Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

UCI Gran Fondo Antalya - 18-20 Kasım 2022

Antalya Granfondo bugüne kadar yapılmış en kötü organizasyonlardan biri olarak yarış tarihine geçti. Zaten bisiklet organizasyonları ya bin kişi 10kmh ile köprü geçmek ya da 500 kişi hurraaa garip yollarda bi sürü para verip yarışma şeklinde oluyor. Bunun başka alternatifleri de olmalı.

Gelelim yarışa. Euro dolar dış mihrakların itişmesiyle yükselince ben kendi adıma yarışa kayıt yaptırmama kararı aldım. Millerden birikenlerle antalya ya bileti çok önceden almıştım ve tt kısa ve uzun parkuru kendi çapımda binip denemeye karar verdim. Normal bir hesapla evden çık, bisiklet kutusu ile antalya ya uçakla git gitmişken iki gece kal yarışa kayıt falan derken 800-1000 TL harcamak gerekecekti.

Cuma günü gidip yarış genel merkezi ilan edilmiş İNvista otel de bir yetkili aradım kimse bir şey bilmiyordu. Kısa parkuru Garmin e yüklemiştim ve onun yardımı ile parkuru havada uçuşan ama isabet etmeyen yağmur damlaları eşiliğinde 2 saatte tamamladım. Fakat parkurun son 3-4 km kısmı MTB ye uygundu ve bu kadar tehlikeli bir yolu nasıl olup seçtiklerine inanamadım. Sonra kontrol edince organizasyonun parkurlarda değişiklik yapmış olduğunu gördüm.

TT kayıdında her şey normal gözüküyordu. 930 da başlayacak yarış öncesi 830 da parkura geldim deneme binişi için . Organizasyon da benimle birlikte gelmişti. yarım saat sonra ben parkuru bitirdiğimde daha parkurda traktörler gezmekte, finısh takı yerlerde hazırlanmaktaydı. Kimse start numarasını ve satini bilmiyordu, seyretmek için beklemeyi göze alamadım. ancak yarış sonunda olan olmuş ve dereceler isimler her şey birbirine girmiş sonuçalar bir türlü açıklanamamış ve racetimekeeper aşağıdaki maili katılımcılara göndererek organizasyondan ayrılmıştı.

Sayın UCI Gran Fondo Antalya Katılımcısı

UCI Antalya Gran Fondo 2018 yarışmasını organize eden Calypso Tour Firmasından bir haftadır yarışma ile ilgili bilgileri (yarışmacı listesi, doğum tarihleri, gögüs numaraları, cinsiyetleri gibi) tüm ısrarlarımıza rağmen teslim alamadığımız için,
Ayrıca bugün TT yarışmasında yarışma sırasında yine yarışmacılar ile ilgili verileri eksik teslim etmelerinden dolayı.
Yarışma anında ölçüm standartları için gerekli emniyet tedbirlerini almadıkları için.
Sporcu haklarını hiçe saydıkları ve yarışmada ter döken sporcuların verilerinin eksik olmasına rağmen kursu seranomisi yapmak istemelerinden dolayı
Son olarak kendi veremedikleri verilerin sonucunda sağlıksız sonuçlar oluşmasından dolayı kürsü yapılmasına itiraz etmemiz üzerine hakaret ve tehtitlerle karşılaştığımız için Organizasyondan ayrılma kararı almış bulunmaktayız.
Bugün gerçekleşen TT yarışması sonuçlarını ,10 yarışmacının bilgilerinin eksik olmasına rağmen siz değerli sporcuların daha da fazla magdur olmaması için web sayfamızda yayınlıyoruz.

