Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Triatlon Federasyonunun Skandalı!

büyüklük Zeynel abi'de kalsın.. Sonuçta bu davranışı ile az da olsa federasyona hak verenlerin de istediğini yapmış olacak... Kaprisleri olan düşünsün.. Gelecek cevaba göre herşey çok daha netleşecek, daha kolay karar verilebilecek... Bekleyelim görelim.. Sıcağı sıcağına bu işin üstüne giden Zeynel abiye tüm triatlon severler/sporcular adına teşekkür ederim...

Scudo
Ben de Riva yarışına katılmayı düşünenlerdim. İptal olunca şaşkınlık ve kızgınlık içinde kalakaldım. Başlık altında yazılmış, olayın her boyutunu düşünmek lazım tabii.

Bir yandan da bu tip olaylar için nasıl çözüm üretilebilir diye düşünmeli. Federasyon ve Zeynel Bey'i tanıyanlardan konuyla ilgili öneriler gelirse ben de çözüm için önerilere uymaya hazır olduğumu belirtmek isterim.

Zeynel Bey'e teşekküre de tüm kalbimle katılıyorum, keşke teşekkürü yarış esnasında edebilseydim.

ben federasyonun bu tutumunda ve bildirimlerinde samimi olduğunu düşünmüyorum, kendileri 1 tane bile "düzgün" organizasyon düzenleyemiyorken, bazı kişilerin çekememesinden dolayı çok güzel bir organizasyonu iptal ettirdiler, gerçekten sporcuya tam! destek oluyorlar.

Ayrıca Rivathlon Karasu yarışıyla çakışmadı, karasu Riva yarışıyla çakıştı, çünkü karasu yarışının yapılacağı 3 hafta önce belli oldu, sezon içerisinde sezon başında belirtilen takvimdeki her yarış iptal edildi ya da değiştirildi ama riva organizasyonunun tarihi sezon başından beri sabitti.

Ben Zeynel abiye güveniyorum, eminim tüm engellere rağmen çok daha iyi bir organizasyon düzenleyecektir.

Ayrıca şöyle bir durum da var, neden federasyon daha önceden yapılan duatlon ve triatlon yarışlarını iptal ettirmedi, ya da neden triatlon federasyonu bu şekilde müdahalelerde bulunuyorken Atletizm federasyonu yapılan koşu yarışlarını iptal ettirmek yerine faaliyet takvimine de bir riva yarı-maratonu ekleyerek burada yapılan organizasyonları gerçekten destekliyor?

Triatlonun daha ileriye gidilebilmesi için kimse bireysel düşünmemeli, önce sporcular düşünülmeli, kişisel husumetler kişisel olarak kalmalı, bunlar yüzünden organizasyonlar iptal ettirilip yüzlerce sporcu mağdur edilmemeli.

Şimdi önümüzde 2 yarış var, karasu- nasıl gidileceği belli değil, orada nerede kalınacak belli değil.

Elazığ- uçak 350tl yol harcırahı 170tl, otobüsle gidecek olsan 17saat 45dk, bunlar mı sporcuya destek olunan organizasyonlar? Türkiye 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülke, seçile seçile bu yerler mi seçiliyor, yazık!

yarışa hastalık nedeni ile gidemedim,!!!tabi sağlam da olsam onu tercih etmiyecektim ayrı konu,iyikide gitmemişim ,yarışları sprint yapmak yetmiyormuş gibi birde kısa yapmıyorlarmı,emeğe,paraya,yazık.Siz tam diye hesaplay başlıyorsunuz,geçeceğiniz rakipleri ,zamanları yerleri planlıyorsunuz,sonra bir bakıyorsuz tam atağa kalkıcaksınız,yarış bitmiş.Bununla ilgili eğirdirde konuşup büyük yarışlarının ilk yarış hariç hepsinin olimpik olması.tabi bu işe hakemler sıcak bakmıyor.Ama sonuçta buna karar verecek olan federasyon.

“Türkiye Triatlon Federasyonu’nun 2010 yılı faaliyet programının en önemli şampiyonalarından biri olan Karasu Triatlon’u 10-11 temmuz tarihlerinde Sakarya’nın Karasu ilçesinde gerçekleştirildi. Adeta şenlik havasında geçen şampiyonanın teknik toplantısında konuşan Onursal Başkanımız ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Kılıçoğlu, Karasu triatlonuna gösterilen ilginin, triatlon sporunun gelişiminin işareti olduğunu dile getirdi. Kılıçoğlu federasyon olarak geleceğe yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.”

