Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek Retül Bike Fit hayal kırıklığı

@kerem.erdogan memlekette ne zenginler var ama bir Bosch yok .Aslında uluslararası marka yok da neyse
aslında yazacak çizecek çok şey var .Sadece konu sahibi arkadaşların konularına kalabalık yapmak istemiyorum. Üstelik gerçekten çok absurd ve komik şeyler , capsler , kıssalar....

• Beğen
Tepkiler: kerem.erdogan
Scudo
@mariokaldato
Hocam o adamlara sorsan her ay bike-fit yaptırman gerekir derler :D :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
15 bin avro ver bisiklete sonra 6 ayda bi fit yaptir hic olacak iş degil :D

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Biz de 1 hafta önce Bursa'dan 3 arkadaş bu konu ile ilgili konuştuk bike fit yaptırmayı düşünüyorduk bu saatten sonra kimseye bu konuda güvenmem açık ve net olarak.

@sadi imren
Haci ben 3 unuze kisi başi 259.99 dan baslayan fiyatlarla yaparim. Iki muhabet iki bacak germe , alirim elime alyan cakisini seleyle biraz oynar yollarim mis gbi temiz iş :D

Sen bu işe de el at ekmek var bu işte,o_O

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mariokaldato
Sen de fit bank kur reyiz. Triban 500 verip 12 ayda dogma f10 alalım.

@mariokaldato Cumhur bey, bisikletforum üyeleri olarak hepimiz bir araya gelip, kooperatif tarzı çok ortaklı bir bisiklet satış magazası açsak, şirket üyelerine her türlü malzemeyi ve bisikleti karsız satsak, işşiz arkadaşlarımızı işe alsak, isteyen bir kişiyide bike fit eğitimine göndersek. Sorunlarımızı büyük ölçüde çözeriz gibime geliyor.

Her ne kadar @MehmetAliB. dostumuzun sorunu bir şekilde çözüldüyse de, Bora Özçivit'in açıklamalarını pek samimi bulmadığımı ifade etmeliyim.

@Alptriatlon arkadaşımızın da altını çizdiği gibi, müşteri şikayeti söz konusu olduğunda şikayet edeni, şikayet konusu olan kişiyle muhattap etmek, kurumsallık iddiası olan ciddi bir firmaya yakışmayan bir davranış. Bora Özçivit'e sertifika veren firma, bu sertifikanın altındaki imzasına sahip çıkmalı ve şikayetle tarafsız bir firma yetkilisi ilgilenip sonuçlandırmalıydı. Firma sadece tek bir kişinin sorununu çözmekle de yetinmemeli ve bu gibi şikayetlerin tekrarlanmasını önlemek için şikayet konusu olan kişiye ne gibi uyarıların yapıldığını, ne tür önlemler alındığını ve hatta nasıl bir yaptırım uygulandığını da müşterilerine şeffaf bir şekilde deklare etmeliydi.

Benim anladığım kadarıyla, Bora Özçivit'in hata ve noksanları sistematik hale gelmiş ve gerek kendi yerinde, gerekse de şehirdışında yaptığı bike fit uygulamalarında süreklilik arzeden bir ayıplı hizmet söz konusu. Sertifika düzenleyen firma imzasına ve itibarına sahip çıkmak istiyorsa, söz konusu kişiyi yeniden eğitime almalı ve bike fit konusundaki yeterliliğini tekrar sınamalı. Zira bu şekilde bir adım atılmazsa, Bora Özçivit'in bir daha aynı hataları tekrar ederek müşterilerini mağdur etmeyeceğinin hiçbir garantisi olmaz ve firmanın düzenlediği sertifikadaki imzası (garantörlüğü) sadece laftan ibaret kalır.

Not: Konunun ilk mesajında Retül'cü arkadaşın ismi Birol olarak yazılmıştı; sonraki mesajlarda Bora olarak geçmiş. Doğrusu Bora sanırım, düzeltiyorum.

