) Ben crc'den almıştım, üç günde gelmişti. Kullanım amaç ve şeklinizi bilmiyorum ama diğer bütün çamurluklar ön tekerde oluşan sprey etkisi yüzünden ayakkabının burnunu sırılsıklam yapar. Bu durum longboard için geçerli değildir, uzun paçaları sayesinde bütün suyu yere fırlatır. Çamurla arası kötü olabilir, bilmiyorum ben şehir koşullarında kullanıyorum. Ebatlara gelince; 28 lastikte kullanıyorum ama paketinde 45mm kadar kullanılabildiği yazıyordu diye hatırlıyorum. Üçe beşe bakmayın bunu alın, ucuza aldığınızı atıp bunun gibi bir şey alacaksınız zaten :)
 
@Oktay Erkan
Bu saydiklarinizdan SKS Longboard ve Zefal' i arastirmistim. Yurtdisi forumlarda, kadrolari ayni oldugundan, Trek 7.2 ve 7.3 icin SKS Longboard ve Planet Bike diye bir markanin, tam olarak modelini hatirlayamadigim bir urununun kullanildigini gordum. Zefal paragon 40, en fazla 700x32 lastiklere uyuyor gibi gorunuyor. Zefal paragon 40 icin, 700x35 lastikte kullanan birinin "yanlardan su sicratiyor" yorumu vardi. Bontrager'in urunleri hic aklima gelmedi diyebilirim [emoji4] Polisport Georgia ise Baris Bey'in daha onceki tavsiyesinden sonra arastirdim. Aslinda Georgia'nin 2 modeli varmis. Birinin genisligi 46 mm, digeri ise 51 mm. Sanirim Turkiye'de satilanlar ise 51 mm genisliginde olanlar.
 
@Barış TURAN
Araniyor basligi altinda konuyu tekrar acmak veya kapi acik kalsin gibi bir niyetim yok. Uyardiginiz icin tesekkur ederim.
 
@Gökhan.ALPTEKİN
Gordugum kadariyla bence guzel bir urun. Ozellikle fiyat/performans olarak iyi gorunuyor. Malesef Turkiye'de satilan Georgia camurluklar 51 mm olan modeli. Bugun firsat buldum ve sanal olarak degil gercegini inceledim. [emoji4] Aslinda 46 mm olani da varmis ama internetten aradim bulamadim [emoji4]
 
@Eser Sevinç
Aslinda kimseye sitem etmedim. [emoji4] Bu kadar Trek fx kullanan varken sadece birilerinden fikir alabilirim diye dusunmustum ama sonradan konuyu yanlis yere actigimi fark ettim. Tekrar burada actim. Digerini nasil kapatabilirim bilmiyorum. [emoji4] Birileri yanlis anladiysa da ozur dilerim.

Dediginiz gibi SKS Longboard daha uygun gibi gorunuyor.
 
Bende Fx 7.0 için Polisport georgia siparişini verdim bakalım. 3 güne gelir, ve bende incelememi yazarım. Eğer beğenmezsem HB dan iade pek sıkıntı olmuyor zaten :)
 
@rahmi kocaman
Oktay Bey'in belirttigi modellerden baska secenek yok gorunuyor. [emoji4] Turkiyede Longboard cok pahali satiliyor. Crc 'ye baktim. Turkiye'nin yari fiyatina satiliyor. Hatta neredeyse Georgia fiyatina geliyor. Yaninda alacak bisey bulursam kargosu daha uygun olur. Siz hangi kargo ile getirttiniz?
 
@kadir karademir
Bontrager'in camurlugunu az once inceledim ve ilk gordugumde Georgia'ya ne kadar benziyor dedim ama aradaki fark 100 TL. [emoji4]
HB o konuda en basarilisi bence de [emoji4]
 
Polisport Georgia kullandım. Metal tellerin çamurluğa bağlantı kısımları plastikten yapılmış ve dayanıklı değil. Ön çamurluğun plastik bağlantı kısmı, sanırım titreşimden dolayı kırıldı. Onarmaya uğraşmadım, çamurluğu söktüm. Şimdi SKS Longboard'ı gözüme kestirdim, güzel görünüyor.
 
@mrolcayyldz

DHL seçmiştim. Sanırım yol dahil toplam 60 dolara falan gelmişti. Dediğim gibi tam üç günde geldi kapıya İngiltere'den.

Bu arada ben aldığımda yoktu bunlar memlekette. Kim satıyor? Kaça satıyor?
 
@rahmi kocaman
Crc'de 28 Euro + 18 Euro DHL kargo. Turkiye'de Pedalla Bisiklet'te kargo dahil 160 TL'ye taksitli olarak satiliyor. Biraz reklam gibi oldu [emoji4]

(link)
 
Merhaba,
FX 7,3 bisikletimde Sirkeci de ASLI Bisikletten 4 sene önce 30 TL ye aldığım çamurlukları kullanıyorum.Tavsiye ederim.
 
Merhaba,

Sks longboard almaya karar verdim. Bayramdan sonra geldiginde, bisikletime takip sonra da denemeleri yapip burada paylasirim.

Iyi aksamlar.
 
@mrolcayyldz

Nereden aldınız acaba ?
 
@kadir karademir
2.el olarak forumdan bi arkadastan aliyorum.
 
Geri