Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Türkiye'de bisikletin yeri

cok guzel sozler soylenmıs ve aslında soylence hıcbırsey kalmamıs.
bız onyargılarlar dolu bır toplumda var olma savası veren bır avuc ınsanız. bazılarımız kız arkadaslarıyla yada eslerıyle bısıklet sevdasını paylasmak ıstesede bunu gercekten somut bır olaya donusturmeye korkuyor. nedenıyse; toplumda bulunan kadınların veya kızların bazı seylerı yapamayacakları yonundekı onguru. ne denılebılırkı; hıcbırımızın gucu bu ongoruyu degıstırmeye yetmeyecek ama yınede ugrasıyoruz ıste. ınsanlar guvenlıgımız ıcın taktıgımız kask, eldıven ıcın bıle bızlere uazylı gozuyle bakıyorlar. bızler guven ıcınde bısıklet kullanmak ısterken onlar sureklı olarak bızım guvenlıgımızı hıce sayıp belkıde hayatımızı tehlıkeye atacak hareketler yapıyorlar.
Umuyorum kı; ılerıde bırgun bu olumsuzlukların hepsı duzelır ve bız ve bızden sonra gelecek bısıklet tutkunları avrupa ulkelerınde oldugu gıbı rahat rahat bısıklet kullanabılırler...

Scudo
Halkımız Motosiklete bile Tahammül edemezken..Bisiklete saygı göstermek cok şey istiyoruz arkadaşlar.

Polislerin zira motorculara yaptıkları bu hayvani muammele çekilmez. Sanırrsın motorcu dağdaki teröristten daha vatan hainidir. Neyse siyasete girmeyelim .

Türk halkı güç faktörüne özellikle öenm verir. Kızların gözünde mesela (biraz genç işi olacak ama ) paradan başka pek birşeyin değeri yoktur.

Arabalar otoyollarda gücün göstergesidir. Hızlıdır ve büyüktür. Türk insanının içgüdülerine hitab eden büyüklük duygusu saygı değerine baskın çıkar ve içinizde ister istemez önünüze çıkan her küçük şeyi ezme ve yok etme isteği yaratır.

Yukarıda kısaca egonun tanımı var. Bizim halkımız egoyu bastıramıyor çünkü sadece yönetilmeyi biliyor öyle ki kendini bile yönetmekte zaman zaman zorlanabiliyor. Bu da eğitimsizlikten oluyor. Boş yere demezler ''eğitim sadece matematik değil, matematik sadece işlem değil'' diye.

daha sabah basıma gelenlerı aktarayım sabah antrenmana çıkacaktım fakat ön fren de sıkıtı olduğunu görünce tamircime gitmek üzere metroya bindim bursa da bilenler bilir acemlerden binip ihsaniye de indim sadece 2 durak sağdan soldan gelen tepkiler kendileri yapamıyorlar ekipmanı bisikleti görünce ağızlarının suyu akıyor ama yıne de çocuk işi diyenler mi dersin zengindir bu diyenler mi dersin (ağır sanayi çalısanıyım 3 vardıya da calısıyorum) taytı görüp erkek olacak bir de diyenler mi dersin hepsi var sadece 15 dk lık yolculuk da birde yolda hayvan gibi bağıranlara ceza olarak ilerde trafik sıkıştığında arabanın yanına gelip laf atan lavukla göz göze gelin ve daha önce hazırladığınız matarayı basınclı bir şekil de direk gözlerini hedef alacak şekilde sıkın sonra yapıştırın denedım bayağı rahatlatıcı oluyor :)

Konu başlığını "Bisikletlileri hor görenleri nakavt etme yöntemlerimiz" olarak mı değiştirsek o_O

amasya-da-daglik-alanda-kalasnikof-marka-sila-7633645_x_o.jpg

Bu da benim keleşim, daha önce yazdığım gibi antrenmanda sırtıma asarak geziyorum. Çok memnunum, 2 şarjör yetiyor :naslyany:

@Serkan Mıstınoğlu keleşe falan gerek yok hocam 2 tane el bombası koyucaksın sırt taki ceplere tertemiz :)

@Serkan Mıstınoğlu

vjYzpD.png

:komik:

Ben gülüp geçiyorum, uğraşmaktan bıktım. Yaşadığım yer, bisikleti hiç kabullenememiş bir yer. Tam on yedi senedir her gün biniyorum ve beni gördükleri zaman, "bu kafayı yemiş " demekten başka bir cümle kuramıyorlar. Adam ne güzel söylemiş : aptallarla tartışmayın, dışarıdan bakanlar farkı anlamayabilir. Boş verin, zevk alın bisiklet sürmekten. İnsanlar beni takdir etsin diye yaşamıyorum, ne halleri varsa görsünler. Toplum bilimci ve yazar Erich Fromm bakın ne diyor : Topluma karşı direnme cesaretini gösterenler, kural değil istisnadır, ama yıllar sonra hayran olunacak bir istisna....pedallayın gitsin..:)

@mümtaz öztürk kesinlikle sizinle aynı düşünüyorum.
''Köpekler havladı diye kervan yoldan kalmaz.''İstedikleri kadar havlasınlar biz keyfimize bakalım,sporumuzu yapalım,olabildiğimiz kadar iyi örnek olalım.Hiçkimseye birşeyler ispatlamak zorunda değiliz.

Espri niyetine yazılan silah örneklemelerinin üzerine yaşanmış bir detayı aktarayım bari...;

Bir antremanım esnasında tanıştığım ve bir süre birlikte sürdüğümüz bisikletliyle güvenlik üzerine laflarken, biraz da gururla gösterdiğim şok cihazına karşılık çantasından ciddi ciddi GLOCK marka silahını çıkarmıştı :)

Yani demem o ki, epey bir bisikletli dolu dolaşıyor ortalıklarda :)

Dostlarıma da söyledim, trafikte bisikletlilerle tartışmayın diye...

Devlet ve toplum tarafından sürekli yok sayılan bir topluluğuz.Ölmeden geçirdiğimiz her güne şükretsek yeter.

Gideceği 10 dklık yolu araba ile giden üstüne hava olsun diye video çekip arkada müzik eşliğinde sosyal medyada paylaşan yetmezmiş gibi trafikte kaldım diye de resim atan kişilere bisikleti anlatamazsınız nato mermer nato kafa

2011'den sonra hortlayacak bir başlık değil bu. her gün üzerinde konuşulması düşünülmesi gereken önemli bir konu. söylenecek daha çok şey var bence. ve herkesin anlatacağı hikayeler eminim vardır

İstanbul Sahil şeridinde bilhassa Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası'nın Beşiktaş sonrasındaki kısmında insanların gözü bisikletlilere epey alıştı diyebilirim.

Fakat saygı da bir artış Yok hala trafikte yok sayılıyor.
Magandaların gözünde çarptığında arabasına hasar vermeyen buna rağmen trafiği yavaşlatan birer unsuruz.

Maalesef bisikleti ulaşım aracı olarak gören çok az insan olduğu için trafikte siz yokmussunuz gibi davranıyorlar bisikleti almış eve gidiyordum hizliydim bir araba aniden önüme çıktı hızlı olduğum için duramadim az kalsın kaldırıma cikiyordum adam baktı birşey yok durmadı bile insan bir özür diler tabi bisikletle arabaya yetisemeyecegim için arkasından gitmedim

• Beğen
Tepkiler: mühdr
Geri