Scudo Sports

Türkiye'de lisans meselesi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
bu ülkede adam kalp ameliyatı geçirmiş ise bu kişiye lisans nasıl verilir ?her önüne gelene 15 dakikada nasıl lisans verilir,bana öyle geliyorki bu işlerde sorumsuzluk var,
30 km durmadan bastık,sert eğimlerde,baştan kuralları koydum,açık kalp ameliyatı olanları almadım,yüksek tansiyonu olanlarıda,nitekim hiç bir olumsuz durum yaşamadık.bu forumda 1 kişi yaşamını yitirdi,cenazesine gittim,yüksek tansiyonu olanlar öyle sıcakta basamaz,ilaca bağlı olanları ekibe almadım,baştan kuralları doğru koyan sorumluluk sahibidir.

kişi yarışa katılır ameliyat geçirmiştir,ya da yüksek tansiyonu vardır,federasyonun düzenlediği amatör yarışa girer ,peki bir olumsuz olay olur ise,bunun hesabını kim verecek,türkiyede insan hayatı bu kadar ucuzmu,
sağlık bakanlığı sorumluluk alanında,lisans alacaklar tam bir çek-up olacak,geçmişinde ameliyat olanlara lisans verilmeyecek,(özellikle kalp )yüksek tansiyonlularada verilmeyecek .artı ilaca bağlı olanlar,astım hastaları,şeker hastaları.

Scudo
Her önüne gelene lisans verilmiyor, lisans almak için hekim raporu isteniyor. En az 6 sene okuyup tıp doktoru olmuş hekim "spor müsabakasına katılmasında sakınca yoktur" diye rapor veriyorsa bir bildiği vardır herhalde.

Froome da astım hastası, bir zamanlar ilaç kullanıyordu, hala kullanıyor mu bilmiyorum. Brian Cookson'a söyleyelim de Froome'un lisansını iptal etsin...

@Murat B.

bence iptal edilmeli,astımlılar yarışamaz bu benim görüşüm beni bağlar murat bey....astımlı olduğunu sizden öğrendim.

insanın yaşamını riske atan her türlü anlayışı şiddetle kınarım ve protesto ederim.

@Kudret Kurtcebe
@Kudret Kurtcebe yurtdışında demir adam yarışlarında kalp nakli olan adamın yarıştığını gördüm. Biraz esnek olalım bence iyi bir doktorunuz varsa çok sorun çıkmaz.

açıkça astım hastalığı olanları idmana almadım,çünki ben kimsenin hayatını riske atmam etik davranırım,44 yaşında genç yaşta yüksek tansiyonu olan dostumun vefatı herkesin kulağına küpe olsun,iyi bir bisikletçi kendini asla riske atmaz,o gün turu düzenleyen ne düşündü acaba....

@Aerocycle

bu konuda esnek olunmaz insan hayatı önemlidir,yarışmayacak, normal sürecek.kalp ameliyat geçiren yarışamaz bu benim görüşümdür ve beni bağlar.

ölen arkadaş kendi yaşamını riske atmıştır,turu düzenleyen arkadaş onu almayacaktı,
,bu konuda asla taviz vermem,işin garantisi yoktur..

ayrıca sky takımı froome 'un hayatını riske atıyor ,astımlı olduğunu öğrendim ve şok oldum.

@Kudret Kurtcebe insanların yerine karar veremezsiniz kendi yarışınıza almıyo olabilirsiniz ama bu insanları bütün yarışlardan mahrum etmeliyiz gibi bi anlayış yalnış sevdiğim birşeyi yaparken hayatımı riske atmaktan cekinmem yaşamanın anlamı budur zaten

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@Lindska

insanlar hürdür kendileri karar verir bedeli öder ve ölür,benim idmanlarında asla böyle bir durum söz konusu değildir,pişmanlık duyacağım hiç bir hareket olmadı çünki baştan kurallar belli idi

1-açık kalp ameliyatı olanları
2- astımlıları
3-yüksek tansiyonu olanları
4- ilaca bağlı olanları

idmanlara almadım,
kişi hürdür riske girmekte ,isteyen girsin zati engelleyemem .
idmanlarımda asla risklere izin yoktur.

@Aerocycle

doktorların etik olması gerekecek,çürüğe sağlam raporu vermeyecek.

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi, aşağıdaki konuda " o vakit iyi,aile hekimliği 10 metre ilerde ordan alırım herhalde " yazmışsın. Peki sen bu sağlık raporunu almak istediğinde, seni check up'a filan sokacaklarını yada ne bileyim en basitinden ciğer filmi veya efor testi, kan tahlili vesaire artık adı her neyse, bunları yapacaklarını mı düşünüyorsun? Daha doğrusu ne düşünüyorsun, o raporu nasıl alacaksın sence?

