Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Türkiye coğrafyası bisikletli macera yarışı

Tcbmy ile ilgili bir kaç veri paylaşayım :
rota uzunluğu : 1264-1350 km
Kazanım : 21.031 m
Max irtifa : 1.739 m
Min irtifa : 0 m
ort irtifa : 196 m
max eğim : %16.7
ort eğim : %1.7
Abi maximum irtifa oranı düşük değilmi , yarış hattına bakınca?

Scudo
Rakamların dili soğuktur. Rakamlar yarışı okumanızı kolaylaştırır. Ancak vereceğiniz emeği, yaşayacağınız hazzı, hırsı, adrenali, üzüntüyü, mutluluğu anlamanızda kesinlikle yeterli olamaz. Birşeyleri yaşamak için o işin parçası olmanızda fayda vardır. Dışarıdan takip ederek ancak belirli bir keyfi alabilirsiniz. Bayern Münih Barca maçını izleyerek keyif alabilirsiniz ancak halı sahada terleyerek, yere düşerek, gol pası vererek aldığınız keyfin yanında nedir ki?
Paris Roubaix, Tour de France izleyerek bisikletçileri takdir edebilirsiniz ama ultra mesafe macerasına katılarak onların hissettiği adrenalin bir benzerini siz de yaşayabilirsiniz. Bisiklet sporunun en güzel tarafı da edilgen değil etken olmak,izleyen değil bizzat yapan yaşayan olmaktır.

Maceramızla ilgili olarak bir gelişmemiz var.
Takip aracı olarak benim aracım kullanılacak. Araç tüplü ve öfkeli; şöfer ise full doğalgazlı :ssrtcbya:

Yavaş yavaş, kademe kademe, sağlam adımlarla ilerleyeceğiz.
Tek üzüntüm yarışa katılamamak, sadece izlemek takip etmek olacak.

Takip aracı olarak benim aracım kullanılacak. Araç tüplü ve öfkeli; şöfer ise full doğalgazlı :ssrtcbya:

Hayırlı ,uğurlu olsun diyelim. Fakat bir yarışmacının yarıştan düşmesi ne kadar doğru?
Koordine işinin ciddi yapılması gerekiyor eyvallah.Yarışa bir yıla yakın bir sürevar. İllaki direksiyonu sağlam biri bu işi pekala yapabilir.

Sayın @hamlet2006 , sayın @Süper Dede 'ye bir sözünüz vardı. "İki elim kanda olsa..." gibisinden bir şeyler söylemiştiniz. 😋

Hayırlı ,uğurlu olsun diyelim. Fakat bir yarışmacının yarıştan düşmesi ne kadar doğru?
Koordine işinin ciddi yapılması gerekiyor eyvallah.Yarışa bir yıla yakın bir sürevar. İllaki direksiyonu sağlam biri bu işi pekala yapabilir.

Organizasyonun çok önemli noktaları var:Birisi takip aracı, takip aracıyla varlığımızı hissettirmek ikincisi ise takip aracıyla takip edebilmek için tracker cihazlarının varlığı.
Takip aracı işini Allahın izniyle çözdük.
Tracker cihazları için ise @Süper Dede birkaç firma ile görüşüyor. O da çözülecek.
Bu sene keyifli olacak inşallah. Ttubr1 de Samsuna kadar olan bölümde 26 bisikletçi vardı. Yarışı bu bölümde bırakmak zorunda olanlar bile çok büyük keyif almışlardı. Artık organizasyon kompaktlaştı artık daha dar alanda daha çok katılımcı olacak bu da büyük bir keyif demek
Sayın @hamlet2006 , sayın @Süper Dede 'ye bir sözünüz vardı. "İki elim kanda olsa..." gibisinden bir şeyler söylemiştiniz. 😋
Sözümü tuttum ne şekilde olursa olsun yanındayım.

@hamlet2006 Bunlar çok güzel haberler:harika:
Bunun yanı sıra sosyal medya paylaşımları ve PR ile ilgili çözüm olarak neler düşünülüyor şu raddede acaba? Spontane bir şekilde olması pek hoş gelmiyor bana. Bu tarz konular bana kalırsa en az takip aracı meselesi kadar önemli. Yarışmaya profesyonel bir boyut katacak, yarışmanın cazibesini/albenisini arttıracak her türlü imkan “profesyonel bir şekilde” kullanılmalı bence. Ha keza önceki yarışlarda da bunun eksikliğini sıkça gördük.

