Scudo Sports

Turkcell Granfondo İstanbul 13 Ağustos 2023

Uzun parkurda yarıştım. Parkur çok iniş çıkışlı ve çok fazla rüzgar varsi. Özellikle karadenize yaklastikca icimden gecti resmen ruzgar.

Sonuç olarak zor ama keyifli bir gün oldu.
Yön sorunu yaşamadım. Ancak sitedeki gpx dosyası ile parkurda bazı noktaları uyuşmadı.
1000003690.jpg1000003669.jpg

Scudo
Finishe 3 km kala lastik patladığı için yarışı bıraktım. O ana kadar Maltepe Cycling Club pelotonu olarak hep birlikte gittik. Bizim yaş kategorisi kurtlar sofrası olduğu için, benim bir iddiam yoktu. Tek hedefimiz kadın bir takım arkadaşımıza yaş kategorisinde kürsü aldırmaktı. Onu da 18-34 kadın kategorisinde 3. yaptık.
5 gün önce karar verdik Gülçin'e domestiklik yapmaya. Sıfır özel antrenman ile ancak bu kadar oldu 😃. Diğer takım arkadaşımız Buket Demirci de uzunda yaş kategorisinde 1. oldu.

Ufak tefek organizasyonel pürüzler olsa da gün sonunda ben mutluyum 😂

Ufak tefek organizasyonel pürüzler olsa da gün sonunda ben mutluyum 😂

Kısa parkur katılımcıların yarısına yakını kavşaklarda işaret levhası ve görevli olmadığı, yönlendirme polise kaldığı ve polis bu işi beceremediği için resmi yarış güzergahından farklı bambaşka ve daha kısa bir rotaya yönlenmiş, süreler birbirine karışmış, bu nedenle olsa gerek, günün sonu itibariyle sonuçlar halen açıklanamamış, halen kimse dünyanın hiçbir yerinde ciddi bir gran fondo yarışında yaşanmayacak bu büyük aksaklık nedeniyle özür dilememiş ve biz buna "ufak tefek organizasyonel pürüzler" mi diyeceğiz? Niçin arkadaşlar, sponsorlar, belediyeler üzülmesin, sosyal medyadaki mutluluk pozları bozulmasın, tadımız kaçmasın diye mi? Bir sürü insan başka şehirlerden hatta ülkelerden ciddi bir masraf ve zahmetle kalkıp gelmiş, ama hatalı yönlendirme gibi çok temel bir beceriksizlik nedeniyle diskalifiye olacak. Durum buyken uzun parkurda yarışanların ve bir şekilde şanslı olup veya güzergahı bilip doğru rotada bitirebilenlerin hiçbir şey olmamış gibi davranmasını anlamak gerçekten güç.

Son düzenleme:
Kısa parkur organizasyon açısından fiyasko olmuş diyebilirim. Neutral start bile hatalı verilmiş. Uzun parkurda aksilik yaşanmadı diye biliyorum. Sadece dün geç vakitte sonuçlar web sitesinden açıklandı fakat hatalı girişler (örneğin kadın sporcuları erkeklere yazmak gibi) olduğu için apar topar siteden kaldırmışlar. Domestic olarak uzun parkura katıldım fakat 90 km'lik parkurun son 60 km'si tek başıma rüzgarla savaşarak bitirmek zorunda kaldım İlk yarışım olduğu için acemilik oldu diyebilirim. =)
Amacım uzun parkuru 3:30 saatlik sürenin altında bitirmekti 3:18 ile bitirip amacıma ulaştım. (master erkek 40-44 kategori) (34 tane PR gelmiş)

