Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Turşu suyu dünyanın en doğal ilacıymış!

Solunum rahatsızlıklarına karşı birebir! Anadolu'dan turşu tarifleri

(link)

Scudo
Bu turşunun sadece suyu içiliyor
(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Benim Sıpayı dinleyin amcaları teyzeleri... spor sonrasında probiotiğin kralı olan turşu suyundan yarım çay bardağı falan için...

turşu suy.jpg

Halkın Gurmesi Serdar Çetinkaya dan alıntıdır.

TURŞU Üzerine kasmadan, kısa ve acele bir çızıktırma. 😎✍ Leyla Yucel Gülden Özmen tc gökhan selcuk Efendim uzun ve etimolojik "turşu" yazısıni geniş bir zamanda yazarız. Turşuluk malzemelerin mevsimi çok geçmeden bir kaç hususu not ediverelim: 1) Turşu kurulacak malzemeler mümkünse pazardan tedarik edilmeli. Neden mi? Çünkü, taze ve büyük oranda da "hakiki" oluyor. 2) Turşu da kullanacağımız su mutlaka kaynatılmış ve dinlendirilerek oda sıcaklığına gelmiş olacak. 3) Sirke olarak benim tercihim elma sirkesi. 4) Tuz da kaba tuz olacak. Hani şu turşu tuzu diye satılan türden Tursu kurulacak malzemeleri ( ben bu defa, kornişon, salatalık, acur, kıl biber, kelek, kambe biberden kurdum) yıkıyoruz. Kuracağımız kavanoza önce bir tutam nohut atıyoruz. Nohut turşunun daha iyi mayalanmasinı sağlıyor. Bu nohut taktiğini sevgili teyzem Suna Bilgiç'ten ögrenmişimdir. Sonra, malzemelerimizi çok ta parça pinçik etmeden kavanoza dolduruyoruz. Bu doldurma işleminde aralara kabuklarını soyduğumuz sarımsakları ekliyoruz. Kavanoz ağzına kadar dolduğunda, göz kararı tuzumuzu yukardan sallıyoruz. Sonra yine kararında örneğin 1 kg malzemeye 1 çaybardağı sirke olmak üzere sirkemizi koyuyoruz. Ve kavanoza yavaş yavaş suyumuzu ilave ettikten sonra üzerine bolca kereviz yaprağı basıp kapağı sıkıca kapatıp bir ters yüz ediyoruz. Sonra gölgelik bir yere kaldırıp hafta içinde gün aşırı ters yüz yapıyoruz. Bir hafta sonra işlem tamamdır. Onuncu günden sonra lezzet tavandır. 👌✍👌 Arz ederim efendim😉 NOT: Kimileri tursu yapacaklari malzemeyi çatalla deliyormuş. Ben kıyamam gerekte görmem. Mübareklerin façasını niye bozayım ki😂 Bir başka husus ta şeker ilavesi. Ben bu yıl şeker koymayı gerçekten unutmuşum.🤔 İyi ki de öyle olmuş. Daha lezzetli ve çıtır oldu sanki.😋 #ruhundoysun #gidayasaygi

turşunuz öğünüm yok ya o kadar çok severim

Kesinlikle hazır turşu suyu önermem. Hele çocuklarımıza hiç önermem.
5 LT için, turşulukları dizin,
sarımsakları soyun,
nohutları aralara serpiştirin,
6 yemek kaşığı kaya tuzunu ve bir yemek kaşığı toz şekeri suda eritin,
2 buçuk su bardağı sirke ekledikten sonra ılık damacana suyunu tamamlayıp şişenin en üstüne maydanoz veya kereviz sapını koyup sıkıca kapatın.
21 gün sonra afiyet olsun.

Ekleme: Evde farklı fermantasyon ürünleri üretimine dair geniş bir merakım olsa da vergi içen bir toplumda buradan paylaşıp kendimi fişletmek istemiyorum. Büyüksün TAPDK.

