2009 Trek modellerinde 8000 serisi bisikletler 8000 ve 8500 olarak ayrılmışlar, her ikisinin de kadrosu aynı ama komponentler farklı. Ayrıca dikkatimi çeken bir diğer nokta ise kadro için "Alpha Red Aluminum" demesi. Eski seride biliyorsunuz 8500 ve 8900 vardı ve zirkonium diye yazılıyordu. Hatta 8500 ile 8900 un kadroları aynı değildi, çoğumuz aynı diye biliyoruz ama 8900 kadrolarının 200gr kadar daha ağır olduğu ama çok daha esnemez olduğu yabancı forumlarda çokca geçiyor.
Şimdi şu zirkonyum kelimesi 2009 Aliminyum modellerde hiçbir yerde yazmıyor, yada ben göremedim ??? Acaba Trek artık bu malzemeyi kullanmıyor mu yoksa kelime kalabalığı yapıyor diye yazmıyor mu bilemiyorum. Ama şunu itiraf etmeliyim 2009 modelleri özelllikle boya olarak çok ama çok çekiciler. 8000 serisi siyahlı beyazlı, 8500 ise beyazın çoğunlukla hakim olduğu bir renkle geliyor. Gerçekten albenisi çok yüksek.
Trek 8000 ile aşağı yukarı benzer fiyatları olan Scott Scale 40, Giant XTC Aliminyum kadrolar var. Hangisi derseniz artık sizin göz zevkinize kalıyor seçim. Hepside çok iyi kadrolar ama dışardan bakıldığında dizayn, işçilik ve özellikle boya da Trek bence 1 adım daha ötede. Ayrıca esnemezlik olarak eğer yeni 8000 serisi bir eski model 8500 den aşşağı kalır değilse çok iddalı diyebilirim.