Scudo Sports

Tur Lastik Önerisi - Schwalbe değil Rubena

bir şey daha ekleyeyim, hafta içi bakırköy içinde turluyorum, veliefendi yanından marmaraforuma giden aksu caddesindeki bisiklet yolu var, bilen bilir, bu bisiklet yolunu yolla ayıran yer saplamaları var, hani şu 20x5x5cm ebatlarında sarı renkli olanlardan, araları 2,5m kadar var, yol boyunca antrenman olsun diye slalom yaparak gidiyorum, saatte 20km ye kadar hızlanmama rağmen o tozlu taşlı (kuru) yolda slalomda kayma yapmıyor.

Scudo
Evet dün lastiklerim geldi, montajını yaptım. Yaparken fark ettim hatta levyenin bir tanesini de kırdım, hamuru biraz sert olmakla birlikte güzele benziyor. Henüz test edemedim ama biraz sert gibi görünüyor. Ama yoldaki durumunu bilahare bildirebilirim. onun dışında lastikler güzel görünüyor. F/P açısından uyguna olacak gibi görünüyor. Bende tecrübemi paylaşacağım. Daha güzel yarınlara kazasız belasız ve terörsüz kardeşçe uyanmak dileklerimle..

ben kışın işe gidip gelmek için kullanacağım [karda kışta değil yağmurlu hava şartlarına göre] beni yarı yolda bırakmayacak güvenli sürmemi sağlayacak en önemlisi durmadan patlamayan bir lastik arıyorum [mosso 1521 hyd orjinal lastiği 1 aydır 8 defa patladı] artık lastik sorununu en aza indirmeyi düsünüyorum.

(link)(link)

(link)

(link) [bu lastik bisikletime olursa bunuda düşünebilirim]

bu lastikler arasında kaldım yada sizin önerebileceğiniz bir lastik tavsiyesi bekliyorum
teşekkürler

@halil ibrahim duran Rubena Hook STU 700x35 modeli yok ama Rubena Hook Stop Thorn Ultimate 700x40C / 42-622 5mm Zırhlı Dış Lastik olarak sporcu pazarında var. 700x35 ile 700x40 arasında ciddi bir fark olur mu? 40'ın 35'e göre daha genişi bir lastik olduğunu biliyorum ama. Uzun mesafelerde daha da fazla mı yorar? 35 ve 40'in avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Teşekkürler.

bakınız sadece başılığı okudum ve net bir cevap veriyorum.

Rubenna stop thor + Zefal lastik içi keti

Bu ikili hayatta lastik patlatmaz uzun yolda da hiç bi şekilde üzmez.

:)

• Beğen
Tepkiler: Tayfun Sezer
@msklpsnt Rubena derken Hook mu Flash mı? Yoksa her ikisi de fark yapmaz Rubena Rubena'dır mı diyorsunuz?
:)
Zefal İç Lastik keti derken bir link verebilir misiniz?

@akinomatata
ben 110 km üstü tek seferde hiç sürmedim, onun için bir şey söyleyemem.

@akinomatata Flash modeli asfalt için hook modeli hafif arazi için daha uygundur. Aralarında desen farkı var sadece.

@akinomatata Tabi veriyim dostum.

(link)

(link)

edit. Hook bunlar dostum arazi koşullarına uyum gösteren modellerden.

• Beğen
Tepkiler: Sarp X
Swhalbe marathon plus tek geçerim.;) Tur lastiği olarak rubena kullanmadım o yüzden yorum yapamıcam:)

@msklpsnt bugün burada onerdiginiz lastigi aldım ve sizin onerdiginiz zefal ürünü satıcı onermedi çünkü aldığınız üründe zaten zırhlı olduğunu belirtti ve madem saglam bir guvence istiyorsunuz o zaman sivili iç lastik önerdi onu aldim. Öneri için ayrıca teşekkürler

Çekoslavak favorit bisikletimde vittoria nın kevlar zırhlı ''adventure touring'' modeli keyifle kullandım ve ıslak-kuru performansı gayet tatminkardı (700x35C)..Belki bir hutchinson veya conti gibi olmayabilir ama fiyat-fayda oranında son derece iyi bir yerde olduğunu düşünüyorum..

20150904_081223.jpg

@n0mad34 tabi tercih meselesi. lastikten memnun kalıcaksınız iyi günlerde kullanılsın.

• Beğen
Tepkiler: n0mad34
@Emre Sefa SEFER kesinlikle katılıyorum henüz 800 km yaptım ne bir kaydırma ne de patlak maşallah diyelim de :) akşama patlamasın..
bu arada 94 kg yum + 10-15 kg ekstra yüküm olabiliyor..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
lastik basıncınız ne beyler? ben aldım iş dolayısıyla cok fazla kullanma imkanım olmadı ortalama 50-60km yapmısımdır bu lastikle, henüz patlamadı, performans olarakda mosso 1521 in üzerinde gelen 38c oldugu için bu biraz daha akıcı gibi geldi.

700*35c için günlük 20 km yapacam, geneli bisiklet yolu ve asfalt cam kırığı ,zımba raptiye patlağından sıkıldığım için zırhlı lastik alacam bi lastik öneriniz var mı

Dün akşam Flash 700x35 ile ilk turumu attım. Lastikler de ses yok, gidişi gayet akıcı gibi geldi bana, lastik hamuru biraz sert yanak kısımları dahil (Plastik levyemi kırdı:) ama sorun değil ince olması daha çok batmaya sebep olur diye düşünüyorum. Tabiki bu bir turda anlaşılacak bir şey deği ama son çıkışımda iç lastiğin iki yerden patladığını görünce beni uzunca süre götürecek gibi görünüyor. Bsikletin görünüşüde değişti. Anlayacağınız F/P açısından şu an için iyi denebiblir ama zamanla daha iyi anlaşılacaktır. Kazasız belasız bol pedallı günler dilerim..

Flash modelinde en kalın zırhlı stop thorn longway mı oluyor?

29" dag bisikleti aldim 2 gun once.uzerinde rubena vardi.. yalnizca asfaltta kullandim. toplam 60 km sonra patladi.. talihsizlik diyelim :)

@sami_fen

Rubena ama hangi model-tür?. Bir modelin zırhsız, az ve çok zırhlı olmak üzere 3 türü mevcutmuş..

Geri