Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tuzağa düşmeyin...

@Serkan Mıstınoğlu
röportaj esnasında oradaydım, ses kaydı alındı ve herballife sponsor olduğu söyleniydi sürekli ve yoğun çay içmesiyle ilgili konuda gündeme geldi espiri yapıldı ortamda ama herballife konusuna girmemiş. Sanırım reklam yapmak istemediği için sadece çaya değinmiş. Bunun bizimle bir alakası yok. Sende bu komun elinden gitti diye fena taktın birol abiye. :)

@07yusuf
sırayla cevap vereyim canım kardeşim. herbal life sadece kilo fazlası olanlar kullanmıyor. Bilmeden yorum yapmışsın. Açıkcası üzüldüm. Herbal life gıda takviyesi ürün çeşitleri var. Sporcuların bir çoğu kullanıyor. Bilgi paylaşımı için söylüyorum. Sadece kilo fazlası olarak kullanılmadığını öğrenmiş olursun. Burada zararlı mı değil mi şeklinde, saadet zinciri şeklinde olan bir konuyu neden buraya çevirdin anlamış değilim. Ben zararlı mı değil mi bilmiyorum ama Birol abi'ye Türkiye rekoru turunda sponsor olmuştu, vücutta kaybedilen minerallerin hızlıca geri alınması açısından kullandı. Bunu bir çok canlı yayınında dile getirdi.

ikinci konu, karaburun turu, çatalca, ormanlı gibi turlarda bizimle geldiğinde çok fazla ekmek yiyor ve acayip çay içiyor. Bizede turda ekmek yeyin, çay için diyeor Ona istinaden söylemiştir @S-Works kardeşimiz.
Genelde ekmek yiyip çay içen birinin Herbalife gibi bi ürünle ne işi olabilir ki?demişsin. Evet herballife ile işi yok. Türkiye rekoru kırana kadar kullandığını hiç görmemiştim. Hatta çanakkale şehitleri anma turunda da kullanan arkadaşlarımız olmasına rağmen birol abi sadece suluğuna doldurduğu çayı içiyordu. Türkiye turunda Herballife sponsor oldu ve araçtan başkan belirli aralıklarda vücuttaki kaybettiği mineralleri hızlıca geri kazanması için verdi. 24 saatte 620 km. yol gidiyor sadece çayla olacak iş değil. Turdan sonrada herbal life kullandığını görmedim ve kullanacağını sanmıyorum. Sen yanlış detaylara takılmışsın ama yinede uzun uzun açıklık getirmeye çalıştım.

Scudo
@soneryen şu haberden yola cikarak yazdim, ne yapayim yazmayayim mi :)
(link)
Yol boyunca sadece çay icti alt basligi var :)

Haberi mi yanlis hatirliyorum diye dusundum ama haberde gercekten de sadece cay icti yaziyor. Farkindalik yaratma veya şehidimiz Fethi Sekin'e adanmasindan cok bir şov yapma turu olarak tanitildi, bunun icin caba harcandi zaten:)

Bu arada, KOM hala sahibinde merak etmeyin :harika: Ayrica iddia ediyorum, sizin grubunuzdan hic kimse o segmenti benden alamaz o_O

@Serkan Mıstınoğlu
Ben alamam onu biliyorumda başkasını bilemem herkes kendi bilir. Benim öyle dertlerim yok stravayı ben sigma saat yerine kullanıyorum.

:):):) Sanada başarılar takip ediyorum. Tebrik ediyorum emek veriyorsun sıkı idman yapıyorsun. Bisiklet adına güzel şeyler yapılsın serkan birol ahmet ayşe fark etmez egoya dönmesin yeterli madem kom halen sende bırakılsın artık şu muhabbet uzatmanın manası yok. Boşa üzülmeyelim gerilmeyelim. Haberi öyle yazması hata olan olmuş. Zaten konuşuldu yayınlanmayan bakmakta yarar olduğu kanısına varıldı ders oldu. Bu başlık konusu farklı

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
Zayıflamak ve sağlıklı beslenmek için günlük 80-85 gr protein ihtiyacımızı sporcu değilseniz yemeklerden almak varken bu ürünleri kullanmayı bir türlü kafam almıyor. Arkadaşım 1 aydır ısrarla satmaya çalıştı pes etti daha konusu geçmiyor.

