Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ttubr02

TTUBR02'nin başlangıç yeri sizce neresi olsun?

• Diyarbakır

• Gaziantep

• Şanlıurfa

• Toplam katılım
    73
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Merak ettiğim şu başlangıç rotasındaki güzelim Güneydoğu Anadolunun yemeklerini yedikten sonra pedallaması nasıl olacak.

Boşver ağabey millete iki gün avans veririz , tıkınır dururuz oralarda.İki gün sonra yarışa başlarız, kovalayan mı var.
abi verdin çoşkuyu ramazanda nasıl yapacağız çok zorlanıyoruz. Psikolojik olarak yola alışayım diye gündüzleri araba ile turluyorum. Acaba psikolojik yönden olumlu etkisi olurmu. :koptum:

Alsana olumlu etki.
Sabah akşam bunun üzerinde oturabilirsin

index.jpg

Scudo
Size en az bir doz ''Trans Türkiye Ultra Bike Race'' lazım.:ssrtcbya: Ekmek almaya uzaklara gitmek klasik bir ''ultra mesafeci'' semptomu. :krktm: Literatüre @Basar Giderim Birol Ağabey ve @Süper Dede Mümtaz Ağabey sayesinde girmişti.
Azîz Nesin in bir hikayesi var bununla ilgili. Gaz ocagi memesi için eczane , manav ,.. dolaşıp şehir şehir gezen birinin hikayesi. Vatan Sağolsun kitabının Gaz ocagi Memesi hikayesi. Kahramanının adi da Hoşgör Hakkı.

@necmeddin Ah abim ah. Sen yanlış yere düştün haberin yok. :krktm:Kurtların içine düşen kuzu gibisin. Bu ultracıları bilmezsin bunlar bildiğin gibi değil. 🤪 Biri ekmek alacam diye İstanbul'dan çıkar Vakfıkebire gider, biri İzmir'de sahuru yapıp Çanakkaleye bisikletle gidip iftarını yapar. Biri benim gibi şişkodur, şişkosu bile haşortmanıyla bir günde 430 km yapar. Biri de hani inanılmaz sandığın biraz önce paylaştığım fotodaki gibi seleden tabure yapar, sabah akşam üzerine oturur alışmak için:eek:. Biri karpuzu kabuğuyla yer. Biri Marmara Denizini etrafını 700 küsur kmyi 1,5 günde turlar.Biri üç şehir görmeden gelirse antrenman yaptım demez. Normal değil bunlar:ssrtcbya:
Kafalarının içinde bile aynakol ruble zincir takımı var

@necmeddin Ah abim ah. Sen yanlış yere düştün haberin yok. :krktm:Kurtların içine düşen kuzu gibisin. Bu ultracıları bilmezsin bunlar bildiğin gibi değil. 🤪 Biri ekmek alacam diye İstanbul'dan çıkar Vakfıkebire gider, biri İzmir'de sahuru yapıp Çanakkaleye bisikletle gidip iftarını yapar. Biri benim gibi şişkodur, şişkosu bile haşortmanıyla bir günde 430 km yapar. Biri de hani inanılmaz sandığın biraz önce paylaştığım fotodaki gibi seleden tabure yapar, sabah akşam üzerine oturur alışmak için:eek:. Biri karpuzu kabuğuyla yer. Biri Marmara Denizini etrafını 700 küsur kmyi 1,5 günde turlar.Biri üç şehir görmeden gelirse antrenman yaptım demez. Normal değil bunlar:ssrtcbya:
Kafalarının içinde bile aynakol ruble zincir takımı var
Kesinlikle katılıyorum , valla öyle bir yere düştümkü ilk defa kuzu gibi olduğumun farkına vardım. Diyarbakırda selamun aleyküm ve aleyküm selam faslından sonra çoğunu zor görürüm herhalde.
Gerek burada gerek TTUBR grubunda yazılan ve paylaşılanları görünce ; Aferin Necmeddin haydi hayırlı işler diyorum. :)

İşin en güzel tarafı ne biliyormusun kardeşim?
Farklı bir açıdan bakınca hepsini önüme katıp kovalayacağım , kuzu kuzu kaçacaklar. Bu kadar usta ve mahir ağalar söz konusu karizma olunca bir aceminin gerisinde kalmak istemez diye düşünüyorum.:D

İşin en güzel tarafı ne biliyormusun kardeşim?

