Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Türkiye - Japonya

Hocam harbiden tebrikler. Allah yolunuzu açık etsin. Sizler gibi insanlara imreniyorum

Scudo
Bazıları sadece hayal kurar, bazılarıda hayallerini Gerçeğe dönüştürür. Yolunuz açık olsun...
Takipteyim.

selametle , esenlikle , şen gidin şen gelin inşallah...

Arkadaşlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederiz.
Kendi turumuz için basit bir blog sayfası hazırladık ve bir web sitesine benzetmeye uğraşmadık . Önemli olan bizi takip edebileceğiniz bir yapı olmasına önem verdik.
Adımızı ASYA GEZGİNLERİ koyduk , sloganımız 2 adam 2 bisiklet 11 ülke 12.000 kilometre , ben paitte bir de logo yaptım biraz anlamlı biraz eğlenceli.
facebookta da bir sayfa açtık .
Bizleri artık takip edebileceksiniz
şimdilik boş gibi görünebilir ama 1 yıl boyunca hem tecrübelerimizi hem de fotoğraf ve videoları sürekli paylaşacağız.
Bizi takip edin :)

http://2.bp.blogspot.com/-W75icUbjRzo/VML_jpP_tuI/AAAAAAAABkI/KNblVhM40ds/s930/LOGOSON.png

(link)

http://1.bp.blogspot.com/-LXIEvlu7GpA/VMPzw9eoIZI/AAAAAAAABmk/4Mfa6KfwL-Y/s260/ASYA%2BGEZG%25C4%25B0NLERi.png

(link)

4691 dosyayı görüntüle

Serhan Tenay ve Bilgin Lopez Martinez, bataklıktaki evlerinden (İstanbul) çıkıp dünyayı görmeye karar verdiler, başarılar dileyelim.

"Lotodan para çıksa ne yaparsın?" sorusunun popüler cevaplarından biri de "Dünyayı gezerim" dir. Aslında kastedilen genelde gemiyle yapılacak bir "mavi yolculuk" tur, 15-20 liman görünce ve oralarda iki gün kalınca oldu sana "dünyayı görmek"!! yürü be.. Dünyayı gezmek ancak bisikletle olur, sindire sindire...Yıldızlar altında uyuyarak.
Neymiş? Dünyayı gezmek için zengin olmak gerekmiyormuş, aksine tamamen parasız olmak daha bir avantaj. Örnek mi? Aha Serhan ve Bilgin.
İlk gereken cesaret ve konsantrasyon, gerisi teferruat.

Bu turun başlangıcındaki Türkiye etabı bile İstanbul dan Artvin' e başlı başına büyük bir olayken, geri kalan yolu düşününce önemsiz bir "intro" konumuna düşüveriyor.

Gürkan Genç ten farklı olarak rotada Türkmenistan ve Özbekistan yok, bunun yerine Kazakistan var. Bilmeyenler için söyliyeyim, Türkmenden ve Özbekten vize almak çok zordur, her iki ülke de Türklere karşı negatif ön yargılıdır. Arkanızda Dışişleri gibi bir sponsorunuz yoksa vizeyi unutun. "Abi, biz ülkenizi boydan boya pedallayacağız, bir de her santimetre karesini fotoğraflayacağız, vize verir misiniz?" Vermezler. Aman vermesinler, çok ta görülesi yerler değil.

Çin olmadan bir Asya turundan bahsetmek eksik kalacaktır, ancak güvenlik nedeniyle Çin başka ülkelerden vize vermiyor; yani Türkler sadece Türkiye den alabilir, Moğolistan dan vermeyebilirler. Bunu İstanbul da çözmek lazım.

Bu turun ortalarına doğru Almatı da dahil olmak beni de heyecanlandırıyor. Haydi rasgele...

çok zorlu bir rotaya benziyor. allah yolunuz açık etsin. 15 mart pazar gününe isabet ediyor. şimdiden planlarım arasına dahil ettim.

vayyy japonya hee allah kazasiz belasiz yolculuklar nasip etsin abi

Kazasız Belasız takipdeyiz...

@Raşit S

Serhan tenay harika olmuş :) başka bir arkadaşımda Serhan Mert yerine Seyyah Mert diyor bana
Çin vizesi için önerini yapacağız vize vermezlerse önemli değil çin'in kuzeyinden güney sibiryayı pasifiğe kadar dolaşır vladivostoktan japonyaya geçer en son güney koreyi görmeye gideriz.
1,5 milyar çinlinin arasından geçmek heyecanlı olacak , frodo ve sam'in mordor yaylalarında ork ordularını aşıp hüküm dağına gitmesi gibi :D zamanında çid seddini örmüşler kuzeybatıdan kimse gelemesin diye günümüzde vize duvardan daha etkili bir savunma

Ben en çok Novosibirsk' i merak ediyorum, Sibirya nın başkentini. TV de gördüğüm kadarıyla doğası olağanüstü. Emekliliğimde yaşamak istediğim yerler içinde ilk beşte.
Yakınlarındaki Krasnoyarsk yol üzerinde ise eğer orada yaşayan iyi bir arkadaşım var, deri ve kürk mağazaları yöneticisi.

