Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Türkiye coğrafyası bisikletli macera yarışı

Scudo
2019'daki ultra mesafe organizasyonu için hazırlık, tur şu bu derken 10000 km yol yapmıştım.
2020'deki yarışa katılamadım, yarışa hazırlık antrenmanı da yapmayınca ancak 1500 km civarı pedallayabildim.
Yarış bisiklete binmek için ekstra bir sebep oluyor.
2019 da sırf yarış antrenmanlarında uygulamak için beslenme ve nabız konularını öğrenmiştim. Bunlar için bile bu tarz organizasyonlar bir çeşit bahane ve sebep oluyor.

Sayın @hamlet2006 bu kadar bisiklet geçmişiniz ve bilgi birikiminiz var ve literatür konusunda burada 1 numarasınız, bisiklete binmiyor musunuz? İnanasım gelmiyor...Yani burada ben binmem, ahmet mehmet binmez ama siz aşıksınız..Sebepten bağımsız, neden diye sormadan, ne sıklıkta bindiğinizi merak ediyorum...

@HakanAydn Estağfurullah Ağabey.
Beni forumdaki arkadaşlar son bir seneyi saymazsak "yol bisikleti yarışları" konusundaki paylaşımlarımla bilirler. Ancak geçen sene TTUBR1 hazırlıklarımla ve son bir seneden beridir de yoğun tempo çalışmam nedeniyle, yol bisikleti yarışlarını da takip edemedim. Takip edemediğin bir dünyayı anlatamazsın bundan dolayı iyi olduğum arkadaşlarca söylenen yol bisikleti yarışları hususunda içerik üretemedim.. Yine son bir senedir yoğun çalışmam ve işyerimin evimin altında olmasından ötürü bisiklete bile binmeye fırsatım olamadı. Mağazam değiştiğinden dolayı son bir aydır işe bisikletle gidebiliyorum.
Seneye yazın kullanabileceğim bir haftalık iznim var. Onda da sahada Mümtaz Ağabeye organizasyonda yardımcı olmaya çalışacağım. Eğer yarışa ben de katılabilseydim ki can atıyordum daha çok antrenman yapmak zorunda kalacak bisiklete daha çok binebilecektim. Ama o da bir yarışçı kadar olamayacak olsa da yine de biraz daha fazla bisiklete bineceğim.
Maddi ve emek gücü olarak imkanların kısıtlı olmasından daha da önemlisi katılımcılara daha da az mali yük bindirmek amacıyla Mümtaz Ağabeye destek olmanın daha doğru olacağını düşündüm.
Motosiklet dünyasını iyi bilirsin Hakan abi.
KTM markasını niye severler, çünkü KTM yöneticileri kendileri de motor ve yarış manyağı olmalarından hafta sonu kendi ürettikleri motorlarıyla yarışan tutkunlar olduklarından.
Biz Mümtaz Ağabey ile bisiklete binip katılımcılarla yarışamıyor olsak da bacaklarımızla mental olarak da yarışçıların hissettiklerini anlıyor olabileceğiz.

Son düzenleme:
Bu sefer organizasyon paraları bende toplanacaksa bende artık neyse bir şekilde efendim rejaları da (bülent ersoyvari) kırmayıp, kendimden feragat edip elimi taşın altına koymak istiyorum.

Son düzenleme:
Ağanın eli tutulmaz.

Sponsored by MS ( Mehmet Sunu )

2021 de yapılacak uzun soluklu bisiklet yarısında katkılarını esirgemeyecek olan Sayın Mehmet Sunu 'yu hep birlikte tebrik ediyor ve plaketini almak uzere sahneye davet ediyoruz.