Evet ağabey, çok iyi biliyorum.Biraz anlatayım en güzel tarafını

Sen de yarış gününden önce evden çıkmadan 1 gece önce tam da yatmadan anlamaya başlayacaksın.Bir bilinmezliğe gideceğin için içinde bir heyecan olacak aynı zamanda bir telaşın eşlik ettiği.Bisikletini paketlemekle uğraşacaksın,son eksiklerine bakacaksın, listelerini kontrol edeceksin.İçindeki heyecanla , kıprışmayla uyumayaca çalışacaksın, sonra da otobüs veya uçağının gelmesini bekleyeceksin.Büyük ihtimal terminale arabayla kayın biraderin bırakacak çocuklarınla , hanımınla helalleşecek gözlerin dolacak ,çocuklarının ''en büyük baba'' tezarahatları ile otobüsüne bineceksin.
Otobüsüne muavinlerin ben bu bisikleti taşımam demesine aldırış etmeden senin görevin kardeşim diye bineceksin.Otobüste yanında oturan yol arkadaşın bu corona yüzünden olmayacak bile ama sen sol çaprazında oturan genç adamla şu muhabbete girmek için can atacaksın.Hemşerim yolculuk nereye Diyarbakır gurban.Sen nereye bıyıklı dayı.Ben de Diyarbakıra.Ne yapacan ki dayı orada.Sen de büyük bir gururla Diyarbakırdan başlayıp te İstanbula bisikletle 15 günde gidecğim diyeceksin.Karşındaki genç de ağabey , olur mu öyle diyecek ve içinde bu galiba ''deli'' diyecek.Sonra seni sorularıyla bunaltacak sen de onu yeni aldığın brooks seleye kadar detaya boğacaksın.Bak gördün mü yarışa konsantrasyonun başladı bile.
Sonra Diyarbakır'a ineceksin , ya otele gidecek bir gün dinleneceksin(Bu kesinlikle tavsiyemdir) ya da yarışı başlayacağı parka gideceksin.
Bisikletini yarış moduna göre yükleyip diğer yoldaşların yarışçıların gönüldaşların anla işle delilerin yanına varacaksın.İlk merak ettiğin kişi tabii ki @Süper Dede Mümtaz Ağabey, ve @Basar Giderim Birol Ağabey olacak.Başta onlarla ve diğer kişilerle tanışmak iki lafın belini kırmak için can atacaksın.Parkta onları ararken bir grup göreceksin birçoğu ucuzundan pahalısına yol bisikletlerinden oluşan bir grup göreceksin.
IMG_20190706_190229.jpgIMG_20190706_190225.jpg
Ha tamam bunlar demişken selamun aleyküm dediğinde ilk Mümtaz Ağabey gelecek tüm sıcaklığıyla hoşgeldin Necmeddin diyecek.Beni nereden tanıdı ki deme bir kilo bıyıkla ben buradan bile seni tanıyıp seçerim :):D
Bu aşağıdaki fotoğafta yakışıklı olan tabii ki benim (ekranın sağı) .Daha da yakışıklı olan ise Mümtaz Ağabey (ekranın solu)
IMG_20190706_163746.jpg

Burada arkadaşlarınla en güzel vakitleri geçireceksin, muhabbetin dibine vurup ulen iyi ki gelmişim diyeceksin.Keşke muhabbet faslı daha uzun sürse diyeceksin.Bu arada gözlerin beni @hamlet2006 arayacak bizi güldüren goygoy üretme makinası Süleyman kardeşim nerede diyeceksin.Büyük ihtimalle vemalesef ki ben olamayacağım.Ama gönlüm sizlerle olacak. @Bahri Kaplan Bahri Ağabeyi ben arayacağım, @necmeddin ağabeyimi telefona ver de bir konuşayım, başarılar dileyim dileyeceğim ve Allah'ın izniyle konuşacağız.
Birol ağabey yarış başlamadan hemen önce yarış bilgileri ile ilgili brifingi verip bröve kartlarını dağıtacak ve toplu fotoğraf çekileceksiniz aynı şunun gibi

hopa_toplu.jpg

Böyle bir fotoğrafta olmanın gururun keyfini yaşayacak ve yarış organizatörlerinin ''başla'' deyip start vermesiyle kilitli pedallların kilitlenme sesleriyle ''büyük macera''ya atılmış olacaksın.
Bundan sonraki hatıralarını da yolda biriktireceksin.Biliyorsun ki herkes kendi hayatının başrolünü oynadığı gibi sen de bu yarışta kendi maceranın başrolünü oynayacaksın.
Ama şundan emin ol ki bitirsen de bitiremesen de topladığın bu anıları askerlik anıları gibi yıllarca aktaracak, ileride torunlarına büyük bir gururla anlatacaksın.
Yarış bittiğinde aynen şunları diyeceksin
''Bu ne biçim yarış ulen , günde 200 km bisiklet mi sürülür , kıçım harab oldu, doğru düzgün banyo yapamadım, kokumdan iğrendim teke gibi kokuyorum, çok büyük saçmalık'' diyeceksin.Ama sana sorduklarında ''seneye de yarışacak mısın?
Sen de büyük bir heyecan ve sabırsızlıkla ''BU DÜNYANIN EN GÜZEL YARIŞI KESİNLİKLE EVETTTTTTTTTTTTTT'' diyeceksin

Herkese iyi antrenmanlar, iyi sürüşler.