Sabah 2 yumurta 1 dilim süzme peynir 1 dilim kaşar bulunan kahvaltı 35 gr protein

100 gr tavuk etinde 23 gr protein var...

kilo vermek için genelde 2 öğün tavsiye ediyor bunu içiyorsun ve vucuduna hiç bi halt girmediği için zamanla kilo veriyorsun zaten.bemin gözlemimi paylasayım;bizim milletimiz kıcını kaldırmaya usenır gym de dogru durust antremanını yapmaz telefonla oynar ama alısverıse gelınce 25$ lık proteın tozuna 250tl bayılıp bı de ıcındekı amıno asıt mıktarını fln ınceler.yok 23 grammıs servıs bası yok bunda lösin azmıs.zaten ihtiyaçları onun icindekı losin glutamın ha!bı eksık losin kalmıstı onu tamamlayınca ohhh.... kılo basına 2gr proteın alması lazımmıs,bılmem ne lazımmış losin lazımmıs.en cok da bu lösin hosuma gıdıyor.argının vs :):))
neye nerden karar verıyor ıhtıyacını nasıl belırlıyor bellı degıl. sanırsın mo farah kendısı olımpıyatlara gırecek gramları tartıyor. horbılyf yıcekmıs mıs...
nacızane selcuk da reklamcılık bıtırdım.matah bı okul ve bolum degıl belkı ama o runu ronalda mesı ıcıyorsa 2 kere alma 2 kere kullanma kardesım...powerade ıcerdı barçalı oyncular şaka gıbı ya...

Çok fazla takılmamak lazım [emoji3]
ffab50855e7cb2d025393c3a9ffd7d18.jpg

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Kemal Koyunlu
@OsmaniyeRehber Yaklaşık bir yıl kadar bu firmaya üye olduk ailecek ürünleri bizzat aldık kullandık. Zaten indirimli alabilelim diye üye olmuştuk. Ancak sağlıklı dediğiniz bu ürünlerin içindekiler kısmına baktığınızda emilgatör olarak kullanılan bir çok kimyasal madde var. Onu bunu bilmem içinde kimyasal olan hiç bir besin besin değildir. Zaten biraz bilinçlenince bir daha almadık.

@Levent Kırça
Allah böyle kullanıcıları başımızdan eksik etmesin yoksa hem kaliteli hem de ucuz bisikletleri nereden alırız

• Beğen
Tepkiler: lealtad
arkadaşlar bunların genel adı supplement diye geçiyor. dilimize cevirdiğimizde destekleyici ürün olarak tanımlayabiliriz. yani bu ürünlere tamamen bel bağlamak yanlış ama bunlar kakadır demek de doğru değil. doğadaki herşeyde oldugu gibi bunu da kararında almalıyız.

herbal life = bitkisel yaşam
Aynı zamanda bitkisel hayat ''koma'' durumundakiler icinde kullanilir :p

Insan vucudu dogasi geregi katkisiz urunler tukettigi ve bunlari abartmadigi surece, hormonal dengesizlikler tasimiyorsa ciddi sorunlar yasamayacaktir. Dogadaki tum canlilar bunu yaparlar. Paketlenmis, katkilanmis urunlerin yuksek cogunlugunu alip bahceye birakiverin. Karinca, bocek, kedi, kopek, fare bulasmiyorsa o urunden hayir gelmez :)
Gercekten fayda gormek istiyorsaniz, iceriginde yazan ana malzemenin dogal halini bitki olarak alin, cayini yapin, yiyecegini hazirlayin ve oyle tuketin.
Eskiden insan omru kısaydi ancak insanlar daha saglikliydi. Yagli yemekler vb. tuketmelerine ragmen tum gun hareket ederler, yururler, kazma, kurek, balta vb. kullanir, yasadiklari yore ve hayat tarzina gore yediklerini yakar, kaslarini istemeselerde calistirirlardi.
Simdiyse hazir gidaya bel baglamis, kolay ulasip tuketen, mumkun oldugu kadar hareketsiz yasayan, saglikli beslenme ve ilgi duydugumuz spora dair harcama yapmaktansa, kat kat fazlasini vitaminlere, takviye-diyet urunlere, les kokulu yeterli havalandirmasi bile olmayan acik havanın yerini tutamayacak ve pek cogunun (herkes demiyorum) sosyallesme/hava atma amaciyla gittigi spor salonlarina, aksam eve girincede kolay hazirlanan paket/fast food gidalara, yetersiz buldugumuz internet kotalari artisi ve ''daha yeni'' cep telefonlarina harciyoruz.
Sonrasinda obezite, kanser, mide ve bagirsak sorunlari, ulser, alerjik astim vb. artisina bakip ''eskiden yoktu boyle seyler hay allah'' yaklasimlari :)
Sonuc olarak bol ilac takviyeli ve saglik sorunlari iceren kalitesiz ve uzun hayatlarimiz oluyor... Gercekten kendimize dikkat etsek saglik sektorundeki ve yasam kosullarindaki iyilesmeler ile uzun ve kaliteli yasamlar surebilecegimizi dusunuyorum.

