Aslında söyle bir durum sözkonusu trek 6000 serisi kadro 1700 gr civarı , trek 8000 serisi kadro agırlıkları 1500 gr civarı , trek 9000 serisi ise 1300 gr civarı
TREK ömür boyu kadrosuna garantiyi veriyor . Ben baska markalarda bunu duymadım .. ayrıca kırılmıs bir Trek kadro görmedim ama bunun aksine kırılmıs yamulmus cok scott , giant , airborne kadro gordum
hafif trek istiyorsan arkadasım ;
TREK 9900 OCLV kadroyu sana öneririm .. Sadece kadro agırlıgı Medium boyda yani 17.5 inc te 1200 15.5 inch te ise 1160 gr ... bundan daha hafifini isteme
dedigim gibi trektede hafif kadrolar var .. Ama standart herkesin ulaşıp alabildigi kadrolarda trek saglamlık ve ömür boyu garanti davasnı korumak için 1700 gr lık kadrolarla sahneye cıkıyor . hafif trek istiyorsan yok deil oda var ... dediğim gibi 9900 senin işini görücektir
Merida kadrolar ortalama agırlıkları 1700 gr civarı
Kona kadrolar ortalama agırlıkları 1600 civarı
GT kadrolar 1800 gr
Gary fischer ortalama 1600 gr
Meshur Cannondale f5000 sl 1500 gr
Litespeed ortalama 1500 gr
Gördüğün gibi carbon olmayan standart kadroların agırlıklarında durum belli
Bunların içerisinde magnesium , zr alasımlı , titanium , carbon olanlar elbette daha düşük ..
Senin trekte agır olarak gördüğün kadro ile basa bas kadrolar olarak bunları buldum agırlıklar mevcut . Bence tekrar bi gözden gecir trek bence cok agır kadro yapmıyor . Piyasada ( avrupa ) belkide cok üretici firmadan daha hafif kadro yapıyor . Her kadroyu kendi grupları içerisinde sınıflandırmak gerekir ..