Büyük erkeklerde sadece 20 sporcu varmış.. Ilginin büyük olduğu belli.. :)

Geleceğe dönük yaptıkları önemli çalışmaları çok merak ediyorum.

toplamda 80 sporcu yarışmış
gösterilen ilgiden bahsediyorlar
yarış b.k gibiydi
seyirci desen yoktu
parkur fıratın dediği gibi yanlış ölçülmüştü gene...
yani sadece yarışmış olmak için yarışıyoruz
boşuna programımız da aksıyor...
mecbur olmasam gitmeyecem valla...
organizasyonlar her geçen gün kötüleşiyor
gidip sprint yapıp yapıp duruyorlar...
karasu o kadar iğrenç bi yerdi ki...
sabah 1 saat kahvaltı edecek yer bulamadık
yani yer mi yok türkiye de anlamıyorum...
hadi madem düzgün organizasyon yapamıyorsunuz
niye yapılan organizasyonları engelliyorsunuz

bi de yetmiyormuş gibi sudan 2 kişi ön grubun hemen arkasından çıktık ve belki de ön grubu yakalaycakken ya da arkadan gelen grubla çevirecekken görevli polis memur unun dönüş yapacağımız yerde durması ve bizim düz gidip yanlış yola sapmamıza sebep olması..
hemen ardından tepkimizi dile getirince de küfürle karşılık vermesi
ve yanlış yola saptığımzı anda ters yönden gelen 20 - 25 arabanın arkasında kalmamız..
yarışı o anda kaybetmemiz ve orta sıralrarda bitirmemiz...
duygun un dediği gibi kız yurdunda kalıp sabah kahvaltı edecek yer bulamamız sonra kendi çabamızal kahvaltı yapmamız .....
teknik toplantı da parkurla ilgili en ufak bir bilginin bulunmaması herahngi bir resimin olmaması ....
yorum yok ???????

bi de yetmiyormuş gibi...
bence şikayetleri içeren çok uzun bir liste yapmalı... mesela 100 maddelik bir şey! sonra bir yarış öncesi bunu herkese(veya sadece isteyenlere) imzalatmalı... sonra federasyondaki herkese yollamalı.. bir şey değişmez belki ama en azından federasyondaki herkes, sporcuların veya triatlonseverlerin( kendimi bu gruba dahil ediyorum... ) düzenledikleri yarışlar ve kendileri hakkında ne düşünüyorlar öğrenmiş olurlar....

Bence daha organize bir şekilde hareket etmek daha doğru olur. Önemli sorulardan biri: Türkiye'deki Triatlon kulüplerinin ne kadarı bu durumdan şikayetçi? Eğer çoğu şikayetçiyse, öncelikle kulüpler sporun iyiye doğru gelişimi için bir bütünlük oluşturmaya çalışmalı, tıpkı F1'deki ''Pilotlar Birliği'' yada tüm ticari dernekler gibi. Tüsiad, Pakder, Akder, vs.. topluluklar, üyeleri sektörde rakip de olsalar, tüm sektörün gelişimi için bir oluşum meydana getirip çalışıyorlar.

Triatlon kulüpleri, antrenörler ve sporcular da biraraya gelmeli, birlik olarak hareket edebilmeli. O zaman bir yaptırım güçleri olur.

Sporu geliştiren ilk şey iyi sporcular değil, iyi seyircilerdir. Ne kadar fazla seyirci olursa sporcular o kadar iyi olmaya başlar. Bkz. basketbol, futbol, tenis... Türkiye değil Dünya genelinde söylüyorum.

Demek ki önemli olan sporu popüler hale getirmek.. ''Kulüpler Birliği'' bir anda olmayabilir ama önce 2 kulüp biraraya gelir, sonra o ikisi diğer bir kulüple görüşür... amaç aynı, kimsenin izlemediği bir sporda başarılı olmayı kaç sporcu ister ki...

...Ve kulüpler birlik olduğunda, işte o zaman birçok şey değişebilir.

düşünceler çok güzelde,bakalım sıkıntı duyan kaç kulüp ve sporcu var,zaten genç ve yıldız sporcuları olaydan çıkar ,onların çoğu sahilde kumdan kale yapıyorlar ,yani pek ilgi ve bilgileri yok,bayanlar desen topu topu 4-5 tane var kalıyor iş büyük erkek ve master erkeklere,bunların katılımın en çok olduğu kara-deniz ve balıkesir karagücü takımları,öğrenci bazında üstlerinden aykırı hareket edemez,bu diğer kuluplerdede farklı değil,siz kendinizi yarışa getirip götüren ,yatma imkanı sağlayan ve malzeme ihtiyacınızı gören bir kulupten ayrı hareket edemezsiniz.o zaman fed işi kolaylaşıyor,kitleleri memnun etmektense kulüp başkanı ve antrenörleri menun etmem,daha kolay,çoğu antrenör içinde birşey diyemiyorum,çünkü onlarda başkanlarından farklı duramıyorlar mecburen.Başkanlarda sıkıntıdan bi haber,onların sıkıntısı yok zaten ,sorunun kökü burada başlıyor.İkinci sorun seçimlerde çoğu kulup temsilci olarak sporcu yerine kendilerinin istedikleri yere oy atabilecek kişileri seçmesi,başkan nereye derse oraya atılıyor.Gelen adam zaten triathlonu kelime olarak zor telaffuz ediyor.Eğer sadece sporcular oy hakkı olsa iş gerçekten farklı olacak.Değer kazıncak ,ynlış anlamayın sporcu değil ,oyu.Ama en azından işe yarıyabilir.Tabi başka rahatlıklarda var ,fed sitesine bakın birçok ilde hatta bazılarında 5-6 takım var ama onaları hiç göremeyiz yarışlarda,sadece yılın ilk durahtlonda kayıt yaptırır,sonra starttan sonra bırakarak o yıl aktiflik sağlar.bir kişinin 3-5 tane kulübü var.biz burada kendimizi yırtalım ,gsgm bu işi düzletmedikçe zor işler ,ben 4 yıl tüm müsabakalara katılıcam,ama her yıl sadece duathlona gelen ve bitirmeyen kuluple aynı oy hakkına sahip olacağım.En azından bir kulubün bir hakkı olması için bir sporcusuun bir triathlonu bitirmesi gerekmezmi,fed. sormazmı??? ya senin bir sporcun müsabakaları bitirmiyor ,sen ne iş yapıyorsun?