Dogada icguduleriyle yasayan ve beslenen insan harici hemen hemen hicbir canlida obezite, diyet kaygisi goremezsiniz!

Birakin ''herbal life'' ''multivitamin takviyesi'' ''enerji icecegi'' gibi seylere bagimli olmayi. Bunlarin cok daha dogal olanlari var. Vucudunuz aldiginiz gidalarin bir kismini işleyerek bunyenize alir ve fazlasini posa olarak atar. Siz yogunlastirilmis takviyeler aldiginizda bunlar fazlasiyla vucudunuza nufuz eder ve birikerek sistemde sorunlara neden olur.

''Herbal life'' gercek ve dogal anlamda iyidir. Ancak markalasmis, işlenmiş, reklam ve bilincsizce sunumlarla alinacak bu tip takviyeler size ''horribal life'' olarak donecektir ;)

NOT: Bunu yazan bendeniz spora yeterli vakit ayıramamaktan ve yemekten zevk alan 1.69 boyuna ragmen 84 kg olan ''obez'' sinirinda nitelendirilen bir sahistir :islik: En azindan yediklerinde mumkun oldugunca keyifli, lezzetli ve dogal-kaliteli urunler tuketen, hazir gidaya ve takviyelere pek bulasmayan, bu nedenle yuruyus, bisiklet gibi aktivitelere firsat buldugunda idmansizliga ragmen cok ciddi nefes ve performans sorunu yasamayan, soguk alginliklarini bitkisel cay, meyve, tavuk suyu corbalari ile atlatan, senede 1-2 kezden fazla doktor ve ilaca ihtiyac duymayan bir sahistir.

Uzun yıllar kürek, boks, vücut geliştirme gibi sporlar yaptım, o zaman protein tozu bulmak kokain bulmaktan zordu.

Dönem dönem amino asit hapları, kreatin, protein tozu kullandım. Faydasını gördüm mü? İnanın bilmiyorum.

Neden? Çünkü, hiçbir zaman günde 8 saat antrenman yapıp, dünya çapında profesyonel yarışmalara katılan biri olmadım. Çoğu takviye, çoğu insan için gereksiz. Günde zaten 20-30 yumurta ve 1 kilo kadar et yiyordum o dönem. Her zaman 2-5 kg kadar fazla kilom vardı. Ama bilinmeyen şey şu; her profesyonel sporcu müsabakadan önce bir miktar fazla kiloya sahiptir, aksi halde tamamen protein ağırlıklı beslenerek ağır ve uzun antrenman kaldiramazsiniz.

Gördüğüm kadarıyla burada tour de france a katılan yok, dolayısıyla az haşlanmış yumurta beyazı tüketerek de yeterli ve en kaliteli proteini az yağ ve kalori alarak tuketebilirsiniz.

İşin aslı şu ki, steroid kullanmadan biyonik adam olmanız pek olası değil, özellikle de işiniz spor değilse.

O marka bu marka zararlı mı? Bunu bilemeyiz. Bunlar egzotik ürünler ve uretimi, kullanılan katkılar vs pek bilinmiyor. 100 senedir ekmek yiyoruz, içinde gerçekte ne olduğu bugün bile tartışmalı. Ha, yiyeceğiniz yumurta aminoasit hapindan daha mı doğal o da çok tartışmalı. Rusya bile türk tavugunu aşırı antibiyotik var diye almıyor.

