Scudo Sports

Triatlon nedir? Triatlon sporunu tanıyalım

Yaş 42 oldu ironman olacam diye kafayı çizdim ?çalışmalara başladım artık dönüş yok.Yüzme işini halledersem bu iş tamam dır.???‍♂️?‍♂️??‍♂️???

Scudo
Merhaba, bence yaşınızda problem yok. Kesinlikle yüzmeyi hallederseniz gerisi geliyor. Çok hızlı yüzmeseniz bile yüzme etabından dinç çıktığınızda işiniz kolaylaşır.
Geçen yıl ben de merak ve hevesle bu işe sarılmıştım. Yaklaşık 2 hafta önce ironman 70.3 oldum.
Şimdiden başarılar dilerim.

Merhaba, bence yaşınızda problem yok. Kesinlikle yüzmeyi hallederseniz gerisi geliyor. Çok hızlı yüzmeseniz bile yüzme etabından dinç çıktığınızda işiniz kolaylaşır.
Geçen yıl ben de merak ve hevesle bu işe sarılmıştım. Yaklaşık 2 hafta önce ironman 70.3 oldum.
Şimdiden başarılar dilerim.
Amacım zaten hızlı yüzmek değil,etapları sağlıklı bir şekilde tamamlamak.Yüzmeyi biliyorum fakat teknik sıfır ?şimdi havuzda hoca ile herşeye baştan başladık çok hızlı ilerliyoruz.Nefes alma verme işini biraz daha iyileştirirsem olacak inşaallah.

Nefistir. Süper eğlencelidir. 3ü biraradadır. Kesmedi derseniz Pentatlona yönelebilirsiniz. :D

Yüzmede bende de teknik sdıfır ama gerisi yaşıma göre gayet iyi. Hatta bir triatlon takımım var TRİ3RİDERS . Seneye o yarışlara bende katılıp sezon sonundaki Gloria IronMan 70,3 ü bitirmek istiyorum.

@srdrmrs senden o geldiyse benden de bu gelsin... :D

72402157_192311995124021_8211124526967704525_n.jpg

Paylaşım bunlarıda biraz gaza gelelim ????‍♂️?‍♂️??‍♂️????

Yüzme dışında ne biliyim emekleme, birdirbir, seksek, kaşık havası, kolbastı, komanda dansı, vals, tango artık ne konulursa benimde katılacağım etkinliktir. Yani karasalda yaşayanların ıronman yarışmaya hakları yokmu

@mehmetsunu var efendim olmaz mı? Hem de ciritli güreşli. Madem suyu sevmiyorsunuz sizi pentatlon grubuna alalım o halde. Pentatlon: Eski Yunan’da beş spor dalını (koşu, uzun atlama, cirit atma, disk atma, güreş) kapsayan atletizm yarışması.

@mehmetsunu var efendim olmaz mı? Hem de ciritli güreşli. Madem suyu sevmiyorsunuz sizi pentatlon grubuna alalım o halde. Pentatlon: Eski Yunan’da beş spor dalını (koşu, uzun atlama, cirit atma, disk atma, güreş) kapsayan atletizm yarışması.
Güreş olmaz güreş yerine amacımıza uygun olarak bisiklet olsun. Hoş bisiklette bir nevi güreşe dönüşüyor bu yıl izlediğimiz fondolarda.

Güreş olmaz güreş yerine amacımıza uygun olarak bisiklet olsun. Hoş bisiklette bir nevi güreşe dönüşüyor bu yıl izlediğimiz fondolarda.

O zaman duatlon yapacaksınız. Koşu - bisiklet - koşu şeklinde...

Bildiğim kadarıyla antik pentathlon müsabakası binlerce yıldır yapılmıyor. Olimpiyatlarda falan modern pentathlon var, ama onun da beş sporundan biri yüzme (diğerleri eskrim, binicilik, koşu ve tabanca atışı)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Bildiğim kadarıyla antik pentathlon müsabakası binlerce yıldır yapılmıyor. Olimpiyatlarda falan modern pentathlon var, ama onun da beş sporundan biri yüzme (diğerleri eskrim, binicilik, koşu ve tabanca atışı)

Evet köken antik yunan, ama binlerce yıldır yapılmıyor değil. Günümüzde modern versiyona geçildiği de doğru ancak dediğiniz gibi yüzme içerdiği için dikkate almadım. Modern versiyona da (link) yamulmuyorsam. O tarihe kadar klasik pentatlon (disk, cirit, koşu, yüksek atlama ve güreş ) yapılıyormuş olimpiyatlarda. Zaten Mehmet hocam da yapacağından sormuyor diye çokta irdelememiştim.

Evet konu ısınmaya başlamış.O zaman soralım bakalım ? Koşu için ayakkabı tavsiyesi lütfen . Birde trisuit için bir yardımcı oluverin
ne alalım ? Misal ROKA markasının ürettiği ürünler dehşet şeyler.Paraları da öyle fakat kargo sorunu var.Ürün kadar kargo parası istiyorlar :) Bu konularda yardımcı oluverin kardeşlerim :)

ayakkabı için asics tri 10 wet suit için de dhb tavsiye ederim.

Geri