Bu sene spontone gelişmelerin yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Çok fazla değişken olduğunu biliyorsunuz ama yine de kontrol edilebilecek herşeyi kontrol edeceğiz.

Öncelikle @cember3454 kardeşimiz özelden de güzel fikirlerini bizimle paylaştı.:harika: Bu fikirler arasında bir tanesini ben de düşünüyordum.
Organizasyonu takip edeceğim ve hergün "yarış raporu" sunacağım. Her bir yarışçının - eğer yarışçılar izin verirse gün içinde neler yaşadığını, durumunu vbyi görsellerle sunacağız. En azından kim nerede ne yapıyor bileceksiniz. Tabii ki bunu yaparken ben de üç beş gün yüzü görmemiş betimleme katacağım. Kalemim güçlüdür bilirsiniz. :ssrtcbya: Her akşam bir fincan kahvenizi içerken yarış raporunu merakla okuyacaksınız.
Diğer fikirleri de hoş dokunuşlar olacaktır, onları da yapmak için elimizden geleni yapacağız.Kendisine teşekkür ediyoruz. :harika:Bu tarz fikirlerinizi, önerilerinizi ve desteklerinizi özelden bana ya da @Süper Dede ye yazabilirsiniz

@hamlet2006 onu bunu bilmem , ama Mümtaz Abime daha rahat nefes aldırıyorsun ve çok yardımcı oluyorsun.😍 Sahi bizim @Süper Dede nerelerde çok sinsi takılıyor bu aralar. Acaba diyorum yarışçıları izlemek için süper güçlerle Radar Anlaşması hazırlıkları mı yapıyor.:koptum:

@hamlet2006 onu bunu bilmem , ama Mümtaz Abime daha rahat nefes aldırıyorsun ve çok yardımcı oluyorsun.😍
Bu sene temel felsefemiz ve organizasyona bakış açımız farklı olacak. Tamamen analitik düşünce yapısıyla sistematik ve düzenli bir yaklaşımımız olacak. Organizasyonu öncelikle tümden gelim yöntemi ile alt konulara ayıracağız. Bu alt konuları da kendi içinde küçük parçalara ayırarak irdeleyip değerlendireceğiz. Bundaki yani küçük parçalara ayırıp bunları sorgulayıp kafa yormamızdaki amaç bütünü yani organizasyonu geliştirmek problem çıkarabilecek noktaları önceden çözümleyebilmek.Olası problemlerin nedenlerinin ne olabileceği, nasıl çözümleyebileceğimiz, çözüm önerileri, arzuladığımız en iyi sonuçlar üzerinde öncesinde, sırasında düşüneceğiz ki problemleri ortadan kaldırabilelim.

Organizasyonu @Süper Dede Mümtaz Ağabey ile 3 ana başlığa böldük. Bunlar macera öncesi yapılacaklar, macera koşulurken yapılacaklar ve son olarak macera sonrası durum.
Kervan yolda düzülür hesabı spontone iş yapmayacağız.İlmek ilmek işleyeceğiz.
TTUBR1 de yapılan eksiklikler ve bu işi doğru yapan Tcr gibi organizasyonlar ve yeni önerileri harmanlayın doğru birşeyler ortaya çıkarmaya çalışacağız.

Bizi desteklerseniz, önerilerde bulunursanız, katılımcı olursanız bizim de elimiz güçlenmiş olur, ortaya daha keyifli bir şeyler çıkar.
Sahi bizim @Süper Dede nerelerde çok sinsi takılıyor bu aralar. Acaba diyorum yarışçıları izlemek için süper güçlerle Radar Anlaşması hazırlıkları mı yapıyor.:koptum:
Mümtaz Ağabey boş durmuyor. İletişim halindeyiz. Tracker cihazları için birkaç firma ile temas kuruyor. Önceliğimiz temel şartları biran önce yerine getirmek. Tracker cihazı ve takip kesinlikle olacak.

Son düzenleme:
Bu sene temel felsefemiz ve organizasyona bakış açımız farklı olacak. Tamamen analitik düşünce yapısıyla sistematik ve düzenli bir yaklaşımımız olacak. Organizasyonu öncelikle tümden gelim yöntemi ile alt konulara ayıracağız. Bu alt konuları da kendi içinde küçük parçalara ayırarak irdeleyip değerlendireceğiz. Bundaki yani küçük parçalara ayırıp bunları sorgulayıp kafa yormamızdaki amaç bütünü yani organizasyonu geliştirmek problem çıkarabilecek noktaları önceden çözümleyebilmek.Olası problemlerin nedenlerinin ne olabileceği, nasıl çözümleyebileceğimiz, çözüm önerileri, arzuladığımız en iyi sonuçlar üzerinde öncesinde, sırasında düşüneceğiz ki problemleri ortadan kaldırabilelim.
Anlaşıldı bu sene de yarışma yapılamayacak.