@Süper Dede abi iyi yapmışsın , bende baktım Çamlı beli düşünmek yetti kaçmak için, onunda önünde Kızıl İniş var tokat çıkışında çok zorlu rotalar. olay Merzifon'dan Sivas'a varabilmek bisikletle , gerisi o kadar üzmez.
İzin işlemlerini halledemeden bilet alamıyorum. İzinede ayrılamıyorum kapalı çünkü sistem. Mayıs sonunda hallolacak İnşallah bir sorun çıkmaz , hatırlıyor musun @Süper Dede , 2020 değilde 2021 için hazırlan demiştin bana yapabilirsin demiştin fakat olay macera olunca dayanamayıp bu yıl katılma kararı almıştım. En ufak bir pişmanlığım yok böyle kalite kokan bir zorlu macerada olmak için 2 aydır antreman seviyemi artırdım. Bir okadar eksik gedik parça tamamladım. Bisiklette baya bir değişiklik yaptım.

İnşallah bu kadar emek ve çaba tatlı bir şekilde sonuçlanır. Akşamları da sürüşlere başladım. Mayıs sonunda sorun kalmayacağına inanıyorum. :)

Çamlıbel gerçekten zor bir tırmanış ancak insanı bitirecek gibi değil bu tür tırmanışlardan kaçınılmamalı aksine üzerine gidilmeli çok ciddi yol tecrübesi kazandırıyor. Merzifon da olmanız bir avantaj aslında sizin yerinizde olsam nerde yüksek köy varsa oraya giderim :D

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Çamlıbel gerçekten zor bir tırmanış ancak insanı bitirecek gibi değil bu tür tırmanışlardan kaçınılmamalı aksine üzerine gidilmeli çok ciddi yol tecrübesi kazandırıyor. Merzifon da olmanız bir avantaj aslında sizin yerinizde olsam nerde yüksek köy varsa oraya giderim :D
Çamlıbelde araba 2 ye düşüyor, yarışa başlamadan o kadarı herkese fazla. Çamlıbel Türkiyenin namlı geçitlerindendir. Sonra Rampalarda örselendik oluruz. :)
Çıkıyorum yüksek köylere ve dağlara Ramazanda mecbur ara verdik

Çamlıbelde araba 2 ye düşüyor, yarışa başlamadan o kadarı herkese fazla. Çamlıbel Türkiyenin namlı geçitlerindendir. Sonra Rampalarda örselendik oluruz. :)
Çıkıyorum yüksek köylere ve dağlara Ramazanda mecbur ara verdik
Doğrudur, zaten bende 200 metre kala kamyona tutunarak cıkmıştım acelem olduğundan. Ancak o kadarının herkese fazla olduğunu duşunmuyorum. Kendımden örnek vermem gerekirse o yolu antrenman olarak kullanmıştım sonrasında 24 saatte 500+ sürecektim bazı nedenlerden dolayı yarım kalmıştım turum o ayrı tabii:)

@citk60 bana yollarda yardımcı olursun , anladım sen bu işte iyisin. Fakat bu işte en iyisi benim çünkü zevkine gitti yere kadar sürerim. Beklenti yok ama işim de rast giderse gerisini Allah bilir.

100 km çok iyi bir rakam. 500 km çok çok iyi. 1000 km çok çok çok iyi bana göre. Verin bakalım gazı 20 km attım geldim sonu nasıl olacak bu işin.

@hamlet2006 o kadar güzel yazmışsınki bu yarışta olmak dahi çok özel. Şaka maka şampiyon olursam ,( bu bisikletle yarışı 15 gün son dakikada tamamlasam kendimi şampiyon ilan edeceğim :koptum: ) gerekli yazı için desteğini verirsin iyi bir kalemin var. Hayırlısı bakalım.:harika:

@hamlet2006 Hikayen çok güzel :)

Bu arada Koronavirüs sebebiyle takım klasmanını kaldırdım. Zaten takım kayıt yaptıran olmamıştı. 21 Haziran 2020 de hepimiz bireysel olarak Diyarbakır'dan start alacağız. O anki şartlara bakıp gerekirse ayrı ayrı start alırız.
Bisiklet Federasyonunun twitinde de belirttiği gibi antremanlar sosyal mesafe kuralına uyularak 04/05/2020 tarihinden itibaren başlıyor.
Önümüzdeki tek engel şehirler arası seyahatler. onunda yakın zamanda kalkacağından endişem yok.

