Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Turşu suyu dünyanın en doğal ilacıymış!

1 BARDAK TURŞU SUYUNU BALLA KARIŞYIRIP İÇİNCE ANINDA O SORUNU GEÇİRİYOR...

Turşu Suyunun çok faydalı olduğunu hepiniz daha önce duymuştunuz. Peki bu sırrını kim duydu?.
Şimdilerde harıl harıl ev hanımları kışlıkları hazırlamaya başladılar. Yazın genelde en çok yapılan kış hazırlıkları yufka - reçel - konserve ( domates ) gibi.. Yiyecekler gelir.

En fazla yapılan ve hiç bir zaman önemini kaybetmeyen bir hazırlıkta vardır ki oda turşu yapmaktır.

Kimisi slatalık turşusu yapar,kimisi biber turşusu,kimisi lahana turşusu. Kimisi ise kavun turşusu....
Herkes damak zevkine göre yapar kendi turşusunu...

Turşuyu karışık olarak yapanlarda elbette vardır. Günümüzde evde yapılan turşulara karşı adım başı turşucular da açılır oldu.Her markette bir turşu reyonu bulmakta artık mümkün. Peki böylesine hayatımızın her alanında var olan turşu suyunun ne gibi faydaları var?.

Hiç düşündünüz mü? Eminiz daha önce okumadağınız şaşırtıcı bir bilgiyle karşı karşıyasınız yine.

İşte Turşu Suyunun Sıradışı Etkileri:

Sivrisinek ısırıklarının kaşıntısı her zaman dayanılmaz olmuştur. Sizde aynı fikirdeyseniz bir miktar turşu suyunu pamuğa batırın. Daha sonra kaşınan bölgeye belli aralıklarla bandırarak uygulayın.

Bir süre sonra kaşıntı ve kızarıklığın azaldığını fark edeceksiniz.

KAS TUTULMALARINA İYİ GELİR

Turşu suyunda bol miktarda sodyum ve potasyum bulunur. Yapılan araştırmalara göre spordan bir saat önce içilen turşu suyu kas ve kramp sorunlarını büyük ölçüde azaltıyor.

MİDE EKŞİMESİNE İYİ GELİR

Mide ekşime problemini sık sık yaşıyorsanız bir miktar turşu suyu ile balı karıştırın. Mide ekşimesinden eser kalmayacak.

GÜNEŞ YANIKLARINI GEÇİRİR

Turşu suyunun tuzlu olması sizi kesinlikle yanıltmasın. Turşu suyundaki mineraller güneş yanıklarına iyi gelerek yanma hissinizi kısa sürede azaltacaktır. Yanık olan bölgeye bir miktar turşu suyu sürün ve sonucu kendi gözlerinizle görün.

FARANJİTE İYİ GELİR

Turşu suyunda yer alan sirke en az antibiyotik şurupları kadar etkilidir. Faranjitin verdiği zararlardan kısa sürede kurtulmak istiyorsanız bir bardak turşu suyu size şifa olacaktır.

Görüldüğü üzere turşu suyunun Çok şaşırtıcı etkileri var: Peki böylesine değerli olan turşu suyunun başka faydaları yok mu? Var elbette. onlarda sırasıyla şöyle:

Afiyetle içtiğimiz turşu suyu böbrek üstü bezlerini çalıştırarak vücuttaki sıvı oranını dengelemeye yardımcı olur. Öte yandan turşu suyu güçlü bir antioksidan olduğundan bağışıklık sistemini güçlendirir ve bizi hastalıklara karşı korur. Ayrıca turşu suyu metabolizmayı çalıştırarak kilo vermek isteyenlere yardımcı olur .
Yapılan araştırmalarla kanıtlandığı gibi turşu suyu vücutta yağ birikimine izin vermez...

(link)

Gerçek turşu ve suyunu bulmakta önemli olsa gerek. Tostçularda satılan turşu suyunun turşu ile yakından alakası yok. Annem elma kabuklarında sirke yapar, yaptığı sirkeyi de turşu da kullanır. Zaten kokusu tadı her şeyi ile kendini belli ediyor. Hatta Neşeli Günler filminde bolca geçer.

 
Scudo
Seker katanlar da var galiba
Annem tatlı için kullandığı artan şerbetlerden de katıyor elma sirkesine. Yok böyle bir lezzet. Turşusuna gelince daha yaz bitmeden iki bidon yendi. Sabah kahvaltı dahil her öğün yiyorum. Boğazımın yanmaya başladığında bir çay bardağı kafi geliyor soğuk algınlığına ve gribe.
 
Güzel ve faydalı bir çalışma olmuş, elinize sağlık.

Vee benden de bir katkı olsun;

Bağırsaklarda bulunan, sayıları beyin hücrelerimizi bile sollayan, vücuda fazlaca faydalı olan ve bir çok sistemi düzenlemekle görevli olan mikrobiyotamızı, yani bağırsak floramızı müthiş bir şekilde destekler.

Dipnot: Tansiyon problemi olanların dikkatli tüketmeleri gerekiyor.
 