Her konuda olduğu gibi, sporda da kestirmeden başarıya ulasmak isterseniz kanser, böbrek ve karaciğer hastalıkları gibi riskleri göze alacaksınız. Profesyonel efsane sporcular arasında öyle çok fazla yaşayan yok dikkat ederseniz.

Gençken sporu çok rekabetçi yaptım ve pişmanım. Keşke daha düşük tempolu, daha tadını alarak yapsaymisim. Profesyonel değilseniz, tozun markası, kadronun kilosu gibi şeylere kafayı takmadan spordan zevk almaya bakın. Zira bir yaştan sonra en büyük doping, sporu düzenli ve sıkılmadan hayatın bir parçası olarak yapabilmek. Benim için en iyi amatör sporcu, karda yağsa, o gün çıkıp 5 dakika da olsa koşan adam.

Nexus 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kaldı ki Fransa bisiklet turu başlangıcındaki kilolar ile sonundaki kilolar bu yüzden farklı. Bunu eski milli bisikletçi ve şu anda genç milli takımda antrenörlük yapan bir hocamızdan bizzati duymuştum.

@Erkin Kalender
Evet sağdaki bisiklet daha iyi...:kedicik::kedicik:
Jantlar da iyimiş:islik::islik:

Tabiatından alınmayan ve işlem gören herşey sağlıksızdır. Heleki metobolizma hızlandırıcılar, hormonlar sizi.hayatınızdan edebilir. Meyve sebze hayvansal protein, bunları almak için kutu kutu ne olduğu belirsiz şeyleri yutmayın derim. Çalışmadan ter dökmeden gelişme olmaz. Hayatınız performansınızdan daha önemli.

Abilerim bazı mesajlarda kilo verdiğini vs söyleyen abilerim birşey soracağım ben şuan 93 kilo civarııym. Kilo vermek istiyorum nasıl verebilirim bisiklet alıcam. Okulum eve 7.5 km civarı izmirde otuuryorum buca şirinyerden atatürk stadının arkasına okuluma gidiyorum ama ben biiskletle gitmek istiyorum. Alsancak üzerinden daha uzun mesafe olur sanrım. Önerileriniz ne olur ve biiskletin dağ veya yol bisikleti olması sonucu değiştirirmi ?

@BRTRKCLL

Sadece bisiklet sürmek kilo verdirmez.

şekeri ve basit karbonhidratı bırakmanın daha çok faydası olacağını düşünüyorum

@BRTRKCLL

Kilona etki etmez de bisiklet den soğumaman lazım yol asfalt ise şehir veya yol bisikleti al. eğer toprak yol ise offroad dağ bisikleti alabilirsin

abi asfalt ama her yer yama yol çok kaliteli değil yani çok az bi kısmı düzgün.

@BRTRKCLL dostum şimdi ilk olarak kilo vermek istiyorsan bisikleti alıp sadece okula gidip gelmek ilk başlarda işe yarar yaklaşık 1 ay sonra kilo vermeyi kesersin ve hep aynı yerde kalırsın yaklaşık 89-90 gidip gelirsin eğer daha fazla kilo vermek isterse de boş olduğun zamanlar yaklaşık 30-35 km yol yapman gerekir ve bunu diyetle desteklemen gerekir ama asla karbonhidratı tamamen kesme yoksa turlarda güçsüz ve yorgun düşersin sen kendi vücudunu tanıyıp ona göre bir diyet yapman gerekir ve ikinci sorun bisiklet seçimi tabiki de çok önemli çünkü sen yol bisikleti alıp dağ bisikletiyle gittiğin yolu yaparsan daha az efor sarf edeceğinden
daha fazla yol yapman gerekir kilo verebilmek için ve ayrıca yol şartlarıda çok önemli toprak yol seni dağ bisikletine yönlendirir ama yollar düzgün ise rahat rahat bir yol bisikleti alabilirsiniz

@BRTRKCLLÇok para harcamak yerine çok kalori harcamak daha çok işine gelebilir. Tekerleği mtb gibi tırtıklı olmayan kolay yuvarlanan tekerlekli bir bisiklet alabilirsin. Genelde bisiklete çok para yatıranlar önündekini geçme çabasında oluyorlar.

Geri