Gran Fondo Marmara

@Erdal YILMAZ

raporun nasıl verildiğini anlamak için ilk kez gideceğim,öyle baştan savma ise zati olay yalnış demektir,,çek-up tan geçtim 1 yıl önce kalp vs böbrekler on numara ,prostat sıfır karaçiğer, akçiğer sorun yok...astım yok

10 gün önce aile hekimliğinden bizzat aldım bana hiç bir şey sormadan direkt olarak verdi, benim sağlık durumdan bir sorunum yok ama sorunu olan biri olsa ne olurdu ve onun başına bir şey gelse ?

Hekim raporu işi falan da hikaye yani,Türkiye'de yazılana itibar etmemek gerekiyor,gerçekler apaçık ortada.

@Tolga Çelebi

vay anasını komediye bak,tolga sağlam bir çek-up yaptır

@Tolga Çelebi

tolga herkes konuşuyorda şu senin attığın mesajı okusun millet, yav arkadaşlar bura türkiye burada insan hayatının önemi yoktur,ha gençler riski sevebilir ,ama benim idmanlarında bi allahın kulu riske giremez.

@Erdal YILMAZ

erdal sende bi çek-up 'a gir bence

Rapor vermeyen aile hekimini yerin dibine sokanlar var. Bu vermedi öteki veriyor ama diye de isyan eden tipler... Pazardan hıyar mı alıyoruz yahu. Gizli bir hastaliktan dolayı spor esnasında ölenin de ilk işi doktora dava açmak oluyor nedense.

@Onur YCL

ne hikmet ise başımıza bir iş gelir ver yansın ederiz, baştan alacan tedbiride ,ama bizde bir vurdumduymazlık varki ,amanallah yani.

@Kudret Kurtcebe Kudret abi, yaştan dolayı hürmet sebebiyle kimse bir şey demiyor da sen de konudan konuya atlıyorsun ama.

Güzel bir noktaya parmak basmışsın ama sonrasında gene kendi antrenmanlarından bahsediyorsun, yok benim antrenmanlarıma riski olan kimse giremez falan. Froome'un lisansı iptal edilmeliye giriyorsun, birazdan da Gran Fondo Marmara'da şuraya gidemezsen hop yaparım bir Kartepe diye geçiş yapacaksın. Ne alaka abi? Nasıl bir bağlantı var yani aralarında, çok alakasız ve sırf kendinle alakalı şeylerden bahsediyorsun. Yok hiç durmadan 30 KM bastım, şu kadar eğim çıktım falan. Yapma artık bunları, rica ediyorum. Konu bütünlüğü diye bir şey yok resmen.

Hukuksal düzlemde de bakılırsa aslında kişinin kendi yaşam kalitesini kovalama zorunluluğu kendine ait. Doktorun verdiği raporun güvenilirliğinden emin değil misin? Başka doktora gitmelisin. Bu "emin değilim." deme noktasını değerlendirebilmek için tıbbi yeterlilik gerekiyor, doğru. Ama doktora girdiğinde anında rapor veriyorsa bunun saçma bir rapor olduğunu anlamak için bir yeterlilik gerekmiyor. Dolayısıyla, kişi riski alarak yarışa girişiyorsa da kendi bileceği iştir ve hukuki olarak kimsenin de yükümlülüğü olmaz.

@Kudret Kurtcebe Lisansınız yok, eğitmen sertifikanız yok, hiçbir bisiklet derneğine üye değilsiniz, bisiklet ile ilgili çalıştaylara, panellere, konferanslara falan katılmıyorsunuz, sadece alaylı olarak edindiğiniz tecrübeye güvenip takımlar kuruyor, çalıştırıyor ve bisiklet sporu hakkında yargılar üretiyorsunuz. İşaret ettiğiniz sorunlar elbette önemli ama sizin, spor halka ait olmalı diyen bir insan olarak daha mütevazı ve araştırmacı, dinlemeye ve bildiklerini sorgulamaya gönüllü olmanız, sabitfikirlilikten kaçınan ve "ben" dilinden uzak bir söylemle, egosantrik ruh hâllerine kapılmadan iletişim kurmanız da çok önemli, zira bunlar amatör takım çalışmalarında riskin minimizasyonu için elzem şartlar. Bilimin söz sahibi olduğu konularda önce bilim insanlarına bir kulak verip, daha sonra "Bu benim şahsi görüşüm, ben benim takımımda şuna buna izin vermem" demeli. Belki yüz yüze iletişimde çok farklı izlenimler edinebilirim ama bu forumdaki performansınıza baktıkça, aynı şehirde olsaydık, sizinle veledromda bile birlikte pedal çevirmek istemem, yollara düşmeyi ise riskli bulurum. Biraz tevazu ve sorgulama lütfen.

@cahitakin

cahit bey ,takım çok kurdum,ve çalıştık,sıfırdan bi yere gelenler oldu,benim isyan ettiğim durumlar var,riskleri sevmem ,insanları riske atan her türlü anlayışlara cevabım hayırdır.alaydan geldim alaylı giderim ,çok insan uzun yollarda benle bulunmuştur.

Geri