Kamuoyuna Duyurumuzdur.
Saygılarımızla
Racetiming Chip Systems
(link)

cumartesi akşamı kısa ve uzun parkur numara ve chip dağıtımı tabii bir kaosa dönüştü uzun sıra bekleyenler bir şekilde ellerine tshirt alıp ne numara ne chip alamadılar. yeni chip firması ve yeni hakemler bir yerlerden yola çıkmış geliyorlardı...yarış hakkında racetimekeeper ın maili ve bu olanlar yarışın yapılamama tehlikesini herkesin kafasına soktu. Pazar sabah ise yarışa resmi olarak katılmayacağım için başlangıç saati olan 930 gibi starta gittim ve herkeste numara vardı. chip ise yoktu. start alanında herkes karışıktı beş dakika kala kısacılar arkaya uzuncular öne falan kargaşası oldu. hiç bir anons özür kusura bakmayın falan bir şey yoktu benim duyduğum. Millet de yarış yapılıyor nasılsa havasındaydı.

Start nötral başladı sözde ama TDF nötralı 35-40 km hızla belek ana cadde de nabızlar fırladı. Birkaç ufak kaza ile normal start verildi. Aspendosa kadar yol fena değildi. Zaten iki gün önce kısa parkur testinde buraları görmüş ve beğenmiştim. Ancak uzun kısa ayrımından sonra uzun parkurun zemini mıcır çukur her tür tehlikenin olduğu bir zemine dönüştü. Yani buna soğuk asfalt denemez bir yol bisikleti yarışı yapılamayacak kalitesizlikle ve tehlikedeydi. En iyi sporcular bile kazalar yaşamışlar zaten duyduğum kadarı ile. Bu kötü zemin 30-35 km böyle devam etti. Sonra rüzgara karşı yine Belek ana caddeye inildi ve batıya dönülüp 7 km lik angry dog2 segmenti ile finishe gelindi. Burada artık herkes 35-40 basarken yanda trafik iki şerit son sürat akıyordu ne bir ayırıcı huni ne bir yarış yetkili aracı hiç bir şey yoktu. Burada çok ciddi kazalar olmamış olması tamamen bir mucize idi. ve En sonda artık nasıl ölçtülerse numaralardan herkesin zamanını ölçtüler. Finise gelen bir kaç yarışmacı tam karışdan gelen araçlarla çarpışma tehlikesi atlattılar. madalya ve sular ilk gelen grupla tükenmiş ve yolda geliyordu. Herkes bir yarım saat bekleyip sulara kavuştu. Madalya dağıtımında ise seçim sıralarında görülen erzak dağıtım kargaşası yaşandı. Artık ödül törenini bekleyemedim ve mekanı terk ettim

Adında UCI olan bir yarış bence tamamen zayıf bir şekilde organize edilmişti. bu kadar para alıp bu kadar az güvenlikli bir parkur yapmak inanılmazdı. Türkiye yolları malum kapadokya da marmaris te soğuk asfaltta yarıştık ama bu şekilde tehlike arzeden bir yolda yol yarışı olmaz. organizasyonu yapan firma çuvallamıştır bana göre. sonuçlar da yalan yanlış açıklanmış....

Bir lafım da yarışta sürekli milletin arkasına yatıp çalışmayan arkadaşlara, ayıp oluyor öne geçer gibi yapıp pedal keserek kimseyi kandırmıyorsunuz. Bisiklet bir centilmenlik ortaklaşa çalışma sporudur.

Aynı konuda bir lafım da alınmasınlar kadın yarışmacılara. Zaten çok az sayıdalar keşke sayı artsa, ama kadın sporcuların bazıları yarış süresince arkadaşları veya eşleri erkeklerin arkasında korunarak gidip de kürsüye çıktıklarında bence çok da bir başarı kazanmıyorlar. Ne yapsınlar yani onlar mı erkekler çeksinler derseniz gidip uluslararası bir kadınlar müsabakasına katılıp görsünler derim.

Veloturk bu işi hayır işi olarak başlattı ve çok da güzel işler yaptılar. Ancak şimdi tamamen $$$ duygusal $$$ bir işe dönüştü bu. Seleye 250 euro janta 3000 euro veren bisiklet severler bir yarışa katılıma neden 200-250 tl vermesin diye düşünüyor. Bisikletin yükselişte olduğu Türkiye daha iyi organizasyonları hakediyor.