@hamlet2006 güzel yazmışsın, iyi antrenman yapıp bacaklarımı tcbmy de kiralamayı düşünüyorum. :D
@HakanAydn sevgili kardeşim aralarda saklanma yarisimizin startın da şöyle seksen kiloluk bir Hakan Aydın'i görmek istiyoruz...sular kesikti çalışamadım mazereti kabul değil...:):harika:
Bu sefer organizasyon paraları bende toplanacaksa bende artık neyse bir şekilde efendim riceaları da (bülent ersoyvari) kırmayıp, kendimden feragat edip elimi taşın altına koymak istiyorum.
Ağlamak istiyorum... 😍

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Şimdi bir önerivari eklemek istiyorum ;

Kuralların içerisinde topluca sürmek-gruplaşmak yasaktır ibaresi anlaşılır bir neden . Ancak , gün bitimlerinde/artık dinlenme noktasında birden fazla kişi bir araya gelip uyuması v.b. izin verilse olmaz mı ? Yani sonuçta güvenlik açısından daha iyi olur gibi (bisiklet / eşya çalınması v.s.) . Zira ben hiç sadece uyku tulumuyla uyumadım , çadırla yapmıştım bir turumu ama taşıması kolay değil. Bu durumda uyku tulumunu kullanacağız da bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

@TatanQa_tr zaten bir arada bulunmak, kamp kurmak veya bir yerde yemek yemek serbest, sadece sürüş birlikte olamaz...
Yer iyi seçilirse çok rahat ve temiz bir uyku oluyor. Ben tek kişilik çadırla kamp kurmayı tavsiye ederim. Börtü böcek, akrep, yılan, gergedan gibi dış tehlikelerden korunmuş olursunuz...

@Süper Dede ağabey diete başladım aslında , 1 hafta oldu, daha pek vermemişimdir ama istikamet o yönde..Yarışa katılabilme durumum son düzlükte belli olacak gibi..Çok istiyorum ama günde 200 km dile kolay, ciddi bir iş, laf olsun diye yaparım diyemem...İlk fırsatta antrenmana başlayacağım..1 aydır binmiyorum..🙁
Olay 25-30 kilo vermekte bitiyor...Belki yarışma moduna girersem o motivasyonla veririm, hayırlısı, ama çok istiyorum katılmayı...

@Süper Dede ağabey diete başladım aslında , 1 hafta oldu, daha pek vermemişimdir ama istikamet o yönde..Yarışa katılabilme durumum son düzlükte belli olacak gibi..Çok istiyorum ama günde 200 km dile kolay, ciddi bir iş, laf olsun diye yaparım diyemem...İlk fırsatta antrenmana başlayacağım..1 aydır binmiyorum..🙁
Olay 25-30 kilo vermekte bitiyor...Belki yarışma moduna girersem o motivasyonla veririm, hayırlısı, ama çok istiyorum katılmayı...
İlk günün gazıyla katılımcılar 300-400 km arasında bir yol yapıyor. Geri kalan günlere nispeten daha az km kalıyor.

Yarıştan bir ay önce 89 kiloydum. Yarışa 80 ile başladıydım.Bir şekilde veriliyor son dakikada bile olsa

@hamlet2006 Küçük oğlumda kazandı şükür üniversiteyi, kayıt vs bitsin eylülde başlarım antrenmanlara. Bu sefer sporcuymuşum gibi davranacağım. Sinop ta bir nevi çekup oldu..Sağlık sorunum yok şükür.
@necmeddin katılmazsa yokum, onuda unutmadan söyleyim..😁😂🤣😂

Sevgili arkadaşlar : uzun zamandır burada paylaşım yapmadım, bunun sebebi gidişatı izlemek. Özelden soranlar oluyor, yapılacak mı diye...! İşin en anlaşılır biçimde anlatımı şu şekilde : Yarışmacıları takip konusunda kiralamayı düşündüğümüz trackerlar kiralık değil satılıkmış, bu sebepten tracker konusunu düşüncelerimizden çıkardık. 150 dolar + kdv olunca rakam fırladı. Takip sistemi olmadan da bu yarışın yarışanlar açısından ne kadar ciddiyeti olur, bu da tartışılır...Bu cihazları ithal edip satan firmalarla yaptığım görüşmelerden çıkan sonuç bu. Hal böyleyken katılımcılardan yüksek ücret istemenin de bir anlamı yok. Ama bir grup bisikletli bir araya gelir ve 2000 km lik bir sürüşe çıkarlar. Maksat maceradır, sürüştür, yeni ufuklara yelken açmaktır. Konuya bu açıdan bakmak isteyenlerle yapılabilir. Bir araç ayarlarız, yarışmacıları takip eder ve mola yerlerinde buluşup çadırlar kurulur ve macera yaşanır. Nasıl isteniyorsa öyle sürülür ve anılar biriktirilir...vs...vs...Durum bu...