Arkadaşın ismi Bora değil mi? Neden sürekli başka biriymiş gibi Birol diyorsunuz? 2. İsmi falan mı?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@hidromek
:D Bazen oyle vakalar oluyor ki bizim trollugumuz ve şakaciligimiz bile kifayetsiz kaliyor abi :D

@sabit Aynen ben Bora ÖZÇİVİT diye yazdım. Zaten eğer ona olmuş olsaydı konudaki tek olumlu geri dönüş senin ki olacaktı :)

• Beğen
Tepkiler: sabit
Ooooo rakılar içilip kadehler saklanmış...Hangi işkembeciye gidiliyor?:koptum:

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Bike-fit yaptırmak isteyenlerin , Çağrı Terzioğlunun da yurtdışına çıkması sebebiyle kime yaptırılacağı yönünde kafa karışıklığından istifade eden bir girişimci Retül alternatif olarak Çekül diye bir sistem geliştirmiş. Naaa böyle bir sistem.

LbMjja.jpg

Öyle yüksek şi pi yu lu bilgisayarlara , havalı alet edevata da gerek yokmuş. Kullanıcı dostu bir icatmış. Hatta girişimci bunu alana yanında birde okunmuş üflenmiş birde muska hediye ediyormuş. Bunu takan anında fit olduğu gibi , rüzgar etkisinden , jantın yuvarlanma direncin den , kadronun aerodinamisinin olmusuz etkilerinmde felan da etkilenmiyormuş. Muskaya entegre edilen taş sayesinde vücuttaki kötü elektrik , range rover' lilerden ve köpekten tırsma durumlarında olmuyormuş.

azv7mB.jpg

Şimdilik ismi açıklanmayan ancak kendisini , bisiklet camiiasına , " Mercedesli Mariokaldota hoca efendi" diye tanıtan bu mucitin icadı işe yarıyormu ? Henüz kullanan bir enayi eeeeee son kullanıcıya denk gelemedimiz için bilemiyoruz. Ayrıca aynı hoca efendinin kullandığı bisikletin, Mercedes firmasının , en üst düzeyde bir yetkilisinin " Bizim böyle bir üretimizimiz yok hacı , Olsa dükkan sizin .Vallahi sizi fena yemişler " şeklindeki açıklama yapması üzerine , bu muskayı alanların feci şekilde kekleyebilme ihmali olabileceği yönünde de uyarılar mevcut. Gelişmeleri an be an takip edip, gerekli duyurular yapılacaktır. Tüm kamuoyuna duyurulur.

nOd411.jpg

Neyse kendi aramda geyik yapmayı bırakıp biraz ciddileşeyim ve asıl konumuza dönelim.

Tamam bizlere forumlarda yazıp çizmek , atıp tutmak kolay. Ancak işin içine para ve profesyonellik girdimi olay bambaşka bir boyuta geçer. Profesyonellikte bahane olmaz. Aletim edevatım eksikti , yatağı getiremedim , acelem var şeklinde mazeretlere sığınılmaz. Bu durumda mantıken , sırf başlığı açan üyemize verilen hizmet değil , aynı gün verilen diğer hizmetlerde kusurludur. Bir kişiye verilen hizmeti yeniden vermekle veya özür dilemekle bu ayıp kapanmaz. Başlığı açan kişinin şikayeti çözülmüş ve olay tatlıya bağlanmış olabilir. Ancak şu andan itibarebaren bu hizmeti veren arkadaş ağzıyla kuş tutsa , yaptığı her işe kuşkuyla bakılacaktır.

Şahsi fikrim , Retül firması, Türkiyede verdiği sertifikayı, verdiği gibi geri almalı , bu işi bahane üretmeyen, işini severek , hakkıyla layıkıyla , eksiksiz yapabilecek birisine veya birilerine vermelidir. Eğer Retül ciddi ve verdiği sertifikanın neyi temsil ettiğinin idrakında olan bir firmaysa, böyle yapar. Ne yapıp ne yapmayacağınıda , ilerde hep birlikte göreceğiz.

Geri