@mehmetsunu Peki sizin için yarışmanın sağlıklı bir şekilde koşulabilmesi için nasıl bir yaklaşımla hazırlanmalı, eksikler nasıl giderilmeli, sorunlar en iyi nasıl çözülmeli?

Bu soruların cevapları hakkında bir fikriniz var demek ki böyle net bir sonuca varabilmişsiniz. Yardımcı olursanız, herkes bilgilerinizden yararlansın hocam :harika:

@mehmetsunu Peki sizin için yarışmanın sağlıklı bir şekilde koşulabilmesi için nasıl bir yaklaşımla hazırlanmalı, eksikler nasıl giderilmeli, sorunlar en iyi nasıl çözülmeli?

Bu soruların cevapları hakkında bir fikriniz var demek ki böyle net bir sonuca varabilmişsiniz. Yardımcı olursanız, herkes bilgilerinizden yararlansın hocam :harika:
Rüçhan çamay söylerdi bizim çoçukluğumuz da bilmeyenler şaban filmlerinin birinden kendisini hatırlayacaktır: Para para para, parra da parrra da parra varlığı birden yokluğu yarrraaaaa

Abilerim belki haddim değil ama,"kesinlikle para iadesi yapılmayacaktır" maddesi ufak bir güncellemeyle "kişinin kendisinde veya birinci derece yakınında bir sağlık sorunu oluşmadığı sürece para iadesi kesinlikle yapılmayacaktır" haline getirilse daha iyi olmaz mı?Oram çizildi buram ezildi değil de;Allah korusun bir kaza olur,vefat olur böyle durumlarda acil para ihtiyacı da doğabilir.

Sevgili arkadaşlar : site çalışmasının büyük bir bölümü bitti. "Bana ulaşın" bölümüne bu yarışa katılmak istediğinizi belirten bir mail atarak en azından fikir sahibi olmamızı sağlayabilirsiniz. Yarışın startı en erken okulların kapanmasından bir hafta sonraya olabilir. Daha önce olması katılımda eksikler olabileceğinden düşüncemiz o yönde...Katılım ücretinin de en fazla üç yüz tl civarında olabileceği ipucunu verebilirim. Katılmayı ciddi olarak düşünen arkadaşlarımın bana ulaşarak kayıtlarını yaptırmalarını istirham ediyorum. Bu tür bir gizliliği de olur olmaz yorumları önlemek adına yaptığımı belirtmek isterim..
sitemizin adresi : (link)
Daha önce başka başlık altında da yazmıştım. Aceleyle yapılan, özensiz bir imaj çizmeye devam etmiş malesef site. Alakasız, başka sitelerden fotoğraflar, eksik iletişim bilgileri, site kalıbının hiç değiştirilmediği bir sponsor alanı vs.
Ben şimdi bu siteyi kime yollasam benimle yarışmaya gelmeye ikna edebilirim ? Biliyorum bu iş için çok isteklisiniz ama önce organize olup, işin alt yapısını hazırlayıp sonra dünyaya sunmak en çok size, yarışa kazanç sağlar.
Ek olarak;
- Siteye rotayı strava veya komoot gibi bir uygulama üzerinden verirseniz insanların detaylı inceleme şansı olur. Hatta gpx olarak indirebilirler.
- Majestik34 mail adresi kimin bilmiyorum ama sitede organizasyonla ilgili tek ismin bu nick olması yerine kısa biografisi ile Mümtaz Öztürk yazsa ve fotoğrafı vs olsa daha yerinde olacaktır.

Bende biraz acele edildiği kanısındayım...

@BerkEvren
Mümtaz Ağabey ile ilk en net konuşmamızı dün gece yaptık.Bunlardan birisi Web sitesi hususundaydı. Web sitesi konusunda Mümtaz Ağabey tekrar kapsamlı bir revizyon yapacak.
Web sitesi ve birkaç hususu netleştirdikten sonra sunumumuzu yapacağız ve forumda da yeni bir konuya geçiş olacak.Yeni taze bir başlangıç yapacağız.

Geri