Scudo Sports

Türkiye'de bisiklet sürmek için en yaşanılası şehir

ben yorumları okumaya geldim benim şehrim olmadığı kesin.bisiklet şehri dedinmi deniz olacak trafiği saygılı olcak insanları bisiklet kullanacak vs. vs. :)

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
Scudo
@beci sanirim muglada bir koyde oyle gecenlerde gormusdum

• Beğen
Tepkiler: Biltekin
Şehir olarak Antalya. İlçe olarak Eceabat

Bartın şehir merkezinden Amasra'ya giden yolu tavsiye ederim. Eski yolu değil tabi ki bilen bilir. Yeni yol yapıldı ve sonunda müthiş bir manzara sizi bekliyor. O yüzden Bartın derim.

@DogukanSahil

Antalya'da yaşayan bir arkadaş anlatmıştı. Allah, Antalya'yı yaratmış. Sonra kendi kendine " Bir yanı deniz, bir yanı dağ. Muhteşem bir yer yarattım, bu güzellik her yerde yok, sanırım diğer kentlere haksızlık ettim. Bunu telafi etmeliyim." diyerek Antalya' lıları yaratmış. Antalya'nın hoşgörüsüne sığınarak...

Bu konuda memleketim Bursa'yı tek geçerim :harika:
Canın mavi çektiyse Mudanya'ya, Trilye'ye, Kurşunlu'ya, Narlı'ya, Gölyazı'ya vs... sür,
Canın yeşil çektiyse Uludağ'a, Gündoğdu'ya çık, yemyeşil köyleri dolaş, ağaçlarından taze meyveleri ye mis gibi berrak sularından iç,
İster uzun bir güzergah belirle istersen kısa ama her daim yeşillik ve sessizlik unutma ki yanı başında :):D:kyfmyrn:
Resimlerde belirleyici unsur olsun :koptum:
20150716_123618.jpg 20150716_124831.jpg 20150724_122043.jpg 20150724_122113.jpg 20150724_122717.jpg 20150802_100415.jpg 20150815_104932.jpg 20150816_091221.jpg 20150823_160441.jpg 20150823_164032.jpg 20150906_111500.jpg 20151029_101422.jpg 20151029_115428(0).jpg 20151029_125817.jpg

Dosyalar

• IMG-20150325-WA0002.jpg
    IMG-20150325-WA0002.jpg
    181 KB · Okunma: 6
Kesinlikle Manisada değil,heryer apaçi kayniyor.Bisiklette arka isik yaniyor diye kac kisi yolda küfretti sayisiz.Ozellikle dogan slx tayfasi..

• Beğen
Tepkiler: Myst3ry
Terör gibi bir bela olmasa kesinlikle Doğu illeridir benim için. Mevsimler olması gerektiği gibi geçiyor,insanları gayet sıcak ve iyi kalpli. Ağrı,Iğdır taraflarındaki asfaltlar kusursuzdur. Dağ bisikletçileri için de sayısız yayla,dağ,tepe var zaten.

Deniz önemli değil diyorsanız bence Bolu. Abant, Yedigöller, Kartalkaya, Aladağlar, Gölcük, Çele Zirvesi sayısız yayla onlarca göl. Bu saydığım yerlerin çoğuna hem asfalttan hem dağ yollarından onlarca farklı rotadan ulaşabilirsiniz. Yazın bile kolay kolay bunalmayacağınız bir havaya sahip. İlla deniz derseniz Akçakoca 90km uzaklıkta tabi dönüşünde Bolu Dağı'nı tırmanmak var. :ssrtcbya:

En fazla 10dk içinde şehir içi yollardan kurtuluyorsunuz. İlçelere giden yollar yeni ve tenha ayrıca emniyet şeridi geniş. Yine ilçelere de dağ yollarından alternatif rotalardan gidebilirsiniz. İlçelerinde de gezebileceğiniz yer çok. 3 yıldır geziyoruz daha gitmediğimiz çok yer var.

Edirne ve ilçeleri olan Uzunköprü ve Keşan hem yol hem de dağ bisikletçileri için idealdir...Rüzgar dışında da hava genelde elverişlidir...

Bursa şehir merkezi dışında mudanya vs ilçeleri çok uygun.Ayrıca Eskişehirli olarak buranında yolları çok geniş olmamasına rağmen zorluk çekmiyorum dik yokuş yok denebilir zaten bisiklet sayısıda hayli fazla.

İstanbullu olarak diğer şehirlerde bisiklet kullanmadım hiç. Fakat, Kayseri, Nevşehir, Yalova, Balıkesir, Çanakkale illerini bisiklet kullanımı için ilk 5 il olarak yazabilirim. (Konya iline gitmek nasip olmadı) Kayseri'de belediye bir çok alana bisiklet yolu yaparak geniş yolları bisiklet kullanan insanların hizmetine sunmuş. Şehrin herhangi bir noktasından diğer bir noktaya rahatlıkla gidilebiliyor. Nevşehir trafiğin yok denecek kadar az olması sebebiyle oldukça güzel. Yalova, Balıkesir, Çanakkale tabiatı ve doğası itibariyle bence harika.

Bisiklet kullanıcıları, araç sürücüleri, yayalar ve adı kimliği her ne olursa olsun tüm insanların birbirine saygı duyduğu, şehir planlamasının yıllar sonrasını görerek hazırlandığı, birilerini zengin etmek için değil de gerçekten ihtiyaç doğrultusunda yüzyıllarca kullanılabilecek kamu mallarının üretildiği, eğitim sisteminin öncelikle manevi değerlere hitap ettiği ve beşeri ilimlerde ilerlediği, vatanı namusu kabul edip ağaç yaprağından çimenine dek sahip çıkılan, önce kendi insanına kendi vatandaşına sahip çıkan ve seven insanların bulunduğu şehirlerde yaşamak tüm Türk halkına nasip olur inşallah.

bence şehirlere bu kadar takılmamak lazım. Bisiklet yollarının olduğu ama her zaman bomboş olduğu, yokuşsuz, rampasız şehirlerdense bisikletin bir kültür bir yaşam tarzı haline dönüştüğü, canlı kulüplerin ve tartışma ortamlarının olduğu, kadın erkek yoğun bir katılımla bisiklet sürüldüğü, yerel yönetimlerce festival ve etkinliklerin desteklenlendiği şehirleri yeğlerim.

Konuyu baştan itibaren okuyunca Türkiye tam bir bisiklet ülkesi gibi hissettim. Bilmesem inanirdım:). Hatta Kayseri'den bahsedenler çıkmış. Şaşırdım gerçekten :) Kayseri'de bisiklet kullanmak yok sayilmaktır, görmezden gelinmektir. Bunları üzülerek söylüyorum. Ayrıca Kayseri'de bulunan bisiklet yollarının büyük kısmı kara yollarının en sağ şeritlerine bisiklet şekli çizilmesinden ibarettir ve genellikle araçlar o şeritte park halinde bulunurlar. Bu ne yazık ki böyle :(

Geri