Kısa parkur organizasyon açısından fiyasko olmuş diyebilirim. Neutral start bile hatalı verilmiş. Uzun parkurda aksilik yaşanmadı diye biliyorum. Sadece dün geç vakitte sonuçlar web sitesinden açıklandı fakat hatalı girişler (örneğin kadın sporcuları erkeklere yazmak gibi) olduğu için apar topar siteden kaldırmışlar. Domestic olarak uzun parkura katıldım fakat 90 km'lik parkurun son 60 km'si tek başıma rüzgarla savaşarak bitirmek zorunda kaldım İlk yarışım olduğu için acemilik oldu diyebilirim. =)
Amacım uzun parkuru 3:30 saatlik sürenin altında bitirmekti 3:18 ile bitirip amacıma ulaştım. (master erkek 40-44 kategori) (34 tane PR gelmiş)
Uzuna katılanların bazıları yanlış yönlendirme sonucu kısa parkur gibi bitirmiş. Arkadaş yazıyordu, bitiş noktasında gençler uzuna girmiş ama bitişe 1 saat 20 dk gelmişler hatalı yönlendirme yapıldığı için.

Bir bayan arkadaşa zaman limitine takıldın diyerek yarışı bıraktırmışlar, oda dönmüş evine gitmiş sonra bayan arkadaşı arkadaşları aramış neredesin klasman birincisi oldun. Çok acemice işler olmuş. Umarım organizatör hatalarını görür ve bir sonraki organizasyon için daha iyi hazırlık yapar

Son düzenleme:
Uzun tura 700x32'lik lastiklerle katılan bir benim sanırım.;)

Hahaha yalnız değilsin çünkü ben 700x35 ile katıldım. :hihi: İlk yarış deneyimimdi. Zaten suluklardan da belli. Çok gereksiz yük almışım. Zaten antrene olmadığım
için hedefim cut-off süresi olan 2'40'' öncesi bitirmekti. 2'23'' gibi bir sürede bitirdim. Ben de kendime şaşırdım. :)

Bildiğiniz gibi parkurda köylerin içinde atılan bir tur var.. Bu turu atmak için bir kavşaktan önce sağdan devam etmen gerekiyor.. 10km filan sürüyor bu tur.. bayağı uzun yani (bana göre).. Sonra aynı yolan çıkıp deja vu gibi aynı kavşağa geliyorsunuz.. Buradan sol yapmam lazım.. Ben bunu bildiğim halde yarış yorgunluğuyla aynı yere döndüğümü anlamadım. Bir görevli bana bağırdı.. "1.tur mu 2.tur mu" o kafayla diyorum acaba buradan bir daha mı döneceğiz.. Neyse iki sn. durdum da aydım.. Adam da zaten sen dönmüşsündür buradan dedi.. 🤦🏻‍♂️ Yani burada adam gibi bir işaretlendirme yapılmaması rezalet.. Zaten sabahki kit dağıtımı da çok düzensizdi.

Bir de bu bahsettiğim loop içinde yokuş aşağı kaptırmışken çok sert bir viraj karşıma çıktı. Allah'tan temkinli iniyordum yoksa orada asfalta yapışmıştım. Bu viraj öncesi de bir uyarı levhası görmedim. Organizasyonu yapan ben olsam elinde kırmızı bayrak sallayan bir adamı bu virajın öncesi dikmiştim.

triban.jpg

WhatsApp Image 2023-08-13 at 22.26.09.jpeg

Uzun parkur sonuç listesini paylaşmışlar. Excell dosyası olarak indirebiliyorsunuz.

(link)

331561513OKAN GÜNERTRMaster Erkek (40-44)UZUN PARKURM3:18:49

Yarış çok güzel olsada malesef aksilikler de oluyor. Uzun parkur da ilk aksilik WC sırası oldu, ben çıktım bisikleti aldım geri sayım başladı yola girene kadar, farkı yedim zaten birde kısa turcuların arasından geç derken olan oldu. Neyse bastık rivaya doğru giderken Deniz fırtınası vardı galiba.🤣 Sonra Riva da mide bulantısı 1 2 dk da orda gitti, Polonez köy harici çok akışkan bir yarış oldu.

bazı kategorilerde overall belirtilmemiş
tüm katılmda kaçınçcısın bilemiyorsun mesela 40 44

Fondo startında yeni bakan iki lafı bir araya zor getirip kasılıyordu.Yanında da federasyon başkanı vardı.
Şimdi onlara sormamız lazım:
1-Ana sponsor ile nasıl ve ne düzeyde işbirliği yaptınız?
2-Geçen yıl da benzeri sorunlar yaşandığı halde bu aymazlık nedir?
3-Organize olamayan organizasyona ne denir?....

