Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tur bisikleti için sele önerileri

ben de brooks b17 selemi yaklasik 70 km dir kulaniyorum.ayarlar konusunda emin deilim yalniz.biraz yukari dogru kaldirdim selenin on tarafini fakat cok fazla deil.sonra seleyi biraz one aldim.cunku rahatsiz etti.bugun 45 km kadar yol yaptim daha rahatti.ancak hala hafif bir rahatsizlik var.kalcamin arka kismi deil ama bacak arasi biraz rahatsiz gibi hala.2 aydir da yurt disinda oldugum icin kullanmiyordum bisiklet.belki yeni bir seleye alisma sureci de olabilir.acaba bu ayarlar kisiye gore degisirmi?yani one al geri al yukari kaldir falan.biraz daha beklemelimiyim sizce?yoksa ayarlarinda bir hatami yaptim bilemiyorum.cunku bacak arasi yokuslarda ozellikle baya rahatsiz etti diyebilirim.deneyimli arkadaslardan yardim bekliyorum.

Scudo
Sele almayı düşünüyorum. Aşağıdaki ürünü kullanan veya bilgisi olan var mı?

(link)

Sabahtan beri internette araştırıyorum. Yarıklı selelerin zararlı olduğunu belirtenler var, ne derece doğrudur? Uygun fiyatlı önerebileceğiniz bir sele var mı?

Çok araştırdım tur için brooks 17 en iyisi. Ama fiyatı çok pahalı geliyor. Daha uygun fiyatlı sele önerebilecek var mı?

@futbolislife

hocam daha önce bende sizin gibi hem kafamdaki soru işaretlerinden (gerçekten acıtmazmı?) hemde fiyatından dolayı ısrarla brooks almamak için 4 tane sele, önce süngerli sonra jelli 2 tane tayt, çin ve decathlon malı olmak üzere 2 adette sele kılıfı değiştirmişim baktımki totoya harcadığım para neredeyse 3 brooks fiyatına denk gelmiş ve halen rahatsızdım. elimdekileri 2.el sitelerde sattım gittim brooks aldım ilk 300-500kmde alıştım ve şu an o kadar iyiyimki anlatılmaz yaşanır :) bence hiç zorlamayın tur bisikletine biniyorsanız elbet birgün brooksa geçeceksiniz o yüzden bütçeyi biraz çıkarın 1 kere alın bir daha uğraşmayın.

• Beğen
Tepkiler: MossoM
BROOKS, BROOKS, BROOKS....

• Beğen
Tepkiler: five ve Seyha07
Sanırım (link) (bayan için)
Kendim için de bunu alacağım. (link)
Yurtdışı fiyatları biraz fazla geldi. En mantılısı erdoğanlardan söylemek galiba.

• Beğen
Tepkiler: Seyha07
Antalya side de ismini hatirlamiyom ama uyguna veriyolar broks seleyi

Selamlar, Bende B17 kullanıyorum. Bu işe gönül vermişseniz ne yaparsanız yapın o popo ağrıyacak. Tıpkı iyi bir virtiyözün parmak uçlarının nasırlaşması gibi.

Pedli tayt ilk başlarda iyi görünüyor ama özellikle erkeklerde uzun kullanımlarda sıkıntı olabiliyor. Malum fizyolojimiz. :) Brooks alırsanız sele güzel ama bakımlarını iyi yapmanız gerek. Sele kendini yavaşdan salmaya başladığında gergi vidasından yarım durdan fazla sıkmayın. İyi yağlayın (yağları konusunda kendi yağları mı yoksa başka deri bakım yağları var o konuda bilgim yok ama ben kendi yağını kullanıyorum tercih sizin.) nemden ıslanmadan koruyun ve kullanmadığınızda üstüne muhakkak bişey geçirin (kendine ait brandaları mevcut.) Bu selenin hırsızlarıda çoktur. sele ayarını yaptığınız vida muhakkak alyen anahtarı ile açılabilsin kolayca açılamasın. Ve bisikletinizi başkasına kullandırmayın. Bu sele size aittir. Nasıl diş fırçanızı paylaşmıyorsanız buda bence öyle. Bunları yapamıyorsanız başka sele araştırmasına girebilirsiniz. Diğer markalar konusunda pek fazla bilgim yok.

Güzel keyifli turlar dilerim.

tavsiyem ilk 1000 km (kişiye göre değişir) beklentilerinizi maksimuma çıkarmayın zira seleye ilk oturduğunuzda tahtaya oturur gibi hissedeceksiniz fakat zamanla şekle girecektir. bu süreç içerisinde selenize asla ve asla başka kişiyi uzun süre oturtmayınız.600-1000km sonra ön vida kısmından hafifçe gerdirin yada uzman bir bisikletçiye gerdirtin. ayda bir kere üst kısmına, 2-3 ayda bir defa da alt kısmına ''proofide'' ı ovalayarak sürünüz. (proofide içinden çıkan deriyi besleyen zımbırtı) selenizi mümkün olduğu kadar sudan koruyun.

• Beğen
@Seyha07 Sanırım uysal bisiklet. Internetten buldum. Antalyadayım ben de. Arayıp fiyata göre gidip elden de alabilirim. Teşekkürler herkese.

• Beğen
Brooks B 17 ( fiyat yüksek / perf.yüksek )

Selle royal lookin gel (fiyat orta / perf.yüksek )

Selle San Marco Bioactive Milano ( fiyat ucuz / perf.göreceğiz ;) )

Görmeden :D kısa mesafeler için Kron bisikletime taktım.Selle royal lookin gel in farklı bir versiyonunu satın aldım vede değiştirmeyi düşünmüyorum.Fiyat orta / performans yüksek devam ;)

Bunu aldım çok büyük umutlarla ama max 50 km sonra toto yine felç ... :agla:
(link)

@MossoM '' En iyisi diye bir şey yok aslında '' Sana rahat ,iyi gelen bir sele bana gelmeyebilir,uymayabilir.Tamamen göreceli ;) Ama bir gerçek varki tur bisikletçilerinin genelinin memnun olduğu Brooks un B17 si , Selle Royal in Respirosu ve Lookin i gibi.

• Beğen
Tepkiler: MossoM
bu sele mevzusu anladığım kadarıyla dalgıçların maske mevzusu gibi en iyisi diye birşey yok sana en uygun olanı var

(link)seleyi tur için önerir misiniz?

ayda 300 km,bir sürüşte genelde max 20-30 km yapıyorum bu sele sizce nasıl?
testis bölgem hassas üstüne baskı olunca biraz ağrı yaşıyorum o yüzden ortasında yarık olan modellere bakıyorum
(link)

Geri