herkese selamlar

Scudo
@canelmas

Pro yarışlarda peloton birlikte gider,yardımlaşma vardır,keza eğimli yarışlarda grup çalışması vardır. Yardımlaşma olur centilmenlik olur, ama finişte kopartma olur,orada herkes tekdir çünki kürsü mücadelesi öne geçer,
Yukarda yazdığınız her cümlenin altına imzamı atarım,bir daha kalipso tur şirketinin düzenleyeceği bisiklet yarışlarına hiç kimse katılmaz ,gerek face'den gerekse bu konuyu hortlatmak gerekebilir,yeni mağdurların önüne geçmek icin bütün bisikletsever dostlarımızı uyarmakta fayda var

@Kudret KurtcebeAbi bir daha boyundan büyük işlere kalkismazlar ,bir daha bu yarışı tertip edemez bu şirket .

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Cartier Tour Kemal
face sayfasında güzel fotoğraflar var özelikle TT yarışlarında manken çekimi gibi :)Odak noktasında değişik bu firmanın:)

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@anıl şentürkk

Face'de sayın erol küçükbakirci ile arkadaşız ,durumu bizzat face 'den özelden,anlattım kendisi mesajımı okudu fakat cevap vermedi,federasyon sessiz kalmamalı idi,bu benim görüşüm,bir kere bu ülkede bisiklet federasyonu var ise uci gran fondoyu o düzenleyecek idi,2016 marmarada ,nasıl yaptılar ise bu işi yapacaklardı,yanlarına tecrübeli Velotürkū alacaklardı,sponsorde sağlam olacak artı işin işine valilik girecekti,artı iç işleri bakanlığı,yani devletin destek vermesi gerekirdi,bu uluslararası uci gran fondodur,bence fırsat kaçmıştır, bu organizasyon ciddiyet ister amatör bir tur şirketine verilmeyecek kadar önemli idi geçmiş olsun,,,

Rezalet yazacak bir şey bulamıyorum. velotürk ekibinin ve argeus travel ekibinin gözünü seveyim. calypso sports tour denen firmanın adının geçtiği hiç bir etkinlik, otel vs vs gitmem. uci granfondo antalya facebook sayfasındaki fotoğraflarda aynı organizasyon gibi rezalet. Dinçer Dişbudak gibi çok iyi fotoğrafcılar gelmişti ama onlarda sadece start alanında çekim yapabilmiş. organizasyon bizleri mağdur ettiği gibi fotoğrafçı arkadaşlarıda mağdur etmiş.

Bir Granfondo'da daha öne geçtikten sonra pedal kesme olayı yazıldı. Şaka gibi gerçekten. Bunun takibi de çok zor mevcut şartlarda. Diskalifiye gerektiren bir durum bence.

her şeye rağmen bir kaç çekim yaptım. 20 dakikalık daha uzun bir video daha var.onu biraz editledikten sonra paylaşacağım.
Aşağıdaki video aspendos sonrası kısa-uzun ayrımı. görüyorsunuz karıştırıp uzuna giren mi dersin? sağda duran mı dersin? anlatmaya gerek yok. Mikemmel rezillik siz değerli forumdaşlarla

Kadro kıranlardan bir tanesi benim, kaza tamamen kendi hatam.. burada tartışılanların hepsini geçtim. sonuçları açıklayan adam İran'dan gelmiş sporcuya nasıl yumruk atar? bizim misafir perverliğimiz bumu arkadaş?
Kısa parkur yarışmacıları arasında kalan 2 uzun parkur sporcusuna bu kategoride yarışacaksınız gitmeyin dediler. Onlardan bir tanesi kısa parkur genel klasmanda 2. olarak geldi. kürsü kısa genel klasmanına gelince ortalık karıştı.

