Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Türkiye'de bisiklet sürmek için en yaşanılası şehir

bence konya guzel sehir benim ailem orda yasiyor.cok gittim konyaya bisiklet kullananlarda cok vardi.malum yokusta yok guzel yer:).hem en buyuk sehir.

• Beğen
Tepkiler: erguller
Scudo
Aklıma bir fıkra geldi meşhur dostumuz temel bir gün otobüsde seyahat ederken biri ayağına basıyor hemde tam nasırına!!! sonra can fenamı fena yanıyor basanda özür dilemeyince bizim temelin tepesi atıyor diyor'ki adama hemşerim pardon bir şey soracağım adamda buyur diyor temelde soruyor hemşerim sen aslen nerelisin adam diyor niye sordun??? hiçç diyor temel senin gibi ayılar hangi memleketten çıkıyor'da onu merak ettim. bazı illerdeki arkadaşlara allah yardım etsin işiniz zor valla..

Biraz göz attım da başlık neredeyse tersine dönmüş durumda:)
Anlaşılan hepimizin derdi hep aynı...

Şehirden ziyade Ege bölgesi en sürülesi yerdir benim açımdan. Hemen hemen her il ilçede bisiklet kullanan insanlar mevcut ve bu durum ister istemez araç sürücüleri için bir bilinç oluşturuyor.
Doğal olarak trafikte kullanmak nispeten daha rahat diye düşünüyorum.

En yaşanılasını bilemem ama en yaşanmayacak yeri İstanbuldur.Bisiklet yolunda bile bisiklet sürülemeyecekse daha bir şey yapılmasına gerek yok.Sözde en çok bisiklet yolunun olduğu şehir bisiklet yollarının hali içler acısı.

Muhakkak ki ALANYA , Bisiklet Turizmi yapıyoruz bu şehirde. Gelen yabancı takımların hemen hepsi çok memnun. Yakın gelecekte, 3-4 yıl içinde dünyanın önemli Bisiklet Turizm ve Antrenman merkezlerinden birisi oluruz inşallah...

Bisiklet kullanımı ülkemizin her yerinde zor.Buna Motosikleti de ekleyebiliriz.Zira ülkemizde gerçekten bilinçsiz,eğitimsiz,saygısız ve trafik kurallarına uymayan araba şöförleri dolu.Ancak sadece araba şöförleri mi ? Kesinlikle hayır.Motosiklet ve bisiklet sürücüleri de sağdan,soldan hiçbir kurala uymadan yola atıveriyorlar kendilerini.Böyle olunca da kazalar ve maalesef ölümler kaçınılmaz oluyor.Ancak yine de tüm olumsuzlukları gözardı edecek olursak bisiklet için en uygun ve güzel yer Antalya derim.10 ay sıkıntısız bisiklet kullanabilme imkanı var.Yollar bazı yerlerde biraz sıkıntılı olsa da çoğu yerde çok güzel.Antalya Merzden dan Gazipaşa ya kadar yaklaşık 180 km. lik yol kaymak gibi ve neredeyse tamamı çift ve üç şeritli.Dağlara,araziye doğru giden yollar ve parkurlar da çok iyi.Doğa ve manzara harika.Tek sorun haziran ortasından eylül sonuna kadar yaşanan olağanüstü sıcak ve yüksek nem.Yine de en güzel yer Antalya diye içimden geçiyor.

Öyle bir şehir olduğunu düşünmüyorum.Ben İstanbul'da oturuyorum sahile gittim adam bisiklet sürüyor bir yandan da elinde telefon geziniyor az kalsın çarpışıyorduk.Frene bastım durdum adam nereye gidiyorsun,nasıl sürüyorsun diyor.Açıkçası ülkedeki herkes kavgaya karışmak için bir neden arıyor.Herkesin kendi derdi var ve ne yazık ki saygı yok.

Çok yere gitmedim ama gittiklerim arasında Konya diyebilirim cok güzel gruplar gördüm süren ve hepinizinde aşina olduğu gibi coğrafi açıdan elverişliden öte bi şehir.

En sürülmeyecek yeri sorarsanız bunu bi Istanbul'luya sormayın cevabı bellidir çünkü.

• Beğen
Tepkiler: erguller ve Atasoy
@grideniz

Bu mesaj 2010 da yazılmış.
Bursa asla bisiklet şehri olamaz demiş.
7 yıl sonra Bursa Nilüfer de durum:
Her yerde saati 1 tl belediyenin kiralık bisiklet stantları var.
Kredi kartı veya üye kartı ile kiralıyoruz.
Her yer bisiklet yolu sokaklar oldu.
Haftanın 7 günü 50 dk civarı bisiklet turu..market alışverişi çevre turu yapıyorum.

Neredeen..nereye.. her yer bisikletçilere açıldı.
Bu arada 10 yıl önce oturduğum eve taşındım. Etrafımdaki her yer tarlaydı.
Ev yol yoktu..:koptum::koptum:

Kesinlikle adana ve osmaniye . 12 ay bisikletten ayrılmadan kullanmak mümkün

Neresidir sorusuna birlikte cevap arıyoruz. İlgiyle okudum yazılanları. Ama neresi değil diye sorulursa kesinlikle Osmaniye değildir derim. Haftada 3-4 kez bisikletle çıkarım. Şoförler bisikletlilere karşı saygısız. Normalde ülkemizde trafik sağdan işler ama burada sağdan, soldan, ortadan hatta tersten işler. Tek yöne doğru giderken birden karşınızdan bir araba gelebilir, kenara çekilmeniz için size korna çalabilir hatta küfür bile edebilir. Normal yani alıştık bir şekilde.

Türkiye'deki 58 ilden daha büyük olan Çorlu ilçesini gelin görün. Bırakın bisikleti yürümek bile mesele. Nüfus 50 binlerdeyken yaşanılan şehirde şu anda 300 bin kişi yaşıyor. Allah için 1 cm bisiklet yolu yok. Yeni gelişmekte olan yani evlerle ve betonla doldurulan mahallelere iyi kötü park ve oyun alanı yapılıyor ama bisiklet yönünde hiç ama hiç uğraş yok.

• Beğen
Tepkiler: ahmetgunay
Sinop dur bence.Çok güzel doğası olan arabanın az olduğu güzel bir şehrimiz...

Geri