@Raşit S

Raşit Bey, nedir bu Özbekistan ile Türkmenistan'ın bize karşı ön yargısı bilginiz var mı? Türkmen başının değişik bir adam olduğunu, garip kararlarını falan arada okuyoruz. Ben anlam veremiyorum bu yokuş yapmalara. Azerbaycan'da da sıkıntı çekmişti Gürkan Genç. Oradakilerin tavrı da pek pozitif değildi. Bunun altında tarihi bir olay mı var ne var merak ediyorum açıkçası?

Yolunuz açık olsun arkadaşlar, kazasız belasız gönlünüze göre bir tur olur inşallah.

@tekkir

Kendisini adeta peygamber ilan eden Türkmenbaşı bir kaç yıl önce öldü. Hem Türkmenistan da hem de Özbekistan da, liderlere karşı yapılan darbe ve suikast girişimlerinde MIT aktif rol oynamış, hatta Türkmenistan da yakalanmışlardır. O zamandan sonra herşey değişti. O ülkenin vatandaşı olmamasına rağmen, Ahmet Çalık bakan yapılmıştı. Özellikle firması GAP inşaat adeta Türkmenistanı sıfırdan yaptı, tekstil ve çimento fabrikalarıyla gazdan başka geliri olmayan ülkeyi diriltti. Tabi doğal olarak ortalıkta milyarlarca dolar rüşvet döndü. Ve bir sabah polis Ahmet Çalık ın firmalarını basıp el koydu, önceden ihbar alan Çalık Türkiye ye kaçtı, bir daha oralara dönmesi söz konusu değil. Fabrikaları yağmalandı. Arkadaşım yaklaşık 13 yıldır orada, başlangıçta O da GAP la çalışıyordu. Türkmenistandan nefret ediyor, ülke hergeçen gün Iran' a ve şeriata kayıyor. Bunca yıla rağmen hala vize alırken en az bir ay bekletiliyor.

Özbekistan la aramız daha kötü. Bir kaç yıl önce yine Türklerin işyerlerine el koyma ve hapse atma olayları gerçekleşti, Türk yatırımcıların çoğu kaçmak zorunda kaldı. Özbek deyince Timur diyeyim size anlayın, Moğol ordusuyla Anadolu yu yakıp yıkan, Osmanlıyı dağıtan, nerdeyse yüzyıl bizlere cefa çektiren millet. Borçlarına karşılık Atatürk havalimanında uçaklarına el koyunca aramız tam bozuldu. Kazaklar da Özbeklerden nefret eder, bir Kazak ve Özbek i kafese koy, en fazla iki dakika sonra birbirine girerler. Çok kompleksli bir millet.

@Raşit S

Hocam Mit ve Timur yeterli geldi :) teşekkürler. Özal'ın Avrasya Türk Birliği projesi de tamamen devre dışı bırakılmış görünen.

Tam blogun 7. haftasındaydım, işe dönmem gerektiğini hatırlayıp öyle bir ikileme düştüm ki! Hayallerim sizinle.. Kazasız belasız bir yolculuk olur umarım. Eyvallayın dostlar..

Aslında hepimizin merak ettiği bu sorunun cevabını belki de Serhan ve Bilgin yolculukları boyunca bulmaya çalışacaklar. Avrupa Birliği olasılığı yavaş yavaş azalırken, Asya Birliği yükselme gösteriyor, açıktan bizi Şangay' a alın bile deniyor.
Asya Gezginlerimiz Türk diyalektik kullanan ülkeleri gördükten sonra "arkadaşlar, bizim yerimiz batı değil, vallahi doğu daha iyi, daha canlı, saat 8 de bütün mağazalar kapanmıyor" mu diyecek yoksa "aman abi buralar çok geri, biz yine yönümüzü batıya dönelim" mi diyecek?
Ben cevabı kendimce uzun zaman önce buldum, "ne batı, ne doğu". Mecbur değiliz bir tarafı seçmeye, biz kendimiz olarak kalabiliriz, biz hem batı hem doğunun sentezi olarak sadece Doğu dan veya sadece Batı dan daha iyi olabiliriz.

Kesinlikle ölmeden yapmak istediğim turların başında japonya geliyor inşallah bizede nasip olur : / Açıkcası ben bu turun Çin kısmından biraz tedirginim nedense bi gün bu tura çıkarsam çinde sorun yaşarmıyım diye içimden geçiriyorum ...

İlgi ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederiz.

(link) internet sitemizden ve
(link) sayfamızdan bizleri takip edebilir ve enerjimizin azaldığı yerlerde manevi desteklerinizle
bizlere enerji verebilirsiniz.
http://2.bp.blogspot.com/-W75icUbjRzo/VML_jpP_tuI/AAAAAAAABkI/KNblVhM40ds/s930/LOGOSON.png

Son 1 ayımız kaldı.
Önerilerinizi dikkate almaktan kıvanç duyarız.
Daha evvel tur uzun mesafe tur yapanlara şunu sormak istiyorum , yanımıza taşınabilir tabure,sandalye almak sizce nasıl bir fikir?

@bilgin b.

Geri