Spor bakanı konuşmasını bitirdiğinde morali bozuldu zaten. Mikrofonda yüksek bir alkış istiyorum diyor 100 kişiden 20 kişi belki alkışlıyor.
Birkaç kez alkış istiyorum deyip durdu fakat kimse oralı bile olmadı.

bazı kategorilerde overall belirtilmemiş
tüm katılmda kaçınçcısın bilemiyorsun mesela 40 44

Uzun parkur sonuçlarında tamamında var, siz kısa parkurda mı yarıştınız acaba?

Fondo startında yeni bakan iki lafı bir araya zor getirip kasılıyordu.Yanında da federasyon başkanı vardı.
Şimdi onlara sormamız lazım:
1-Ana sponsor ile nasıl ve ne düzeyde işbirliği yaptınız?
2-Geçen yıl da benzeri sorunlar yaşandığı halde bu aymazlık nedir?
3-Organize olamayan organizasyona ne denir?....
3- cevap) Yaptı Desinler 😂

Bir cacık olmaz bunlardan seneye yine aynı şeyler yaşanacak.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
En azından Bodrum Granfondo dan iyiydi .:)

Kısa parkur katılımcıların yarısına yakını kavşaklarda işaret levhası ve görevli olmadığı, yönlendirme polise kaldığı ve polis bu işi beceremediği için resmi yarış güzergahından farklı bambaşka ve daha kısa bir rotaya yönlenmiş, süreler birbirine karışmış, bu nedenle olsa gerek, günün sonu itibariyle sonuçlar halen açıklanamamış, halen kimse dünyanın hiçbir yerinde ciddi bir gran fondo yarışında yaşanmayacak bu büyük aksaklık nedeniyle özür dilememiş ve biz buna "ufak tefek organizasyonel pürüzler" mi diyeceğiz? Niçin arkadaşlar, sponsorlar, belediyeler üzülmesin, sosyal medyadaki mutluluk pozları bozulmasın, tadımız kaçmasın diye mi? Bir sürü insan başka şehirlerden hatta ülkelerden ciddi bir masraf ve zahmetle kalkıp gelmiş, ama hatalı yönlendirme gibi çok temel bir beceriksizlik nedeniyle diskalifiye olacak. Durum buyken uzun parkurda yarışanların ve bir şekilde şanslı olup veya güzergahı bilip doğru rotada bitirebilenlerin hiçbir şey olmamış gibi davranmasını anlamak gerçekten güç.
Kesinlikle katılıyorum hocam. İlk yarışımdı kısa parkur bilgilendirmesi çok yanlıştı. Benim yol bilgisayarım ile uyuşmuyor. Bu arada ilk yarışım olması nedeniyle sonuç listesini bulamadım yardımcı olabilecek var mı ?

Asfalta boya ile oklar ve yazılar yazılır sapağın biraz öncesinden uyarı olarak (Alibahadır köyündeki ayrıma). Uzun sola, kısa sağa diye, kireç+fırça ile bu kadar kolay, ucuz ve pratik...

Son düzenleme:
Yarışçılardan çok reklamı ve sponsorları düşünmüşler.birde istanbul granfondo diyorlar. Diger şehirlerdeki de ortalama böyleyse organizatörler belli ki sektöre çökmüş, para cukkalama peşindeler.

Geri