@Erdem Topal paylaşım için teşekkürler. Soğuk asfaltın tüm titreşimini hissettiren bir çekim olmuş :)

Organizasyon beni bir kaç kere arayıp hem özür diledi hem de olayı, olayları detaylıca anlattılar...
Her şey bir yana timing firması çekip gittikten sonra en olası şey pazar günkü yarışın iptal edilmesiydi...
Tamam süreler tutmuyor...
Yarışa girmeyen adam bile derece yapıyor vs. ama yine batıran, tüylerce tüyler diken aynı ekip, sabaha kadar uykusuz kalıp bir şekilde pazar günkü yarışı oldurdular...
Evet ben dahil bir çok kişi masraf etti; kalktı geldi, konakladı, yedi içti, zaman ayırdı... yarış için bisiklet alanlar, asgari ücretle çalışıp aylarca para biriktirip gelenler...
Yarış iptal edilseydi çok daha kötü olurdu...
Yani ben yine de mutluyum. Evet çok daha güzel olabilirdi, olmalıydı da. UCI da olsa alt tarafı amatör bir yarıştı benim için beni diri ve antrenmanlı tuttu... güzel zamanlar geçirdim bir şekilde...
Bir ay önce katıldığım UCI KOS Gran Fondo'dan sonra UCI Gran Fondo ANTALYA'ya övgüler düzmek hayallerindeydim ama hayal oldarak kaldı... Bir izmir'li olarak anladım ki teee Nevşehir'den kalkıp Çeşme'ye gelen Argeus bu işi jilet gibi yapıyormuş... 2 senedir tek bir aksaklık, kötü olay görmedim...
Bu arada organizasyon firması 80.000TL zararla kapatmış...

@Sencer Kan

Çok enteresan su ve kesilmiş portakal dağıtarak mı 80 bin TL zarar etmiş. :) Ben anlamıyorum. Chip işi tamam anladık sıkıntı ilk 3 ü göster yeter de kardeşim hiç mi bişi olmaz. 3 tane tente ne görevli ne bişi sular pert beslenme noktaları pert herşey rezil rüsva. Chipi geçtim geri kalan herşey rezil. Adam bana soruyor t shirt hangi beden diye, dedi girdik ya sitede ona göre yapmadınız mı diye, garibim önünde ne liste ne bilgisayar ver dedim orda XL verdi. :D üstünde XL yazıyo ama t-shirt XS :D yani herşey mi berbat edilir bi tane mi düzgün bişi görülmez. Benim 9 yaşında oğlum bile 20 kişi organize edip 3-4 asatlik organizasyonlar yapıyolar kendi aralarında. Onlara mı verek yani bu işi anlamadım ki! Bu kadar mı yani. :D Son kez yazdım daha da yazmıcam. :)

EDIT : Buyrun buradan yakın. Ben mesela bitişi geçip madalya ararken 10-15 dk 2-3km hızla oralarda dolandım. Benim veriler patates oldu. Herşey çok güzel olmuş gibi sıralama derdine girdiler! Hemde müşteri verileriyle!

uci.JPG

timing firmasının kaçması ya da olmaması sadece zamanlamanın kayıt edilememesi sorununu ortaya çıkarır. Beslenme noktalarında bişi yok idi, kavşakta durduk arabaları bekledik, finishte su kalmamış idi, madalya kalmamış idi ve bunun gibi diğer bir çok sorun ile timing firmasının ne ilgisi var. calypso bu işi batırdı, yapamadı, ucundan kenarından tutulacak, savunulacak bir tarafı yok. Bu beceriksiz calypso yarışı iptal edilseydi neler olurdu tahmin edemiyorum. Geçen sene, argeus firması adana granfondo yu adana valiliğinin kararıyla iptal etmek zorunda kaldı, kayıt ücretlerini ve fondonun yapılacağı tarihlerde uçak bileti alan katılımcıların, bilet ücretlerini iade etti. İşi bilmiyorsan bir bilene sor ya da yapma..

"Antalya'nın tarıhı doku ve güzel görselleri arasında fotograf çekmeyi umut ederken sadece startta fotograf çekebilme şansına nail olmam tamamen kötü bir organizasyondan kaynaklanmıştır. Beni takip eden ve güzel görselleri bekleyen arkadaşlarım ,kusura bakmayın" Dinçer Dışbudak

Yarışla ilgili tek bi beklentim kalmıştı o da suya düştü. :) Hayır yani bi çip firması mı cidden bütün bunlara neden oldu vay arkadaş ne önemli bişeymiş bu çipler.