Şimdi ufaktan turşuluklar çıkmaya başlamış.
Hatta patlıcan, biber, domates ve salatalık için pik noktadayız..
Sarımsak fiyatları da 30-40 lira dolaylarında.
Sirke ise mutlaka üzümden olmalı, elma yada beyaz sirke, zerzevatın çabuk yumuşayıp erimesine neden oluyor...
Limon ucuz olmadığı için tercih edene hiç rastlamadım....
 
Şimdi ufaktan turşuluklar çıkmaya başlamış.
Hatta patlıcan, biber, domates ve salatalık için pik noktadayız..
Sarımsak fiyatları da 30-40 lira dolaylarında.
Sirke ise mutlaka üzümden olmalı, elma yada beyaz sirke, zerzevatın çabuk yumuşayıp erimesine neden oluyor...
Limon ucuz olmadığı için tercih edene hiç rastlamadım....
Abi anam salatalık veya diğer turşu malzemelerini sıcak suyla bir işleme sokuyor. 6 ay kalsa taş gibi duruyor ve erime olmuyor. Kendi elma sirkesiyle üzüm sirkesini karıştırıyor. Bugün ziyaretlerine gitmiştim başlık denk gelmedi. Perşembe günü kesin tarifini alayım. Denemek isteyen arkadaşlar tarifi uygularlar.
 
an itibariyle saat gece 01.27 ve başlığı görünce turşu suyu kırizine girdim, şimdi bekle sabah olacak, açık turşucu bulunacak, turşu suyu içilecek, yarın da pazar bir de, geç açarlar, uyku da tutmaz şimdi, yandık ki ne yandık!
 
an itibariyle saat gece 01.27 ve başlığı görünce turşu suyu kırizine girdim, şimdi bekle sabah olacak, açık turşucu bulunacak, turşu suyu içilecek, yarın da pazar bir de, geç açarlar, uyku da tutmaz şimdi, yandık ki ne yandık!
Başlığı görünce benim de canım istedi, siz yine sabahı bekliyorsunuz ben memlekete gitmeyi bekliyorum dışarıdakinin tadı anne eli ile yapılanın tadını vermiyor. Denizli'de İstiklal caddesinde bir turşu ve turşu satan yaşlı bir amca var. Benim çocukluğumdan beri itekleme arabası ile aynı yere gelir satar gider.
 
Normalde ne turşuyu ne suyunu severim, dün akşam yemeğinde önce jalapeno turşusunun kendisini yedim sonra suyunu diktim içtim bir anda :D üstüne şimdi bu başlık..karışık duygular içindeyim
 
Bir keresinde bilgisayara çok bakmaktan sanırım sol gözümün içi kızarmıştı ince damarlı şekilde. Bir bardak turşu suyu içtim yarım saat sonra eser kalmadı kızarıklıktan bunu nasıl ne şekilde sağladı o turşu suyu bilmiyorum. Ancak içtiğim zaman daima kendimi iyi hissettiren sihirli bir içecek gibi ya da bendeki plasebo etkisi bilemedim. :)
 
  • İnanılmaz
Tepkiler: Çağdaş78
Yüzde yüz ev yapımı turşu suyu ve turşu. Yarı yarıya su kattım ama
 

Dosyalar

  • IMG_20200823_185041_N.jpg
    IMG_20200823_185041_N.jpg
    805,6 KB · Okunma: 46
Evet sevgili forumdaşlar Anamın tarifini hanım verdi , taze taze turşu tarifi baya sıcak.:koptum:

İlk olarak tencereye su, sirke ve tuzu koyuyoruz . Ocağın altını yakıp iyice kaynatıyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra salatalıklarımızı kaynamış suyun içine bırakıyoruz. Tencerenin kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılıyor. 10- 12 saat dinlendikten sonra sarımsak ve biber takviyesini yaparak ilk olarak salatalıklar sonra kalan su tam dolu olarak turşu kuruluyor.
Güneş görmeyen serin yerde 6 ay kadar duruyormuş. Aşağıdaki resimde göreceğiniz salatalıklar , yerli salatalık . Biz hıyar deriz.:ssrtcbya: Kornişon turşu salatalığı değil.
Benden bu kadar tarif yeter. Ben yemesinden anlarım. Perşembe günü Anama sorayım , hanım doğru tarif vermediyse muziplik yapıp savaş çıkaram bari diyecem ama :) gelin- kaynana dan ziyade , Allah var Anne-kız gibi iyi geçinirler.
Tarif kolay hepimize afiyet olsun.
20200823_214730.jpg
 
@necmeddin Abi sen en iyi kısmını icra ediyorsun. yemek😂😂 Bide ballandıra ballandıra Çok iyi olmuş elinize sağlık dedin mi. Daha sırtın yere gelmez🤣🤣
 
@necmeddin Abi sen en iyi kısmını icra ediyorsun. yemek😂😂 Bide ballandıra ballandıra Çok iyi olmuş elinize sağlık dedin mi. Daha sırtın yere gelmez🤣🤣
Yaz ayında 3 tane 10 litrelik bidonu ham yapmışım. :ssrtcbya: . Kış ayında Kuru Fasulye ve hamsi döneminde ki hesabı sen yap. Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin. Ekmek arası turşu ve bir bardak çay en favori öğünlerimdendir.

Anamın da hanımında ellerine sağlık. Baş tacımız onlar.:harika:
 
Geri