Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ucuz güneş gözlükleri gerçekten zararlı mı? Gözlükler neden bu kadar pahalı?

@Kuzey Ege

evet ama herkes mühendis olmak zorunda değil, çiftçiyi ez, toprakları sat, yurtdışından arazi kirala, çiftçiden çok aracının kazanmasına göz yum, araçıyla rant paylaş.
sanatçıyı ez, sanatını yaptırma, göç etsin.
bilim insanını ez baskıla, bilim gerilesin.
gemileri oğluna al, paraları kaynına aktar, ihaleyi damadına ver, ahmete mehmete ver.
hakkını arayanı ez sindirmeye çalış.
eğitim kalitesini düşür, insanları daha da cehalete sürükle, kıtıkıtına yaşayacak para karşılığında tüm emeğini sömür ?
her zaman güçlünün yanında ol fakiri iyice ez ki ekmek derdinden başka bişeye kafa yoramasın.

eeee, kim bulacak uçan kaykayı ?

olayı daha ben bağlamadan sen anladın zaten, sence göz göre göre bunları reddetmeye gerek var mı ? yapan yapıyor dediğin ya tanıdığı vardır ya da geçmişden gelen bi gücü, onun dışındakiler devede kulak.

"sanat ve bilim itibar görmediği toplumları terk eder"
tanıdık geliyor mu, insan bilinci hepsinden beslenir, ne kadarını elinden alırsan o oranda akılsızlaşmaya başlar toplum.

Scudo
@Tasogare
dostum hayat görüşümüz aynı, sadece bakış açımızda ufak tefek nüans farklılıkları var.
elbette çevremde yapanlar var, sıfırdan hatta eksiden gelip büyük işler başaranlar var. benim bahsetmek istediğim şu, yenilgiyi baştan kabullenip daha başlamadan pes etmek.
bu durumları yaşamamak için özgüven lazım, tecrübe lazım, bilgi birikimi lazım, en başında da cesaret lazım.
bunlar da bizlere ailelerimizde verilmeyen, verilmesine de pek gerek duyulmamış olgular, hatta eğitim sisteminde gündeme bile gelmemiş konular. batılı ülkelerin bu konuda başarılı olmalarının en büyük sebebi aile içi eğitimde ve okul eğitiminde özgüven ve cesaret aşılıyor olmaları.
dediğin gibi sorun büyük, mevzuu derin :) :)

ha şöyle bişey var onda sonuna kadar haklı olabilirsin, zorbalıkla, hile hurda dolandırmayla geçinen çok insan var. ya da taklitçilik, fikir hırsızlığı, kendisi tasarlayamıyor, hazır yapılmışı kopyalıyor. artık olduğu kadar.
sen kalkıp bi araba üretmeye kalksan eminim ürettirmezler, zaten üretsende yarı fiyatına hyundai varken kimse yüzüne bakmaz, ki ithal edince lüx diyosun %55ini gasp ediyosun. çok zor işler düşündükçe üzülüyorum, daha fazla devam edip de kimseyi üzmeyelim :)
umarım çıkarız aydınlıklara

göz bu,sağlık elden giderse bi daha geri getirmeniz zorlaşabilir.biraz fazla verin sağlığınızı koruyun derim,çünkü etrafta çok ucuz gözlükler var,itibar etmeyin bence

@VolkanÖzcan daha önceden gözlük sektörunde çalışan bırı olarak söylüyorum çin menşeli olan gözlükler ışıgı ıyı bı sekılde kıramayıp suzemedıgı ıcın gözde cıddı zararlara yol açabılıyor.artı olarak bu gozluklerın bu kadar pahalı olmasının bırıncı sebebi markası ıkıncısı gözlüğün şeklinde yapılan arge çalışmaları:)artı olrakta marka gözlüklerin üzerinde nasıl bi cam vardır bilmem ama ben çifti 300 lira olan çifit 1000 lira olan seikonun özel camlarını gördüm.bide hele hele herşeyi çok pahalı olan bu bısıklet sektorunde böyle şeyleri artık normal görmek lazım.saygılar.:)

Hocam bende bu 3 gözlük var gözlerime zarar gelir mi?

(link)

(link)

(link)

Numaralı özelliği olan bisiklet güneş gözlüğü öneriniz var mı? Kesinlike göze rüzgar girmiyecek bir model arıyorum. Xlc kullandım. İç tarafına numaralı camı takınca gozluk göze tam yapışmıyor. Uzak kalıyor dış cam. Böylece yanlardan rüzgar alıyor. Bir anlamı kalmıyor. Bu durumu çözebilen var mı?

Numaralı özelliği olan bisiklet güneş gözlüğü öneriniz var mı? Kesinlike göze rüzgar girmiyecek bir model arıyorum. Xlc kullandım. İç tarafına numaralı camı takınca gozluk göze tam yapışmıyor. Uzak kalıyor dış cam. Böylece yanlardan rüzgar alıyor. Bir anlamı kalmıyor. Bu durumu çözebilen var mı?

Bir çok markada gözlük içine numaralı insert takılabilen seçenekler var, AliExpresstekilerden tutun Oakley, Koo...