Başka bir cip firması ile anlaştık ertesi gün sabah dağıtılacak dendi amma sabah kaosdan başka bir şey yok idi,baştan sona yalan,bir yalan 40 yalan doğurur diye boşa dememisler,yabancı katılımcıların sosyal medyada yazdıklarını bulmaya okumaya çalışın derim,bir iki insan yüzünden komple ülke olarak rezil edildik,...
Asla Durma adlı yotubda kanalı olan arkadaşın son yüklediği videoyu izleyin,gelen uci hakemleri bile rezalet deyip ilk gün organizasyonu terk etmiş ler,baştan sona kepazelik işte,

Organizasyonun elle tutulur yanı yok denecek kadar az. Sayılan bir sürü problemden(teknik toplantı, çip, parkur ayrımları, isim karışıklıkları, beslenme yetersizliği vs.) en büyüğü araçlarla karşı karşıya kalmamız oldu.

Bunun dışında kayıtta(adı kayıt) sağlık raporu veya lisans istememelerini de ayrıca garipsedim.

Arkadaşlar merhaba.

Yarışa katılmadım, ancak Bisiklet sever birisi olarak yine de yazmak istedim.

Burada Velotürk'ün yaptığı etkinliklerden sonra paraların nereye gittiğini soranlar olmuştu, hatta harcamalara ait dekontları isteyenleri gördük. Hatırlayanlarınız mutlaka olacaktır. Velotürk benim gördüğüm kadarıyla bu organizasyonları en iyi yapanlardan birisi. O arkadaşlar bu yarış için alınan paraların hesabını da umarım sorar!

Yarışa katılanları kışkırtmak istemem ama, yerinizde olsam organizasyon ekibini gerekli yerlere şikayet edip, ödediğim yarış ücretini geri talep ederdim. Bunca yazılan olumsuzluktan sonra, şahsen ben böyle düşünmeye başladım ve katılsaydım bunu cidden yapardım.

Herkese geçmiş olsun.

@sargonnas

Yarışa katılmadım,ama katılanlar itiraz edebilir,bu arada uci adı geçiyor,bu kalipso uci 'ye ödeme yaptımı federasyona ödeme yaptımı,uci 'ye eğerki ödeme yapıldı ise uci parasını alır ve burdaki kepaze organizasyona karışmaz,yüzde 25 'in içine girenleri uci uluslar arası gran fondoya kabul edecekmi bu sorum askıda kalmakta,,ayrıca ali gülcan gibi iyi derece almış dostlar var onlar bu durum hakkında ne düşünüyor face'den duvarlarından takip etmek lazım

@Ozz

Tam bir kuralsız bisiklet yarışı

Uci hakemleri olayı terk etmiş ise bu şunu gösterir ,bu hakemler uci'ye bu organizasyonun kepazeligini anlatacaklar diye düşünüyorum,sonuç uci'den açıklama gelirmi göreceğiz

Bu arada ısmail iltir dostumda ateş puskurmekte haklı olarak,ali rıza dostum kaza yapmış ,yarıştan çekilmiş ,55-59 katagoride 11 kişi varmış,2 'inci olduğu yarışta sonuncu ilan edilmesine tepkili ,haklı olarak ,face'den kendisine yukardaki lingi gönderdim ,itiraz edebilir.katılan tüm sporcuların emeğini çaldınız derken ısmail bey çok haklı tabi,,,

Bu gran fondo şimdiye kadar yapılan en kural dışı gran fondodur açıkça iptal edilmesi gerekir,ve bu yapılan büyük skandalıda bisiklet federasyonu düzeltmelidir,uluslar arası alandaki amatör sporcuları yurt dışına göndermek istiyorsak federasyon vizyon sahibi olmalıdır, gran fondo 2017 'de hakemler ile mülakatta açıkça başkanın bürokrasiye takıldığını anlamış bulunmaktayim açıkça burdan yazıyorum federasyon başkanı vizyon sahibi olmalıdır,ha yapamıyor ise Veloturk gibi başarılı organizasyonlar yapmış kişilerin önünü açmalıdır ya da destek olmalıdır,biz burda birbirimizi döverek hiç bi yere varamayız rasyonel akılcılıktan şaşanlar bir yere varamaz

Geri