@hamlet2006 Küçük oğlumda kazandı şükür üniversiteyi, kayıt vs bitsin eylülde başlarım antrenmanlara. Bu sefer sporcuymuşum gibi davranacağım. Sinop ta bir nevi çekup oldu..Sağlık sorunum yok şükür.
@necmeddin katılmazsa yokum, onuda unutmadan söyleyim..😁😂🤣😂
Abi ya mesajı geç gördüm kusura kalma. Konuyu takipteyim. Abi duruma göre bakacağım. :harika:
@Süper Dede hayırlısı ağabey. Şeffaf ve ortak alınan fikirler eyleme geçer.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Sevgili arkadaşlar ; Google haritalar üzerinden konum atarak 8 saat boyunca izleme seçeneği uygulandığında aynı anda kaç kişi izlenebiliyor, bu konuda bilgisi olan varsa bir şeyler yapabiliriz yarış içinde. Yani sürekli ultra mesafe yarışımızı yapabilmenin yollarını araştırıyorum, farkındasınız herhalde... :D Takip işini çözersek bu iş olur, hadi biraz hareketlenin bakalım...:):harika:
8 saat izleme ve canlı konum takibi whatsapp ta daha iyi bir uygulama olarak gözüküyor.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Sevgili arkadaşlar ; Google haritalar üzerinden konum atarak 8 saat boyunca izleme seçeneği uygulandığında aynı anda kaç kişi izlenebiliyor, bu konuda bilgisi olan varsa bir şeyler yapabiliriz yarış içinde. Yani sürekli ultra mesafe yarışımızı yapabilmenin yollarını araştırıyorum, farkındasınız herhalde... :D Takip işini çözersek bu iş olur, hadi biraz hareketlenin bakalım...:):harika:
8 saat izleme ve canlı konum takibi whatsapp ta daha iyi bir uygulama olarak gözüküyor.

Abi aşağıda söylendiğine göre, konumu görmesini istediğin kişilerin gmail adreslerini kendi rehberine ekleyeceksin. İzleyecek kişiler verilmiş mail adresindeki hesaba bağlı android cihazıyla,
veya PC'den google hizmetlerine giriş yaptıktan sonra paylaşılan konumu izleyebilecek. Kişi sınırı yok gibi.

If the other person has a Google Account:
  1. Make sure their Gmail address is part of your Google Contacts.
  2. Choose how long you want to share your location.
  3. Tap the profile of the person you want to share your location with. If asked about your contacts, give Google Maps permission.
  4. Tap Share.

Konum takibini kullandığınızda çok fazla güç yiyor diye biliyorum. Memlekete sürerken kullanmıştım. Yedek güç kaynağı (powerbank) şart olur.

@Özcan kardeşim çok teşekkür ediyorum ilgin için. Normalde whatsapp tan rehberimdeki kişiye konum paylaştığım zaman 8 saat boyunca beni canlı izleyebiliyor. Aslına bakarsan benim en çok merak ettiğim, grupta otuz kişi olduğunda da takip te yavaşlama vb...şeyler olur mu..? Eğer aynı şekilde canlı takip oluyorsa ultra mesafede kullanılabilir. Tracker kullanımının tam karşılığı olmasa da bedava çözüm olması bizim için cazip olur. Tracker satan şirketler kiralama yapmıyor ve satış fiyatı kişi başı 150 usd artı kdv şeklinde.
@Cemal Ç. kardeşim power bank zaten uzun yarışlarda olmazsa olmazımız. Her şeye lazım...yedek güç, tracker kullanırken de lazım nasılsa...

@Süper Dede (link) örnekteki gibi ebeveyn takip programı türü bir şey kullanılsa şarj açısından daha olumlu olabilir. İstendiği anda kimin nerede olduğuna bakılıp kapatılıyor böylece kullanıcının şarjı hızlı tukenmiyor. Tabii bu izleme sadece yarış düzenleyici için mümkün olacak. Dışarıdan insanlara anlık izleme seçeneği olmuyor. Ama düzenleyen YouTube, Instagram vb. bir platformdan günlük & saatlik belli periyotlarla canlı yayın yapar da cihazın ekranını canlı olarak paylaşıp bilgi verirse dolaylı bir takip & bilgilenme sağlanabilir.

Geri