Zaten yarışmanın kendine has özelliklerinden biri de bu mesafe idi.😁😁😁 takip edebildiğimiz kadar takip etmeye çalışacağız. Belki uzaktan tezahürat falan da yaparız.😁😁😁

@hamlet2006 Hikayen çok güzel :)

Bu arada Koronavirüs sebebiyle takım klasmanını kaldırdım. Zaten takım kayıt yaptıran olmamıştı. 21 Haziran 2020 de hepimiz bireysel olarak Diyarbakır'dan start alacağız. O anki şartlara bakıp gerekirse ayrı ayrı start alırız.
Bisiklet Federasyonunun twitinde de belirttiği gibi antremanlar sosyal mesafe kuralına uyularak 04/05/2020 tarihinden itibaren başlıyor.
Önümüzdeki tek engel şehirler arası seyahatler. onunda yakın zamanda kalkacağından endişem yok.
Hocam bu federasyonun paylaştığı milli sporcular için değilmi? Benmi yanlış anladım.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
@Theo3232 elhamdülillah milliyiz ama sporcu değiliz yahu :koptum: , aslında doğru bir tespit her hangi bir lisans falan yok , o açıdan hiç düşünmemiştim.:kötü:

Her ne olursa olsun güzel bir adım. Lisanslı sporcularımız faydalanabilecek. Sonuçta bisiklet sporundan rızkını çıkaran kardeşlerimiz var. :harika:

Hocam bu federasyonun paylaştığı milli sporcular için değilmi? Benmi yanlış anladım.
Zaten bisikleti gündelik kullanabiliyorduk. İşe git gel kimse karışmıyordu. Formayla işe gitsen yan yan bakıyorlardı :) Şimdi tek tek çevirip milli misin diye soracak halleri yok. Eminim hepimizin ferdi veya kulüp lisansı vardır. Yoksada bu yarış için çıkarmak yarışçıların menfaatine bir durum.
Her durumda bisiklete binmenin önünde engel kalmadı.
@Theo3232 elhamdülillah milliyiz ama sporcu değiliz yahu :koptum: , aslında doğru bir tespit her hangi bir lisans falan yok , o açıdan hiç düşünmemiştim.:kötü:

Her ne olursa olsun güzel bir adım. Lisanslı sporcularımız faydalanabilecek. Sonuçta bisiklet sporundan rızkını çıkaran kardeşlerimiz var. :harika:
Necmeddin ferdi lisans çıkartabilirsin.

@Basar Giderim abi araştırım, sıkıntı şu rapor ve hastane olmadı sağlık müdürlüğü işlerinde , gerek olmadıkça sağlık sektöründen ve devlet dairelerinden uzak duralması çağrısı yapıldı.

Whatsapp grubundan yazmıştım, omuz ve sol kol ağrım için 30 km üstü sürüşlerde oluyor. 5 dakika 'dinlendikten sonra çok birşey kalmıyor. Bunun için dahi tedaviye gidemiyorum.

Şimdilik buralarda bana birşey diyen yok ne zaman istesem sürebiliyorum. Mayıs sonunda bu işler düzen alacak o zaman ferdi lisans olayını da halledeyim. Ferdi lisansla alakalı hiç bir bilgim yoktu öğrendim. Şartlarını araştırıp gereğini yaparım al bir tarafta kalsın.

Şunu da belirtmemde fayda var. Gelişim olarak ilerledim. Bisiklette ve gerek bisiklet ekipmanlarımda yapmış olduğum yenilikler etkisini belli etti. Yarışa kadar çok mesafe katedeceğime inancım tam.
Buradaki siz kıymetli ağalar için çok zor olmasada 50 km benim için önemliydi. Şu an 2.5 saatte rahat alabiliyorum, ve süreli ertesi gün ve ertesi gün.
Ramazandan önce Mümtaz Ağabey bir program yapmıştı. Çok iyi geldi. Tam uygulamakta zorlanıyorum doğru ama boş da durmuyorum. Bu iş kararlılık ve disiplinle oluyor. Yarışa kadar hazır olacağım Allah'ın izniyle.

E bu kadar yazdık tembelliğe gerek yok bir 30 daha atıp gelem günü 60 km ile tamamlayım. :harika:

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri