İşin en güzel tarafı ne biliyormusun kardeşim?
Evet ağabey, çok iyi biliyorum.Biraz anlatayım en güzel tarafını
Sen de yarış gününden önce evden çıkmadan 1 gece önce tam da yatmadan anlamaya başlayacaksın.Bir bilinmezliğe gideceğin için içinde bir heyecan olacak aynı zamanda bir telaşın eşlik ettiği.Bisikletini paketlemekle uğraşacaksın,son eksiklerine bakacaksın, listelerini kontrol edeceksin.İçindeki heyecanla , kıprışmayla uyumayaca çalışacaksın, sonra da otobüs veya uçağının gelmesini bekleyeceksin.Büyük ihtimal terminale arabayla kayın biraderin bırakacak çocuklarınla , hanımınla helalleşecek gözlerin dolacak ,çocuklarının ''en büyük baba'' tezarahatları ile otobüsüne bineceksin.
Otobüsüne muavinlerin ben bu bisikleti taşımam demesine aldırış etmeden senin görevin kardeşim diye bineceksin.Otobüste yanında oturan yol arkadaşın bu corona yüzünden olmayacak bile ama sen sol çaprazında oturan genç adamla şu muhabbete girmek için can atacaksın.Hemşerim yolculuk nereye Diyarbakır gurban.Sen nereye bıyıklı dayı.Ben de Diyarbakıra.Ne yapacan ki dayı orada.Sen de büyük bir gururla Diyarbakırdan başlayıp te İstanbula bisikletle 15 günde gidecğim diyeceksin.Karşındaki genç de ağabey , olur mu öyle diyecek ve içinde bu galiba ''deli'' diyecek.Sonra seni sorularıyla bunaltacak sen de onu yeni aldığın brooks seleye kadar detaya boğacaksın.Bak gördün mü yarışa konsantrasyonun başladı bile.
Sonra Diyarbakır'a ineceksin , ya otele gidecek bir gün dinleneceksin(Bu kesinlikle tavsiyemdir) ya da yarışı başlayacağı parka gideceksin.
Bisikletini yarış moduna göre yükleyip diğer yoldaşların yarışçıların gönüldaşların anla işle delilerin yanına varacaksın.İlk merak ettiğin kişi tabii ki
@Süper Dede Mümtaz Ağabey, ve
@Basar Giderim Birol Ağabey olacak.Başta onlarla ve diğer kişilerle tanışmak iki lafın belini kırmak için can atacaksın.Parkta onları ararken bir grup göreceksin birçoğu ucuzundan pahalısına yol bisikletlerinden oluşan bir grup göreceksin.
Ha tamam bunlar demişken selamun aleyküm dediğinde ilk Mümtaz Ağabey gelecek tüm sıcaklığıyla hoşgeldin Necmeddin diyecek.Beni nereden tanıdı ki deme bir kilo bıyıkla ben buradan bile seni tanıyıp seçerim
Bu aşağıdaki fotoğafta yakışıklı olan tabii ki benim (ekranın sağı) .Daha da yakışıklı olan ise Mümtaz Ağabey (ekranın solu)
Burada arkadaşlarınla en güzel vakitleri geçireceksin, muhabbetin dibine vurup ulen iyi ki gelmişim diyeceksin.Keşke muhabbet faslı daha uzun sürse diyeceksin.Bu arada gözlerin beni
@hamlet2006 arayacak bizi güldüren goygoy üretme makinası Süleyman kardeşim nerede diyeceksin.Büyük ihtimalle vemalesef ki ben olamayacağım.Ama gönlüm sizlerle olacak.
@Bahri Kaplan Bahri Ağabeyi ben arayacağım,
@necmeddin ağabeyimi telefona ver de bir konuşayım, başarılar dileyim dileyeceğim ve Allah'ın izniyle konuşacağız.
Birol ağabey yarış başlamadan hemen önce yarış bilgileri ile ilgili brifingi verip bröve kartlarını dağıtacak ve toplu fotoğraf çekileceksiniz aynı şunun gibi
Böyle bir fotoğrafta olmanın gururun keyfini yaşayacak ve yarış organizatörlerinin ''başla'' deyip start vermesiyle kilitli pedallların kilitlenme sesleriyle ''büyük macera''ya atılmış olacaksın.
Bundan sonraki hatıralarını da yolda biriktireceksin.Biliyorsun ki herkes kendi hayatının başrolünü oynadığı gibi sen de bu yarışta kendi maceranın başrolünü oynayacaksın.
Ama şundan emin ol ki bitirsen de bitiremesen de topladığın bu anıları askerlik anıları gibi yıllarca aktaracak, ileride torunlarına büyük bir gururla anlatacaksın.
Yarış bittiğinde aynen şunları diyeceksin
''Bu ne biçim yarış ulen , günde 200 km bisiklet mi sürülür , kıçım harab oldu, doğru düzgün banyo yapamadım, kokumdan iğrendim teke gibi kokuyorum, çok büyük saçmalık'' diyeceksin.Ama sana sorduklarında ''seneye de yarışacak mısın?
Sen de büyük bir heyecan ve sabırsızlıkla ''BU DÜNYANIN EN GÜZEL YARIŞI KESİNLİKLE EVETTTTTTTTTTTTTT'' diyeceksin
Herkese iyi antrenmanlar, iyi sürüşler.