@Fırat Dizman

Fırat, çok teşekkürler. Ne kadar güzel özetlemişsin durumu. Kısaca da olsa perde arkasındaki olayları da söylemişsin, doğrusu bu fason kulüpler meselesinden bihaberdim ben.

Ama bunları okuyunca daha da umutsuzluğa kapılıyorum. Yapabilecek olan ne olabilir acaba? Ben ferdi ve elit olmayan bir sporcu olarak hiç bir yaptırım gücü bulamıyorum kendimde.

Sporcular olarak birleşsek de yarışlarda özel bir protesto tişörtü falan mı giysek? Ama sanırım yarışlara birileri katıldığı sürece Karasu örneğinde olduğu gibi "büyük başarılar"dan söz edilecek.

Evet Fırat, çok teşekkürler bu bile güzel bir başlangıç işte, sorunların tesbiti yorum yaparak, konuşarak ortaya çıkan ayrıntılarla yapılabiliyor.

Eminim yurtdışında bu tür istenmeyen olayları bertaraf edecek düzenlemeler yapılmıştır. Örneğin Almanya'daki Federasyon'un iç tüzüğünü, ve oradaki gsgm'nin bu konuyla ilgili yönetmeliğini bulup tercüme edebilir, bunun ışığında gsgm'ye toplu olarak öneride bulunabiliriz.

Kulüplere maddi olanaklar ne şekilde sağlanıyor? Acaba bu pasif kulüpler devletin Triatlona ayırdığı bütçeden nasıl pay alıyorlar? GSGM de bu konuda Federasyon'un yanında danışıklı mı dövüşüyor yoksa çarpıklıklara müdahale edecek basirette mi?

Birlik oluşturulabilse, antreman ve yarışlar dışında bu konuları da görüşebileceğimiz düzenli toplantılar yapmak ve her toplantı sonunda kararlar alıp görev paylaşımı yapmak mümkün olur. Bizler mevcut düzeni kurmuş olanlardan daha mı beceriksiziz? İçimizde yaptırım gücü olan değerli insanlar ve o tür insanlara yakın olan kimseler var. Sistemli bir çalışmayla istediğimiz sonucu alabileceğimize inancım tam. Tabi GSGM'de de sorun varsa o zaman biraz daha zor ama onun da üstesinden gelinir. Gerekirse Türkiye'nin en büyük spor kulüplerinin olaya el atmaları bile sağlanabilir...

Yapılacak çok şey var, biraraya gelebileceğimiz bir platform olsun yeter ki...

@burak_ilter

hemen bir kulupten lisans çıkart yada ,herhangi bir kulübe giderek kulübün adı altında sadece gsim bir dilekçe ve değişmediyese 20tl yatırarak bir şu açtır,oradan lisans çıkart ,kısaca bir kulubün olsun ,yoksa ne kadar iyi sporcu olursan ol değerin olmaz,en azından seçimde oy hakkı kazanılır.kendini yönetecek kişiye oy hakkı alırsın

@m6rk

seni anlıyorum mark,sen mantık olarak bu kişilerin bilmediğinden yanlış yapıldığını ve iyi niyetle düşünerek düzeltilebileceğini söylüyorsun ama olay başka,bunları sana buradan anlatmam doğru olmaz,bir ara görüşürüz.

ben özellikle şunu anlayamıyorum
yarış sonlarındaki ödül törenlerinde yarım saat yarış sırasında hiç gözülmeyen , ödül törenine 10 dk uğrayan onlarca insana plaket veriliyor.
ve her seferinde sıra şimdid de en çok efor sarfeden halemlerimize sıra geldi deniyor.
bir spor müsabakasında en çok eforu hakemler mi yoksa sporcular mı sağlar ?

ayrıca son teknik toplantı da resmen azar yedik
orada 15 yaşında sporcu da var 60 yaşında da
görevli kişi resmen azarlayarak , bağırark sessiz olun yerinize otorun gibi kelimeler sarf etti orada bulunan 40 - 45 hatta 60 yaşındaki sporcular a yapılmış büyük bir saygısızlıktır.

Geri