Mayıs ayından Ekime kadar 5 lik 4 bidon hıyar :koptum: turşusu tamamdır arkadaşlar. Bu arada yediğim çin biberleri saymıyorum o da hatırı sayılır bir miktar oldu. Ne kadar turşu o kadar pedal.:harika::harika:

Anasayfada başlığı gördüm ağzım sulandı, yutkundum ve başlığa tıkladım. Başlığı okudukça hala ağzım sulandı. Bu yazıyı yazarken de kendimi zor tutuyorum bir kavanoz turşu ve suyunu bitirmemek için :hihi:

Mayıs ayından Ekime kadar 5 lik 4 bidon hıyar :koptum: turşusu tamamdır arkadaşlar. Bu arada yediğim çin biberleri saymıyorum o da hatırı sayılır bir miktar oldu. Ne kadar turşu o kadar pedal.:harika::harika:
kalorisİ birşey değil ya salatalık sonuçta.Ama tadını değişmem hiçbirşeye.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bilmeyenler için ''Neşeli Günler'' filminde rahmetli Münir Özkul ve Adile Naşit'in işlettiği Asri turşucusu , Cihangir Ağa hamamı sokakta aynı yerinde ve aynı şekliyle hala faaliyettedir. Gidip turşu sularını tadabilirsiniz. :)

248484.jpg

İzmir'de turşu suyu Kemeraltı'da içilir. İzmir sath-ı mailine girer girmez yaptığım ilk iş Kemeraltı'na gidip bir tepsi midyeyi mideye indirmek, ondan sonra da turşucuya gidip yarım litre turşu suyunu gövdeye ilave etmek olur.

Çorum'da hangi eve misafir olsanız önünüze mutlaka bir tabak ev yapımı turşu konur. Yerli malı haftasında çocuklar okula ev yapımı turşular getirir. Oh misss... Çorum'da turşu bilmeyen kız evde kalır. Çorum'un dünya çapında turşu markası bile var.

Havalar eccik daha soğusun diye bekliyorum.
Haftaya domates turşusundan başlıyoruz. Sonra hıyar, sonra acı biber, sonra lahana derken bu liste uzar gider ellaaam. Kasım 15' e kadar kileri 5 kiloluk turşu bidonları ile dolduruyorum. Ondan sonra bu Fixieci Ali Dayı, fren vites kullanmadan nasıl 150-200 km basabiliyor fixie ile diye soruyorsunuz. Turşu kardeşim turşu. Doğal doping... Hemi de erkeğe çok faydalıdır. 😘😂👍

Paşabahçe yahut Şişecam cam bidonlara basacaksınız. Plastik bidona basılan turşu bir işe yaramaz. Siz Şişecam'a basın bu sene. 5 bin papel bastım hisselerine. Eccik para kazansın şirket de bu sene sağlam temettü alalım.
Karbon bisiklet alıcaz hacılar. 😂😂😂😂😂

İzmir'de turşu suyu Kemeraltı'da içilir. İzmir sath-ı mailine girer girmez yaptığım ilk iş Kemeraltı'na gidip bir tepsi midyeyi mideye indirmek, ondan sonra da turşucuya gidip yarım litre turşu suyunu gövdeye ilave etmek olur.

Çorum'da hangi eve misafir olsanız önünüze mutlaka bir tabak ev yapımı turşu konur. Yerli malı haftasında çocuklar okula ev yapımı turşular getirir. Oh misss... Çorum'da turşu bilmeyen kız evde kalır. Çorum'un dünya çapında turşu markası bile var.

Havalar eccik daha soğusun diye bekliyorum.
Haftaya domates turşusundan başlıyoruz. Sonra hıyar, sonra acı biber, sonra lahana derken bu liste uzar gider ellaaam. Kasım 15' e kadar kileri 5 kiloluk turşu bidonları ile dolduruyorum. Ondan sonra bu Fixieci Ali Dayı, fren vites kullanmadan nasıl 150-200 km basabiliyor fixie ile diye soruyorsunuz. Turşu kardeşim turşu. Doğal doping... Hemi de erkeğe çok faydalıdır. 😘😂👍

Paşabahçe yahut Şişecam cam bidonlara basacaksınız. Plastik bidona basılan turşu bir işe yaramaz. Siz Şişecam'a basın bu sene. 5 bin papel bastım hisselerine. Eccik para kazansın şirket de bu sene sağlam temettü alalım.
Karbon bisiklet alıcaz hacılar. 😂😂😂😂😂
Hahahah bir siseci daha iyi reklam olmuş ortak

• Muhteşem
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@ersnpk Şimdiki işleten işyeri sahibi turşuları sirkeyle mi yapıyor yoksa limonla mı :komik:

Limon ucuzken sirke yerine tercih edilebilirdi.
Günümüzde bir litre sıkma limon suyu için 5-6 kg. limon gerek..Üstelik mandalinaya aşılanmış...
Üzüm sirkesinin kaliteli olanını tercih ediniz, ucuz beyaz sirkelere elinizi sürmeyiniz.
Turşu kısa sürede yumuşar ve erir....

• Muhteşem
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Geri