Tur olarak bahsedilen , gün içinde biten , eve ger, dönülen 20 km -100 km sürüşler ise , yanıma termos ile kahvemi ve bir kaç atıştıracak şey alıp çıkıyorum. Kamp yapacak ve ertesi gün yine sürecek isem , kimseye muhtaç olmayacak gibi yiyeceğimi taşıyorum. Kamplı uzun turlar yapanlar için , yemeğini kendi hazırlar ise( ne ile besleneceğine bağlı olarak) fazla bir bütçe lazım değil, evde ne kullanıyorsanız yolda da o kadar tüketiyorsunuz. Mevsime bağlı olarak , ben en çok su ve dondurmaya para vermiştim
Şu an çıkacak olsam , kampinglere para vermez isem tahminim 20/30 tl günlük yeterli olur. Ben biraz da basit beslenmeyi , yolda iken hayatın dayattığı her tüketim olayından uzak durmayı istiyorum , her ne kadar başarabilir isem..
Zaten uzun tur bisikletçilerine duyduğum hayranlık bundandır. Bir çok alışkanlıklarını , lükslerini geride bırakıp, onca yol ve eziyete , isteyerek ve severek , cesaretle yola çıkmaları beni etkiliyor. Yoksa yolda restoranlarda yemek işini çöz , kahveyi malum yerde iç
Akşamları otelde kal ,bir hafta gez , geri gel , sonra uzun yol turcusuyum diye ortalıkla dolaş
Olmuyor öyle