Scudo Sports

trek 8000

Cengiz Parlakgül

Forum Bağımlısı
Tepki
741
İsim
cengiz parlakgül
trek8000 almak istiyorum sizce fiat performans açısındannasıl?euronun biraz dahadüşmesini bekleyip alıcam bisiklethakkındaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Scudo
bence 10 numara bisiklet üstündeki donanımı ve performansına göre oldukça uygun fiyat biçilmiş ve gerçekten harika denilebilecek sürüş keyfi veriyor

• Beğen
Tepkiler: Cengiz Parlakgül
Bende kesinlikle tavsiye ederim. Kadrosu gerçekten inanılmaz ;) ve üzerindeki donanımda kadrosuna çok uygun..

• Beğen
teşekkür ederim :) kullanan birileri warsa onlarında fikirleri alsam çok iyi olurdu

ya aliminyum bir kadro için o para fazla değil mi? donanım açısından güzel üzerinde xt var

Defalarca deneme fırsatı buldum, sertliği cok bariz bir şekilde hissediliyor. Açıları da tam xc yarışa göre tasarlanmış. Acemi suruculer için biraz fazla sert tepki veren bir bisiklet olabilir.

Kadro Trek firmasının en ust model alüminyum alasım kadrosu. Kaynak kalitesi, detay kalitesi, boya kalitesi çok başarılı. Diğer Trek topmodel'ler gibi firmanın Amerika fabrikasında üretiliyor.(6000 ve daha dusuk serilerle standart karbon seriler uzak doğu üretimi, 8000 ve OCLV carbon Amerika üretimi) Eğer aklında karbon kadro yoksa bu kadro alabileceğin kadrolar arasında son nokta. Ama fiyatı da ona göre. Bildiğim kadarı ile bundan daha pahalı sadece bir Specialized alaşım kadro var. Ben de bu kadroyu almayı dusunuyordum fakat şimdilerde aklım karbonlara gidip gidip geliyor. Eğer karbon almazsam cok cok buyuk bir ihtimalle bu kadroyu alacağım.

Kadronun zirkonyum diye deçmesi sanki bir pazarlama taktiği gibi, alüminyum-zirkonyum alasımlarda zirkonyum oranı bildiğim kadarı ile %0.2 civarında. Bu tıpkı içinde %2 skandiyum bulunan alüminyum kadroyu skandiyum diye sattıkları gibi birşey.

xirkonium yada scandium kadolar pazarlama taktiği mi yoksa bu maddelerin katılmasıyla dayanıklılığın artması sonucuyla daha hafif kadrolar yapılabilmesi mi

@alisundu

Benim arkadaşlarım zirkonyum yol bisikleti kullanıyorlardı fakat yanlış hatırlamıyorsam scandiumda olabilir ve kadrolar kısa sürede çatlamalar meydana geldi ki bu bir yol bisikletiydi.

• Beğen
2009 Trek modellerinde 8000 serisi bisikletler 8000 ve 8500 olarak ayrılmışlar, her ikisinin de kadrosu aynı ama komponentler farklı. Ayrıca dikkatimi çeken bir diğer nokta ise kadro için "Alpha Red Aluminum" demesi. Eski seride biliyorsunuz 8500 ve 8900 vardı ve zirkonium diye yazılıyordu. Hatta 8500 ile 8900 un kadroları aynı değildi, çoğumuz aynı diye biliyoruz ama 8900 kadrolarının 200gr kadar daha ağır olduğu ama çok daha esnemez olduğu yabancı forumlarda çokca geçiyor.

Şimdi şu zirkonyum kelimesi 2009 Aliminyum modellerde hiçbir yerde yazmıyor, yada ben göremedim ??? Acaba Trek artık bu malzemeyi kullanmıyor mu yoksa kelime kalabalığı yapıyor diye yazmıyor mu bilemiyorum. Ama şunu itiraf etmeliyim 2009 modelleri özelllikle boya olarak çok ama çok çekiciler. 8000 serisi siyahlı beyazlı, 8500 ise beyazın çoğunlukla hakim olduğu bir renkle geliyor. Gerçekten albenisi çok yüksek.

Trek 8000 ile aşağı yukarı benzer fiyatları olan Scott Scale 40, Giant XTC Aliminyum kadrolar var. Hangisi derseniz artık sizin göz zevkinize kalıyor seçim. Hepside çok iyi kadrolar ama dışardan bakıldığında dizayn, işçilik ve özellikle boya da Trek bence 1 adım daha ötede. Ayrıca esnemezlik olarak eğer yeni 8000 serisi bir eski model 8500 den aşşağı kalır değilse çok iddalı diyebilirim.

@neuro

İçine farklı maddeler katarak farklı özellikde aliminyum elde ediliyor. Dayanımı standart alüminyuma göre daha fazla. Ama sonucda alüminyum, full scandiumdan yapılmış bir kadro değil.

trek 8000 isteyen arkadasım aldığının ne olduğunu bilerekmi alıyosun bak herkes takır takır alüminyum zalüminyum diye sayıyor sizin profesyonel olmadığınızı tahmin ediyorum bisikletin özelliklerindende çok anlamıyorum beni aşar ama 4000 lira fazla diilmi ya

trek 8000 alpha red alimünyum yani trek gbi bir firmanın carbon fiberden önce kullandığı en dayanıklı madde ki scott tında kullandığı bi malzeme ayrıca 3 serisine bile kadroda ömür boyu garanti veren bir marka kadro açısından bi sıkıntım yok benim sadece forumdaki arkadaşların fikirlerini almak istedim yani bilerek alıyorum

ayrıca 4000 lira sadece bisikklet değil ömür boyu garanti ömür boyu bakım ve yüksek güvenlikte alıyorum sizce fiyatı uygun değil mi hala

@cparlakgul

Bisiklet seçimin eğer gönlünde yer ettiyse her zaman güzeldir...
Döviz piyasasını sıkı bir takibe al derim...
Alternatif satış noktalarının hepsie uşaş üşenme, piyasa allakbullak, sıkı bir pazarlıkla en güzeline sahip olabilirsin...

Şimdiden hayırlı olsun...

• Beğen
biliyosanız sorun yok :)
yinede pazarlık onemli bir ayrıntı daha vereyim
dövizin 1 2 ay içinde düşeceği söyleniyor

teşekkür ederim bende yakından takip ediyorum zaten döviz kurlarını we bencede biraz daha beklemek daha mantıklı

@raven1442

Açıkçası arkadaşımıza katılıyorum. Geçen seneki scott modellerinin üstünlüğünden sonra Trek bu sene 8000 ve 8500 lerde gerçekten çok hoş bir renk kombinasyonu ve dizayn yapmış. Ayrıca geçen seneki 8500 ile bu seneki 8000 ve 8500 özellik olarak aynı herhangi bir değişklik yok. Hatırladığım kadarıyla da 2007 yılında bu kadro en rigid kadro seçilmişti. Bende bu kadrodan almayı düşünüyorum.

Bu arada pazarlık konusunda Trek indirim yaparmı bilmem ama, sadece kadrosunu alarak diğer parçaları toplarsan hem daha üst bir komponent hem 4000 YTL ye yakın ve daha hafif bir trek 8000 veya 8500 bisikletin olabilir. Tabi yine tercih senin.

Geri