Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Turcu insan para harcar mı?

Scudo
@BerkEvren
kesinlikle öyle, katılıyorum size. arkadaşımız minimum diye sorduğu için masrafları en aza indirerek 15-20 TL yazdım. mesela ben çanakkale turumda 6 günde 400 TL harcamıştım.

Şu manifesto duzeyindeki yazimi mutlaka okuyun okumayanlar

Gariban Turcuya başlangıç seviyesi öneriler

Turda basit bi makarna kaynatmak icin ingiliz mali tencere tavalara bir servet ödemek, alkol ocagi ivir ziviri bana mantikli gelmiyor nedense. Giderim aslanlar gibi esnaf lokantasinda yerim az kuru-tam pilavimi bro

Az harcar.ikramları geri çevirmez ama dilenmez de.hangi mevsimde hangi bölgede hangi meyve yetişir az buçuk bilir.sahipli bahçeye dalmaz milletin malına mülküne zarar vermez.bisikleti insanlara sevdirir.bisikletliler iyi insandır imajını zedelemez.uzun turda mutlaka temkinli olur.yanına acil durumda enerji verecek birtakım besinler alır.turcu candır iyi bir turcudan insana hayvana doğaya zarar gelmez.

Yaklaşik olarak 10 senedir kısıtlı bütçelerle yollara çıkan birisiyim.Yıllar içerisinde kendi kendime neyin ne kadar doyurduğunu, yaktığım yakıtın yemeğe ne kadar bir maaliyeti olduğunu hesapladım.Fiyatı en uygun ama en doyurucu besinleri seçtim.Yaptığım seyahatlerde olası zor durumlara karşı harcamadığım bir ufak meblağı olası ekstra durumlar için sakladım.Benim için otel kavramı veyahut lokanta gibi yerlerde yemek yemek lükstür.Bunu ancak zaruri hallerde yaparım.Davet edildiğim misafir olduğum onlarca kişi olmuştur bir çoğu ile hala görüşürüm.Şimdiye kadar ki turlarda sosyal medyayı etkin olarak da kullanamadım.Son iki yılda ki inanılmaz fiyat artışı günlük harcamamda nasibini aldı.

Şahsen az para harcayarak daha uzun süre seyahat etme fikrindeyim. Fakat bu demek değil ikramlardan vs. geçineyimde daha da uzun gideyim. Açıkçası tur planlanımı yaparken böyle bir olasılığı hiç düşünmüyorum bile. Hatta yanımda bir iki günlük erzağımı taşırım.
Ayrıca ekipmanlarada çok para yıkmak akıl karı değil gibi. Tur bisikletimi satmadan önce Sram x4 grupset kullanıyordum. Gayette yeterliydi.

Şahsen parasında değilim ama bazı arkadaşların da dediği gibi ben daha çok spontan ve doğal olmayı seviyorum.Misalen bi lokanta yerine doğada manzaraya karşı Allah ne verdiyse yemeyi tercih ederim.Kafede çay kahve yerine kendi termosuma doldurduğum kahvemden içmeyi yeğlerim.Ancak köy yerlerinde kahvede oturup çay içmek biraz da kafadengi birileri varsa muhabbet eşliğinde süper oluyor ...

@Mehmet Metin Levent
Vay anasını desene asgari ücretli bisiklet turcusu bile olamıyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Valla harcıyor, kısa turlarda bile jeliydi,yiyeceğiydi içeceğiydi,bu kadar yorulduk şu dönerciden bir döneri hakketiğiydi derken bir bakmışsın baya harcamışsın. :D Turcu harcarda,yolcu harcamaz bence. Adamlar stravada derece yapacağım diye dört nala durmadan yardıyor. :D

Düşük bütçeli dünya turu yapan Olga ve Michel çiftinin YouTube kanalında biraz vakit geçirmenizi öneririm. Kasaba bakkallarından hesaplı alışveriş yapmakta ve sağlıklı menüler hazırlamakta Olga çok mahirdir.

Yerli ve milli bir turcunun sayfasında görmüştüm 14 gün Avrupa’da gezmiş İsviçre ve İtalya vardı rotasında herşey dahil 450 Euro harcamış. Bu turda ne kadar harcarım gibi sorular çok göreceli sorular . Cevabı beklentiye göre rotaya göre değişir. İsviçre Avrupa’nın pahalı ülkelerinden birisi bence. Yaşayanlar ya da gezen arkadaşlar daha iyi anlatabilirler. Balkanlar nispeten daha ucuz olabilir İsviçre’ye göre. Onun için beklentiler ve rota önemli .

@mariokaldato
Valla abi, hani bir haber vardı.Ferrarisine tüp taktırdı diye adamın elinden arabayı firma almıştı. Senin mersedesinde gitmesi yakındır. ?

Kesinlikle harcar. Bisiklette aksi durumlar olabilir onun için para harcayabilir veya yemekler için veya konaklama için vs vs :d

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
20 sene önce tura çıkarken yanıma ; ton balığı konservesi, kuruyemiş, köy ekmeği, peynir falan alırdım.Ağırlık yapmasını diye tava, çaydanlık neyin de almazdım.
Çünkü geçtiğim yerlerin çayı, çorbası, ayranı, hoş sohbet insanlarıyla daha lezzetli gelirdi...
Sonra ton balığında cıva çıktı listeden attık.Zamanla daha konformist olup güzergah kısalmasına gidildi.Çoluk, çocuk, çalınma, ameliyat derken "Seyyah" lık yerini "Kentsoylu Karboncu " ya:D bıraktı.
Şu bir gerçek ki tura çıkarken denkleştirilen ekipmanları bir yana bırakırsak harcirah, özel yada zorunlu giderler hesap edildiğinde günde ortalama 60-70 liraya çadırlı tur yapılır kanısındayım.

Tur olarak bahsedilen , gün içinde biten , eve ger, dönülen 20 km -100 km sürüşler ise , yanıma termos ile kahvemi ve bir kaç atıştıracak şey alıp çıkıyorum. Kamp yapacak ve ertesi gün yine sürecek isem , kimseye muhtaç olmayacak gibi yiyeceğimi taşıyorum. Kamplı uzun turlar yapanlar için , yemeğini kendi hazırlar ise( ne ile besleneceğine bağlı olarak) fazla bir bütçe lazım değil, evde ne kullanıyorsanız yolda da o kadar tüketiyorsunuz. Mevsime bağlı olarak , ben en çok su ve dondurmaya para vermiştim :) Şu an çıkacak olsam , kampinglere para vermez isem tahminim 20/30 tl günlük yeterli olur. Ben biraz da basit beslenmeyi , yolda iken hayatın dayattığı her tüketim olayından uzak durmayı istiyorum , her ne kadar başarabilir isem..

Zaten uzun tur bisikletçilerine duyduğum hayranlık bundandır. Bir çok alışkanlıklarını , lükslerini geride bırakıp, onca yol ve eziyete , isteyerek ve severek , cesaretle yola çıkmaları beni etkiliyor. Yoksa yolda restoranlarda yemek işini çöz , kahveyi malum yerde iç :) Akşamları otelde kal ,bir hafta gez , geri gel , sonra uzun yol turcusuyum diye ortalıkla dolaş :) Olmuyor öyle :)

Geri