İzmir'de turşu suyu Kemeraltı'da içilir. İzmir sath-ı mailine girer girmez yaptığım ilk iş Kemeraltı'na gidip bir tepsi midyeyi mideye indirmek, ondan sonra da turşucuya gidip yarım litre turşu suyunu gövdeye ilave etmek olur.
Çorum'da hangi eve misafir olsanız önünüze mutlaka bir tabak ev yapımı turşu konur. Yerli malı haftasında çocuklar okula ev yapımı turşular getirir. Oh misss... Çorum'da turşu bilmeyen kız evde kalır. Çorum'un dünya çapında turşu markası bile var.
Havalar eccik daha soğusun diye bekliyorum.
Haftaya domates turşusundan başlıyoruz. Sonra hıyar, sonra acı biber, sonra lahana derken bu liste uzar gider ellaaam. Kasım 15' e kadar kileri 5 kiloluk turşu bidonları ile dolduruyorum. Ondan sonra bu Fixieci Ali Dayı, fren vites kullanmadan nasıl 150-200 km basabiliyor fixie ile diye soruyorsunuz. Turşu kardeşim turşu. Doğal doping... Hemi de erkeğe çok faydalıdır. 😘😂👍
Paşabahçe yahut Şişecam cam bidonlara basacaksınız. Plastik bidona basılan turşu bir işe yaramaz. Siz Şişecam'a basın bu sene. 5 bin papel bastım hisselerine. Eccik para kazansın şirket de bu sene sağlam temettü alalım.
Karbon bisiklet alıcaz hacılar. 😂😂😂😂😂