Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Turkcell Granfondo İzmir 05 Eylül 2021

Bu benim katıldığım 2. granfondoydu. İlki İstanbul'da kısa parkurdu ve orta sıralarda bitirmiştim. Büyük bir hata yaparak bu sefer uzun parkura katıldım. Düzenli sürüş yapan ya da spor amaçlı kullanan birisi değilim. Baştan sona en arkalarda tek başıma rüzgarla savaşarak 4 saat 50 dakika gibi çok uzun bir sürede sürüşü bitirebildim. En arkada ara ara polis ve otobüs eskortunda sürdüm ve bu da çok sinir bozucuydu.

Seçimin kötü olmuş.. Uzun parkuru bende düşündüm fakat antreman yaptıgım mesafe 40km, daha fazlasına vucut alışık değil. Tek oturuşla 100km üstü yaptıgım oldu fakat performans amaçlı değil :) İşin içine performans girince olay değişiyor.. Hergun antremanda min 70-80km yapan biri olsaydım uzunu seçerdim.. Geçmiş olsun :)

Scudo
Bu benim katıldığım 2. granfondoydu. İlki İstanbul'da kısa parkurdu ve orta sıralarda bitirmiştim. Büyük bir hata yaparak bu sefer uzun parkura katıldım. Düzenli sürüş yapan ya da spor amaçlı kullanan birisi değilim. Baştan sona en arkalarda tek başıma rüzgarla savaşarak 4 saat 50 dakika gibi çok uzun bir sürede sürüşü bitirebildim. En arkada ara ara polis ve otobüs eskortunda sürdüm ve bu da çok sinir bozucuydu. Bu kadar uzun süre yolların trafiğe kapatılması ve neredeyse her 100 metrede bir görev yapan yüzlerce polis memuru ve diğer destekçi görevlilerin varlığı İzmir açısından organizasyona ne kadar önem verildiğinin ve emeğin göstergesiydi. Yalnız finishe geldiğimde hiç bir görevli muhattap bulamadım, ortamı çok gürültülü buldum ve hatıra madalyası alabileceğim bir görevliye de ulaşamayıp organizasyonun keyfini çıkartamadan kaçtım. Yiyecek içecek vs konularında da maliyet artışı nedeniyle olsa gerek koşu-bisiklet gibi organizasyonlar hep geriye gidiyor gördüğüm kadarıyla. İstanbul ile kıyaslanınca da İzmir'de sanki bazı şeyler çok eksik gibi geldi profesyonellik anlamında. Yine de emeği geçip yorumumu okuyan varsa herkese çok teşekkür ederim.

Öncelikle geçmiş olsun. Umarım bisikletten nefret etmemişinizdir. Hatalı karar verdiğinizin farkında olmanız güzel. Yol bisikleti yarışları gerek atmosferi, gerekse de iç dinamikleri açısından çok farklı bir kategoridir. Her ne kadar amatör bir faaliyet olsa da profesyonel yarışlardan pek de farkı yoktur. Bu sebeple iyi hazırlanmak ve vücudunuzun sınırlarını iyi bilmeniz gerekir. Eğer yarış heyecanını yaşamak, keyif almak, çalışmanızın karşılığını almak istiyorsanız mutlaka "çalışmanız" lazım, yani "antrenman". Bu her konuda böyledir. Bir gün yabancı dil ile ilgili bir şeye bakmasanız bir kelime unutursunuz. Özetle, iyi bir antrenman arkadaşı bulup gelecek yarışlara disiplinli bir şekilde hazırlanırsanız ve doğru parkuru seçerseniz keyif almamanız için bir sebep yok. Bundan sonrası doğru beslenme, bakımlı ve doğru ayarlanmış bir bisiklet kullanmak diyebiliriz. İzmir yarışı organizasyon anlamında kusursuzdu denemez ama gereken özellikleri sağlıyordu. Özellikle önceki seneye göre parkurun denetimi ve görevliler arttırılmıştı. Emeği geçenlere ben de teşekkür ederim.

Geri