Bir çok markada gözlük içine numaralı insert takılabilen seçenekler var, AliExpresstekilerden tutun Oakley, Koo...
Kaliteli marka oakley vb. arıyorum. Tecrübe eden olsa daha iyi olurdu. Çünkü satıcıya,
-5 dk biskiletimle dışarıda kullanıp rüzgarı engellediğini kararlaştırıp geleyim.
diyemecegime göre test edilmiş olması lazım. Forumda gözlüklü ve yol bisikleti sık kullanan arkadaşların görüşü lazım. 1 tane almak istiyorum gözlük. onda da nokta atışı yapmak istiyorum.

Kaliteli marka oakley vb. arıyorum. Tecrübe eden olsa daha iyi olurdu. Çünkü satıcıya,
-5 dk biskiletimle dışarıda kullanıp rüzgarı engellediğini kararlaştırıp geleyim.
diyemecegime göre test edilmiş olması lazım. Forumda gözlüklü ve yol bisikleti sık kullanan arkadaşların görüşü lazım. 1 tane almak istiyorum gözlük. onda da nokta atışı yapmak istiyorum.
Numaralı gözlük kullanıyorum, sizinle aynı arayış içindeydim.
Lens takıp numarasız güneş gözlüğü ile epeyce idare ettim; ama lens bana çok konforlu görüş sağlamadı. Gözünüz lense uygunsa bu da bir seçenek olarak kenarda dursun.
Lensi bırakınca Hugo Boss marka numaralı güneş gözlüğümle uzun süredir mutluyum.
Bisiklet gözlüğü içine numaralı camları takmak bana makul gelmiyor, çünkü kirpiklerim çok uzun, denemedim ama kesin çarpar rahatsız olurum.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Oakley Jawbreaker gözlüğümü insert ile kullandım, gayet memnundum. İnsert dediğim içe takılan plastik çerçeveyi Aliexpressten aldım, sorunsuz uydu. (link)

Yedek olarak bir başka gözlüğü bu siteden aldım, yanında insert sipariş ederek. (link)

Geriye gözlükçünüze buna uygun numaralı kesim işi yaptırmak kalıyor. Kirpiklerim açısından ben sıkıntı yaşamadım

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Oakley Jawbreaker gözlüğümü insert ile kullandım, gayet memnundum. İnsert dediğim içe takılan plastik çerçeveyi Aliexpressten aldım, sorunsuz uydu. (link)

Yedek olarak bir başka gözlüğü bu siteden aldım, yanında insert sipariş ederek. (link)

Geriye gözlükçünüze buna uygun numaralı kesim işi yaptırmak kalıyor. Kirpiklerim açısından ben sıkıntı yaşamadım
Gbs sitesinden gözlük siparişi artık hayal oldu galiba malum 30 euro sınırından kaynaklı.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Gbs sitesinden gözlük siparişi artık hayal oldu galiba malum 30 euro sınırından kaynaklı.
Evet maalesef, ben sadece örnek göstermek için paylaştım. AE sitesi makul yol şimdilik

• Üzgün
Tepkiler: trainspotting35
(link) decathlondan bunu almıştım geçen ay. bence fiyatına göre gayet f/p bir ürün. sizin dediğiniz gibi rüzgar hiç almasın isterseniz camda buğulanma yapmaz mı? bu gözlükte de delikler var ve çok az hava girişi oluyor. ancak beni bisiklet sürerken hiç rahatsız etmedi karşıdan gelen rüzgar ne kadar hızlı eserse essin. yokuş aşağı 50-60 km hızla giderken bile. daha önce daha basit bir gözlük kullanıyordum. bununla onun arasında bariz fark var diyebilirim.

(link) decathlondan bunu almıştım geçen ay. bence fiyatına göre gayet f/p bir ürün. sizin dediğiniz gibi rüzgar hiç almasın isterseniz camda buğulanma yapmaz mı? bu gözlükte de delikler var ve çok az hava girişi oluyor. ancak beni bisiklet sürerken hiç rahatsız etmedi karşıdan gelen rüzgar ne kadar hızlı eserse essin. yokuş aşağı 50-60 km hızla giderken bile. daha önce daha basit bir gözlük kullanıyordum. bununla onun arasında bariz fark var diyebilirim.
Dediğiniz 50-60 hızda rüzgar almıyorsa harika. Onun çözümleri var. sprey cama sıkıyorsun buğu yapmıyor. Ama bu decathlon gözlüğü numaralı gözlük için uygun değil gibi
Numaralı gözlük kullanıyorum, sizinle aynı arayış içindeydim.
Lens takıp numarasız güneş gözlüğü ile epeyce idare ettim; ama lens bana çok konforlu görüş sağlamadı. Gözünüz lense uygunsa bu da bir seçenek olarak kenarda dursun.
Lensi bırakınca Hugo Boss marka numaralı güneş gözlüğümle uzun süredir mutluyum.
Bisiklet gözlüğü içine numaralı camları takmak bana makul gelmiyor, çünkü kirpiklerim çok uzun, denemedim ama kesin çarpar rahatsız olurum.
Bende Lens kullanmayı hiç tercih etmem. Sizin hugonun modeli nedir? Şöyle ki dış cam numaralı olursa tabi iyi olur. Ama tek cama bağımlı oluyorsun o sıkıntı. Şeffaf cam kullanmak istiyorum ya da gece sürüşünde sarı cam istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Lens kullanabileceğimi zannetmiyorum ama gözlük üstüne klipsle takılacak bir şeyler arayacağım ben de. Tamamen rüzgar almaması değil de görüş konforu açısından böyle düşünüyorum. Kötü bir seçenek midir?

Geri